Geçmiş olsun. Ben de 4 seneye yakın oldu. İlaç kullaniyordum. Hamile kalınca bıraktım ilacı. Yaşadıklarımız aynı şeyler ve ben şu an ilaç kullanmiyorum. Ama hamile olup bu ilaçlardan kullananlar var. Bence doktor kontrolünde kal. Niye hamile kalamayasin. Öyle düşünme. Ben şu an kullanmadigim için çok pişmanım. Birden kestiğim için. Allahım yardımcımız olsun. Ne zaman sıkılırsan yaz.Merhaba arkdslar..30 yasındaym 3.5 yıllık evliyim ve 2.5 senedir panik atak hastasıyım.ilk basladgnda hem gunduz iç sıkılmaları nefesim yetmyckms hissi ve delirecek gbi hissediyordum kendimi bunun yanı sıra gece uykumdan kalp krizi geciriyormuscassına kalp carpıntısı uyusma nefes alamama gbi ataklarım olup acillik oluyordum.2 sene suresınce cesitli ilaclar kullandım ve gunduz nrfes problrmlerım gecti sadece ara ara gece nöbetlerine döndü ilacımı da sadece secitaya kdr düşürmüştüm.doktoruma artık bebek düsündüğümü belirttim vr ilacımın dozajını azaltmaya basladık 10 mg sonra 5 mg düşürdü ki benm rahatsızlıklarım tekrar basladı.su an memleketimde tatildeyim ve 1 hafta once baska bi rahatsızlıktan dolayı acilr gittm serum taktılar ve sonrasında cok buyuk bı atak gecirdm o an ruhum bedenime sıgmıyor ne yatabiliyorm ne kalkabiliyorm.acilde yapılan sakinlestiricinin en ufak bi etksi olmuyor.iç sıkıntım gecmıyor o huzursuzluk beni mahvediyor.ve tekrar doktora gittim xanax ve paxil e basladı tekrar ama brn hiç bi zaman bu hastalıgı yenemeyecegm ve hiç bir zaman hamile kalamayacagm diye düşünüp kahroluyorum.kendimi o kdr gucsuz ve eksik hissediyorum kı.bu beni kahrediyor.umutsuz vr karamsarım aklımdan olumsuz düşünceleri atamıyor hiç bir seyden zevk alamıyorm.ne yasamaya ne de ölmeye cesaretim var.bi umut buraya üye oldum belki bi nebze olsun bi umut ışıgı bulabilirim diye
Aaa hamilemisin tebrikler Allah tamamına erdirsin inşallah sağlık sıhhatle...Kızlar hepinize hayırlı gebelikler hayırlı doğumlar, sağlıkcakla kucağımıza alalım bebişlerimizi inşallah:)
Benim de ikinci gebeliğim bu. İlkinde psikolojim fazlasıyla zayıftı, panik ve anksiyete rahatsızlıklarım hiç rahat vermedi ve ben tadını hiç çıkaramadım. Ekim 2013te doğum yaptım ve lohusalığımda da tetikleyecek birkaç olay yaşadım. O günden sonra oğluşum için daha güçlü olmam gerektiğini hep kendime hatırlattım, çok zor oldu üstüne gitmek ama yavaş yavaş başardım. Şuan yine yaşıyorum panik, kaygılar, korkular felan ama takılmamak için kendimi rahatlatıcak seyler bulmaya calısıyorum. İlk başlarda elimdeki işe odaklanamıyordum bile ama zamanla ısrarcı olunca hafiften değişimler oluyor olumlu yönde. Allah hepimizin yardımcısı olsun :)
Cok teşekkür ederim.ilacı bıraktığım an sürekli kriz halinde olacakmısım gbi geliyor. Eşim anlamakta zorluk çekiyor.cok bi seyde diyemiyorum cunku bunu yasamayan bilemez.ben bile kriz gecince neden böyle yaptm kendimi sakinlestirmrdm panikledm diye garipsediğim oluyor.kendimi sürekli mesgul etmem gerektiğini biliyorum ne kdr yoğun olursam ve düşünmeye fırsatım kalmazsa o kdr iyiyim ama su an oyle bi kısır döngüye girdim ki hiç bir sekilde farklı bi şeye konsantre olamıyorm.Allah hepimizin yardımcısı olsunn inşallahGeçmiş olsun. Ben de 4 seneye yakın oldu. İlaç kullaniyordum. Hamile kalınca bıraktım ilacı. Yaşadıklarımız aynı şeyler ve ben şu an ilaç kullanmiyorum. Ama hamile olup bu ilaçlardan kullananlar var. Bence doktor kontrolünde kal. Niye hamile kalamayasin. Öyle düşünme. Ben şu an kullanmadigim için çok pişmanım. Birden kestiğim için. Allahım yardımcımız olsun. Ne zaman sıkılırsan yaz.
