özgüvenim gitti bu hastalık yüzünden:(

Eczaneden ozanlasmis kantoron yagi bul hrr deva deva genelde sedef e hic uygulamadk bir dene istersen Allah acil sifalar versin ins bir de ben hataydayim burda kaplica oteli var biri girmis sifali suyunda egzamasi gecmis hemen arastir bi bakalim
Çok teşekkürler arastiracagim

Ne yazikki suan kullandıklarım da çok farklı kremler değil hemen hemen benzer hep kortizon içerikli. Aslinda iste kullanmamak gerek mecbur kalmadikca

Ben kortizon içeren her şeyi tamamen hayatımdan çıkardım. Çünkü gerçekten bıraktığım anda çok daha fazla çıkıyor sedefler, geçmesi daha da zor oluyor. Hele bir de kanser riski almak hiç mantıklı değil inanın. Sedefe şükrettirir başka hastalıklar.

Doğal zeytinyağı ve balmumu ile krem yapıp onunla nemlendiriyorum ben vücudumu.

Çok teşekkürler ilginize. Tavsiyeleri dikkate alacağım

Zeytinyağ ile balmumunun yanığa iyi geldiğini biliyorum. Ama doğal sonuçta denenebilir. Çok teşekkürler:)

Adı geçen merhemler yoğun kortizon içeren ilaçlar. Derinizi inceltir, zamanla cilt kanserine kadar gider durum.
Bu bir tedavi değil oyalanma, kremleri bıraktığınız anda daha da çok sedef olarak size döner.
Kullanmıyorum artık zaten de cilt kanseri işini hiç düşünmemiştm. İyi ki söylediniz

Tabiiki veririm. İnşAllah yaptırdığım zaman

Çok geçmiş olsun. üniversitedeyken bir arkadaşım bahsetmişti. Yanlış hatırlamıyorsam çocukken sedef hastasıymış galiba. Yüzünde ve bacağında olduğunu sürekli kanadığını söylemişti. Sümüklü böceği kaynatıp suyunu annesi biberona koymuş etinide yemeğine katmış. Birkaç gün içinde hiçbirşeyim kalmadı bir daha da olmadı demişti.

Ergenlik çağından önce başlayan sedef boğaz enfeksiyonundan kaynaklanır. En kötü ihtimalle bir iki ay içinde geçer, çok nadir tekrar eder. Sümüklü böcek mucizesi değil yani.
Kronik sedef yirmili yaşların başında ortaya çıkar genelde.

Zaten sedef hastalığı hakkında bir bilgim yok ben sadece duyduğum kadarıyla yardımcı olmak istedim. Allah şifa versin inşallah.

Canım benim bir arkadaşımda vardı bu hastalık. Çok güzel bir kız biz hiç anlamadık sedef olduğunu. Bir iğne vurulduğundan bahsetti. O tamamen geçiriyormuş. Belirli aralıklarla vuruluyormuş. Biraz pahalıymış ama kesin çözüm sanırım.

Canım benım babamda da vardı yesil cevizin kabugundan bir veya bir bucuk tane yiyebilirsin kabugu kuru olmuycak olgunlanmamıs cevizin kabugu yani sekerle yemen gerekiyor midende herhqngi bşr rahatsızlıgın yoksa ye gecer Allahın izniyle babamın ki gecti bir komsuya soyledik onunda gecti arastır inş rabbim şifa versin

Aklımda olsun canım çok teşekkürler :)

sakin ol tedavi değişikliği denenir belki

bu hastalıklarda psikoloji önemli biliyosun kafanı sağlam tut. gerekirse psikiyatrdan yardım al. yürüyüşler spor kafanı sakinleştirir stres atar tavsiye ederim. kilo da verirsin hem. hiç olmadı müzik aç ayna karşısında dans et beğendiğin yerlerine bak aynada oynarken bikaç çamaşır ya da kıyafet al kendini güzel hissettiğin eşine de göster eminim beğenir

Internette bir kac yerde alkali su ve beslenme ile fayda gordugunu yazanlar olmustu bir arastirin isterseniz vucut ph derecesi duzenlenince fayda sagliyor yazmislar
Bu bir rahatsizlik tansiyon gibi seker gibi sahsen sokakta goruyorum ve hic garipsemedim bu durumu
sedef hastasi deyip gectim benim icin diger bireylerden farklilastiran bir durum olmadi bir cok kisi icinde boyledir

Sizi de boyle seven biri inanin benden daha normal bakiyordur sorun yapmaz hic ozguveninim zedelenecek diye bakmayin stres yapmayin cok bilmemekle beraber streste tetikliyor sanirim
Kendinizi hazir hissettiginizdede verirsiniz kilonuzu beslenme duzeni ve sporla hem sporda belki iyi gelir
Ahlakiniz bakisiniz tavriniz icten gulumsemeniz guzel olsun sedef mis kiloymus bunlar bir eksik kusur yada ayip degil.
Ve Tabiiki gecmis olsun

Benim eşimde Sedef hastası çörekotu yağı sürün üzüm çekirdeği ve çörekotunu yoğurtla karıştırıp yiyin ayrıca Barney formülü diye birşey var eşim kullandı bir iki ay tam geçmesede bayağı iyi oldu folikasit omega 3 selenyum gibi vitamin ve minerallerden oluşuyor biraz inceleyin isterseniz

Bu aralar kefire başlıycaz oda iyi gelebilir bence sizde deneyin ev yapımı

Barney formülünde kullanmanız gereken mineral ve vitaminler yazıyor günlük kaç doz olarak kullanacağınız vs biz solgardan aldık

Güzel dilekleriniz ve içten tavsiyeleriniz için çok çok teşekkür ederim. Hepsini dikkate alacağım. :) Sevgiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…