- 14 Mart 2013
- 7.872
- 3.804
- 173
Amin canım inşallah. Bende 3 hafta gerideyim senden. Bu haftaya girdim gireli her sabah nefes nefese kalkıyorum nabzıma bakıyorum tavan yapmış. Kahvaltı edipte kaldırana kadar daha da fena oluyorum. Aynı seyi bende düsünüyorum daha da büyüyünce napıcaz.. allah yardım eder inşallah sağlıkşa kurtuluruzşimdi kızın oluyor sanırım, Allah sağlıkla kavuştursun hepimizi insallah
Bende daha 19. haftadayım yemek yiyince hemen çarpıntım oluyor nefesim yetmiyor gibi
Psikolojik mi bilmiyorum şimdiden böyle olursa karnım büyüdüğünde napcam ondan korkuyorum biraz
Nasıl bi hastalıksa ahtapot gibi heryerden ele geçiriyor insanı sinsi şeyBen kendimi telkin edip düşünmeye çalıştım dün gece birden ter sıcaklık sıkıntı bunalım geldi kalktım gittim yüzümü yıkadım beynim kabullenmiyorinşallah çok yakında sen de hissediceksin o minik ayakları elleri Rabbim sağ salim hepimize nasip etsin güzel doğumlar ve doğum sonrasında da güzel sağlık huzur dolu cocuklarimizla güzel ömür versin hepimize
Valla suanki korkunu anlıyorum tmm ama en azından açılman var, sancın cok siddetli değil. Şuan özendim desem yeridir. Ben böyle bir dogum icin dua ediyorum vakti geldiğinde insallah:)Aminnn inşallah bu benim ikinci inşallah sağ salim kucağıma alırım Allah hepimizin evladini korusun çok güzel bir duygu evet bide bizdeki bu doğum korkusu olmasa tadını çıkarabilsek dahada güzel olucak 2cm açılmayla iki gündür diken ustundeyim korkudan
Ya hele gel halime bir bak Allah sanada nasip etsinValla suanki korkunu anlıyorum tmm ama en azından açılman var, sancın cok siddetli değil. Şuan özendim desem yeridir. Ben böyle bir dogum icin dua ediyorum vakti geldiğinde insallah:)
Anam 2 de kaldı bide devamı nasıl gelicek bilmiyorum böyle 2cm ile Kasım aralığa kadar gidiyomusumne kadar şanslısın biliyorsun di mi
2 cm açılmayla böyle gezmek herkese nasip olmaz bak. ben 3 cm açılma olması için 14 saat ağır sancı çekmiştim. o yüzden inanıyorum ki su gibi doğumun olacaksen de inan lütfen at korkuları.
bir de bayansorunluya bir daha düşünmüyorsun di mi derken neden dedin yaben bu illete yeni yakalananlardanım ikinci çocuğu da deli gibi istiyorum da korktum bir an.
Bende susuz sancı cektim hem kendi sancım hem suni sancı. Sedyede yattım kaldım, gözlerimin önü beyazlaştı göremedim bişey. Sancın olsun açılman olsun ama suyun doğumda gelsin bence. Suyunla çektiğin sancı yine iyi. Susuzken bitiriyor insanı. Zerre derman bırakmıyor, sonrada adi dr gelip vakumla çekiyor su olmadıgından. Hakkım helal değil böylesine! O yüzden şuan gidişatın gerçekten güzel, Allah sağ salim tamamlamak nasip etsin. Tekrar ne zaman gideceksin dr.a? Açılma kontrol etmeyecekler mi?Ya hele gel halime bir bak Allah sanada nasip etsinbende bu sefer erken gitmicem ilkinde benim aniden suyum geldi sabah gittik vallahi 12 saat suni sancı üstüne ebe nin o parmakları yok bakim açılma var mı diye diye garibim rahim ağzı neler cekti bu sefer sancım ağrım var mesela suan sancı ve ağrım var ama siddetlenmeyene kadar gitmicem bende diyorum inşallah birden öyle bi sancı tutar üstüne suda gelir bi giderim doktor der 8 cm açılma en azından suni sancı cekmiyim ay bak suan ter bastı doğum anını düşününce aff
Ben resmen yuruyemiyodum artık takatim yoktu affetsin çok zor o anları düşününceBende susuz sancı cektim hem kendi sancım hem suni sancı. Sedyede yattım kaldım, gözlerimin önü beyazlaştı göremedim bişey. Sancın olsun açılman olsun ama suyun doğumda gelsin bence. Suyunla çektiğin sancı yine iyi. Susuzken bitiriyor insanı. Zerre derman bırakmıyor, sonrada adi dr gelip vakumla çekiyor su olmadıgından. Hakkım helal değil böylesine! O yüzden şuan gidişatın gerçekten güzel, Allah sağ salim tamamlamak nasip etsin. Tekrar ne zaman gideceksin dr.a? Açılma kontrol etmeyecekler mi?