Şu an bende aynıyim. Hamile.oldugum içinde çabuk yoruluyorum onu kafaya takınca çarpıntı oluyor bu sefer nefesim hizlaniyor. Uyuyamıyorum.yanliz kalamıyorum. Yanliz dışarı çıkamıyorum. Hicbirseyden zevk almıyorum. Çarpıntı olduğu anda hastaneye gitmek istiyorum. 26. Haftaya geldim psikiyatriye ve kalp doktoruna 15 e yakın gittim. 2 de acil sayarsak 20 ye yaklaştı. Çok sıkıntılı bi durum okadar iyi anlıyorum ki. Etraftakiler ne derse desin boşa. Konusuyo gibi geliyor. Fayda etmiyor çünkü.Cok teşekkür ederim.ilacı bıraktığım an sürekli kriz halinde olacakmısım gbi geliyor. Eşim anlamakta zorluk çekiyor.cok bi seyde diyemiyorum cunku bunu yasamayan bilemez.ben bile kriz gecince neden böyle yaptm kendimi sakinlestirmrdm panikledm diye garipsediğim oluyor.kendimi sürekli mesgul etmem gerektiğini biliyorum ne kdr yoğun olursam ve düşünmeye fırsatım kalmazsa o kdr iyiyim ama su an oyle bi kısır döngüye girdim ki hiç bir sekilde farklı bi şeye konsantre olamıyorm.Allah hepimizin yardımcısı olsunn inşallah
Allah bu hastalığı yasayıp hamile olan herkesin yardımcısı olsun.dualarım sizinle.Hayırlısıyla bebeğinizi kucağınıza mutlulukla saglıkla alın inşallahŞu an bende aynıyim. Hamile.oldugum içinde çabuk yoruluyorum onu kafaya takınca çarpıntı oluyor bu sefer nefesim hizlaniyor. Uyuyamıyorum.yanliz kalamıyorum. Yanliz dışarı çıkamıyorum. Hicbirseyden zevk almıyorum. Çarpıntı olduğu anda hastaneye gitmek istiyorum. 26. Haftaya geldim psikiyatriye ve kalp doktoruna 15 e yakın gittim. 2 de acil sayarsak 20 ye yaklaştı. Çok sıkıntılı bi durum okadar iyi anlıyorum ki. Etraftakiler ne derse desin boşa. Konusuyo gibi geliyor. Fayda etmiyor çünkü.
Cok teşekkür ederim.ilacı bıraktığım an sürekli kriz halinde olacakmısım gbi geliyor. Eşim anlamakta zorluk çekiyor.cok bi seyde diyemiyorum cunku bunu yasamayan bilemez.ben bile kriz gecince neden böyle yaptm kendimi sakinlestirmrdm panikledm diye garipsediğim oluyor.kendimi sürekli mesgul etmem gerektiğini biliyorum ne kdr yoğun olursam ve düşünmeye fırsatım kalmazsa o kdr iyiyim ama su an oyle bi kısır döngüye girdim ki hiç bir sekilde farklı bi şeye konsantre olamıyorm.Allah hepimizin yardımcısı olsunn inşallah
İnşallah. Allahım seninde gönlüne göre versin canimAllah bu hastalığı yasayıp hamile olan herkesin yardımcısı olsun.dualarım sizinle.Hayırlısıyla bebeğinizi kucağınıza mutlulukla saglıkla alın inşallah
Bende 10 sene önce vardı. Beynimde bitirdim.duzelmistim.4 sen önce tekrar başladı. İlaç bırakır. Bırakmaz tekrar. Doğumdan sonra terapi Eşliğinde inşallah başaracağım. Bi yakınım dada vardı. Bugün bana dediki nas felak ve insirah sürelerini oku. Hergün bi su bardağı suya ayetel Kursi oku niyet et allahım. Sıkıntım. Geçsin diye suyu iç dedi. Simd8 sıkıntı gelecek.gibi olunca okuyorum. Sabahtan ikindiye kadar kotuydum.ama şimdi biraz daha rahatimİzmirde yasıyorum döner dönmez terapi +ilac tedavisine baslamayı düşünüyorum.internette arastırdgm kadarıyla sadece ilac kullanan 10 hastadan 8 i bu hastalığı tekrarlar ama terapi alanlarda 10 hastadan 2 si diyor
Tamam deneyeceğim . Duymadım bunları. Birde duş alırken banyo.suyuna sirke akit dedi. Herşey dua üstüne.Ben de sahmeran duasını 21 gün boyunca okumanın iyi geldiğini duymustum onu yapmayı düşünüyorum.bi de internette bi iki yerde ümmü subyan duasını uzerinde tasımanın iyi grldiğini duymstm ve tasımaya basladm iyi geldi diye düşünürken atak yasadm ama tetikleyen seyler oldu onu da deneyebilirsin
Teşekkürler, amin inşallah :) sen nasıl oldun? Tekrar yazmadın diğer konuya merak ettim, sürekli sormaya da çekindim biraz.Aaa hamilemisin tebrikler Allah tamamına erdirsin inşallah sağlık sıhhatle...
