Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Bu dr.a sorsam kardiyolojiye yollar, carpıntı için de öyle yapmıştı. Daha da strese giriyorum. Bu sorıunu yasayan bir arkafasım daha vat. U umudum56 de yazmış ondada oluyomuş. Korkarsam artıyor. Normalde aklıma gelmesse pek olmuyo. Oluncada takarsam gecmiyo.
Devlette adam akıllı muamele olmayınca heyecan kalmıyor. Bebeğimin iyi olduğunu öğrendim o yeter baana.
Aynen öyle. Konustukca rahatlıyor insan ama sadece kendini anlayanlarla :)

Sende de mii gercekten mi? Sen nasıl hissediyordun tam olarak, nasıl oluyodu? İki gündür kv ile dısarda geziyoruz hiç omadı sokaktayken Ama dinlenirken oluyo aklıma giriyo işte. Yada durduk yere oluyo bikere sonra ben farkedince tekrarlıyor

Sevindim.bebek iyi bak cok sukur sende iyisin birsey yok

Kizlar neyaoionuz nasilsin demin tuvaletleri sildim belim karnimmhatta kasigimi bi agri ama aglatti o agri neydi ya

Şükür canım

Rahmin büyüdüğü içindir. Kramp sanırım. Yavaş yavaş ve dinlenerek hareket et canım
Uyuyamayanlar burdami kac gundur gece 12 de yatiom vede 3 lerdr kalkiom niyese uyuyamiom dön dön bide yuz asaya karnimin ustune yatamiorumya ondanda oluor sanirim

Kızlar ya beni gece panik atak anksiyete bir tuttu hâlâ belirtileri devam ediyo ben sanırım bebeğimi sütten kesip ilaca baslicam hem agliyorum kiyamiyorum çünkü severek emiyo beni hemde napıcam çıkış yolu arıyorum dünden beri uykusuz aç ve susuz kaygı korku içindeyim

Arkadaşım dayanabildiğin kadar dayan ben ilaç kullanıyorum emmedi diye başladım ilaca fakat yine kötüyüm dün gece yine panikatak krizi geldi öyle olunca da sabah tansiyonumu yükseltti sanırım yine çok zor bişey ilaç da içsen bir vakit geçmiyor ilacın dozu mu az geliyordur nedir

Uyuyamayanlar burdami kac gundur gece 12 de yatiom vede 3 lerdr kalkiom niyese uyuyamiom dön dön bide yuz asaya karnimin ustune yatamiorumya ondanda oluor sanirim
Benim uyanma saatim 4le 6 arası değişiyor. Kabuslar yüzünden çoğunlukla. Yüzüstü yatmayı çok özledim. Yan yatmaktan acıyor artık.

Kuzumm nasıl oldun azcık geçti mi. Ben biraz geç girebildim bugün. Umarım iyisindir. Senin bebeğine faydalı olabilmen için önce kendine bakman gerek. Ama şu da var ilaç için emzirmeyi bırakıp sonradan kendine vicdan yaparsan kullandığın ilacında faydası olmaz zaten. Yalnız olmak çok zor, anlayan biri olsaydı yanında ben eminim bunu aklının ucundan geçirmezdin. Emzirirken kullanılan ilaçlar yok muydu konuşuluyordu burada. Öyle denesen en azından.

Bak canım hiç birşey olmaz ben oğlumda daha ağırlığı yaşadım sürekli başka şeylere odaklandığı bebiş zaten ilaç kendine söylüyordum panik atak işte sakın süren kesme bebişi zaten ilk altı ay çok normal panik atağı olmayanlar bile pskolajik olarak etkileniyor biz sürekli kedinizi dinlediğimiz için biz tek yaşıyoruz sanıyoruz

y4zy4qmurum sanki kalbimi zorla çalıştırıyorlar duruyor gibi sonrada çarpıyordu teklemey biçim gelin çok kullanıyor sürekli kalbim tekliyor diyordu

Benim artık mide bağırsak sistemine vuruyo çok zorluyo beni nefes darlığı zaten ölüm gibi yanındaki korkular bebeğimin yüzüne baktıkça daha da suçlu hissediyorum emmeseydi belki daha rahat dusunucektim ama çok severek emiyo beni

Omas Evet lohusalık 40 gün ama onun verdiği psikolojinin düzelmesi süresi daha uzun. Oğlumdayken bende çok sıkıntılı geçirdim ağlaya ağlaya.. düşün ki ben ilaç kullanabilen bir tip değilim. Kullansam topa tutarlardı orasıda ayrı.. uykusuzluk, yorgunluk, kp ve misafirlerin bitmek bilmeyen söylenmeleri.. yalnızsın, tüm yük omzunda. Böyle olman çok normal ama inan ki üstesinden gelirsin.

Kac ay oldu başlayalı ki

y4zy4qmurum sanki kalbimi zorla çalıştırıyorlar duruyor gibi sonrada çarpıyordu teklemey biçim gelin çok kullanıyor sürekli kalbim tekliyor diyordu
Aniden değil mi? Birden küt diye bişey oluyor sanki durmuş gibi ve zorla çalışıyomuş gibi. Düzensiz atıyordu. Sonrada normale dönüyor. Sizin gelinde mi psikolojik rahatsız?

y4zy4qmurum aynen oyle yalniz tek olup butun sorumluluk ustte olunca iyice bunaliyorum zaten, bilmiyorum bende ki sanki hiç gecmicek sabaha kadar olan kaygı mi korkumu bilsen zaten 2 3 gündür yemek yemeye korkuyorum böyle sanki bogazimda bişey var takılıyo bide soluk boruma yemek kacarsa korkusu başlamış bende korkumu bilsen ya ne yesem diyorum ya soluk boruma gider nefes alamaz ölürsem ya artık iki çocuğum var çok yoruluyorum düşünmekten korkmaktan

Omas
.....Ben inan o kadar iyi anlıyorumki çünkü yaşadım o korkuyu önceden. Sadece kendim için değil çevremdeki bütün insanlar adına korkuyodum. Halende var malesef.
Ben günde 2 öğün yememe ve 10 haftadır ishalle uğraşmama rağmen kilo alıyorum, anormal bulundu doğal olarak ve benide strese soktu. Elim kolum bağlı yapıcak bişey yok. Karnımın büyümesi temelli geriyo beni, nasıl nefes alıcam böyle kilo aldıkça. Sancıya dayanamam felan..
.......Zaten bizim hastalığımızın temel prensibi hiç geçmicek gibi olması değil mi canım. Benim yaşadığım korkular da hep uzun sürüyor. Rahatlayana kadar günler geçtiği oluyor inan bak. Ama ne yapiliriz ki, sadece ilaç değil bizim kurtarıcımız.
.....Önce beynimizi yönetmeyi bilmemiz gerek. Bir enfeksiyon yaşarken antibiyotik kullanıyoruz ve geçince ilacı kesiyoruz. Ama ruh böyle değil ki. İlacı bırakınca nüksedicek korkusu var en başta. Ve böyle düşüncelere meyil verdiğimiz için de tekrar ediyor eninde sonunda.
Seni şu dönemde yakalaması da çok normal, yeni doğum yapmış bir bünyeye sızmak daha kolay. Zaten uykusuz ve yorgunluk bile başlı başına yeterli bir sebep. Üstüne bir de ev işi, öteki çocuk vs derken kendini ve yaşadığını unutuyosun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…