Özgüvenim sıfır:(

kendını sev ve degrlı gor her zaman bnden sana abla tavsıyesı canım :29:

bende çok çetim kilolarım yüzümden ama inan isteyine veriliyor.
dayım var bi tane adam beni gördüğünde selam vermeden kilo ver diyodu
insanlara bakma sen onlar herşeye bir kulp bulur
bende de basen var.
hergün 100er kez duvara vur etkisin, görürüsün canım benm

Öncelikle kimse için değil, kendin için, kendin istediğin için kilo vermelisin. O kilolu dedi, bu kilolu dedi diye değil. Özgüvenim sıfır diyorsun, insanlar seni sen olduğun için, insan olduğun için kabul etmeli, kilon yüzünden değil, ayrıca öyle diyenler dönüpte önce aynada bi kendilerine bakmışlar mı, bakmadılarsa eğer bi baksınlar önce, bu kadar da takma kilonu, yaşın daha 16, ergenlik döneminde olabiliyor bazen, bende öyleydim, balık etliydim biraz, bi verdim, sonradan şimdi de tekrar geri almaya çalışıyorum. Yani, çok zayıflık da iyi birşey değil. Takma canım benim, daha önünde çok şeyler var, verirsin mutlaka.:34: Hem sana bi örnek vereyim, benim kuzenimde lise döneminde aşırı derecede kiloluydu, sonra üniversiteye başladı, bi gitti ki kiloları, şimdi ise eser yok o kilolarından, sende verirsin, emin ol.:54: Benimde bi yengem var, arada bi görüşüyoruz, her görüştüğümüzde ya moralimi bozmayı çok iyi başarır yada mutluluktan deli eder beni, bi kilo mu aldın sen, yüzün şişmanlamış der, bide aa çok zayıflamışsın, yüzün kaşık kadar kalmış der, eskiden bende çok takardım senin gibi yengemin söylediklerini ama şimdi tınlamıyorum bile, o konuşup duruyor kısacası, yani insanlar herşeyi söylerler, ağızları durmaz ki milletin, takma ama sen onları, siz çok mu dört dörtlüksünüz dersin, olur biter, ben bazen diyorum, emin ol, işe yarıyor.:1:

Son düzenleme:
canım dert ettiğin kilo olsun verrirsin sporla diyetle
sağlıklı olman önemli olan
toplum görüntüye o bakmakatna içe bakmayı unuttu
kimsenin lafına aldırış etme
ve bazı kilolu insanlar var ki neşeleriyle enerjileriyle oldukça güzeller

Gerçekten çok iyisiniz nasıl teşekkür ederim bilmiyorum. Keyfimi yerine getirdiniz Çok sağolun :) En yakınlarım bile bunu yapmıyorken sizi hiç tanımamama rağmen beni çok mutlu ettiniz hepiniz sağolun çok teşekkür ederim :) Haklısınız insanlık daha önemli ama bunları okudukça anlıyorum ki çevredekiler için değil, kendim iççin zayıflamak istiyorum :) Eğer zayıflarsam burda yeni halimi paylaşıcam :) Teşekkürler :54:

Kansızlık için demir hapı alırsın geçer ama dr. kontrolünde al tabi yinede.. Lisedeyken kilolu bir sınıf arkadasım vardı annesi diyetisyene götürüryordu ve hem sağlıklı besleniiiyordu hem de kilo vermişti. diyetisyene git tabi.. Birde tatlıyı ve yağı kes..

Canım yaşın çok genç daha, çok rahat kilo verebilirsin. Bir diyetisyene git ve sana yol göstersin, çünkü kilo vermekle ilgili doğru bildiğimiz yanlışlar öyle çok ki. Azimli ve kararlı olursan aldığın sonuçlara sen bile şaşıracaksın. Ama öyle kafana göre diyet yapıp sağlığını riske atma sakın, mutlaka diyetisyen yardımı al.

Gerçekten çok iyisiniz nasıl teşekkür ederim bilmiyorum. Keyfimi yerine getirdiniz Çok sağolun :) En yakınlarım bile bunu yapmıyorken sizi hiç tanımamama rağmen beni çok mutlu ettiniz hepiniz sağolun çok teşekkür ederim :) Haklısınız insanlık daha önemli ama bunları okudukça anlıyorum ki çevredekiler için değil, kendim iççin zayıflamak istiyorum :) Eğer zayıflarsam burda yeni halimi paylaşıcam :) Teşekkürler :54:

Canım bakıyorum sık sık bizlere teşekkür ediyorsun, bizim söylediklerimizle moralini düzeltebiliyorsun. Demekki sen pozitif bir insansın aslında. Hep böyle ol işte, öyle özgüvenim kalmadı falan demekle mutlu olunmaz. Bak hep böyle ol, sen istedikten sonra yapamayacağın bir şey değil zayıflamak. :34:

canım önce motive etmelisin kendini ben bunu yapabilirim demelisin.sonra o sana kilo almışsn diyen insanların karşısına çok güzel bi fizikle çıktığnı falan düşün. böylelikle kendini motive et. doktora gitmeyi sevmediğini söylemişsin ama bence gitmelisin. çünkü kilo vericem diye halsiz düşüp hastalanabilrsin.

