Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

arkadaşlar merhaba,siteye yeni üye oldum ve gerçekten artık deneyebileceğim her şeyi denemeye çalışarak kendimi rahatlatmaya ihtiyaç duyduğum bir aşamadayım. 28 haftalık hamileyim. hamile olduğumu öğrenene kadar paxil kullandım;ancak sonrasında doktor kontrolünde bir anda kestim. anksiyete,panik bozukluk,obsesyon sorunlarım var. birkaç gündür evden dışarı adım attığımda panikliyorum (agorafobiye dönüştüğü kaygısı içindeyim),hatta son doktor kontrolüne gidemeyeceğimi düşünerek girdiğim heyecanla tansiyonum 15e 9a yükseldi, nabzım 150 civarında atıyordu. doktorumu arayıp durumdan haberdar ettim bir sorun olursa mudahale edeceğini ve gitmem gerektiğini söyledi. esimle çıktık,gidene kadar yaşadığım paniği anlatamam. doktor odasında yarım saat ağladım ve durumu anlattım. kaygı bozukluğum olduğunu söyledi.

sizlere sormak istediğim şey şu: şu aralar beni devamlı strese sokan düşünce şu: panik anında kalp krizi geçireceğim,tansiyonum fırlayacak öleceğim,bebeğim de ölecek.. aranızda panik krizleri sırasında nabzı ve tansiyonu bu derece yükselen var mı? panik anında bu kadar yükselen tansiyon ve nabız fiziksel olarak nelere yol açar tecrübesi olanınız var mı? lütfen olumsuz hikayeleriniz varsa da felaket senaryolarıyla anlatmayın,umuda ve telkine ihtiyacım var..

Hamilelikte de kullanabilen hafif etkili ilaçlar var keşke dr Size uygun olanı yazsa. Tansiyon un 14 un üstüne çıkması biraz riskli bir ebe olarak bunu söyleyebilirim kendinizi olumlu telkinlerle toplamaya çalışın nefes egzersizı yapabilir siniz yada terapi almanız da fayda var . Uzaktan tlf da bile terapi verilebiliyor imkanınız varsa deneyebilirsiniz

Oncelikle ilginiz icin cok tesekkur ederim.
20 mg kullaniyordum,aslinda 2 senedir gittigim terapistim de vardi ancak kendisiyle calismalarimizin hicbir verimde bulunmadigini fark ettim.kadin dogum doktorumun yonlendirdigi bir psikiatrist var su an,onunla gorusecegim.ebe olduğunuz icin danismak istiyorum.bahsettiginiz riskler erken dogum,Allah korusun bebegin ölümü benzeri riskler saniyorum,ben de bunlardan cok korkuyorum.ancak tansiyonum normalde 10a 6 ve sakinken stabil,stres tansiyonu deniyormus sanirim panik aninda dedigim kadar yukseliyor malesef.bu durum benim acimdan da bebek acisindan da riskli farkindayim ve cok korkuyorum

Gebelikte tansiyonun normale göre artması yada azalması bir seviye ye kadar normal bir defalık da 15e yükselmiş bu sürekli seyir eden birsey değil anladigim kadarıyla anlık birsey ama daha dikkatli olmalısiniz fakat bu durumu büyütüp ve gereksiz evham yapmayın. Nefes egzersizı yaparak olumsuz düşünceler den uzak durmayı deneyin bir hobi edine bilir siniz oya yapmak kitap okumak gibi anksiyete konusunda bir çok kişisel gelişim kitapları var

28 haftalık bebek hastane ortamında da yaşatılabilir Allah ömür verirse tabi eğer bebeğiniz çok küçük değil. O yüzden çok kafaya takmayın eğer yaşayacak ömrü varsa 800 gr lik bebekler bile yaşıyor kendinizı çıkmazda hissetmeyin o bebeği karnına koyan da Rabbim onun ömrünü biçen de rabbim. Bebeğinizİ kucağınizà aldığınız ani düşünün ona odaklanın birde bolca dua edin tabi ki .

Ahh nasil tesekkur etsem.. Guzel bir seyler duymaya en ihtiyac duydugum donemi yasiyorum,surekli gececek ve duzelecek her sey yolunda diyorum kendime ama yetmiyor.sanirim takinti haline getirdim,devamli kendimi dinliyorum.ugrastigim isler de oluyor gun icinde ama ozellikle 1 haftadir kafam devamli bu konularda.akilci ve mantikli dusunmeye ihtiyacim var biliyorum ama yapamiyorum.bir defalik dedigimiz tansiyon yuksekligi aslinda son 1 haftadir ara ara var,13,14lere cikiyor tansiyonum heyecanlandikca.. Sacmasapan takintilar gelistirdim cunku ayni zamanda bu durumla birlikte,kalbimin atmasi rahatsiz ediyor bazen sussun istiyorum her seyi kontrol etmek istiyorum vs.. Fecii bir korku,panik ve karanlık sonrasi.. Ilac destegine biyolojik olarak ihtiyacim var buyuk ihtimalle,diger yontemler gecici cozumler uretiyor su an sadece

Gebelikte kullanılan ilaçlar var ilk 3 aydan sonra kullanılabilir. Dr unuzlâ görüşün eğer çok çıkmazà girerseniz. İlaç tedavisi ile gebelik geçirenler sağlıklı bebekler kucağına alan anneler çok fazla. Hiçbir durumda çıkmaz da değilsiniz öncelikle rahatça bir nefes alın burnunuzdan ve olumlu şeylere yönelin. Bende de aynı rahatsızlık var kendim den biliyorum bende paxerà 30 kullanıyorum yani yalnız değilsiniz bu rahatsızlığı çeken her kesim den insan var. Herşey insanlar için. Derdi veren Rabbim derman vermez mi yeter ki ona dayan Allah kuluna yetmez mi. Emin olun her zorlukla beraber bir kolaylık var.

