r nefes darlığı bede 25 hafalığım gaz oluncada şişlik oluyor ondanda artıyor nefes darlığı havalarda sıçak allahım yardımcımız olsun inşallah ya ben anlatsam roman olur yanlız dağilsin canım senin gibi nice benler benim gibi nice senler varAçım yemek yiyemiyorum nefes darlığı yüzünden hemen kesiliyorum 23 haftaligim işte 24 olucam Allahın izniyle
Selam bayanlar.
Panik ve kaygı yaşayıp da normal doğum yapan var mı?
Sakin böyle düşüncelere girme. Eğer böyle birşey olsa doktorlar ilaç kullanımına pozitif bakar. Zorda kalmadıkça vermiyorlar. Allahın izniyle sağlıkla doğum yapacağız insallah.Ben artik bebeqimin saqliksiz olduqunu dusunmeye basladimnette bakiyorum surekli diyoki annenin yasadiqi stres zeka qeriliqi yapar
Sakin böyle düşüncelere girme. Eğer böyle birşey olsa doktorlar ilaç kullanımına pozitif bakar. Zorda kalmadıkça vermiyorlar. Allahın izniyle sağlıkla doğum yapacağız insallah.
Nebiliyim kizlar ya nette oyle yazinca hep insan tedirqin oluyo okudum aqladimZeka geriliği yapsaydi Afrika Suriye kadar sıkıntı stres yaşayan hamileler yoktur hepsinin coluk çocuğu gayet zeki şen ona bakma stressiz nice engelli doğum yapan var
Hastanelerden olabildiğince uzak durmaya çalış.. Ciddi olmayan durum haricinde gitme kendini kontrol etmeye çalış..Ben hem hamilelikteki skntılarımdan dolayı hem panik atak durumundan dolayı ara sırada kusma ishal ya da idrar yolu enfeksiyonu vb. Rahatsızlıklardan dolayı 8 aydır sürekli hastanelerdeyim ve artık hastane fobisi oluşmaya başladı.. Çoğu zaman mecburi gittim ama ara sıra da kendi isteğimle gittiğim zamanlar oldu ve artık serumdan iğneden nefret eder hale geldim.. Doğuma az kaldı ve kendimi telkin etmeye çalışıyorum.. Sonuçta istesemde istemesemde yaşayacağım bu durumu çocuk bir şekilde doğacak.. O nedenle şu an kendime çok dikkat etmeye hasta olmamaya aynı zamanda ruhsal olarakda sakin kalmaya kafa dağtmata çalışıyorum.. Tavsiyem eğer maddi imkanınız az da olsa el veriyorsa alışverişe çıkın kendinize birşeyler alın giyinin süslenin.. Etraftanda güzel yorumlar aldığınızda emin olun iyi gelecek..Kızlar herkes iyimi kimsede ses yok. Ben sabah yine acile gittim. Carpintim.oldu düşündükçe carpti. Sinir oldum. ekg çekti yolladı beni.
Ben dışarı çıkmaya korkuyorum. Yanliz kalacağımı düşündüğümde yada çok az kalbim çarpsa ben onu düşünürken dahada hizlaniyor. Bu sefer hızlı nefes alıp vermeye başlıyorum. Sabah çarpıntim oldu evde. Onu düşünürken hızlandı. Evde 130 vardı. Belki fazlaydı. Hastaneye gittim 113. Ekg 94. Sinir oldum. Aglayacakyim. Bütün günüm kötü geciyo buse sefer. Kolumu kaldırasim gelmiyo. Hangi doktora gitsem ne yapsam diye düşünüyorum.Hastanelerden olabildiğince uzak durmaya çalış.. Ciddi olmayan durum haricinde gitme kendini kontrol etmeye çalış..Ben hem hamilelikteki skntılarımdan dolayı hem panik atak durumundan dolayı ara sırada kusma ishal ya da idrar yolu enfeksiyonu vb. Rahatsızlıklardan dolayı 8 aydır sürekli hastanelerdeyim ve artık hastane fobisi oluşmaya başladı.. Çoğu zaman mecburi gittim ama ara sıra da kendi isteğimle gittiğim zamanlar oldu ve artık serumdan iğneden nefret eder hale geldim.. Doğuma az kaldı ve kendimi telkin etmeye çalışıyorum.. Sonuçta istesemde istemesemde yaşayacağım bu durumu çocuk bir şekilde doğacak.. O nedenle şu an kendime çok dikkat etmeye hasta olmamaya aynı zamanda ruhsal olarakda sakin kalmaya kafa dağtmata çalışıyorum.. Tavsiyem eğer maddi imkanınız az da olsa el veriyorsa alışverişe çıkın kendinize birşeyler alın giyinin süslenin.. Etraftanda güzel yorumlar aldığınızda emin olun iyi gelecek..
