özgüvenim gitti bu hastalık yüzünden:(

Ben seni çağırayım diye okurken sen gelmişsin zaten

Ben her Sedef diyene seni öneriyorum bir doz bence iyi bir tedavisin

Başlığı görünce hissettim zaten sedef olduğunu konunun.

Napalim şekerim başa gelen çekilir. Yaşam kalitesini etkiliyor evet ama en azından devası olmayan bir dert değil. Öldürmüyor, süründürüyor işte...

Harika bilgiler bunlar. Aidin salih i duydum ama kitabını almamistim. Hemen edinecegim çok teşekkürler.

Adres telefon bilgisi verebilirsin. Tedavi sonuca ulaştığında da bilgilendirirsen çok memnun olurum.

Ondan şüphem yok da kuruntu işte insan ister istemez düşünüyor. Kilo vermek bayagi zorluyor beni bu arada. Bir süre motiveyim sonra dağılıyor motivasyonum . Seni çok tebrik ederim 30 kilo çok iyiymiş
Bol bol su iç akşam 6 dam sonra meyve hariç bişey yeme sağlıklı beslen sebze balık et gibi dışardan fast food tarzı yeme
Tatlı Çerez hamur işi beyaz ekmek yeme tuzu şekeri bırak zayıflarsın canım:)

Harika bilgiler bunlar. Aidin salih i duydum ama kitabını almamistim. Hemen edinecegim çok teşekkürler.
Rica ederim canim. insAllah faydası olur. bunlarin sebebi hep yediklerimiz iste. vucuda biriken zararli toksinler bi sekilde cikiyor vucuttan. disaridan krem vs uygulamaktan once yediklerimize yani hastaligin asil sebebini bulup onu ddzeltmemiz lazim. ben aclik yapmanida oneririm. cunku vucut ac kalinca yediklerini hazmetmekle ugrasmak yerine kendini tamir etmekle ugrasiyor. yani o enerjiyi hastaliklari tedavi etmeye harciyor. kitaptada cok detayli anlatilmis zaten. kendine iyi bak. rabbim tez zamanda şifalar versin.

gercekten çok faydali bir yazi,alternativ tıp.Bende sedef hastaliği yok ama yüzümde cok fazla lekeler var ,yüzüm alabere, kendimi hiç beğenmiyorum .
Güneşlekesi, doğum lekesi , hormonel lekeler ve biraz Choloasma .Bir kere laser tedavisi uyguladim ve ondan sonra cildim daha çok lekelendi ve karardi .Eşim bana artik "arap karim" diyor.
Dr. cildim lasere karşi hiperpigmentasyon yaptiğini söyledi,yani bende aşiri melamin üretimi var .Bende lekelerden özgüvenimi kayip ettim.Hic resim cekilmem artik.
birisi bana baksa rahatsiz oluyorum.

Belki elinizdeki kitapda buna dahilde bir tavsiye vardir?zahmetinize teşekür ederim.

Selam canım, 12 yıldır sedef hastasıyım. :)
Onlara sinek ısırığı muamelesi gösteriyorum, kimi zaman unutuyorum bile. :) Giyimimden kuşamımdan hiç taviz vermedim görünen göründü soran sordu sedef yahu bende yıllardır var diye geçirdim, herkes çok bilir bu konuda zilyon tane laf işitirsen takılma kapat ağızlarını. :) in vino veritas ne yazdıysa aynen katılıyorum. :) Aynı benim eşim de , bir şeye mi üzüldün diye gelir yavrucuklar artınca. :) Kafana taktıkça artar sakın takmaa. İnsanlar ne dertlerle uğraşıyor sedef dertmi ya :) kolun bacağın varki sedef çıkıyor boşver gerisiniii. :)

Ne güzel söylemişsin :) çok da haklısın. Takmamak gerek. Geçecek insallah. Sanada şifalar diliyorum ilgine çok teşekkür ederim

ne kadar stres yaparsan o kadar artar hayatım sakin olmaya çalış ve tedavine devam et.
gelinimiz de sedeften muzdarip her sabah aç karnına havuç suyu sıkıp içiyor.yaklaşık 2 aydır gözle görülür bir değişim var o beyaz kısımlar dolmaya başladı.
tabi sedef te çeşit çeşit inşallah en yakın zamanda şifa bulursunuz.

Allahım şifa versin size ve bütün sifa bekleyenlere inşallah. Herşeyin başı stres bende stresten mide rahatsızlığı başladı.dualriniz da beni de katin

Çok sağolun tavsiyeniz ve ilginiz için. Havuç suyunu ne miktarda içiyor bir çay bardağı falan mı?

Allahım şifa versin size ve bütün sifa bekleyenlere inşallah. Herşeyin başı stres bende stresten mide rahatsızlığı başladı.dualriniz da beni de katin
Amin insallah cok sagolun.Maalesef stres bütün beden dengesini ve sağlığı bozuyor. Dualarimdasiniz. Sevgilerle

Ben de başlığı görür görmez sedef dedim . Ben yılını saymayı bıraktım konu sahibi arkadaşım,en son kemoterapi iğneleri ve bağışıklığı baya yavaşlatan ilaçlardan kullandım doktorun cok sıkı takibiyle, azaltı... bitmez çünkü bitmeyecek... ancak sana şöyle önerilerde bulunabilirim.