Ben aslinda bu durumun dogru kisi ve yontemlerle ustune gidildikce cozulebilecek bir sey oldugunu dusunuyorum. Akilci yaşam kilavuzu isminde bir kitap okuyorum.bizim sorunumuz panik aninda kacmamiz gereken bir tehlike var olduğunu dusunmek ve devamli kacinma davranisi sergilemek,dogru ve akilci dusunme yollariyla,hayata karsi genel olarak bakis acimizi değiştirerek bunun cozulebilecegini ongoruyor kitap.ancak ben su an en hazirliksiz ve savunmasiz zamandayim icinden cikamiyorum,onceden daha guclu ve cesurdum.bilmiyorum hamilelik hormonlarinin kaygiyi artirici olumsuz etkileri de var mi ama devamlı olmaz ama ya olursa panigi yasiyorum.. Dualar konusunda da kesinlikle katiliyorum.bu sorunu yasamayan bilemez,Allah hepimize yardim etsin,icimize ferahlik versin insallah

G gzmgzmm var canım senin anlattığın durumu yaşayan.yeni doğum yaptı müsait olunca yazar .
Panik atak sebebiyle hayati tehlike arz eden nabız ve tansiyon yükselmez canım korkma.fiziksel bir hasara yol açmaz

Gebeligimin 8.haftasında aşırı takıntı sinir patlamaları depresyonla birlikte hastaneye yattım.risperdal başladılar.12.haftamdan itibaren de lustral ...
Şu an yanımda uyuyor bebikim:)6 ayını doldurdu teyzeleri,bu günler geçecek,gecen sene bu zamanları hatırlamak dahi istemiyorum ama geçti işte.

Arkadaşlar merhaba.
Bir de bana cevap yazın lütfen..
16 haftalık hamileyim ve uykumu alamadığım gün çok farklı şeyler yaşıyorum.
Mesela bugün sabah altıda birden uyandım hiçbirşey yokken. Ve huzursuz hissettim bir daha da uyuyamadim. Bu da gün içinde huzursuz ve tatsız dakikalar gecrmeme meden oldu.
Şimdi de uyumaya çalıştım vücudum zangir zangir titredi uyuyamadım kalktım.
Aklıma kötü düşünceler geliyo böyle olunca. Hep zor ve olumsuz yanlarimi dusunuyorum.
İlaçsız geçmez mı Allah aşkına.
Atlatacak mıyız gercekten.
Şifa ile..

Allah bağışlasın. Hamilelik boyunca mı hastanede yattinz

Allah bağışlasın. Hamilelik boyunca mı hastanede yattinz
Yok be canım ertesi gün taburcu ettilersizin icin birsey yapamayız dediler.gerci oradakileri görüp izleyince gercekten şok etkisi de olmuştu.hamilelik hormonları beni boğdu .hamile ha kaldım ha kalacağım diye sekiz ay ilaç ta içmeyince hepsi gün yuzune cıktı iste.ortalarda duzeldim bayağı ama hiç hevesle bir body dahi almadım bebegimedoğduğu andan itibarense sihirli bir degnek degdi bana.başka bir dunyaya girdim.olmek istemiyorum artık:)

Her zorlukla beraber bir kolaylık var gercekten demekki. Rabbim bizede kucağımıza almamızı nasip etsin :/

Ne guzel,ne umut verici bunlari duymak.. İnanın su an bile panikle savasirken geldi msjiniz ve umut oldu,icimi ferahlatti.. Oldurmeyip surundurmek dedikleri seyi yasatiyor bu illet rahatsizlik! Su an yogun takintilarim var,genel olarak cok mutsuz ve korku icindeyim.. Tansiyonum panik anlarinda yukseliyor hala,hicbir sey rahatlatmiyor.sanirim benim icin de sakinlestirici yol ilaca baslamak olacak,28.haftadan sonra ilac verilebiliyor mu acaba? Keske idare edebilsem ama olmuyor,gececek mi gercekten?

Her zorlukla beraber bir kolaylık var gercekten demekki. Rabbim bizede kucağımıza almamızı nasip etsin :/
Amin canım.zaman akıyor.herşey geçiyor.bugün kumandaya uzandı elinden alinca bağırdı büyüdü bile ya düşünsene.bir yıl olmuş ne beterdim gecen sene bu zamanlar.simdi su gibi akıyor.

Var kullanan arkadaslar..biz de sorardık geçecek mi diye.öyle bir geçecekki canım tabi ki geçecek hepsi hamilelikten.

Var kullanan arkadaslar..biz de sorardık geçecek mi diye.öyle bir geçecekki canım tabi ki geçecek hepsi hamilelikten.

Dunya uzerindeki en guzel cumle bu su an: gececek.. Insallah ve lutfen artik,gerçekten hayat zindan gibi oluyor. Cok tesekkur ederim bu kiymetli sozler icin..Bu arada belki okuyan arkadaslara yardimci olur,bugun ogrendigim kadariyla omega 3 takviyesi panik atak,depresyon benzeri rahatsizliklarda olumlu etkide bulunuyormus.hamilelikte de doktorunuza danisarak kullanabilirsiniz.son 3 ay genelde oneriyorlar da.ben simdi onu deneyecegim,belki gerçekten ise yarayan sakinlestiren bir etkisi olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…