Bende öyle canım, tekerlekli sandalyeyle götürdülerBen resmen yuruyemiyodum artık takatim yoktu affetsin çok zor o anları düşününceAmin amin amin insallah dua edin bana ya iki gündür korku kaygı düşüncelerden ter basa basa stresliyim, doktorum ile konuştum sancı sıklığına bak dakikasına bebek hareketlerine bak birde kanama ve su gelirse hemen zaman kaybetmeden gel dedi o yüzden gitmicem ya şimdi gidince yine alttan bakicaklar bide 3 4 cm ise biliyorum yatırıp suni sancı dayicaklar üstüne ebe nin kontrolü gerçekten iyice sancım siddetlenene kadar gitmicem
Inşallah sağ salim alırım kucağıma çok farklı hissediyor insan kendini birde seninde çocuğun var emin ol onu düşününce dahada duygusala bağlıyor insan ben oğluma baktıkça dahada duygusallasiyorumBende öyle canım, tekerlekli sandalyeyle götürdülerdr.un söylediği en mantıklısı. Sancıyı evde çekmek en güzeli. Hastanede gelen giden kontrol ediyor çok gıcık ya. Bir de dediğin gibi suni sancı vercekler sonra cek dur. Allah yardımcın olsun, en güzelini yapıyorsun. Ay ne güzel ya, şimdi böyle konuşuyoruz ama belki aksama belki sabaha kucagında olcak. Böyle düşününce benim çeşmeler akıyo
Onu hiç sorma. En son dün gece uykusuzluktan ortalığı yıktı, misafirde vardı. Odaya götürdüm o inatlaştı ben önemsemmyip giydirdim felan. Daha da arttırdı hırsını. Banada geldiler en sonunda kızdım. Ona bile içim gitti bütün gece sarılıpta uyudum. Bakıp bakıp olur olmaz şeyler düşünüyorum en çokta böyle zamanda nefret ediyorum bu hastalıktan. Allah cümlemizin evladını bağışlasın acılarını göstermesin, analı babalı sağlıcakla büyütmek nasip etsin inşallah içinde bizimkilerle..Inşallah sağ salim alırım kucağıma çok farklı hissediyor insan kendini birde seninde çocuğun var emin ol onu düşününce dahada duygusala bağlıyor insan ben oğluma baktıkça dahada duygusallasiyorum
Ay bende öyleyim oğluma istemsiz birden sesimi yükseltiyorum sonra oturup agliyorum ona neden bağırdım diye sonra zaten aynen saçma sapan düşünceler içinde kendimi yiyorum bu hastalık öyle şeyler düşünduruyo ki hep olumsuz ne varsa beynimde hiç mi iyi olumlu düşünmez insan işte bu hastalık ile evettOnu hiç sorma. En son dün gece uykusuzluktan ortalığı yıktı, misafirde vardı. Odaya götürdüm o inatlaştı ben önemsemmyip giydirdim felan. Daha da arttırdı hırsını. Banada geldiler en sonunda kızdım. Ona bile içim gitti bütün gece sarılıpta uyudum. Bakıp bakıp olur olmaz şeyler düşünüyorum en çokta böyle zamanda nefret ediyorum bu hastalıktan. Allah cümlemizin evladını bağışlasın acılarını göstermesin, analı babalı sağlıcakla büyütmek nasip etsin inşallah içinde bizimkilerle..