Canım bi psikiyatriye görünmende faydan var.. Bu yaşadıklarının çoğu psikolojik.. Hissettiklerini seni kötüleştiren kalbinin çarpmasına sebep olan ya da yalnız kalamamaya iten neler varsa anlatmalısın.. Hamileyken kullanılan ve bebeğe zarar vermeyen ilaçlar var durumuna göre alabilirsin.. Bende ilaç kullanıyorum ve 3 tane doğum doktoruna danıştım 3 ü de kullanabilirsin dedi.. Belli bir haftadan sonra bebek organ gelişimini tamamladığı için zararı yok.. Ayrıca annenin yapmış olduğu sinir stres ve vesvese bebeğe çok daha fazla zarar veriyor..Ben dışarı çıkmaya korkuyorum. Yanliz kalacağımı düşündüğümde yada çok az kalbim çarpsa ben onu düşünürken dahada hizlaniyor. Bu sefer hızlı nefes alıp vermeye başlıyorum. Sabah çarpıntim oldu evde. Onu düşünürken hızlandı. Evde 130 vardı. Belki fazlaydı. Hastaneye gittim 113. Ekg 94. Sinir oldum. Aglayacakyim. Bütün günüm kötü geciyo buse sefer. Kolumu kaldırasim gelmiyo. Hangi doktora gitsem ne yapsam diye düşünüyorum.
Gidiyorum psikiyatriye. Bi damla verdi. Baslayamadim korkudan. Antidepresan vermedi.idare ediyosun diyor. Ama zorluyo beni. Bu ara acile gidiyorumCanım bi psikiyatriye görünmende faydan var.. Bu yaşadıklarının çoğu psikolojik.. Hissettiklerini seni kötüleştiren kalbinin çarpmasına sebep olan ya da yalnız kalamamaya iten neler varsa anlatmalısın.. Hamileyken kullanılan ve bebeğe zarar vermeyen ilaçlar var durumuna göre alabilirsin.. Bende ilaç kullanıyorum ve 3 tane doğum doktoruna danıştım 3 ü de kullanabilirsin dedi.. Belli bir haftadan sonra bebek organ gelişimini tamamladığı için zararı yok.. Ayrıca annenin yapmış olduğu sinir stres ve vesvese bebeğe çok daha fazla zarar veriyor..
Ben 26. Hafta dayım. Hiç birşey anlamadım. Korkularım git gide artıyor. Allahım yardım etsinKızlar hepinize hayırlı gebelikler hayırlı doğumlar, sağlıkcakla kucağımıza alalım bebişlerimizi inşallah:)
Benim de ikinci gebeliğim bu. İlkinde psikolojim fazlasıyla zayıftı, panik ve anksiyete rahatsızlıklarım hiç rahat vermedi ve ben tadını hiç çıkaramadım. Ekim 2013te doğum yaptım ve lohusalığımda da tetikleyecek birkaç olay yaşadım. O günden sonra oğluşum için daha güçlü olmam gerektiğini hep kendime hatırlattım, çok zor oldu üstüne gitmek ama yavaş yavaş başardım. Şuan yine yaşıyorum panik, kaygılar, korkular felan ama takılmamak için kendimi rahatlatıcak seyler bulmaya calısıyorum. İlk başlarda elimdeki işe odaklanamıyordum bile ama zamanla ısrarcı olunca hafiften değişimler oluyor olumlu yönde. Allah hepimizin yardımcısı olsun :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?