Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

tık...tık...tık...tıkırıtıkırıtıkır... tık... tık... tık.... böyle dimi? :)) Kardiyolojiye gittin mi?
Hahahha aynen vallahi aynen ole ☺ kardiyolojiye gittim ekg eko hepsi yapildi carpintin var dedi kadindogumcuna sor ilac baslayabiliriz ama dayanabiliyorsan dayan dedi... ek atim falan filan demedi sen gittin mi peki

tık...tık...tık...tıkırıtıkırıtıkır... tık... tık... tık.... böyle dimi? :)) Kardiyolojiye gittin mi?
Benimki böyle değil tam olarak:) birden güm diye vuruyor nefesim kesiliyor defalarca kardiyoloji ye gittim normal normal deniyo bende üstelemedim artık

Hahahha aynen vallahi aynen ole ☺ kardiyolojiye gittim ekg eko hepsi yapildi carpintin var dedi kadindogumcuna sor ilac baslayabiliriz ama dayanabiliyorsan dayan dedi... ek atim falan filan demedi sen gittin mi peki

Ya yok ben hiç kardiolojiye gitmedim. Kadın doğumcuya danışıp dideral içtim işte. Kısaca ben Allah'a emanet bi hamilelik yaşadım. Doktorsuz, testsiz, kontrolsüz...

kızlar bende ki bu karnımın şişme korkusu nedir ya. bunu ilk ben mi yaşıyorum acaba benim ki başka birşey mi. karnımın daha da şişeceği aklıma geldikçe (ki gelmemesi mümkün olmuyor çünkü şimdi bile ortada görünen bir şişlik var kendini hatırlatıyor) kesin ölürüm biterim diyorum başlıyorum kurmaya.

Arkadasim sende de carpinti varmiydi yada ek atim gibi benim cok oluyor ve iyuzden xok dinliyorum kendini kalbimi dinliyorum ikna olamiyorum doktor yok bisey desede ya bilmiyorsa diyorum... yasayaniniz varmi nolur yardimci olun
Aynen bende doktor bilmiyordur anlamamıştır belkide diyorum. Mesela tansiyonumu bana normal demiştiya bende gün icinde bazen başım sersen gibi oluyor dönmek gibi ama böyle boşluktaymıs gibide. Acaba tansiyonmu falan diyorum

Aynaya bakma. Kendinle ilgilenme. :) Ben hiç görmüyordum kendimi. Bi gün aynanın yanından geçerken, "anaaa nasıl olmuşuuumm!!" dedim. farketmemişim bile :)) Karnın şişse ne olacak? Bebeğin var orada. En korunaklı yerde. Allah'ın bi mucizesi olarak duruyo orda. Böyle düşün. Allah'ın izniyle yeni bir can yaratıyorsun. Kolay şey mi?

Benimki böyle değil tam olarak:) birden güm diye vuruyor nefesim kesiliyor defalarca kardiyoloji ye gittim normal normal deniyo bende üstelemedim artık
Evet benimde oyle gidiyorum normal deniyor ama ikna da olamiyorum.. keisn birsey var diyorum neden ozaman yasiyorum diyorum. En guzel D domestikus gibi yapmali allaha emanet ilerlemeli galiba kendini dinledikce carpinti nefes darligi ek atim allah neverdiyse olacak sanirim...

Arkadasim zaten her insan farkli hissedyormus sanirim.kimi kus cirpinmasi gibi kimi sert bir vurus seklinde ama en onemlisi gergin stresliysen tabi tetiklermis bizim.yine panik atak yaratiyorr.. tabi gebelikde cabasi ...

