Evet ilk doğumu olanlar kesinlikle çok şanslı insan oluruna bırakıyor ama maalesef ben şahsen suan ikinci gebelikte hic bu kadar korkucagimi düşünmemiştim persembeden beri açılma var dediğinden beri doktor düşündüğüm tek şey doğum anında nefesim kesilirse ikinamazsam ve nefes darliginı çok sık yaşadım bu hamilelikte bilmiyorum kaygidanmi bebekten mi baskisindanmi ama üstümden atamiyorum kafamda deli sorulararkadaşlar doğumdan skaın korkmayın. hele ilk gebeliği olanlar daha şanslı. tatlı heyecan yaşarsınız. ben hep derdim kendime . öyle ya da böyle çıkacak bu çocuk. kendimi hep normal doğuma hazırladım. sezaryen çünkü her zaman olabilecek bir doğum şekliydi. zora girince doktor hemen sezaryeni yapardı. sadece titreme geldi doğumda ama normal oldu çok şükür. olmasaydı d asezaryen olacaktı. ama bebeğim gelmek istediği zamana kendi karar vermiş olacaktı
evet pek yazan yok olmasın da zaten. Rabbim kimseye içinde bize de yaşatmasın bu derdi. benim minnoşum da 2013 doğumlu. bu illete düşmeseydim ben de bu sıralar çocuk istiyordum. şimdi tedaviye başladık. acaba ne kadar sürdü tedaviniz ?? doğumdan sonra hergün bir yerimde arıza çıkıyor. önce beyinde hidrosefalim çıkıt, sonra migrenim, şimdi de bu. ha isyan etmiyorum halime beterin beteri vardır bugünüme şükür. ama işte daha da kötü olursam diye korkuyorum. oğluma kardeş istiyorum. tabi nasip olursa.
Evet ilk doğumu olanlar kesinlikle çok şanslı insan oluruna bırakıyor ama maalesef ben şahsen suan ikinci gebelikte hic bu kadar korkucagimi düşünmemiştim persembeden beri açılma var dediğinden beri doktor düşündüğüm tek şey doğum anında nefesim kesilirse ikinamazsam ve nefes darliginı çok sık yaşadım bu hamilelikte bilmiyorum kaygidanmi bebekten mi baskisindanmi ama üstümden atamiyorum kafamda deli sorular
Ben varım ilaç kullanıyorumanladım çok geçmiş olsun hamile değilseniz önemli değil adı, boşuna zahmet etmeyin
ben hamileyim ve ilaç kullanıyorum maalesef oyuzden sordum
benden başka hamile olup ilaç kullanan yok galiba
Hepimizin kaygısı korkusu farklı ya bende önceden bilmek dahada stres yapıyo bilinmezlik ile gitmek daha çok iyi geliyo bana çünkü başıma gelicekleri bilince senaryolar art arda yetişemiyorum o derece beynimin esiri oluyorumbende de tam tersi kızımda bilinmezlikten çok korkup ağlamıştım epidural sezaryendi
şimdi başıma ne geleceğini bildiğim için daha sakinim keşke hemen doğum yapacağım gün gelse diyorum gebelik bitse
doğum kurtuluş gibi ne olursa olsun 1 günde bitecek bişey
zaten kötü olursanız hastanedesiniz hemen müdahale ederler endişelenmeyin inşallah rahatça doğum yapacaksınız
Ben varım ilaç kullanıyorum
İnşallah yine atlatırsın tamamen canım. Ben hiç tam anlamıyla atlatamadım. Bazen hafif bazen yoğun yaşadım hep, dalgalı bir şekilde ilerliyorum böyle. İlaç kullandığını dert etmiyorsundur inşallah. Çünkü içi elvermeyen vicdan meselesi haline getirip kendini yiyip bitiren çok kişi oldu burda. Annelik bastan sona vicdan azabıymış zaten, anne olunca anladım bnde. Ama bu cok farklı bir durum. İnşallah Allaah hepimize gönül ferahlığı verir.eskiden vardı 2013 te kızım doğduğunda ben yine burdaydım gebelikte yakalandım ilk ozaman
tedavi oldum bitti ilacı bıraktık iyileştim baya 2. gebeliğimin 14. haftasında nüksetti
şimdiy4zy4qmurum hariç kimseyi bilmiyorum o yüzden sordum
Bende aynı sekildeyim, ikincide daha fazla kaygılıyım. Bir de bu gebeliğim hep şikayetlerle geçiyor, oğlumdaki rahatlık nerdeee.. şuanda bile midem ağzıma geliyo, ilk haftalarda bile böyle bulantı yoktu. Sonradan basladı banada stres oldu. Hrkesin gecet, bnm başlıyo hmde 4.ayda.. sanırım bnmde nefes darlığı ile gecicek, simdiden başladı... sen nasıl oldun kuzum bir değişiklik var mı? Bu kdr sık sorup boğmak istemiyorum ama inan aklıma geliyosun hepEvet ilk doğumu olanlar kesinlikle çok şanslı insan oluruna bırakıyor ama maalesef ben şahsen suan ikinci gebelikte hic bu kadar korkucagimi düşünmemiştim persembeden beri açılma var dediğinden beri doktor düşündüğüm tek şey doğum anında nefesim kesilirse ikinamazsam ve nefes darliginı çok sık yaşadım bu hamilelikte bilmiyorum kaygidanmi bebekten mi baskisindanmi ama üstümden atamiyorum kafamda deli sorular
İlk haftadan beri kullanıyorum 6 haftalık hamileyim.geçmiş olsun bebeğiniz hayırlı olsun
ne kadarlık hamilesiniz ne kullanıyorsunuz kaçıncı haftadan beri acaba?
