Paleo Diyeti Deneyimlerimiz

• Konu Sahibi Konu Sahibi uruz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Merhaba Loxandra;
Sana bir kaç sorum olabilir mi?
bu diyete ne zaman başladın ? ve ne kadar sürede kilo verdin? anladığım kadarıyla içimizde en tecrübeli sensin.

Ve rakibemi tanımak isterim

merhaba canım.

ben karatay yapıyorum ,10 temmuzda basladım,ramazanda yapamadım(ekmek ve tatlı yedım),ramazan bayramının ılk gunu tekrar basladım yanı aktif diyet surem 68 gun oluyor sanırım,10 kiloyu bıraz gectım bugun ıtıbariyle,spor basta hıc yapmadım ,2 haftadır yuruyuslere basladım,gunde yarım saat yurumeye calısıyorum.benden bu kadar,şimdi de ben sızı tanıyayım,ne diyetı yapıyorsunuz,ne kadar zamanda kaç kılo verdınız?

ben 16 eylülde başladım dukan diyeti ile.dukan bana 4 gün atak verdi.82 kilo idim 4 günde 80.5 olacaksın dedi.bende 4gün atak yaptım 80.5 oldum sonra seyir evresine gectim hiç kaçamaksız devam ettimbir ara 77.5 oldum çok sevindim ama ertesi gün yine 78 oldum ve öyle in çık in çık 1 ay devam ettim.14 ekimdede artık dayanacak moral kalmadı ve bıraktım.şimdi sabah aç karna 79 akşam tok karına 80.5 oldum hemen.yarın sabah tartılıp kilomu yazayım ..

ama sevgili rakibem ben gördügün üzre kilo veren biri deilim bana avansda verseniz yine sizlerden birisi birinci olur..

dukanda benimle başlayan arkadaşlar şuna 7 kilo oldular ki dukan en kısa kolay verilen bir yöntem.onda bir ayda 2 kilo veren burda karatay ve paleoda 500 gram verir diye düşünüyorum

Ne yarışı kızlar.

kilo verme yarışı sensiz olmaz dedik.dukanda kilo az verenler belki burda yarış yaparsk hızlanırız diye düşünüyoruz.sende dukana yaptıgın çizelgeyi burdada tutabilirmisin sen carmen med ve ben burdayım birde karataydan arkadaş loxandra var

hiç öyle düşünme bence, ben de Dukan da veremedim biliyorsun Paleo beslenmede veriyorum. Herkese uygun bir tarz vardır bence seninki ve benimki Paleo. Ya bir de dün akşam aklıma bir şey geldi paylaşayım dedim. Ben daha önce biorezonans tedavisi gördüm buğday ve ineksütü intoleransım vardı. Sözde iyileşti. Bilmiyorum. Yalnız ben eskiden hep karbonhidratla beslenirdim ve hep gazım olurdu şişkinliğim olurdu. Karnımın içinde gazlar hareket ederdi, kramplar olurdu. Dukan itibariyle ki Paleo ile devam ederken bunların tamamı kesildi, 0 gaz. :))

Son düzenleme:

düşünmüyorum artık.bak bugun 500 gram gitmiş hemde akşam bir çerez tabagı cerez yedim ve 1 mandalina 2 dilim ayva bilem yedim(ayvasız imkanı yok duramam)
ben bu paleo yu araştırıken herhalde bu sayfada mıydı nerdeydi bir bayan anlatmış benim gibi alerjisi olan ve hep hersabah yorgun olarak kalkan bir hanım diyorduki paleoya gectigimden beri hiç bir sorunum kalmadı.
olabilir seninkide .seninde dedigin gibi herkesin vucut kimyası farklı metobolizması farklı ona cevap vermeyen buna verir.benim kız kardeşim var mesela dünyayı yiyor ama kilo almıyor.erkek kardeşimde öyle et kavurmasını çok sever hatta annem ona yaglı etlerden yapar tavada ben derimki ayyy yaga bak ben yesem kilo alırım derim 2 çatal la bırakırım kardeşim bitirir siler süpürür ama baksan hem kuvvetli hemde çok fit.öyle ikiside paspal tip degiller ama ben ne kadar yemesem kilo alırım derim onlar herşeyi yer kilo almazlar .
demekki işin sırrı yagdaymış.bunu ögrendim.dün hep yaglı yedim ama 500 gram gitmiş.hemde dinçcim bugun.çokda enerjikim.dukanda pilim bitmiş gibiydi.

Gerçi öğlen oldu ama kızlar ancak gelebildim işleri toparladım...

Ben bugün 91 kilo ile başladım yarışa.yediklerimi yazayım.
Sabah
1 bardak şekersiz çay (yaklaşık 20 yıldır çaya şeker kullanmıyorum)
az peynir
2 adet zeytin (suya ıslatmama ragmen çok tuzluydu yiyemedim fazlasını)
2 adet az pişmiş omlet

Ara
şu anda peynir tırtıklıyorum birazcık

Öğlen
tavuk gögüs ızgara
1 kase yogurt

Akşam

Sadece az zeytinyağlı salata yiyeyceğim.(dün bir şey hazırlayamadığım için salatayla idare edecem)
Saat 20.00 den itibaren yemeyi bırakacam.Tabii bol su ve bitki çayı içecegim...

Nasıl sizce kızlar???

