Özgüvenim dipte! Yardım edin.

Merhaba! 11 senelik evlilik ve 2 çocuktan sonra kpss ye hazırlanıp,34 yaşımdayken kadrolu olarak atandım. İşimi seviyorum,yıllardır hayalini kurduğum yerdeyim aslında,kendi mesleğimi yapıyorum. 1 sene olacak başlayalı. Ancak sorunlu bir çocukluk ve evlilikten midir bilmiyorum en ufak bir sorunda stres yapıyorum,uykularım kaçıyor,ya yapamazsam ya beceremezsem korkusu,yoğum heyecan ve kalp çarpıntısı,ellerde titreme... Hata yapmaktan fena halde korkuyorum. Her şeye rağmen yapıyorum,başarıyorum ama her yeni sorunda veya yeni gelişmede acaba demekten alamıyorum kendimi... Ya yapamazsam,ya aptal bir ezik gibi görünürsem... Ki bazen öyle göründüğüme eminim.İşimin başındaki akademisyen hoca tuhaf bir adam. Dengesi belli olmuyor. Bazen çok iyi,bazen de ters. Kendimi O'na karşı savunamıyorum,susuyorum hep :KK43: Çocukken hep susturuldum çünkü... Sus sen konuşma,sus cevap verme,sus sana b.k yemek düşer vs. Şimdi de cevap veremiyorum. Hoca Beni telefonla arağıdında mesela,kalbim çarpıyor,ya dediğini anlamazsam, ya dediğini beceremezsem diye... Oysa ki birimi biz ikimiz kurduk.Ki ben meslekten 14 sene ayrı kaldım. Buna rağmen yapmaya çalıştım ve yaptım da... Öyle ya da böyle! Öğrenciyken değil sınıfın,bölümün en gözde öğrencilerinden biriydim. Şu an herkes iyi gittiğimi söylüyor ama buna bir tek inanmıyorum. Korkularımı aşamıyorum. Yerimde olmak isteyen binlerce kişi olmasına rağmen,bir gün çat diye istifa etmeyi bile düşündüm. Korkularım,endişelerim beni yıpratıyor, Uzun oldu kusura bakmayın lütfen ama ne olur bir cevap verin.
Hic ozguvenin dipte olmasin sen benim hayalimde olmak istegim kadinsin senden bir kac yas kucugum hep memur olarak atanip calismak istiyorum iki cocugum olsun istyorum.ve herseyden onemlisi sagligim yerinde olsun istyorum.geri kalan hicbirsey senin ozguvenini sarsamaz sen 34 yasinda okumus calismis atanmissn bu hayat sana viz gelir tirs gider🙏

Hic ozguvenin dipte olmasin sen benim hayalimde olmak istegim kadinsin senden bir kac yas kucugum hep memur olarak atanip calismak istiyorum iki cocugum olsun istyorum.ve herseyden onemlisi sagligim yerinde olsun istyorum.geri kalan hicbirsey senin ozguvenini sarsamaz sen 34 yasinda okumus calismis atanmissn bu hayat sana viz gelir tirs gider🙏
Gülümseyerek okudum,ne kadar da tatlısın.:KK36:Umarım senin için iyi olur her şey... Dilediğin,düşlediğin ne varsa olsun. Ben ise iyi olacağım,olmalıyım da zaten. Takıntılarımdan kurtulacağım, kitap,video ya da terapi ile veya hepsinin yardımıyla bir şekilde toparlanacağım ve ardından her daim hasretini duyduğum o kelimeyi söyleyeceğim kendime... Aferin. Aferin sana,bunu da başardın.:)Şimdilik hayal... Önce korkularımdan arınmam ve insanlara sesimi çıkarmam gerekiyor. İnşallah başarabilirim. Çok yorgun hissediyorum artık. Uykularım kaçıyor.

Cevabınız içi sağolun.Özgüvenle alakalı kitap siparişi vereceğim. Bununla ilgili youtube da Beyhan Budak ve Erdem Taşkınsu'nun videolarını izliyorum. İşe yarıyor bir süre,sonra brdaha başa sarıyorum.
3 gün önce psikoloğumun önerdiği kitap Düşünce gücüyle Tedavi ' sizde okuyabilirsiniz belki fayda saglar

Çok uzun zamandır bende bu var. Çok kere de tiroitler de dahil olmak üzere tahlil yaptırmışlığım vardır. Bir sorun yoktu. Bu tamamen psikolojik bence. Sinirlendiğimde veya korktuğumda el ayak boşalması,yoğun heyecan yaşarım.
İçine atma lütfen özellikle de iş hayatında. Kavga et demiyorum bak çünkü insanlar iş hayatında çok kötü davranıyor özellikle ülkemizde. Ama cevap ver, tartış vs. Erkekler özellikle direkt kufure basvuruyor zaten. Gerekirse tabi ki sesini yukselteceksin ama oyle insanlar cikiyor ki resmen camur. Sen biriyle tartismaktan korkuyorsun pratik yapa yapa bunu asabilirsin. Hepimiz icin gecerli bu. Sonra icimize dert oluyor, onu da soyleseydim bunu da soyleseydim diye diye dovunuyoruz sonra. Tepki verince karsidaki amacina ulasmis oluyor. Bazi insanlar biriktirir biriktirir patlar. Sagligimiz icin o anda soylememiz gerekeni soylememiz lazim.

Son düzenleme:
İçine atma lütfen özellikle de iş hayatında. Kavga et demiyorum bak çünkü insanlar iş hayatında çok kötü davranıyor özellikle ülkemizde. Ama cevap ver, tartış vs. Erkekler özellikle direkt kufure basvuruyor zaten. Gerekirse tabi ki sesini yukselteceksin ama oyle insanlar cikiyor ki resmen camur. Sen biriyle tartismaktan korkuyorsun pratik yapa yapa bunu asabilirsin. Hepimiz icin gecerli bu. Sonra icimize dert oluyor, onu da soyleseydim bunu da soyleseydim diye diye dovunuyoruz sonra.
Hiç sormayın,aman kimse kırılmasın,üzülmesin diye diye hep alttan aldım ama sonunda baktım ki yıpranıyorum,hem de öyle böyle değil. Kendimi hazırlıyorum artık,yapmam lazım. İyi niyetin suistimali böyle oluyormuş demek ki...

Back
X