- 21 Ocak 2018
- 8.532
- 21.148
- 348
- 32
Bir konu açınca tüm detayları yazmazlarki genelde ama misafir istemeyen sevmeyen insanada açıkçası gidilmez.Yazıdan eşim bana yardım etmez ben hizmet ederim anlamına gelecek bir şey görmedim o yüzden buradan bakmadım. Bunlar tabi ki olabilir ama öğretmenlerin tatillerde misafiri hiç bitmez. Kendimden biliyorum. Hadi hazır tatildelerken şunları bir görelim diyen her zaman olur. Bu tatilde yeğenlerim bende olacak mesela, onlar gelmese görümcem gelir, bazen hepsi birden gelir. Bizim için olağan şeyler bunlar.
Gelecek olanlar aile, eş dost değil. Gelinin olduğu kadar oğullarının da olan eve gelecekler. Konu sahibinin istememe gibi bir hakkı yok. Ev sadece konu sahibine ait değil. Hayır evin hanımı olması bunu değiştirmiyor.Bir konu açınca tüm detayları yazmazlarki genelde ama misafir istemeyen sevmeyen insanada açıkçası gidilmez.
Sizin için normal bir durum ama konu sahibi istemiyor bunuda hak veriyorum insanlar tatilde dinlenmek isterler genelde bazıları ise eş dost ile vakit gecirmek isterler.
Tabiki herkes çoçuğun evine gider kalır ama 2 hafta gibi uzun süre kalıyorsa tabiki geline fikiri sorulcak emri vaki gidilmez. Sonucta oğlu tek başına yaşamıyor bazı şeyler zorunlu yapılınca hiç tat veriyor. Oğlunun evine gidip gelinden zihmet bekleniyorsa karar veren herzaman yorulan emek çeken insana aittir.Gelecek olanlar aile, eş dost değil. Gelinin olduğu kadar oğullarının da olan eve gelecekler. Konu sahibinin istememe gibi bir hakkı yok. Ev sadece konu sahibine ait değil. Hayır evin hanımı olması bunu değiştirmiyor.
Ya siz bu hizmet etme/bekleme mevzusunu nereden çıkardınız?Tabiki herkes çoçuğun evine gider kalır ama 2 hafta gibi uzun süre kalıyorsa tabiki geline fikiri sorulcak emri vaki gidilmez. Sonucta oğlu tek başına yaşamıyor bazı şeyler zorunlu yapılınca hiç tat veriyor. Oğlunun evine gidip gelinden zihmet bekleniyorsa karar veren herzaman yorulan emek çeken insana aittir.
Uzaydan çıkardım evinize misafir gelince ikramı, yemeği,temizliği olayı var hele birde yatılı ise extra ilgi alaka olmuyormu.Ya siz bu hizmet etme/bekleme mevzusunu nereden çıkardınız?
Valla misafire eziyet gözüyle bakmadığımız için ikram falan düşünmedik. Kendimize yaptığımız yemeği az arttırıp sofraya iki tabak daha koyuyoruz biz eşlerimizin aileleri gelince. Hani aile ya adı üstünde, misafir bile demiyoruz.Uzaydan çıkardım evinize misafir gelince ikramı, yemeği,temizliği olayı var hele birde yatılı ise extra ilgi alaka olmuyormu.
Ben sizler gibi tek yönden düşünmüyorum misafir hoş bilse yorucu olduğunu değiştirmez iyi akşamlar.
Tabi ki biliyorum ama aşı bulunduktan sonra ölüm ve hastaneye yatış oranları ciddi derecede azaldı. Rahat değilim iki çocuğum var, hatta pandeminin başında doğum yaptım herkesin endişeli, korku içindeki dönemde lohusaydım. Ben o endişeleri kat kat yaşadım. Ama üzerinden iki yıl geçmiş, virüsün nasıl bulaştığını herkes biliyor, eşinin anne ve kızkardeşinin gelmesine ama virüs var bahanesi pek inandırıcı gelmiyor. Kendi annesini de yarımşar saatçik görmesin o zaman.Ası bulasa engel değil biliyorsunuz insallah?
Bende 3 doz biontech oldum ama cocuklar aSısız sizde yok herhlde cocuk rahatsınız.
Pandemi kalmadığı için mi 3 ay içerisinde aşılı 4 yakınımı kaybettim?Pandemimi kaldi asilar had safhada hayat devam ediyor etmek zorunda valla linc yersem
Yiyim cok onemli degil geziyorum insanlarla gorusuyorum misafircilikte yapiyorum cocugum okula gidiyor esim ise yani asi olduk maske takiyoruz asiri kalabalik ortamlara girmiyoruz normali bu bence sizinki degil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?