Yok yok. Kontrollerinizi aksatmayın. Ben fobi yüzünden doktora gidemedim. Gidebilseydim benim hamileliğim de hastanelerde doktor doktor gezerek geçecekti. :)

Arkadaşlar düzenli uykuda iyi geliyor çarpıntı yapmıyor gün içerisinde hızlı hareket etmekten kaçının ben de yarın başka bir hekime gidiyorum Allah kısmet ederse bakalım

Kızlar bişey sorucam benîm dünden beri ailevi bi sıkıntım var dün duydm şok oldum uyku uyuyamadım ağlıyrum. Bi saniye cıkmyor aklımdan. Bi tanıdıgmda bebeğin böyle sıkldgn için doğdugunda cok huzursuz bebek olacak dedi sizcede öyleni

Arkadasim vala bende surekli agliyorum stresliyim diyorum uzuntluyim diyorum beni oyle gorende cocugun huzursuz olcak dogunca diyorlar... hersrye bisey diyotlar annrnin uzuntusunden etkilenirmis annenin stres hornonlarindan da etkilenirmis ama elden birsey gelmiyor uzulme deselerde uzuluyorsun stresede giriyorsun... insallah etkilenmezler insallah saglikla dogarlat baska dicek bisry yok

bunlari surekli düşünuyorum sonra birden hareketim kisitlaninca ki bu dun cok oldu birden dusunceler basiveriyor. Ben iyi ki bu sisme olayini dusunmemisim hamile kalmadan :) peki sen hic benim gibi birine rastladinmi. Benim bu yasadigim ne anlamıyorum anksiyete degil sanki.

Anladım canm brnde aynen öyleylim. Dün gece sırtm ağrıdı çok korktum sabahta ağrıyınca bidaha uyuyamadm acaba bişey mi oluyo diye. Bikaç gün önce kardiyolaga gitmstm ama bidaha mı gitsem acaba ? Böyle göğsüm falanda agrıdı biraz

bayanlar merhaba bende de panik atak var ama yıllardır ilaç kullanmıyorum hep kendimi telkin etmeye çalışıyorum ama stresli dönemlerde kendime hakim olamıyorum. bugünlerde işlerde stresim var akşamdan çarpıntılarım, mide bulantım başladı. ilaç da kullanmak istemiyorum bebeğim var bir de bu dönem geçici haftaya denetleme var stresim ondan.
yukarıda okuduğum bir soru var hamilelik dönemindeki stres bebeği etkiler mi diye? ilk çocuğumda yine işlerden dolayı aşırı stresliydim hatta o yüzden düşük tehlikesi bile geçirdim. bebeğim 5-6 aylık oluncaya kadar huzursuzdu, uyku problemi vardı. ikinci hamileliğim daha rahat geçti bebeğimin uykusu daha düzenli, keyifli ve güleryüzlü bir bebek.
üzgün olduğunuzda bebeklerinizi düşünün, onun doğduğunu kucağınıza aldığınızı hayal edin. yürüyüş yapabiliyorsanız yapın.

canım valla senin şu mesajınıda okuyunca güldüm sesli sesli tutamadım kendimi. biri okusa şu yazdıklarımızı neler düşünür acaba dedim. iyi ki bi hamile kaldık geçirmedik hastalık kalmadı :)) senin gene iyi en azından hamilelikten agrıyor sırtın ya da çarpıntın oluyor. bana ne demeli. ben karnım şişicek diye çıldırıyorum ne olmasını bekliyorsam sanki :))

benimde okudugum kitapta yazıyordu stresli mutsuz annelerin çocukları huzursuz oluyormuş. hatta kişiliklerini etkiliyormuş. ne kadar dogru bilemem tabi. dediğin gibi elimizden geldiği kadar olumlu olmaya çalışmaya çalışmalıyız. yürüyüs çok önemli biliyorum ama hamilelikte doktorlar her zaman izin vermiyor maalesef. hamilelikten önce her gün yürürdüm çok iyi gelirdi bana. hatta daraldım mı hemen kendimi dışarı atardım bütün huzursuzlugum giderdi.

evet ben de son hamileliğimde bel fıtığı yüzünden yürüyememiştim. kısa mesafeli ve yavaş yürüyüş yapılabilir. olumlu düşünün ben de şu anda ilaç kullanmadan duruyorsam çocuklarım sayesinde. ilk panik atak krizi geçirdiğimde (çok ağır bir krizdi) oğlumla iyileştim. benden çok daha hafif hastalığı olan arkadaşım atalatamadı. yeşil reçeteyle başladığım halde çok şükür ben o günleri atlattım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…