Ba
Sagsalim 13. Haftaya gelmissin oncelikle seni tebrik ediyorum dayanma gucunden dolayi bu ilk 3 ayi atlattigin anlamina gelir. Icimden bir ses bundan sonrasinin senin icin daha kolay gececegini soyluyor. Olumlu dusun, ilacini da cok zor da kalirsan alirsin. ilac alip saglikli bebek doguran cok arkadasimiz var zevk icin almiyorsun ya bu ilaci birbirimizin halinden yalnizca bizler anlariz. Allahin izniyle her sey iyi olacak[
benim 3. ayımda ortaya çıktı bir anda iki ay çok güzeldi her işimi yapıyordum son bir aydır elden ayaktan kesildim zar zor dışarı atıyorum kendimi ev üstüme üstüme geliyor yoksa ev berbat halde anlatamam sana utanıyorum kendimden annem geldi o topladı hafta sonu. sen kaçıncı ayındasın lütfen üzülme sende tabi ki zevk için içmiyoruz sen kaçıncı ayındasın keşke aynı sehirde olsak yüzyüze destek olsak birbirimize diyorum bikaç gündür sonu çok güzel olacak umarım umarım değil eminim bundan o günü düşünüp ayakta kalmaya çalıyorum. üzme kendini lütfen sende yalnız kalmamaya çalış
Değilmiş antipsikotik diye geçiyor sakinleştirici kaygı giderici diye
Adı neymiş ilacın merak ettim
antidepresanla aynı gebelik katagorisiIlacın adı risperdal ama internette ki yorumlar çok iyi değil ilaç hakkında çok kararsız kaldım
antidepresanla aynı gebelik katagorisi
Geç oldu cevap ama söyleyeyim canım.ben ilacımı bırakınca depresyon geliyor zaten.ilaçsız da iyilesemiyorum.Peki iyi gelmişmiydi canım sana ben kullanmaya korkuyorum hala ilaçsız dayanmaya çalışıyorum bana da 0.5 mg kullanmamı söylemişti doktorum
Canım depresyonum icin antidepresan ;aşırı sinir ve öfke nöbetleri için de risperdal kullandım ben.Bende onu anlamadım zaten bu ilacı wermek yerine neden antideprasan wermiyor acaba diye gebelik karegorisi C
Neler çektim canım ben hamileliğimde.burada cok yazıştık arkadaşlarla.hastaneye bile yattım.yıllarca istedigim bebegime sevinemedim alısveriş dahi yapamadım.off ne günlerdi.ama geçti gitti iste.doğumdan sonra bebegimi kucağıma almamla dünyam değişti.merhaba arkadaşlar bende sizinle dertleşmek istiyorum bende hamileyim yeni öğrendim hamileliğimi çok korkuyorum çünkü yaygın anksiyete bozukluğu hastasıyım. bilerek ve işteyerek yaptım. çünkü artık 32 yasına geldim. eşim cok istiyordu bende istiyordum ama hastalığım ve takıntılarım yüzünden bu zamana kadar hep ertelemiştim ama erteleye erteleye nereye kadar buraya yazmak istedim birbirimize destek olalım istiyorum. arkadaşlar hamileliğimi öğrenince önce cok sevindim sonra heyecanlandım ve panikledim delireceğim çoldıracağım bu ebbeği asla sevemeyeceğim ona iyi bir anne olamayacağım en büyük takıntım da onu benimseyemeyeceğim korkusu biliyorum böyle düşünemem lazım cok günah ve saçma düşünceler bunlar ben bu 9 ayı nasıl geçireceğim yardım edin bana
Canım depresyonum icin antidepresan ;aşırı sinir ve öfke nöbetleri için de risperdal kullandım ben.
Oyyyy nasıl seviliyor hem de ..hiç tadinı çıkaramadığım hamileligim o geçmez aylar geçti .kuzumu koklaya koklaya bi opüyorum varya ohhhh.gülüyo da artık.herşeyi olay oluyor.ilk gülüşü ilk yoğurt yiyişi...öyle bir bağ kuruluyor ki.dünyadaki hicbir sevgiye benzemiyor bambaşka birşey.sen sen degilsin senden öte senden kopan bir can.once kanınla sonra sütünle sen besliyorsun sen büyütüyorsun.sana bir bakışları var ki oyy oyyyyDünyanın en saçma sorusu biliyorum ama anne olanlar var aranızda arkadaşlar evlat gerçekten çok seviliyor mu yaşadığım tüm bu sıkıntılara değsin istiyorumhormonlardan mı nedir ağlıyorum böyle düşündüğüm için sonra öyle bir an geliyorki yok ben delireceğim yapamayacağım bağ kuramayacağım gibi geliyor kısır döngü anlayacağınız. Allah başka şeylerle sınamasın yardım etsin bizlere.
Başarıyorsan devam canım o zamanCanımm ben inatla kullanmamaya dewam ediyorum ama böylede çok zor geçiyor günler bakalımm nereye kadar böyle dewam etcem
Devlet hastanesi dr.ları vermez canım.ben bakırköy ruh ve sinir hast.hastanesine yattım 8.haftamda.hemen risperdal başladılar.12.haftadan sonra da lustral ...bebeğim 6.ayını dolduruyor 4 subatta şu an uyandı ve bana bakıyor:)aglamaktan bi hal oldum yine iki gündür doktorla konuştum ilaç vermedi devlet hastanesi antalya da iliki tarama için gitmiştim ama vermedi hiçbir sey söylemedi bile onlarada hak veriyorum hangi birimizle uğraşsınlar özele gidicem önümüzde ki ay umarım o bir çaresini bulur sabır dilemekten yoruldum nasıl ge.icek 6 ay allahım
Başarıyorsan devam canım o zaman
Efexor de paxil de onermedi bana dr.larım.en cok denenmisligi guvenilirligi olanlar lustral gibi sertralin etken maddeli antidepresanlar canım.kızlar hangi ilaçları kullanıyorsunuz efexor kullanan varmı benim ilacım gebe kalmadan önce paxildi ancak d grubu olduğu içindoktor vermiyor zaten hangi ilaç olursa olursun ilk 3 ay içinde doktor önermiyor riske atamıyorum vicdan azabından. 3 aydan sonra efexor olabilirmiş ama bana paxil iyi geliyordu. bir iyiyim bir kötüyüm uykusuzluk bende de var dalsam kuş uykusu uyuyuyorum, bazen sıçrayarak uyanıyorum yada göğsüm daralarak nefesim yetmiyor
Ilk oniki hafta bebegin organ gelisim zamanı.hele ki efexoru nasıl kullandırır bu dr.?ben de kestim mecbur.12.haftaya kadar.12.haftadan sonra baslatti dr.um.efexore de izin vermedi.sertralin etken maddeli bir antidepresan verilir genelde.tuhaf yani nasıl risk edebilir bunuBen bide kayınvalidemlerle yasıyorum daha zor oluyo hersey onlarıda üzmek istemiyorum 9 ay böyle mi gecicek bilemitorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?