Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Kızlar bu panik atak dediğiniz şey nedir , yani nasıl tanımlarsınız Benim yaşadığım depresyonmu anksiyetemi bilemiyorum yani şöyle içim daralıyor sürekli iç çekiyorum ve bunu unutamıyorum buda sinirlerimi bozuyor takıntı oldu artık bende iç çekmeden duramıyorum 19 gündürde lustral kullanıyorum daha bir faydasını göremedim Hepimize rabbim şifa versin

Lustral faydası 1 ay en içiyordum hamile olduğumu duyca bıraktim lustral mutluluk veriyor ataklara dışarı korkusuna iyi gelmiyor

Ben senin için dedim emin ol bende anlıyorum şuanda bende panik atagim evden çıkamıyorum idare tmeye çalışıyorum karar senin yani
Sağolasın da işte idare edilmeyecek durumlar oluyor keşke hiç o kadar zorda kalmasak Allah iyilik versin sanada inşallah ilaçsız geçirirsin hamileliğini...

Senin mesajını her okuduğumda gülümsüyorum ya :) 25 ekim 2013 muhtemel doğumlu olan ve panik + anksiyete yüzünden gebeliği mahvolmuş biriydim, şimdi tarih tekrar ediyor gibi :) gerçekten çok zor bir durum, Allah hepimizin yardımcısı olsun. Şu sinir bozucu çarpıntı olur olmaz başlamasa diğer belirtilerle bi nebze başa çıkabilcem bende.
Ben kalbim çarpacak diye sabah işte yerime 8.5 da oturuyorum. 5.5 a kadar tuvalete bile gitmiyorum. Okadar yani :(( gıcık oluyorum bu halime. İçim sıkılıyor bazen. Çığlık atmak istiyorum. Sanki kötü bişey olacak hissi. :((

Valla anksiyete ve panik ten kullanacak olsam ben kullanırdım. 3.5 yıl ilac kullanıp hamile olunca kestim aniden. Şu an 27 haftadayiz. Çarpıntı, daralma, iç sıkıntısı, hızlı nefes alıp verme, evden dışarı çıkamama ama aynı zamanda ise gitmek zorunda olma, araba kullanmamama, yanliz evde duramama, kalırsamda çarpıntı başlama, acile gidip ekg çektirip dönme, banyo yaparken korkma, otobuse binememe, elektrik kesilince klima kapanmasindan bile of sicak basti deyip carpinti duyma,bu haftaya kadar toplam 4 farklı kalp doktoruna ve psikiyatriye gitme, ve doktorun en son beni sakinleştirmek için verdiği damlayı bile kullanmama:)) hangisini sayayım. Dahada vardır. Bunların hepsi şu an bende var. Ve hala ısrarla ilaç kullanmiyorum ki doktorda antideperesan vermiyordu.su an gitsem verir belki. Ama bu haftaya kolay gelmedim dahada içmek istemiyorum ilacı. İnşallah böyle devam edebilirim kızlar.

Ama ilave edeyim ilaç içenleri suçlamiyorum. Ben hamile kalınca kestim o yüzden şu an gereksiz geliyor. Dokunabilir düşüncesini atamıyorum kafamdan. Ne olur ne olmaz diyorum. Allahım hepimize yardım etsin. İlaç kullanmayan lara daha cok:KK70:

S serra1982 çakk arkadaşım :) nasılda aynı kafadayız. Aynı bnm ilk hamileliğimi yaşıyorsun. Şimdiye kadar yolun çoğunu bitirdin zaten, bundan sonra da inan daha kötüsü olmuyo. Doğum anında hele hiç aklına bile gelmicek inanki. Tecrübeyle sabit. Bende birebir yaşadım aynısını. Bunda da olcak diye ödüm kopuyor ama napalım sağlık olsun. Suan doğuma yaklaştıgın için bilinçaltında binbir tilki dolanıyor ve ataklarını tetikliyor. Ama Allah kolaylık veriyor kuzum buna inan. Bende hiç gidip ilaç almayı düşünmedim, zaten demiştim ilaç kullanamıyorum mecburi olmadıkça. İçene karşı değilim asla. Bu sadece hamilelik olayından dolayı değil, normalde de ilaçla düzelip bıraktığımda tekrar ediceğini biliyorum. Şöyle düşünüyorum, bu madem beynimin oyunu beynime karşı dik durmayı öğrenmeliyim. Bunu ilaçla yaparsam dik duran ben olmam ki, o ilaca umut bağlamış olurum. Kendimi biliyorum. Allah sağlıcakla hayırlısıyla dayanma gücü versin inşallah. Sağ salim doğurup sağlıcakla büyütmek nasip etsin inşallah..