Diyete basla tatlim,duzenli beslen.Kendine bak,makjaj vsvs,boylelikle ozguvenin yerine gelir.Bende tam aksine kilo almaya calisiyorum.

canım seni çok iyi anlıyorum. ben de ortaokuldayken kilo almaya başlamıştım. liseyi de böyle kilolu olmama üzülerek geçirdim. aslında çok değildim ama bi ara 40 beden giydiğimi hatırlıyorum ufak tefek olunca çok göze batıyor. etrafımdaki kızların hepsi çıtır çıtırdı benim üst tarafım ince olmasına rağmen basenlerim çok göze batıyordu bacaklarım kalındı. ama çevremdekiler sadece kilo almışsın veremzsin senin yapın bu çok yiyorsun vs. diyerek moralimi bozuyorlardı.. ben naptım üniversitede farkına vardım ve diyet-sporla kilo verdim. hatta abarttım şuan 34 bedenim. asla almamaya çalışıyorum. şu an bilinçliyim ama çok pişmanım en güzel zamanlarımı kilolu geçirdiğim için. o günler bir daha geri gelmiyor. büyük yaralar açıyor. kendine güvenin varsa sorun yok der geçerdim ama anladığım kadarıyla sen de dış görünüşüne takıyorsun ve sosyal hayatını engelliyor. (yoksa bunu takmayan kızlar için hiçbi sorun yok o ayrı).. bi spor salonuna yazıl ve diyetisyene git. diyetle ilgili kitaplar oku (Nil Gün'ün kitaplarını öneririm). ve kendine güvenli bir genç kız olarak bu yıllarını geçir..ileride pişman olma...

Merhaba ben foruma yeni katıldım. Burda çoğu bayan benden büyük, ama sadece bayanların olması beni daha rahat ettiriyor :)
Sorunum kilolu olmam :(
Ben çocukluğumdan beri yapılıydım aslında. Boyum uzun olmasına rağmen yine de etli butluydum :)
9.sınıfa geçtiğimde de kilom iyiydi aslında ama 9.sınıf bitip de yaz tatili gelene kadar :(:(:( yaz tatilinde hiç evden çıkmadım ve aşırı kilo aldım :( 10.sınıfa geçtiğimde , 9.sınıfta giydiğim 40 beden pantolonum olmaz oldu :( pantolon almaya çıktık :( Belimde problem yoktu ama basenlerim yani popom büyümüştü :( o yüzden 46 beden pantolon aldık ve annem bel bölgesini daralttı biraz. Ama herkes çok kilo aldığımı söylüyo :26: Hatta kilolu insanlar bile :20: Artık özgüvenim sıfır oldu :( Dışarı çıkmak bile istemiyorum :(
Şu an 16 yaşındayım. Çok yemiyorum kesinlikle, annem hareketsizlikten kilo aldığımı söylüyor. Ama bende kansızlık var ve çok halsiz hissediyorum kendimi. Ona rağmen her gün okula gidiyorum, gidiş 20 dakika dönüş 20 dakika yani 40 dakika her gün yürüyorum. Sınıfımız 3. katta, laboratuvarlar ise 1. katta hergün en az 3-4 kez laboratuvara inip çıkıyoruz, yani sürekli merdiven inip çıkıyorum ama yine de zayıflayamıyorum :( Beğendim kıyafetleri alıp giyememekten nefret ediyorum :( Biraz göbeğim de var ama asıl sorun basenlerim :( Diyetisyene gitmek istiyorum ama önce size danışmak istedim lütfen yardımcı olun bana çok mutsuzum :(:(:(:(

diyetisyenle görüşmen daha faydalı olur canımm.

bilinçsiz diyet yapıp sağlığını bozma. dengeli beslenmeye çalış. kansızlığın da varmış. dikkat et.
koşmak pek iyi değil diye biliyorum. tempolu yürüyüş öneriliyor daha çok.
bir de sabah aç karnına bir seferde içebileceğin kadar sıcaklıkta, büyük bir bardak sıcak-ılık su iç. içine limon sık. bir kaşık kadar.
metabolizmanı hızlandırır.
çok da takma. ergenlikte kilo değişimleri olur.
hazır şeyler cips, kraker bisküvi vs. özellikle fast food kesinlikle uzak dur.

Öncelikle tekrardan teşekkür ederim hepinize yazdıklarınız için. Bugün pazartesi ve ben dengeli beslenmeye başlamak için karar aldım :) Sayenizde daha rahat olucak ve diğer pazartesilere benzemeyecek inşallah :54:

canım benim kızkardeşimde bundan 2sene önce senin yasında ve senin le aynı kilodaydı diyetisyene gittik güzel bi diyete başladı ve ayda 4kila verdi yani 3 ayda yaşına göre olması gereken kiloya geldi bence sende diyetisyene git emin ol kilolarını vereceksn üzme kendini canım

canım benim kızkardeşimde bundan 2sene önce senin yasında ve senin le aynı kilodaydı diyetisyene gittik güzel bi diyete başladı ve ayda 4kila verdi yani 3 ayda yaşına göre olması gereken kiloya geldi bence sende diyetisyene git emin ol kilolarını vereceksn üzme kendini canım

En yakın zamanda gidicem inşallah :21:

Back
X