Uğraşıyorum fakülteyle uğraştıkça bişeyler çıkıyor Allah sonumu hayır etsin inşallah... Sen nasılsın?Teşekkürler, amin inşallah :) sen nasıl oldun? Tekrar yazmadın diğer konuya merak ettim, sürekli sormaya da çekindim biraz.
Bende nefes darlığı yaşıyorum cnm nsl geçer bu Allah yardımcımız olsunBende bide tam yemek yiyorum dahada yicem birden nefes darlığı başlıyor resmen yiyemiyorum o an panik oluyorum sendede oluyomu
Kızlar nefes darlığı bende yaşıyorum ilaca başladım aklımda sürekli derin nefes almak var bakalım inş iyi olacağızCanım benim aslında nefes darlığı çekmiyosun sadece panik yaptığımız için oluyor ha ne kadar bunu desemde anlamazsın ( kendimden biliyorum ) eğer başedemiyorsan ilaca başlayın kendinizi bebeğinizi üzmeyin derim ben 3 ay kullandım hamileyken şimdi emziriyorum yine kullanıyorum yapacak bişey yok...
Canım bende 2,5 aydır yaşıyorum o nefes darlığını psikiyatri drum ilaca başladı inş iyi olacağız bence direnme dra git Allah'a emanet et bebeğini iç ilacını yoksa hayat zehir oluyorAçım yemek yiyemiyorum nefes darlığı yüzünden hemen kesiliyorum 23 haftaligim işte 24 olucam Allahın izniyle
Cnm bende senin gibiydim bırak yemek yemeyi su bile içemiyordum 2 ay direndim şua n 32 haftalığım ve ilaca başladım daha iyi olacağız inş sende dra git mutlakaOturdum yemek yicem biraz yiyorum tikaniyorum sanki yutkunamicam gibi saçma bi korku geliyo yada mesela yiyorum sonra birden nefes darlığı başlıyor bana şişkinlik yapıyor bu sefer oturdugum yerde çarpıntı korku yutkunamama başlıyor bende diyorum biraz daha dayansak inşallah bi dogsa en azından ondan sonra ilaç kafam rahat olur sonuçta ilacın garantisi anne karnında yok
Cnm ne yaptın bilmiyorum ama bence ilaç kullan bende kullanıyorum 2 ay direndim olmadı ilaca başladım geçmiş olsun hepimizeArkadaşlar içinizde anksiyete iştahsızlık panik atak kisacasi olumsuz ne varsa yaşayan ve hamileliginde ilaç kullanan düzelen varmi bende 16 haftalik hamileyim hiç iyi değilim sizce psikiyatr gidip yardım alayim mi daha önceden ilaç kullanıyordum hamile kalınca bıraktım 1haftadir tekrar eski sorunları yaşıyorum
Ya çok geçmiş olsun bende idare etmeye çalışıyorum 26haftaligim në zaman başladın ilaca fayda gördünmü yani yoksa hâlâ aynimi sıkıntılarCnm ne yaptın bilmiyorum ama bence ilaç kullan bende kullanıyorum 2 ay direndim olmadı ilaca başladım geçmiş olsun hepimize
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?