Bu yaptıgımız kendimize daha büyük bir işkence.
Olumlu düşünsek bile aynı anda olumsuzlarıda getiriyor insanın aklına. Sanki sadece kendimizi avutuyomuşuz gibi oluyor. Aslında herşey gerçekten kötüymüşcesine. Olur olmaz ne varsa hepsi birden geçiyor kafamızdan. Anlatması bile bu kadar yorucuyken bunu yaşayan beden ne yapsın. Her an kendini tetikte hissetmesi ne kadar da normal. Benim bu hamileliğim fena agresif ve sinirli geçiyor ya, bu sinirime engel olamıyorum sanki herşey üstüme inatla geliyor gibi. Oğlumdayken böyle değildim ya mutluydum ve en fazla duygusallığımdan ağlıyodum. Tabi panik ve anksiyeteyi saymıyorm orası ayrıAy bende öyleyim oğluma istemsiz birden sesimi yükseltiyorum sonra oturup agliyorum ona neden bağırdım diye sonra zaten aynen saçma sapan düşünceler içinde kendimi yiyorum bu hastalık öyle şeyler düşünduruyo ki hep olumsuz ne varsa beynimde hiç mi iyi olumlu düşünmez insan işte bu hastalık ile evett
Geçmiş olsun canım, Allah hayırlısıyla nasip etsin inşallah. Burda birkaç arkadaş daha var senin durumunda olan. Benim bildiğim çoğu psikiyatrist ilaç tedavisiyle önce annenin toparlanması yönünde tedaviye başlıyor, bebeği erteletiyor vs. Ama şu da var burda çok daha ağır yaşayıp sağlıklı doğum yapanlar oldu. Hamilelik sürecinde de ilaç kullanabilirsin. Ben ist.da olmadıgım için öneride bulunamam ama gittiğin dr.u iyi tart derim. Bende oğlua hamileliğimi kabus gibi geçirdim, şuan yine hamileyim sıkıntılarım bunda çok daha fazla. Ama o bebeği istiyorum Allahın izniyle sağlıcakla inşallah. Ben ilaçta kullanamıyorum, kırık tahtalarla devam ediyorum :))Merhaba arkadaşlar, ben hamile değilim kısmetse istiyorum ancak korkularım var oğlumun hamileliği çok zor geçti bazı sıkıntılardan dolayı panik atak oldum, gece sabahlara kadar uyuyamıyordum, uyumayınca iç sıkıntısıyla birlikte titreme geliyordu. Üstünden 10 yıl geçti, 2 yıl ilaç kullandım ama ilacı bırakınca önceki gibi olmasada yine sıkıntılar yaşadım. Şuan bebek istiyorum ama hamilelik duygusu bile korkutuyor beniSizin bildiğiniz hamilelik öncesi bana yardımcı olabilecek bir kadın doğumcu veya psikiyatrist varmı? Bu arada ben İstanbul Avrupa yakasındayım. Şimdiden teşekkür ederim bayanlar
Ilk oglumda sancı siz gitmiştim bunda anlamıyorum bebek çok felaket alta baskı yapıyor o hareket ettikçe belime ayağıma kasigima sancı giriyo bugün daha yoğun sancım korkuyorum bildiğim tek şey bu
Allah yardımcınız olsun canım, ben tekrar ilaç kullansam en az bir sene ertelemem gerekiyor. Hamile akupunkturuda iyi geliyormuş birde onu araştırıyorum, bakalım hepimiz için hayırlısı. Rabbim evlatlarımızı sağlıcakla kucağınıza almayı nasib etsinGeçmiş olsun canım, Allah hayırlısıyla nasip etsin inşallah. Burda birkaç arkadaş daha var senin durumunda olan. Benim bildiğim çoğu psikiyatrist ilaç tedavisiyle önce annenin toparlanması yönünde tedaviye başlıyor, bebeği erteletiyor vs. Ama şu da var burda çok daha ağır yaşayıp sağlıklı doğum yapanlar oldu. Hamilelik sürecinde de ilaç kullanabilirsin. Ben ist.da olmadıgım için öneride bulunamam ama gittiğin dr.u iyi tart derim. Bende oğlua hamileliğimi kabus gibi geçirdim, şuan yine hamileyim sıkıntılarım bunda çok daha fazla. Ama o bebeği istiyorum Allahın izniyle sağlıcakla inşallah. Ben ilaçta kullanamıyorum, kırık tahtalarla devam ediyorum :))
