- 11 Aralık 2017
- 328
- 187
- 103
- 36
- Konu Sahibi redpinkyellow
-
Topluluk onunde kendimi ifade etmede sıkıntım var üzerine gidiyorum mesela bugun gonullu olarak kalktim sınıfta ama basarisz oldukca umudum tukeniyor cesaretim daha da kayboluyorÖncelikle kendinizle barışık olmalısınız... böyle bir sorununuz var ve farkındasınız kaçmak yerine üzerine gitmelisiniz... biraz yapı meselesi ancak yetiştirme tarzıda etkili oluyor... neyden çekiniyorsanız onun üzerine gidin... zamanla alışırsınız... bende psikoloğa gittim pek fayda göremedim...
Ama sinifta benim kadar cok heyecanlanan yokbence topluluk önüne kim çıkarsa çıksın heycanlanır
sunucular bile bunu söylüyor yıllardır meslekleri olmasına rağmen
bu içgüdüsel birşey zannediyorum
benim de elim ayağım titrer saçmalarım bildiğimi unuturum
Asla cesaretinizi kaybetmeyin... kimin ne düşündüğü umurunuzda olmasın... iki gün konuşurlar sonra başka birşey çıkar... kimseninde aklına gelmez redpinkyellow geçen sunum yaparken çok heyecanlanmıştı diye... sizi ne iyi hissettirir?? Heyecanlanmanıza neden olan şey nedir?? Öncelikle bunları belirleyerek üzerine gidebilirsiniz... kimse sizden üstün değil zaten aklı başında bir insanın bu konuda sizi yargılayacağını düşünmüyorum...Topluluk onunde kendimi ifade etmede sıkıntım var üzerine gidiyorum mesela bugun gonullu olarak kalktim sınıfta ama basarisz oldukca umudum tukeniyor cesaretim daha da kayboluyor
Benim sorunum sahne korkusu, kalabaliga karşı bilgi aktarma gibi durumlarda cok heyecanlanıyorum. Uzerine gideyim dedim bugun çıktım konuyu anlatmaya ama basarisiz olunca umudum kiriliyor. Ustune gideyim diyorum gittikce batırıyorum sankiKesinlikle sizin gibiydim bende,korkularimin üzerine giderek yendim bu problemi.
Sizde benim gibi yapın,korkularinizin üzerine gidin,mesela o kalabalık gruplara daha sık girin daha sık iletişim halinde olmaya çalışın.eminim faydasını goreceksiniz, insallah yakanizi bırakır bu durum
Sagolun.. yorumunuz icin tskr edermAsla cesaretinizi kaybetmeyin... kimin ne düşündüğü umurunuzda olmasın... iki gün konuşurlar sonra başka birşey çıkar... kimseninde aklına gelmez redpinkyellow geçen sunum yaparken çok heyecanlanmıştı diye... sizi ne iyi hissettirir?? Heyecanlanmanıza neden olan şey nedir?? Öncelikle bunları belirleyerek üzerine gidebilirsiniz... kimse sizden üstün değil zaten aklı başında bir insanın bu konuda sizi yargılayacağını düşünmüyorum...
Tatlım neden öyle düşünüyorsun... eğitimin yaşı yoktur... ne güzel bir yola girmişsin kendini böyle sıkma... kötü göründüğünü kim söylüyor bu yapı meselesidir kimi insan çok rahattır kimisi çekingen... kendini bu şekilde yargılamaAma sinifta benim kadar cok heyecanlanan yokben en kotuleriyim ustelik yas olarak 10 yas buyugum sınıftakilerden. Bu yasta tekrar unv okumayi bile özgüvenim icin istedim ama siniftakilere ornek olacağıma daha da kotu gorundugumu düşünüyorum
Haklsnz hep kotu taraftan bakıyorum ben galiba biraz da o yuzden demoralize oluyorumTatlım neden öyle düşünüyorsun... eğitimin yaşı yoktur... ne güzel bir yola girmişsin kendini böyle sıkma... kötü göründüğünü kim söylüyor bu yapı meselesidir kimi insan çok rahattır kimisi çekingen... kendini bu şekilde yargılama
Umutsuz olup vazgecersen batiyomus gibi hissedersin tabi canım, bende kolay asmadim özgüven problemini, hemen bı defalik korkularimin üzerine gidip yenmedim tabiki,zamanda alsa kendini kötü de hissetsen,batiyorum da zannetsen eninde sonunda yeniyosun bu durumu,emin ol yeniyosun ama çaba lazim, hemen umudun kirilirsa hiç bitmez bu sorun hep seninle yaşar ve hayat resmen zehir olur sana,yapma!Benim sorunum sahne korkusu, kalabaliga karşı bilgi aktarma gibi durumlarda cok heyecanlanıyorum. Uzerine gideyim dedim bugun çıktım konuyu anlatmaya ama basarisiz olunca umudum kiriliyor. Ustune gideyim diyorum gittikce batırıyorum sanki
Pes etmeyin bunu aşacağınıza inanın... ancak kendiniz bunu yapabilirsiniz...Haklsnz hep kotu taraftan bakıyorum ben galiba biraz da o yuzden demoralize oluyorum
Hsklsnz cokUmutsuz olup vazgecersen batiyomus gibi hissedersin tabi canım, bende kolay asmadim özgüven problemini, hemen bı defalik korkularimin üzerine gidip yenmedim tabiki,zamanda alsa kendini kötü de hissetsen,batiyorum da zannetsen eninde sonunda yeniyosun bu durumu,emin ol yeniyosun ama çaba lazim, hemen umudun kirilirsa hiç bitmez bu sorun hep seninle yaşar ve hayat resmen zehir olur sana,yapma!
Tskr ederim.Herhangi bir durum içindeyken olumsuza değil olumluya odaklanın.O kalabalığın karşısına güvenle,omuzlarınız dik çıktığınızı,yeterince hazırlandığınızı,her şeyin yolunda olduğunu defalarca hayal edin.Çok ayrıntıya girmenize gerek yok.O resmi beyninizin bir köşesinde sürekli tutun.Onunla özdeşleşin.Siz artık o'sunuz.Ezik olan,beceriksiz olan taraf değil. O küçüldü ve bir kenarda size hayran hayran bakıyor.
Kısa vadede böyle bir şey olabilir ama uzun vadede geçmişteki anıları teker teker yüzeye çıkarıp yazmanız,kendinizi ifade etmeniz gerekebilir.Eğer bunu tek başınıza yapamayacaksanız(bu konuda kılavuz olabilecek çok kitap var)terapi almanız gerekebilir.
Cok tskr edrrimSana tavsiye gercekten işe yariyor. Ben de yariyordu en azindan. Gevsedici ilac derken hangisi isim vermek istemem ama buyuk ihtimal tahmin ettigimdir. Anlatacagin konuya cok calisacaksin ve bol bol prova yapacaksin. Aynanin karsisina gec anlat defalarca yap bunu , uni bos bi sinifa git konuyu anlat sanki birileri varda seni dinliyormus gibi . Yuzun kizariyorsa pudra ,fondoten sür. O gun ilacida aldin mi oldu bu icin cok işe yariyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?