- Konu Sahibi Niloyatospikk
-
- #9.141
Nerden baksan 10 yıl buyuk sıkıntılar yaşadım bunun icinde intihar bile var. Allahdan yasiyorum. Uzun yillar dert tasa sorun sıkınti insanin psikolijisi gidiyor. Ayrıntıya girmicem fazla once psikiyatriye gittim kendi kararimla bi ilac basladi tedavi sonunda kötü anilarini yavas yavas unutucaksin dedi. Tabi benim sorunlarim devam etti ve ilac bana yetersiz geldi. Tekrar gittim huzursuz bacak sendromum var gece olunca ayak ve bacaklarim agriyor onun icinde bi ilac verdi. Bu sefer aile ici kavga oldu. Sonra benim aniden bayilmalarim başladı. Bi gun saglik ocagina gittim ordaki doktor bende sinir stres fazlalığını farketti norolojiye git dedi. Gittim cok iyi bi doktora denk geldim bana gore. Once anlattim durumumu bayilma geceleri uyuyamama asiri sinir stres vs hersey vardi. Mr tomografi eeg ne varsa girdim çıktım. Bayilma yuzunden epilepsiden şüphelendi ama degilmisim. Noroloji dr Gündüz lustral gece yatmadan zanax verdi. Bu arada kronik migrenim de var bana akapunktur önerdi ve boynumda omuzlarimda surekli tutulma kasilma oluyordu onun icinde ilacli igne tedavisi onerdi. 1 seans uyguladi ikisinide bulanti ve bayilmam bitti. Boynum ve sirtimdan once kuru igne sonra ilaçlı igne uyguladi cok iyi geldi. Devam edicem suan hamile oldugum icin bunlari yaptiramiyorum. Ama sana akapunkturu tavsiye edebilirim fiziksel ve ruhsal olarak sinirleri anksiyeteyi azaltiyor. Asyada vücudun butun bolgelerine uygulanan bi tedavi yontemi. Bi araştırıp dene istersen. Bazi ilaclardan daha iyi gelecegini dusunuyorum.Geçmek bilmiyor bir türlü artık normal bir şekilde hayat sürenlere hayran kalarak bakıyorum. Yaşamayan anlamaz o kadar zor bir durum ki bazen ne ilaç fayda ediyor ne terapi.
Gene mi baş dönmesi bende de var gibiŞuan bende pek iyi değilim terleme ve başdönmesi oluyor
Oluyor ilaçsız da bir şekilde geçiyor inanın 12 haftadan sonra çok zorlanan olursa doktorlar ilaç veriyor ben kullanmadım ama kullanıp da sağlıklı bebek dünyaya getirenleri duydumBenim de panik atak rahatsızlığım var 3 senedir. Tedavi görüyorum. Paxera kullanıyorum. Depresyon + panik bozukluk + sosyal fobi vardı. İlaçları kullanınca hiçbir şeyim kalmıyor. Fakat eşim çocuk istiyor. Ne yapacağım, ilaçsız nasıl başa çıkacağım bilmiyorum. Tavsiyelerin var mı?
O kadar kaygılanıyorum ki bu durumdan. Keşke ilaç kullanıp çocuk da yapabilsek. Hayat neden hep kadınlara zor? Erkekler için hiçbir şey yokOluyor ilaçsız da bir şekilde geçiyor inanın 12 haftadan sonra çok zorlanan olursa doktorlar ilaç veriyor ben kullanmadım ama kullanıp da sağlıklı bebek dünyaya getirenleri duydum
Ben de bu yüzden 2.çocuğa cesaret edemiyorum maalesefO kadar kaygılanıyorum ki bu durumdan. Keşke ilaç kullanıp çocuk da yapabilsek. Hayat neden hep kadınlara zor? Erkekler için hiçbir şey yok
Bende öyleyim regliden önce canım daha neler neler ama bunlar bi sana olmuyor tedirgin olma sakınYa yine depresyona girersem korkusu yaşıyorum adetten 1 hafta önce aslında böyle gergin sinirli ağlamaklı oluyorum ama yine de korku oluyor ya aynı durumları yaşarsam diye
Ben de ara ara kötü oluyorum bigün baya atak yaşadım doktorumla konuştum ara ara böyle dalgalanmalar olur dedi bazen çok iyiyim bi atak anksiyete oldu mu yine korkuyorumNasılsınız hanımlar? Aranızda daha iyi olan var mı eskiye göre? Saçma sapan korkularım var şu aralar, ne yapacağımı bilmiyorum.
Atak nedir bilmezdim neredeyse, şimdi sürekli yaşıyorum sanırım. Bu tamamen geçmeyecek mi, ne kadar sürecek böyle diye düşünüyorum.Ben de ara ara kötü oluyorum bigün baya atak yaşadım doktorumla konuştum ara ara böyle dalgalanmalar olur dedi bazen çok iyiyim bi atak anksiyete oldu mu yine korkuyorum
Hiç doktora gitmediniz mi?Atak nedir bilmezdim neredeyse, şimdi sürekli yaşıyorum sanırım. Bu tamamen geçmeyecek mi, ne kadar sürecek böyle diye düşünüyorum.
Terapiye gittim evetHiç doktora gitmediniz mi?
Ne kadar süre gittiniz ilaç aldınız mı hiç?Terapiye gittim evet
Şuan devam ediyorum, ilaç kullanmadım hiçNe kadar süre gittiniz ilaç aldınız mı hiç?
Terapiye devam edin eğer terapi yeterli gelmezse zaten doktorunuz ilaç verir yönlendirir şuan ilaçsız olmuyor benim terapinin yanında ilaç desteği alıyorum korona da oldukça etkiledi maalesefŞuan devam ediyorum, ilaç kullanmadım hiç
Terapiyi psikologla yapıyorum. O da ilaç verme yetkisine sahip değil zaten. Koronadan önce de aslında bu durumlar vardı. Ama etkisi illaki olmuştur coronanın da.Terapiye devam edin eğer terapi yeterli gelmezse zaten doktorunuz ilaç verir yönlendirir şuan ilaçsız olmuyor benim terapinin yanında ilaç desteği alıyorum korona da oldukça etkiledi maalesef
Evet yazma yetkisi yok psikologların ama ona göre yönlendirir doktoraTerapiyi psikologla yapıyorum. O da ilaç verme yetkisine sahip değil zaten. Koronadan önce de aslında bu durumlar vardı. Ama etkisi illaki olmuştur coronanın da.
Korkmana gerek yok Sulinexi bi tanıdığım kullanıyor iyi geldi diyebilirim efexoru ben kullandım 1 sene kadar çok iyi olmuştum 37.5 dozda ne şikayetle gittin sulinex enerji veren bir ilaçmış öyle biliyorum dozu da yüksek değil zaten prospektüslere bakarsak ohoo sen doktorunu dinleMerhaba kızlar dün doktora gittim sulinex xr diye bir ilaç yazdı bana(efexor muadili) 37.5 mgmış, prospektüsü okudum kullanmaya korktum ya. Daha önce kullanıp faydasını görmüs olan var mı? Efexor xr kullanan ya da var mıdır. Geçmiyor bu iç sıkıntıları malesef
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?