- 20 Mayıs 2009
- 23.910
- 63.650
- 598
Sedef hastalığı hakkında yeterince bilgi sahibisinizdir sanırım. Yaşayan biliyor. Onu yeme, şunu iç, şunu yap... Hiç bir faydası olmayacağını biliyorsunuzdur. Eşim de sedef hastası. Stres dönemlerinde daha da alevleniyor. Özellikle duygularını dışa vuramayan, içine atıp yaşayan bi insanlarda vucut bu şekilde tepki veriyor.
Şimdi ben size yaşadığımızı anlatıyım umarım yardımcı olabilirim. Evlendikten sonra eşimde o dönemin stresiyle sedef inanılmaz alevlendi ki yürüyemeyecek duruma geldi. ayaklarına da sıçradı çünkü.. vucudu feci bi hale geldi... çok üzülüyorduk çünkü tedavisi olmayan bi hastalık olduğunu biliyorduk. Görüüntü hiç önemli değil acısı geçsin yeterdi bizim için.
Eşim çapa tıp fakultesi cildiyeden (dermatoloji) randevu aldı. Orda bi dizi kan testi yapıldı. Kan sonuçları çıktıktan sonra doktor ona bir hap yazdı. Bu hapı kullanırken 2 sene çocuk sahibi olma istegini erteleyin dedi. E bizim de henüz niyetimiz yoktu zten. İlacın ismini bile hatırlıyorum. .... diye bir hap. Eşim onu içmeye başladı.. Hapı mutlaka bitir demiş doktor üstüne basa basa... Kullanırken hiç bir faydası olmadı. hatta daha da azdı yaralar. 40. gün hap bitti ve eşimin vucudunda ne bir sedef ne de kabuk kaldı. şok olduk... meğer doktor o yüzden hapı ne olursa olsun bırakmayacak ve 40 gün kullanacaksın demiş. 40 gün sonra hap bitti sedef bitti... 10 yıl oyle rahattı ki anlatamam. adeta unuttuk hastalığı. şimdi yine çok büyük stresler yaşıyoruz. annem hasta.. sürekli dotorlar falan ... ufak ufak eklemler başladı kabuklanmaya.. Bakalım bu kadarcıktan bişe olmaz. ama yine yaşamını çekilmez hale getirirse ne yapacağımızı biliyoruz en azından.
Umarım bu tecrübemiz size bi nebze de olsa yardımcı olur... çok geçmiş olsun
geçmiş olsun rabbim şifa versin psikolojik destek görmeyi düşündün mü hiçSedef hastasıyım arkadaslar. Yaşım daha çok genç. Bir çok tedavi gördüm bununla ilgili. Ama banamısın demiyor. Evliyim. Özgüvenimi kaybetmeye başladım bu hastalık her yanıma yayildikca.Her yerimi saracak ve eşim beni sevmeyecek diye de çok korkuyorum. Cogaldikca stres yapıyorum. Stres yaptıkça yemek yiyorum. Kilo da veremiyorum. Nasıl üstesinden gelicem bilmiyorum. Yok mu bunun bir çaresi
27 yaşımdayım ben de. 10 sene olmuştur neler neler denedim. Sakınnn o iğneleri sakın olma bi daha. Lezyonların coksa coresatin yada dermovate sür hafiflet ve dediğim yiyeceklere dikkat et. Mutlaka kilo vermelisin. O dua ise gerçekten etkili ancak kendin okumalısın.Oncelikle ilginize çok teşekkür ederim. Aynı iğnelerden bende kullandım 1 yıl kadar. Aşırı bulantı yaptı. Evet lezyonlar geriledi ama çok yan etkisini gördüm. Muhtemelen ayni igneye tekrar başlayacagi için de doktora bir süredir gitmiyorum. Çok arttı çünkü. Yaşım daha 25 ve ben daha şimdiden bukadar ağır tedavilerden başlamak istemiyorum çünkü kesin çözüm olmadigini biliyorum. Stressiz olmayı basaramayabilirim ancak bu dediklerini uygulamaya çalışacağım. Beslenme ve kilo çok. Önemli ama bir türlü başaramadım. Daha çok dikkat etmek gerek çok haklısın. Bu arada dua yi ilk kez duydum. Çok sağol tekrar :)
İstanbulda değilim ama düşüncen için çok sağol. Bu arada lezyonlarim çok yaygın. Sürme ilaçlarla nereye süreceğimi şaşırıyorum. Her geçen gün de artıyor. Yüzümde de var en kötüsü27 yaşımdayım ben de. 10 sene olmuştur neler neler denedim. Sakınnn o iğneleri sakın olma bi daha. Lezyonların coksa coresatin yada dermovate sür hafiflet ve dediğim yiyeceklere dikkat et. Mutlaka kilo vermelisin. O dua ise gerçekten etkili ancak kendin okumalısın.
