özgüvenim gitti bu hastalık yüzünden:(

Sedefi sadece strese bağlamak yanlış. Sedef bağışıklık sisteminin kendi vücudumuza saldırması sebebiyle ortaya çıkar. Bunun bir sebebi stresken diğer sebepleri beslenme, harketsiz yaşam, sigara ve alkol kullanımı vs. Beslenme işe yaramaz deyip kesip atmamak lazım.

Ve özellikle insanların bu kadar hassas olduğu, düşünmeden her şeyi yapabilecek kadar sıkıntılı oldukları durumlarda ilaç ismi vermek hiç doğru değil. Doktor kontrolü dışında kullanıp zarar görebilirler.

Arkadaşlar bulunduğunuz şehirde sevider varsa gidin bir konuşun, bilgi alın, hoşunuza giderse üye olun. Çok şey katacak size.

Son düzenleyen: Moderatör:
Lütfen ilaç isimleri vermeyiniz, her ilaç her bünyeye iyi gelmez, tavsiyeyle ilaç kullanmak sağlığınızı riske atar, diyabet, tansiyon, kalp gibi sağlık sorunları sebebiyle çeşitli ilaçlar kullanmak zorunda kalan kişiler her ilacı alamaz, kaldı ki ilaçların yan etkileri hiçbir sağlık sorunu yaşamayan kişilerde de sorun yaratabilir.

Konu sahibesi çok geçmiş olsun, Sedef hastalığı zor bir hastalık, 2 arkadaşımda ve annemde var, arkadaşlarım biraz dikkat ederek hastalığı kontrol altına almayı başardı, sizde burada sizle aynı sorunu yaşayan arkadaşların beslenme, spor gibi tavsiyelerini dikkate alarak kontrol altına alabilirsiniz.

Sağlıklı ömürler dilerim.

geçmiş olsun rabbim şifa versin psikolojik destek görmeyi düşündün mü hiç

Ya ben ilaç ismi verdim ama kullan diye değil ki.. Zaten bi dizi yapılan tahlillerden de bahsettim. o tahlile göre verildi bu ilaç. Kimsenin alıp bu ilacı içeceğine ihtimal vermedim ben. Bu kadar cahil olmadığıma emin olabilirsiniz. Sadece Durum bizi öyle etkiledi ki ilacın ismi bile hala aklımda vurgusu yapmak istedim. Benim bildiğim de sedef hastalığının oluşumunun beslenme ile bi bağlantısı yok. Ama sedef hatalığı oluştuktan sonra yaralara beslenmenin etkisi olabiliyor. Uzman değilim ama bunun sıkıntısını yakınen yaşayan kişiler olarak uzmanlardan çok bilgiler elde ettik.

Eczaneden ozanlasmis kantoron yagi bul hrr deva deva genelde sedef e hic uygulamadk bir dene istersen Allah acil sifalar versin ins bir de ben hataydayim burda kaplica oteli var biri girmis sifali suyunda egzamasi gecmis hemen arastir bi bakalim

Hacamat ve sülük tedavisi uygulayın mutlaka faydasını göreceksiniz

27 yaşımdayım ben de. 10 sene olmuştur neler neler denedim. Sakınnn o iğneleri sakın olma bi daha. Lezyonların coksa coresatin yada dermovate sür hafiflet ve dediğim yiyeceklere dikkat et. Mutlaka kilo vermelisin. O dua ise gerçekten etkili ancak kendin okumalısın.

E kardeşim eşekten düşeni eşekten düşen anlar. Birbirimize iyi gelen ya da arttıran şeyleri söylemezsek daha cok denek yaparlar bizi.

İstanbuldaysan nefes terapisi uygulayabilirim sana. Stres kontrolunde bana desteği oluyor...

Ay ben de uyarıları görmeden yazdım kremlerin isminidüzenle de çıkmıyor yazıda. Oraları görmeyin kızlar siz

Çok garip ama hem kendi akrabalarımdan, tanidiklarimdan ve internetteki insanlardan öğrendiğim bir yöntem var sedef ve egzama için: Kirpi eti yemek. Minik tatlı bir kirpiye kıyacak kadar bezdiyseniz bu bir seçenek olarak düşünülebilir. Bir de enginar suyu içmek iyi geliyordu galiba. Bunlar kocakarı önerileri, doktorunuza söylerseniz size saldırabilir

Kim Kardashian ; Ünlü Manken Cara Delevingne; sedef hastasıdır.. Sana onların özgüveni ilham olsun.. Winnie Harlow'da koyu renkli olmasına rağmen vitiligo hastalığı nedeniyle iki renkli bir bir deri rengine sahip ve bunu fırsata çevirip çok ünlü bi manken oldu.. Farklılığı göze güzel geliyor artık bakınca.. Bide Rabbimin verdiği derdin sonucunu kul beğenmese ne olur, beğense ne olur.. Çok mu önemli...

düzenli tedavi haricinde kesinlikle stres en büyük tedavi kendinizi mutlu etmeye çalışın
en basitinden kiloya takmışsınız ama farkında değilsiniz bu hastalık yüzünde çirkinleşiyorum düşüncesini atın hastalığınızı unutun yavaşça kilo vermeye çalışın
ilk verdiğiniz kiloyla birlikte biraz olsun belki unutursunz çünkü
siz kendinizi mutsuz eden şeyleri ona bağladıkça daha çok kafanıza takarsınız

İstanbulda değilim ama düşüncen için çok sağol. Bu arada lezyonlarim çok yaygın. Sürme ilaçlarla nereye süreceğimi şaşırıyorum. Her geçen gün de artıyor. Yüzümde de var en kötüsü. İğnelerden de nefret ediyorum. Bir kere kesin çözüm değil ve cok ağır ilaçlar. İki kez denendi birde toplamda bir buçuk yıl kadar her hafta vurundum. Ve her bıraktığımda da daha kötü çıktı, yaygınlaştı. Bilmiyorum kafam allak bullak sanki tek care buymus gibi birçok doktor bunu basliyor burada. Birde ikinci çocuk düşünmek istiyorum ama okadar yaygın ki tedavi olmadan düşünmek doğru mu bilmiyorum. Ya daha kötülesirse diye. Çok sağol ilgin için. Allah beterinden korusun ama zor hastalık. Sanada çok geçmiş olsun

Çok. Haklısınız. Stres hayatımızın bir parçası ne yazıkki. En kötüsü de her şeyi kafama takan bir yapım var ve ondan Sedef hastası oldum ya zaten. Çok sağolun daha rahat olmaya çalışmam gerek

Ne güzel soylemissiniz. Ağzınıza yüreğinize saglik. Bize düşen isyan etmeden sabretmek. Çok teşekkürler güzel örnekleriniz ve ilginiz için :)

kirpik etini duydum bende ya ama yiyemeyebilirim bilemiyorum suan

Adı geçen merhemler yoğun kortizon içeren ilaçlar. Derinizi inceltir, zamanla cilt kanserine kadar gider durum.
Bu bir tedavi değil oyalanma, kremleri bıraktığınız anda daha da çok sedef olarak size döner.

Adı geçen merhemler yoğun kortizon içeren ilaçlar. Derinizi inceltir, zamanla cilt kanserine kadar gider durum.
Bu bir tedavi değil oyalanma, kremleri bıraktığınız anda daha da çok sedef olarak size döner.
Ne yazikki suan kullandıklarım da çok farklı kremler değil hemen hemen benzer hep kortizon içerikli. Aslinda iste kullanmamak gerek mecbur kalmadikca

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…