geçmiş olsun,
kızıma 28 haftalık hamileyken anksiyete bozukluğu cıktı
doğumdan sonra tedaviye başladık 3 yıl ilaç kullandım geçen kasımda bırakmıştım sizin bu kadar sürmeyebilir
hastalık sebebiyle 2. çocuğu düşünemiyordum ama kızımın ısrarı yüzünden düşündüm
Allahta nasip etti inşallah sağ salim doğar
Evet ilk doğumu olanlar kesinlikle çok şanslı insan oluruna bırakıyor ama maalesef ben şahsen suan ikinci gebelikte hic bu kadar korkucagimi düşünmemiştim persembeden beri açılma var dediğinden beri doktor düşündüğüm tek şey doğum anında nefesim kesilirse ikinamazsam ve nefes darliginı çok sık yaşadım bu hamilelikte bilmiyorum kaygidanmi bebekten mi baskisindanmi ama üstümden atamiyorum kafamda deli sorular
İlk haftadan beri kullanıyorum 6 haftalık hamileyim.
İnşallah yine atlatırsın tamamen canım. Ben hiç tam anlamıyla atlatamadım. Bazen hafif bazen yoğun yaşadım hep, dalgalı bir şekilde ilerliyorum böyle. İlaç kullandığını dert etmiyorsundur inşallah. Çünkü içi elvermeyen vicdan meselesi haline getirip kendini yiyip bitiren çok kişi oldu burda. Annelik bastan sona vicdan azabıymış zaten, anne olunca anladım bnde. Ama bu cok farklı bir durum. İnşallah Allaah hepimize gönül ferahlığı verir.
valla çok dert ediyordum, kendi doktorum ve başka bi profesör perinatalog ikiside bebek iyi görünüyor bu ilaçlar çok riskli değil bişey olacağını sanmıyoruz dediler, psikiyatri içinde bir profa gidiyorum oda benzer şeyler söyleyince bi nebze rahatladım ama kesinlikle vicdan yapıyor endişeleniyorum, Allaha emanet
geçmiş olsun hiç bırakmadınız yani, ilacınız hangisi acaba?
Bak işte dediğime geldin bende çok odlek korkaktim nasıl doğum yapıcam bilmiyodum sancı nedir bilmiyodum kolum suni Sancıyı bile sonradan öğrendim bende serum ile geziyorum diyodum şimdi ikincide öyle degil düşünsene sana neler yapicaklar biliyosun hele bide panik atak anksiyeten tutarsa korkusu ya ben varya size korkumu senaryolari bi anlatsam asıl zaten o sancı ağrı iki dendiğinde nefes darlığından korkuyo insan ilkinde bu kadar korku yoktu mesela bendebence kaygıdan. sen hem tecrübelisin bak doğum anında nefesin falan gelmez aklına
ben nasıl doğurdum bilemiyorum. çok ödlek biriyimdir
Hepsi hamile kaldıkca geliyoİyi gclr herkese. Aslında bu hastalıkla mücadele eden o kadar çok kişi varki. Yanliz değilsiniz. Bakmayın Burdakilerin 3-5 kişi olduğuna. Zor geciyor..ilaçlada durdum ilaçsız da bu hastalık herturlu yoruyor
Bak işte dediğime geldin bende çok odlek korkaktim nasıl doğum yapıcam bilmiyodum sancı nedir bilmiyodum kolum suni Sancıyı bile sonradan öğrendim bende serum ile geziyorum diyodum şimdi ikincide öyle degil düşünsene sana neler yapicaklar biliyosun hele bide panik atak anksiyeten tutarsa korkusu ya ben varya size korkumu senaryolari bi anlatsam asıl zaten o sancı ağrı iki dendiğinde nefes darlığından korkuyo insan ilkinde bu kadar korku yoktu mesela bende
Aminnn inşallah yaoyyy herkesin derdi farklı valla. ben de 2. ye nasıl hamile kalıcam?? hamilelikte panik atağım tutarsa tedavim ne zaman biter bla bla düşüncelerdeyim. demek ki biz her haltı takıyoruz kafaya. boşa hasta olmadık. en güzeli teslimiyet sanırım. Rabbim hep hayırlısını sağlıkla versin inş.
bir çırpıda doğuverir minnoş inş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?