- 12 Ocak 2010
- 1.811
- 6.066
- 683
- 33
- Konu Sahibi bodrum salatasi
-
türkiyede şirket denince akla gelececek iki markadan birinde çalışıyorum ve hayır, maaş dışında hiçbir ekstra ödenek yok şu anda.
edit : öğrendiğimize göre ik zamanında masa sandalye desteğine kadar düşünüp öneri sunmuş ancak patronlar kabul etmemiş :)
yemek parası yasal hak mı bilmiyorum. ancak evden çalışanlara şu aşamada ödenmesinin tamamen insiyatif olduğunu düşünüyorum.
bir de sözleşmenizde neler yazdığı önemli.
ben de beyaz yaka olarak bir fabrika ortamında ve kurumsal bir firmadayım. sözleşmemizde amirin gerekli görmesi halinde mesai yapılacağı, yönetimin gerekli görmesi halinde vardiyalı düzene geçilebileceği, hatta yine gerekli durumlarda personelin izninden çağırılabileceği yazılı.
bu durumda evde fazla çalışıyor olmanız sözleşmenize aykırı bir durum olmuyor mesela.
imzaladığınız sözleşmeyi tekrar okuyun derim kısaca. belki orada yemek parası ile ilgili de detay vardır.
Olsun ben de sizinle birlikte dogruyu ogrenmis oldum tesekkurlerEst. Doğrudan size yönelik değildi lafım. Bahsettiğim ifadeleri de okudum yorumlarda onlara istinaden yazdım.
Ciddi degilsinizdir insallah.
Akla gelen 2 firmadan birinde durum buysa kim bilir digerleri ne durumda.
Bi kac arkadasim evden calisiyor baya guzel destek aliyorlar. Biri bankaci, ama garanti qnb gibi en popi bankalardan degil. Masa sandalye fatura kahve cay makinasi tuvalet kagidina kadar aldilar.
Digerleri de en azindan faturalar, yemek paralari falan seklinde.
Peki amirin gerekli gormesi halinde ucretsiz olarak mi mesai yapiliyor?
Ben bunu da kabul etmezdim.
Odemeli sekildeyse evde pek ala ek mesai yaparim
Tam zamanli iste yemek parasi veya yemek de sunmak zorunda. Bunu sozlesmeyle cozemez.
Ciddi degilsinizdir insallah.
Akla gelen 2 firmadan birinde durum buysa kim bilir digerleri ne durumda.
Bi kac arkadasim evden calisiyor baya guzel destek aliyorlar. Biri bankaci, ama garanti qnb gibi en popi bankalardan degil. Masa sandalye fatura kahve cay makinasi tuvalet kagidina kadar aldilar.
Digerleri de en azindan faturalar, yemek paralari falan seklinde.
Peki amirin gerekli gormesi halinde ucretsiz olarak mi mesai yapiliyor?
Ben bunu da kabul etmezdim.
Odemeli sekildeyse evde pek ala ek mesai yaparim
Tam zamanli iste yemek parasi veya yemek de sunmak zorunda. Bunu sozlesmeyle cozemez.
maalesef, hem de nasıl ciddiyim :) hiçbir destek yok, hakkımız olan başka şeyleri talep etmek için randevu istediğimizde onun için bile aylarca bekletiyorlar
evet mesai ücreti ödeniyor bizde. yemek parası bizde verilmedi fakat internet kullanımının arttırılması nedeniyle aylık extra ödeme yapıldı, internet desteği adı altında. bir de evlere erzak ve maske/dezenfektan gönderimleri oldu.
yemek parası yasal hak mı bilmiyorum. ancak evden çalışanlara şu aşamada ödenmesinin tamamen insiyatif olduğunu düşünüyorum.
ben de beyaz yaka olarak bir fabrika ortamında ve kurumsal bir firmadayım. sözleşmemizde amirin gerekli görmesi halinde mesai yapılacağı, yönetimin gerekli görmesi halinde vardiyalı düzene geçilebileceği, hatta yine gerekli durumlarda personelin izninden çağırılabileceği yazılı.
bu durumda evde fazla çalışıyor olmanız sözleşmenize aykırı bir durum olmuyor mesela.
imzaladığınız sözleşmeyi tekrar okuyun derim kısaca. belki orada yemek parası ile ilgili de detay vardır.
11 yıl önce imzaladımyemek parası yasal hak mı bilmiyorum. ancak evden çalışanlara şu aşamada ödenmesinin tamamen insiyatif olduğunu düşünüyorum.
Milyonlarca ithalat ve ihracat yapılıyorPeki emin misiniz sirket diyince akla gelen iki yerden birinde oldugunuza?
Yanlis anlamayin size inanmiyor degilim bu sartlara inanmiyorum.
Ben restoran calisaniyim gelirler dipte. Kiramiz bile cikmiyor. Ben evden calisma programi ve vardiya plani yapiyorum. Siparis veriyorum depomuzdan. Benim haftada 1 gunluk calismama bile fatura destegi + yemek parasi veriyor ki sektor kan agliyor. Gunluk is max 10 bin. Sirf kiramiz 700 bin
maalesef, hem de nasıl ciddiyim :) hiçbir destek yok, hakkımız olan başka şeyleri talep etmek için randevu istediğimizde onun için bile aylarca bekletiyorlar
Biz de ihracat rekoru kırdık ama evden çalışma için hiçbir destek yok. Aksine sodexomuza el koydular şaka gibi.
Sözleşmemizde yazıyor mu bilmiyorumBanka personeliyim ve evden çalışan personellere yemek parası ödeniyor sonuçta aynı işi farkli lokasyonda yerine getiriyorsun elbette ödemeli diye düşünüyorum. Hatta sendika görüşmesi sonucu calistigim banka günlük az bir miktar da olsa harcanan elektrik için de ödenek vermeye basladi ki en mantıklısı da vermesiydi. Eger yerinde çalıştığınızda veriyorsa evden çalışınca da verilmelidir neden bu kadar garipsendigini anlamadım. Maas anlaşmasında yemek masrafının is yeri tarafından karşılanmasını içeren madde yoksa tabi ki talep etmek sacma olur.
Peki evden çalışmadan önce yerinde çalışırken yemek veriyor muydu yada yemek karti vs?Sözleşmemizde yazıyor mu bilmiyorum
Çünkü deneme personeliydim ve sözleşme imzaladığımı hatırlamıyorum
sodexo vardıPeki evden çalışmadan önce yerinde çalışırken yemek veriyor muydu yada yemek karti vs?
ek ödeme almıyorumMasallah. Siz ek odemeyi aliyorsunuz, yemek yerine erzak destegi de olsa aliyorsunuz, faturaya destek aliyorsunuz.
Konu sahibinin sartlari cok farkli. Evden fazla calismaya ek almiyor diye anladim ben. Insallah yanlis anlamisimdir.
Yasal hak mı bilemem ama ısrarcı olmayın bence.
Allah daha çok versinben katılmıyorum yemek parası verilmesi gerektiğine.sonuçta çalışan kendi evinde.dışarda aç kalmıyor.şirketlerde zor durumda bu dönemde.çoğu konkordato ilan etti.karşılıklı anlayış lazımmm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?