Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Evet ilk doğumu olanlar kesinlikle çok şanslı insan oluruna bırakıyor ama maalesef ben şahsen suan ikinci gebelikte hic bu kadar korkucagimi düşünmemiştim persembeden beri açılma var dediğinden beri doktor düşündüğüm tek şey doğum anında nefesim kesilirse ikinamazsam ve nefes darliginı çok sık yaşadım bu hamilelikte bilmiyorum kaygidanmi bebekten mi baskisindanmi ama üstümden atamiyorum kafamda deli sorular

geçmiş olsun,
kızıma 28 haftalık hamileyken anksiyete bozukluğu cıktı
doğumdan sonra tedaviye başladık 3 yıl ilaç kullandım geçen kasımda bırakmıştım sizin bu kadar sürmeyebilir
hastalık sebebiyle 2. çocuğu düşünemiyordum ama kızımın ısrarı yüzünden düşündüm
Allahta nasip etti inşallah sağ salim doğar

bende de tam tersi kızımda bilinmezlikten çok korkup ağlamıştım epidural sezaryendi
şimdi başıma ne geleceğini bildiğim için daha sakinim keşke hemen doğum yapacağım gün gelse diyorum gebelik bitse
doğum kurtuluş gibi ne olursa olsun 1 günde bitecek bişey
zaten kötü olursanız hastanedesiniz hemen müdahale ederler endişelenmeyin inşallah rahatça doğum yapacaksınız

Hepimizin kaygısı korkusu farklı ya bende önceden bilmek dahada stres yapıyo bilinmezlik ile gitmek daha çok iyi geliyo bana çünkü başıma gelicekleri bilince senaryolar art arda yetişemiyorum o derece beynimin esiri oluyorum Allah hepimizin yardimcisi olsun sağ salim kavuşalim bebeklerimize ya zorlu süreç hele birde bizler gibi hassasligi tavan yapmislara

İnşallah yine atlatırsın tamamen canım. Ben hiç tam anlamıyla atlatamadım. Bazen hafif bazen yoğun yaşadım hep, dalgalı bir şekilde ilerliyorum böyle. İlaç kullandığını dert etmiyorsundur inşallah. Çünkü içi elvermeyen vicdan meselesi haline getirip kendini yiyip bitiren çok kişi oldu burda. Annelik bastan sona vicdan azabıymış zaten, anne olunca anladım bnde. Ama bu cok farklı bir durum. İnşallah Allaah hepimize gönül ferahlığı verir.
Bende aynı sekildeyim, ikincide daha fazla kaygılıyım. Bir de bu gebeliğim hep şikayetlerle geçiyor, oğlumdaki rahatlık nerdeee.. şuanda bile midem ağzıma geliyo, ilk haftalarda bile böyle bulantı yoktu. Sonradan basladı banada stres oldu. Hrkesin gecet, bnm başlıyo hmde 4.ayda.. sanırım bnmde nefes darlığı ile gecicek, simdiden başladı... sen nasıl oldun kuzum bir değişiklik var mı? Bu kdr sık sorup boğmak istemiyorum ama inan aklıma geliyosun hep

İyi gclr herkese. Aslında bu hastalıkla mücadele eden o kadar çok kişi varki. Yanliz değilsiniz. Bakmayın Burdakilerin 3-5 kişi olduğuna. Zor geciyor..ilaçlada durdum ilaçsız da bu hastalık herturlu yoruyor

Şuan bende de kaygı ve korku hakim malesef. Aksamüstü komsularla cay demledik, yanına da bişiler hazırladık yedik vs onlar gittikten 1 saat sonra bende bulantı başladı, migrenden dolayı yarım baş ağrım vardı zaten gündüz o arttı temelli. Gittim parol içtim bu kezde o su sayesinde midem şaha kalktı resmen. Zar zor bulantıyı atlattım bu kezde göbeğim fena şişti. Hastaneye gitmemek için kendimi tutuyorum eşimin telkiniyle. Onunda midesi kötüydü, bişey mi dokundu düşüncesi yedi bitirdi beni. Gerçi dokuncak bişeyde yemedik ama durum bu işte. Halen uyuyamıyorum karnımın şişkinliğinden. Başkası olsa yediklerine bağlar, bense senaryolar üretiyorum istemedikçe ...