Çok güzel vermişsin tebrikler...
Ben 11 eylülde dukana başladım 97 kilo ile 7 gün atak yaptım aslında 88 i görmüştüm yada gördüğümü mü sandım bilmiyorum:44: 23 günlük seyir evresinde kilo vermek şöyle dursun gram oynamadı.Benimde motivasyon bitti tabii.Şimdi karatay yapmak istiyorum.daha akılcı ve daha mantıklı geldi.kitabını aldım okuyorum tekrar tekrar başa dönüp okuyorum,netten araştırıyorum.Tabi Carmenin ve Semanında katkılarını unutmamak lazım.Sağolsunlar...İyiki varlar...

onların sayesinde motivasyonum yükseliyor ve evet ben bunu yaparım başarırım diyorum...

Semacım süpersinnnnnnnnn çok sevindim arkadaşım -500 gr vallaha süperrrr...hemde yiyerek sakın beni geçmeeeeee

geç arkadaşım geç birincide ol.yeterki kilolarımız gitsin sağlıkla...

sabah tartıldım 78.5 çıktım.akşamda baya bi ziyafet çektim kendime çerezler meyvalar.

sabah yediklerim..

pastırmalı tereyaglı yumurta
bir kk peynir
1 çay

öglende henüz yemedim ama başamel soslu tavuk var

akşamada hazırda bişeyim yok bilmiyorum ne yiyecegimi.sabah sadece çıkarken dolaptan biraz et çıkardım .onu kızartabilirim teflonda yanına yogurt salata yeter gibi..birazdan dışarı çıkacagımdan bol su içmek istemiyorum.ofiste sorun yokda dışarlarda tuvalet sorun oluyor

Semacım süpersinnnnnnnnn çok sevindim arkadaşım -500 gr vallaha süperrrr...hemde yiyerek sakın beni geçmeeeeee

geç arkadaşım geç birincide ol.yeterki kilolarımız gitsin sağlıkla...

sen geç tatlım.loxandra yok galiba nerde bu kızlar bugun telli turnada yok

Şekerim bu Paleo değil yalnız. Paleo için ortalama bir hesapla her gün kilonun iki katı kadar (182 gr.) protein alman gerekiyor. Örneğin et balıkların 100 gramında 20 gram protein olduğunu hesaplarsak senin her gün 600 gram civarı et, balık, tavuk tüketmen gerekiyor (üstünü peynir ve yumurtadan alırsın) Senin bu menü eksik. Akşam sadece salata olmaz. O salataya bari 160 gramlık ton balığı bir şeyler koymalısın ki yine de az gelir. Bu diyetin en önemli kısmı proteini eksik almamak ve protein kaynağı olarakta etlere ağırlık vermek. Eğer sen sebzeye ağırlık verirsen kilo vermeyi unut

Semacım Paleo da beşamel sos yok. Tahıllar unlar baklagiller yok.

UFFFFF Carmen teşekkür ederim bilgilendirdigin için,okumuştum kilonun iki katı oldugunu ama ben aklımca tavuk gögsü sabahki yumurta ve yogurttan tamamladıgımı sanıyordum.et yerine peki protein tozu alsam olmaz mıııııı? belki ilerde yiyebilirim ama dukandan sonra zorla gidiyor etler yutmakta bile zorlanıyorum.Peynirde yiyorum oda mı yetmez

Tama mızıkçılık yok.ama protein tozu konusunda bilgi verirsen sevinirim...

Medcim şöyle ki; Dukan da ben de etleri zorla yiyordum çünkü hep yağsız tuzsuz tatsız şeyler yiyorduk. Ama mesela ben bugün ciğer sote yaptım yedim harikaydı, dün akşam kıymalı patlıcan yedim çok güzeldi. Yani artık yağ ve sebze kısıtlaması olmadığından rahatça keyifli yemekler olarak etleri tüketebilirsin. Ama yine de eksik kaldıüın günlerde protein tozu kullanabilirsin. Ben hiç kullanmadım onlarında işlenmiş gıda olduğunu düşünüyorum ki öyleler. Protein tozları epey pahalı bildiğim kadarıyla. Protein tozunu alırken soya dan yapılmamış olmasına dikkat etmen gerekiyor. Paleo cafe Özlem yazmıştı bana. Bunun dışında maalesef protein tozları hakkına bir bilgim yok.

Son düzenleme:
Semacım Paleo da beşamel sos yok. Tahıllar unlar baklagiller yok.

yemedim tavuklarını yedim sadece.açım ama dışardaydım yiyemedim bişey öglende işte bir porsiyon tavuk yedim soslarınıda ayırınc azcık bişey kaldı.şimdi ne yesem düşünüyorum.diyet mavi yeşil biskuvi yenimi acep

Teşekkür ederim carmen,yağdan öyle bir korkmuşum ki kulanırken çekiniyorum hala.Sanırım dukan pisikolojisini henüz üzerimden atamadım.Protein tozunuda bir soruşturayım.dedigin gibi pahalıysa gerek yok.onun yerine et tüketimimi artırırım daha iyi.Sagol canım...

Teşekkür ederim carmen,yağdan öyle bir korkmuşum ki kulanırken çekiniyorum hala.Sanırım dukan pisikolojisini henüz üzerimden atamadım.Protein tozunuda bir soruşturayım.dedigin gibi pahalıysa gerek yok.onun yerine et tüketimimi artırırım daha iyi.Sagol canım...

Hahahahah yenmez

Tarih çağları boyunca sağlık; :)

- M.Ö. 2000: Al, bu otu ye.
- M.S. 1000: O ot kötü, gel bu duayı oku.
- M.S. 1850: O dua batıl inanç, al bu iksiri iç.
- M.S. 1940: O iksirin ne faydası var, al bu hapı yut.
- M.S. 1985: O hap etkisiz, al bu antibiyotiği iç.
- M.S. 2000: O antibiyotik kimyasal, al bu otu ye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…