Sancın ve açılmanın olması iyi birşey canım korkma. Suyun varken çektiğin sancı en güzeliii. Hayırlısıyla kolayca doğar inşallah. Küçük adam gelmek istiyor galiba artık:) hastaneye gitmeyi düşünüyor musun? Açılmada ilerleme olabilir en azından onu kontrol ettirirsin orda kalmasandaIlk oglumda sancı siz gitmiştim bunda anlamıyorum bebek çok felaket alta baskı yapıyor o hareket ettikçe belime ayağıma kasigima sancı giriyo bugün daha yoğun sancım korkuyorum bildiğim tek şey bu
Amin amin amin insallah sağ salim, doktorum la iletişim halindeyim sancı 4 dk da bir olana kadar suyun gelene kadar kanaman gelene kadar bu 3 durumdan herhangi biri olursa hemen gel dedi onun dışında sancilar düzensiz araliktaysa gelme dedi ona ben ilk doğum zamanını çok anlatmıştım sağolsun o da anlayışlı beni Ebelerin eline biraktirmiyo sancilarim cogaldi aslında kasilmalar baya var ama henüz 5dk ya inmedi inene kadar Allahın izniyle sabirla beklicem suan mesela ayaklarim bacaklarim yine halsiz sırtım belim af size anlatamam ya şimdi gitsem biliyorum eve bakıp dicek 3 cm vs.bu sefer beni yatırıp sabaha kadar mahvedicekler ilk doğum gibi Bari diyorum bunda evde ne cekersem çekeyim en azından ıkidebir alttan bakan yokSancın ve açılmanın olması iyi birşey canım korkma. Suyun varken çektiğin sancı en güzeliii. Hayırlısıyla kolayca doğar inşallah. Küçük adam gelmek istiyor galiba artık:) hastaneye gitmeyi düşünüyor musun? Açılmada ilerleme olabilir en azından onu kontrol ettirirsin orda kalmasanda
Merhaba hamileliğinizde dideral mi kullanmıştınız? Bende hamileyim 6 haftalık her gün çeyrek dideral iciyorum siz ne zamanlar ictiniz?Hoşgeldin.
Ben de Dideral kullandım.Etken maddeleri farklı sanırım ama o da çarpıntı için kullanılıyor. Kadın doğumcu 1 taneye kadar içebilirsin demişti.
Hımm halen düzenli değil o zaman sancıların. Sen kasılma sancı arttı dedikçe sanki ben doğuruyorum ya :))) doğuma bir iki gün kala yaşanan fena bir halsizlik takatsizlik oluyor. Sonrada enerji geliyor doğumda o enerjiyi kullanıyor insan. Bugünde ilk doğum yaptıgım konudaki mesajlarda okumustum bunu. Ben en iyisi sorup durmayım, sen 5.dkya düşüpte gitme kararı aldıgında fırsatın olursa banada yazarsınAmin amin amin insallah sağ salim, doktorum la iletişim halindeyim sancı 4 dk da bir olana kadar suyun gelene kadar kanaman gelene kadar bu 3 durumdan herhangi biri olursa hemen gel dedi onun dışında sancilar düzensiz araliktaysa gelme dedi ona ben ilk doğum zamanını çok anlatmıştım sağolsun o da anlayışlı beni Ebelerin eline biraktirmiyo sancilarim cogaldi aslında kasilmalar baya var ama henüz 5dk ya inmedi inene kadar Allahın izniyle sabirla beklicem suan mesela ayaklarim bacaklarim yine halsiz sırtım belim af size anlatamam ya şimdi gitsem biliyorum eve bakıp dicek 3 cm vs.bu sefer beni yatırıp sabaha kadar mahvedicekler ilk doğum gibi Bari diyorum bunda evde ne cekersem çekeyim en azından ıkidebir alttan bakan yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?