Ne güzel engel olabilmişsin kendine. Bende tik oldu resmen hani uzanınca daha cok duyuluyo ya, gündüz uyku basıyo mesela hamilelikten dolayı. Bi uzanıyım diyorum sonra başlıyo çarpıntı deli oluyorum uyutmuyoda. O düşüncelerim saplantı gibi oldu artık, uzanınca hissediliyo nabzıma bakınca artıyo vs gibi. O cümleleri beynimden atmam lazım. Olumlama cümleleriyle bu durumdan kurtulmaya çalışıcam yoksa hiç oturmaya bile gelmiyorum ya.
gebeliğin ilk aylarında çarpını çok oluyor bende nefes aldırmıyordu doktora sorduğumda kalp çok fazla kan popaladığından normal dei kaçtane kalp doktoruna gitim rahhat ol canım normal durum gebelik te çarpıntı ben iki aydan sonra nefes darlığından oturarak namaz kılıyordum ve oda diyaframa baskıdanmış

gebeliğin ilk aylarında çarpını çok oluyor bende nefes aldırmıyordu doktora sorduğumda kalp çok fazla kan popaladığından normal dei kaçtane kalp doktoruna gitim rahhat ol canım normal durum gebelik te çarpıntı ben iki aydan sonra nefes darlığından oturarak namaz kılıyordum ve oda diyaframa baskıdanmış
Bizde zaten hamile olmasakta olan bir durum panikten dolayı. Ama hamileliğim 6.haftasından beri fena arttı, deeiğün gibi nefes aldırmıcak neredeyse. Dr.uma soruyorum hemen kardiyolojiye yönlendiriyo, sonuçta devlet hastanesi ve fazla vakti olmuyo detaylı bakmaya. Sadece normal bir durum dese insanın yine de içi rahatlıyo. Nefes darlığıda çok zorluyo bilirim, akşamda yemek yiyemedim onun yüzünden:) hayırlısıyla atlatırız iinşallah hepimiz. Dualarımdasınız..

Kızlar bişey soracagim. Hamilelikten mi anksiyeteden mi bilemedim. Az önce yine oldu. Boğazımın alt tarafında garip bi his oluyo. Daralıyorum gibi. Sonra korkuyorum çarpıntim başlıyo. Off yaa idare et et nereye kadar bakalım. Sizede oluyormu böyle. Sanki kalbime bisey olacak sanıyorum.

Kızlar bişey soracagim. Hamilelikten mi anksiyeteden mi bilemedim. Az önce yine oldu. Boğazımın alt tarafında garip bi his oluyo. Daralıyorum gibi. Sonra korkuyorum çarpıntim başlıyo. Off yaa idare et et nereye kadar bakalım. Sizede oluyormu böyle. Sanki kalbime bisey olacak sanıyorum.
Beni tarif ediyosun yine :) kalbin boğuluyo gibi mi desem, tam böyle kalbinde gibi azcık üstünde gibi bi yerde oluyo dimi. Sanki nefes alamıyomuş gibi oluyo bi an sonra kalbin küt küt başlıyo.. bazende titremeye benzer değişik bişey. Tam da nasıl tarif edilir bilemedim ama aynı şeyden bahsediyoruz diye düşünüyorum

Beni tarif ediyosun yine :) kalbin boğuluyo gibi mi desem, tam böyle kalbinde gibi azcık üstünde gibi bi yerde oluyo dimi. Sanki nefes alamıyomuş gibi oluyo bi an sonra kalbin küt küt başlıyo.. bazende titremeye benzer değişik bişey. Tam da nasıl tarif edilir bilemedim ama aynı şeyden bahsediyoruz diye düşünüyorum
sana özelden yazdım :)

Son düzenleme:
Ay kızlar bende girdim dedim yazıim çünkü iyi değilim böyle nefesim daralıyor yutkunamiyorum böyle çok değişik oluyorum vallahi saatlerce ağlayasim var bişey diyince bana bide gıcık gibi bişey oluyorum üst üste oksuruyorum bogazimda bişey var napıyım sizce daraliyorum resmen bunalım yasiyorum

Sıkılan geri geliyor sayfaya. Bugün bende huzursuzum yaa. Sanki göğsüm daraliyo. Panik bizi delirtecek. Bak şöyle düşün canım daha öncede oluyordu ama bişey olmadı. Yine olmayacak.ben kendimi böyle sakinlestiriyorum. Bugün çarpıntim oldu ortam değiştirdim mesela. Bi dene sende

Sizin yazdiklarinizi görünce dedim yalnız değilsin aslı peki nasil üstesinden geliyorsunuz ben sıkıntıdan bu sefer nefes alamamaya başladım nefesim sanki ayrıca çok kesiliyo bi kaç gündür sizce nedendir 27.haftama girdim bugun

Back
X