- Konu Sahibi bodrum salatasi
-
Yemek parası verilmez şöyle düşünün servis kullanmıyorsunuz şuan ama servis firması para isteyecek patrondan anlaşmamız var diye mümkün mü? Eski iş yerimde raporlu izinli günler olduğu zaman bile 1 gün olsa dahi kesiliyordu. Saat konusuna gelince tavrınızı koyun mesai saati dışı çalışmak zorunda değilsiniz.
Kardeşim öğretmen, yüzyüze eğitimdeyken çay,çay yapan hanımın maaşı -sigortası,alınan peçete- temizlik malzemeleri hepsini öğretmenler arasında para toplayıp ödüyorlardı. Pendemi başladı temizlikçi hanım mağdur olmasın diye yine maaş sigorta ödemeye devam ediyorlar.
Yemek parası zaten yok
Sizin hakkınız var mıdır yok mudur bilgim yok ama yol çilesi çekmemek kendi evinizden rahatça çalışmak en güzeli değil mi? Nekadar veriliyor yemek parası nerak ettim
Esim ede calisiyor ve yemek parasi almiyor bence normalmolanda bu zaten. Sirket size evden calisma hakki vermis sagliginiz icin siz yemek parasinin peşine düşmüşsünüz hemde yemek parası icin ise gidiceksiniz cok sacma ve paragozce degilmi
kadın hakkını arıyor, hakkını istemekten bahsediyor siz bir önceki yorumunuzda bu duruma paragözlük dediniz farkında mısınız? konuyu şükretmekle karıştırıyor olabilir misiniz? şükür başka hak aramak başka.Siz oyle dusunebilirsiniz ama bende bir calisanim sirkette viruslu olsada olmasada bir gun bile evden calisma izni verilmedi hem hamileyim hem cocugum var esim evden calisiyor keske bizim sirketimizde yemek pramizi vermeyip evden calistirsaydi bizi. Okadar kolay degil ve herseyde kendi cikarlarina degil öyle olsaydi herkes evden calisiyor olurdu. Benim isimde evden yapilabilicek bisey elve buyuk bir sirketteyim. Benim
Dusuncem bu
gerçekten ben de anlam veremedim bu söylemlere... o zaman şirket desin ki evden çalışmak isteyen evden çalışsın ama maaşının bir kısmını keserim. kabul mü edecek yani? hakları yedirelim yedirelim sonra alım gücümüz düşük, hayat standardımız düşük...Para için çalışıyoruz ne için çalışıyorsunuz? Paragöz demek hakkını yedirmek olur. İş yerinde yemek yapan ya da sipariş var evde nasıl zaman ayıracaksınız şirket mesai saatlerinde sana 2-3 saat izin verecekmiş yemek yap, ye, ortalığı toplama için. Hemen 2-3 saati keser bu durumda onlar paragöz oluyor mu, hayır. Hakkınızken böyle konuşma çok komik
Keşke son cümlenizi yazmasaydınız hiç hoş olmamış. Bilginizi bel altı vurmak yerine uygun cümlelerle yazsaydınız. Ülkede çok bilgili donanımlı olmasına rağmen atanamamış öğretmenler var. Bunlar sadece iyi bir puan yapamadığı için asla değil devletin gerekli kontenjan vermemesi, fazla maaş yerine farklı meslek dallarını dahi az maaş uğruna ücreti öğretmenlerle doldurması ya da torpili olmadığı içindir.Evden çalışmak diyorsunuz hanımefendi... siz bu süreçte yatış yapıp daha az çalışıyorsanız o yüzden de hakkımdan feragat etmek istiyorum diyorsanız başka. Çoğu beyaz yakanın home office döneminde bir 10 dk markete gitmeye fırsatı olmuyor, ben sırf bu yüzden aylardır evden çıkamıyorum. Çalışan bu şekilde çalışırken şirkete girerken anlaştığım yemek parasını niye almıyım? Öğlen taş mı yiyorum? Veya daha az mı çalışıyorum? Gülmekten ağlayan suratlı emojilerle sıkıştığınız ve cahilliğinizin yüzüne çarptığı anları maskeleyemezsiniz :)
son olarak da daha önce dediğim gibi öğretmenlerin en yüksek maaşları alması taraftarıyım eğer öyle olursa parlak gençler de öğretmenliğe rağbet edecek ve sizin gibilere diğer memurluk türleri için kpss sınavlarına çalışmak düşecek :)
ps: muhtemelen kpss’yi de kazanamadınız, yanlis bir cikarimda bulunmus oldum neyse.
Evde olup yemek parasinin lafini etmek?
Yasal mi degil mi bilmem de etik olmadigi kesin!
gerçekten ben de anlam veremedim bu söylemlere... o zaman şirket desin ki evden çalışmak isteyen evden çalışsın ama maaşının bir kısmını keserim. kabul mü edecek yani? hakları yedirelim yedirelim sonra alım gücümüz düşük, hayat standardımız düşük...
Mart ayından beri eşimde evden çalışıyor yemek kartlarına düzenli olarak ödemelerini yaptılar. Bu yemek zammı da yapmışlar hatta. Bu yasal bir hak mı insiyatif mi onu bilmiyorumMerhabalar
evden çalışıp da yemek parası almayan var mı?
Büyük şirketler den birinde çalışıyorum, fabrika da üretim devam ediyor biz farklı il de rapor vs. Hazırlıyoruz
Biz yemek kartı ile yemek yiyorduk
Bizler 1 senedir evdeyiz ofise hiç gitmiyorum benim dışımda ofise giden var
onlara da sadece ofise gittikleri gün kadar veriyorlar yemek kartına
ben istedim fabrikada beyaz yakada hafta da 3 gün evden çalışıyorlar onlar da almıyor diye vermiyorlar böyle bir hakları var mı?
ofise gidersin dediler dedim olur bana uygundur ofis (ofis evime çok uzak asla kabul etmem diye düşündüler)
ben evden çalışmaya sinir oldum çünkü çalışma saatleri esnek resmen
önceden saatim belliydi 6 da iş için mail atıyorlar 9 dan önce kapatamıyorum bilgisayarı
ofis çıkış saati 17:00 di
ben ısrarcı olsam yemek parası konusunda yasal hakkım mıdır?
ben evden hiçbir işimi aksatmadan devam ediyorum sadece raporları hazırlayıp gönderdim de kaşe imza atılıyor
yasal hakkım olduğunu okudum ısrarcı olacağım ama bilen birileri de söylerse sevinirim
Etik degil demistim o zaman lafimi geri aliyor ozurlerimi sunuyorumAçılın sağlam bilgiyle geldim.
Yemek kartı yasal haktır, ister evden çalışın ister ofise gidin, çalıştığınız mekana bağlı olarak kesilemez.
Para gözlülükle, şükürsüzlükle alakası yoktur.
Aksine evden çalıştığı için almayanlar/ iptal edilenler işveren tarafından hak gaspına uğramaktadır.
Est. Doğrudan size yönelik değildi lafım. Bahsettiğim ifadeleri de okudum yorumlarda onlara istinaden yazdım.Etik degil demistim o zaman lafimi geri aliyor ozurlerimi sunuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?