inş benim ki kısa sürer siz de sağlıkla sıhhatle kavuşun birbirinize inş

bence kaygıdan. sen hem tecrübelisin bak doğum anında nefesin falan gelmez aklına
ben nasıl doğurdum bilemiyorum. çok ödlek biriyimdir

Bende aynı sekildeyim, ikincide daha fazla kaygılıyım. Bir de bu gebeliğim hep şikayetlerle geçiyor, oğlumdaki rahatlık nerdeee.. şuanda bile midem ağzıma geliyo, ilk haftalarda bile böyle bulantı yoktu. Sonradan basladı banada stres oldu. Hrkesin gecet, bnm başlıyo hmde 4.ayda.. sanırım bnmde nefes darlığı ile gecicek, simdiden başladı... sen nasıl oldun kuzum bir değişiklik var mı? Bu kdr sık sorup boğmak istemiyorum ama inan aklıma geliyosun hep[/QUOTE]
Allah razı olsun ya vallahi belki inanmicaksin hala doktora gitmedim dedim heralde 10 cm olsaydı kafası cikardi doktorum la iletişim halindeyim ona demiyorum ama kasilmalarim siklasti gün içinde mesela artık daha çok oluyo buda aslında işime geliyo ne kadar dayanirsam evde o kadar iyi perşembe kontrole gidicem Allahın izniyle diyorum keşke gittiğimde doktor dese ki 9 cm doğum başlamış diye hayaller kurup duruyorum internetteyim sürekli şanslı insanlarin bu hikayeleri beni ah nerde diye umutlandiriyo tabi bizim kismetimize suni sancı yolu yine yine gözükür bende durumlar böyle işte henüz dayanılmaz sancım ağrım yok bide ikinci diye insan hemen doktora gitmek istemiyo başına gelicekleri bildiginden

bence kaygıdan. sen hem tecrübelisin bak doğum anında nefesin falan gelmez aklına
ben nasıl doğurdum bilemiyorum. çok ödlek biriyimdir
Bak işte dediğime geldin bende çok odlek korkaktim nasıl doğum yapıcam bilmiyodum sancı nedir bilmiyodum kolum suni Sancıyı bile sonradan öğrendim bende serum ile geziyorum diyodum şimdi ikincide öyle degil düşünsene sana neler yapicaklar biliyosun hele bide panik atak anksiyeten tutarsa korkusu ya ben varya size korkumu senaryolari bi anlatsam asıl zaten o sancı ağrı iki dendiğinde nefes darlığından korkuyo insan ilkinde bu kadar korku yoktu mesela bende

İyi gclr herkese. Aslında bu hastalıkla mücadele eden o kadar çok kişi varki. Yanliz değilsiniz. Bakmayın Burdakilerin 3-5 kişi olduğuna. Zor geciyor..ilaçlada durdum ilaçsız da bu hastalık herturlu yoruyor
Hepsi hamile kaldıkca geliyo bacim biz daha çok takılıriz burda

oyyy herkesin derdi farklı valla. ben de 2. ye nasıl hamile kalıcam?? hamilelikte panik atağım tutarsa tedavim ne zaman biter bla bla düşüncelerdeyim. demek ki biz her haltı takıyoruz kafaya. boşa hasta olmadık. en güzeli teslimiyet sanırım. Rabbim hep hayırlısını sağlıkla versin inş.
bir çırpıda doğuverir minnoş inş.

Aminnn inşallah ya sende boşuna bekliyo sun valla gönlün kalmasın istediğin kadar kullan ilacı bırakınca yine aynı haltiz bari boşuna bekletme yap gitsin zaman kaybı hep sana oylede boylede iyi kötü çok şükür Rabbim yardım ediyo geçiyo ya çok takma hamilelik dönemini sen benim gibi doğum anını tak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…