E kardeşim eşekten düşeni eşekten düşen anlar. Birbirimize iyi gelen ya da arttıran şeyleri söylemezsek daha cok denek yaparlar bizi.
İstanbuldaysan nefes terapisi uygulayabilirim sana. Stres kontrolunde bana desteği oluyor...
Çok. Haklısınız. Stres hayatımızın bir parçası ne yazıkki. En kötüsü de her şeyi kafama takan bir yapım var ve ondan Sedef hastası oldum ya zaten. Çok sağolun daha rahat olmaya çalışmam gerekdüzenli tedavi haricinde kesinlikle stres en büyük tedavi kendinizi mutlu etmeye çalışın
en basitinden kiloya takmışsınız ama farkında değilsiniz bu hastalık yüzünde çirkinleşiyorum düşüncesini atın hastalığınızı unutun yavaşça kilo vermeye çalışın
ilk verdiğiniz kiloyla birlikte biraz olsun belki unutursunz çünkü
siz kendinizi mutsuz eden şeyleri ona bağladıkça daha çok kafanıza takarsınız
Ne güzel soylemissiniz. Ağzınıza yüreğinize saglik. Bize düşen isyan etmeden sabretmek. Çok teşekkürler güzel örnekleriniz ve ilginiz için :)Kim Kardashian ; Ünlü Manken Cara Delevingne; sedef hastasıdır.. Sana onların özgüveni ilham olsun.. Winnie Harlow'da koyu renkli olmasına rağmen vitiligo hastalığı nedeniyle iki renkli bir bir deri rengine sahip ve bunu fırsata çevirip çok ünlü bi manken oldu.. Farklılığı göze güzel geliyor artık bakınca.. Bide Rabbimin verdiği derdin sonucunu kul beğenmese ne olur, beğense ne olur.. Çok mu önemli...
Çok garip ama hem kendi akrabalarımdan, tanidiklarimdan ve internetteki insanlardan öğrendiğim bir yöntem var sedef ve egzama için: Kirpi eti yemek. Minik tatlı bir kirpiye kıyacak kadar bezdiyseniz bu bir seçenek olarak düşünülebilir. Bir de enginar suyu içmek iyi geliyordu galiba. Bunlar kocakarı önerileri, doktorunuza söylerseniz size saldırabilir
27 yaşımdayım ben de. 10 sene olmuştur neler neler denedim. Sakınnn o iğneleri sakın olma bi daha. Lezyonların coksa coresatin yada dermovate sür hafiflet ve dediğim yiyeceklere dikkat et. Mutlaka kilo vermelisin. O dua ise gerçekten etkili ancak kendin okumalısın.
E kardeşim eşekten düşeni eşekten düşen anlar. Birbirimize iyi gelen ya da arttıran şeyleri söylemezsek daha cok denek yaparlar bizi.
İstanbuldaysan nefes terapisi uygulayabilirim sana. Stres kontrolunde bana desteği oluyor...
Ay ben de uyarıları görmeden yazdım kremlerin isminidüzenle de çıkmıyor yazıda. Oraları görmeyin kızlar siz
Ne yazikki suan kullandıklarım da çok farklı kremler değil hemen hemen benzer hep kortizon içerikli. Aslinda iste kullanmamak gerek mecbur kalmadikcaAdı geçen merhemler yoğun kortizon içeren ilaçlar. Derinizi inceltir, zamanla cilt kanserine kadar gider durum.
Bu bir tedavi değil oyalanma, kremleri bıraktığınız anda daha da çok sedef olarak size döner.
Evet hacamat düşünüyorum şifa olur inşallah. Çok sağolunHacamat ve sülük tedavisi uygulayın mutlaka faydasını göreceksiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?