• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Panikatak anksiyete okb depresyon yaşayanlar....

İlk doğumunuz mu? Sağlıkla kavuşun inşallah
Evet ilk doğumum olacak inşallah. Uzun yıllardır anksiyete hastasıyım zaten ama tam atak dönemim yeni yeni bitmişti ki Allah bize bi bebek verdi. Yani çok kötü durumda değilim ama gebeliğimde yaşadığım bikaç ufak olaydan dolayı tetikleniyorum tabi.

Benim ilk gebeliğim kalbin atışının durmasıyla bitmişti ikinci gebeliğimde sağlıkla kavuşma endişesiyle panik atak aklıma dahi gelmemişti bir de 5 ay kadar istifra edip birkaç kez hastanede yatmıştım bu süreçte pek atak yaşamadım son ay doğum korkusuyla biraz ataklar başlamıştı şükür ki doğumda da aşırı panik yapmadan kavuşmuştuk kızımla ama gel gör ki ikinci çocuğa asla cesaret edemiyorum tam iyiyim diyordum Eylül ayında artık ikinci çocuk için hazırım derken hopp yine aşırı anksiyete ve atak başladı komple caydım kızıma kardeşlik duygusu tattıramayacağımı düşünmek beni üzüyor gerçi kendisi hiç istemiyor kardeşimin çocuğu 1 yaşını geçti hâlâ ona ısınamadı bir arada olmak bile istemiyor sanırım çok kıskanıyor en yakın arkadaşının kardeşi olacak o çok seviniyor kardeşi olacağı için benim kızıma söylediğimde ise hiç istemiyor bu durum hakkında da terapistime danışmaya gideceğim ikinci çocuk için isteyip istemediğimi bile tam bilmiyorum bu yaştan sonra yeniden sıfırdan bir çocuk yetiştirmek açıkçası zor geliyor ama benim kardeşlerimle ilişkilerim var kızım neden bu duyguyu tatmasın diyorum bir yanım da onu iyi yetiştirirsek kendisiyle mutlu olmayı bildikten sonra çok da kardeş arayacağını düşünmüyorum. Millet çatır çatır iki üç doğuruyor ben çok şaşırıyorum çocuk çok büyük sorumluluk ilmek ilmek işlemek gerekiyor.

Back
X