Para aldim icim rahat degil.

iyotsuztuz

Eski slimsigara :*
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2011
5.411
9.344
148
Kizlar selam.

Dun anneannem aradi. Bayram temizliğine gelir misin diye. Baskasina verecegime sana veririm dedi. Hatta esim de ben de ya parayla ne alakasi var falan dedik. Bugun geldim.

Yaptigim isler sunlar (durumu hafifletir mi bilmiyorum) cam, perde, banyo, wc, sil, supur, toz al, hali silkele, camasir, utu bide aksam yemegi. Bayram temizligi degil de derleyip toplama oldu. (Cok yorgunum (( )

Dedem de eve gelince bana para verdiler. 150 tl. Kabul etmedim. Ciddi surtusme yasadik ben para icin mi geldim falan filan.

En son olumu gor, almazsan cocugundan cek falan oldular. 100 lirasini aldim

Durumlarini biliyorum cok iyi degil. Zaten cok iyi olsa her zaman cagirdigi kadini alirdi. (Ayda 1 kez hepsine 150 veriyor)

Daha 2 ay onceki dugunumde de takiyi falan abartmislardi. Nerdeyse damat tarafindan fazla olacakti.

Kisaca ananemle dedemden bana yagiyor. Yagmaya da devam ediyor. Benim bunlarin karsiligini vermem gerek. Ben bu insanlara napabilirim? Para kabul etmezler, evlerinde bir eksik gedik yok, faturalari hesaptan odeniyor, arada esim gecerken pazar alisverislerini falan yapiyor ama sayilmaz.

Almamak icin cozum bulsaniz da olur :/ (ek olarak bana her yaptiklari dayimin gozune batiyor ve kavga edip duruyorlar. Huzurlari bundan kaciyor farkinda degiller.)

(Para aldim diye kocamla da kavga edicem kesin oooffff)
 
niye vicdan yapıyorsun ki zorla vermişler harçlık verdiler farz et
 
Bayram geliyor malum kurbanlık et verin :) olmaz mı
 
almasaydın onların kalbi kırılacaktı. eşine de ısrarlarını anlat, o da bundan kavga çıkarmasın yani.
 
Almışsın madem artık dert etme ama bence bayramdan önce bir daha git detaylı bi temizlik yap pasta masta ikramlıklar yap anneannen yapamıosa tabi.ama bu kez ne derlerse desinler para alma. Bende hayır yapmak sevap kazanmak istiyorum de.
 
3 ayda bir aldiklari emekli maasiyla yapiyorlar bunu.
Hani hanlari hamamlari olsa tamam dicem.
Ama durumlari kotu oldugu icin vicdan yapiyorum.
100 liraymış 1000 lira değil ki


onlarda mutlu olmuştur buna bir dahaki sefere hiç almazsın ne kadar zorlasalarda
 
Bence temizliğe arada bayan alıyor demişsiniz.
Bir ay olur iki ay olur siz onu karşılayın gidemeseniz de olmaz mı?

Yok kabul etmeseler de sorun değil dededen toruna yani, dayıda insanlık yok demek :S
 
Ne hayırlı torunsun ve ne güzel anneannen, deden var. Çok özendim. O para ile onlara bir şey alsan kıyafet falan gibi. Ya da sevdiği yemekleri yap götür. Bu sefer olmuş artık bir daha ki sefere almam de en başıdan anlaş. :)
 
sevdikleri bi eşya alabılırsınız. hiç olmadı çamaşır çorap kazak, ya da bi tencere tava bi şey. içimden geldi dersiniz.
 
Almasanız içleri rahat etmez bir şey de rica etmezlerdi...
İlla ki bir şey yapmak gereken bir durum olur o zaman da siz yaparsınız. Bayram geliyor mesela, baklavasını böreğini yaptırıp götürebilirsiniz, kendi uğraşmamış olur.
 
Okullar acilmak uzere, o parayla bir cocuga okul kiyafeti ayakkabi canta ne ihtiyaci varsa alabilirsiniz hem onlara sevap hem cocuk sevindirmek hemde para gercekten anlamli bir yere gitmis olur. Bir dahakine kendinize harcayacaginizi ve icinizden geldigini soyleyebilirsiniz.
 
Annenin tarafimi sahip cikiyodu sana bisey vardi öyle
Market alisverisini yapiver tatlim bundan sonrada arada temizliğe git para alma yasidir sagligin yerinde maşallah
Ben kendi evimde is yaoamiyorm gecirdigim ameliyatlardan oturu yarim kadin gibi hissediyorum kadin geliyor keske benimde sagligim el verse dedim okuyunca
 
Canım benim sensörü harçlık say zorla vermişler güler yüzünü eksik etme sık sık git hal hatır sor eksik gedikleri var mı gözet, Allah ömür verirde bir de senin çocuğunu görürlerse ne isticek daha yaşlı insanlar
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…