Zeytin, turşu,şalgam, tuzlu peynirler, patlıcan, limonata, çiğköfte, portakal ve şekerli her şey hayatından çıkmalı.

Mutlaka zayıflamalısın, zayıfladıkça lezyonların kaybolacak...

Bool su, boool derin nefes, bol sakinlik...

Plaza gibi camı olmayan bir yerde çalışıyorsan işini değiştir. Kapalı alan sporu yapma, klorlu suya girme.

Asla market şampuanı kullanma. Doğal sabunlardan tercih edebilirsin.

Bu işin perhizi yok diyen doktorun alnını karışlarım. Yediklerin tetikler.

Ve tahmidiye duası.

Çok sağolun tavsiyeniz ve ilginiz için. Havuç suyunu ne miktarda içiyor bir çay bardağı falan mı?

Arkadaşın bahsettiği sedef değil vitiligo muhtemelen. Kardeş hastalıklar ama aynı değiller. Havuç suyu karoten içerdiği için deriye renk verir. Vitiligoda işe yaraması mümkün ama sedefte pek fayda sağlamaz.

Oncelikle ilginize çok teşekkür ederim. Aynı iğnelerden bende kullandım 1 yıl kadar. Aşırı bulantı yaptı. Evet lezyonlar geriledi ama çok yan etkisini gördüm. Muhtemelen ayni igneye tekrar başlayacagi için de doktora bir süredir gitmiyorum. Çok arttı çünkü. Yaşım daha 25 ve ben daha şimdiden bukadar ağır tedavilerden başlamak istemiyorum çünkü kesin çözüm olmadigini biliyorum. Stressiz olmayı basaramayabilirim ancak bu dediklerini uygulamaya çalışacağım. Beslenme ve kilo çok. Önemli ama bir türlü başaramadım. Daha çok dikkat etmek gerek çok haklısın. Bu arada dua yi ilk kez duydum. Çok sağol tekrar :)

Biraz araştırdım arkadaş böyle bi öneri de bulununca. Deri hastalıklarına iyi geleceği yazıyor ancak şeker hastaları için fazlası zararliymis. Bende de insülin direnci var zaten. Çok sağolun ilginize

Tek diyeceğim, Winnie Harlow a bak bir. Neler demek istediğimi anlarsın.

Sivas'ta balıklı göle gittin mi benimde saçlı derimde sedefe yakın bişey var bende düşünüyorum

Sedef hastalığı hakkında yeterince bilgi sahibisinizdir sanırım. Yaşayan biliyor. Onu yeme, şunu iç, şunu yap... Hiç bir faydası olmayacağını biliyorsunuzdur. Eşim de sedef hastası. Stres dönemlerinde daha da alevleniyor. Özellikle duygularını dışa vuramayan, içine atıp yaşayan bi insanlarda vucut bu şekilde tepki veriyor.
Şimdi ben size yaşadığımızı anlatıyım umarım yardımcı olabilirim. Evlendikten sonra eşimde o dönemin stresiyle sedef inanılmaz alevlendi ki yürüyemeyecek duruma geldi. ayaklarına da sıçradı çünkü.. vucudu feci bi hale geldi... çok üzülüyorduk çünkü tedavisi olmayan bi hastalık olduğunu biliyorduk. Görüüntü hiç önemli değil acısı geçsin yeterdi bizim için.
Eşim çapa tıp fakultesi cildiyeden (dermatoloji) randevu aldı. Orda bi dizi kan testi yapıldı. Kan sonuçları çıktıktan sonra doktor ona bir hap yazdı. Bu hapı kullanırken 2 sene çocuk sahibi olma istegini erteleyin dedi. E bizim de henüz niyetimiz yoktu zten. İlacın ismini bile hatırlıyorum. ... diye bir hap. Eşim onu içmeye başladı.. Hapı mutlaka bitir demiş doktor üstüne basa basa... Kullanırken hiç bir faydası olmadı. hatta daha da azdı yaralar. 40. gün hap bitti ve eşimin vucudunda ne bir sedef ne de kabuk kaldı. şok olduk... meğer doktor o yüzden hapı ne olursa olsun bırakmayacak ve 40 gün kullanacaksın demiş. 40 gün sonra hap bitti sedef bitti... 10 yıl oyle rahattı ki anlatamam. adeta unuttuk hastalığı. şimdi yine çok büyük stresler yaşıyoruz. annem hasta.. sürekli dotorlar falan ... ufak ufak eklemler başladı kabuklanmaya.. Bakalım bu kadarcıktan bişe olmaz. ama yine yaşamını çekilmez hale getirirse ne yapacağımızı biliyoruz en azından.
Umarım bu tecrübemiz size bi nebze de olsa yardımcı olur... çok geçmiş olsun

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…