Para beğenmeyen dilenci..

Ben de çok üzüldüm, bu çocugun yarın ne olacağı belli. Ailesinin suçunun bedelini ödüyor yavrucak. İlerde de onun için aynısı söylenecek. Üremesin bu insanlar ya

Bu arada yanlış anlaşılmasın, ben genel olarak okuyan herkes için yazdım, bildiğimiz yerlere yardım yapalım diye. Yapıp yapmadığınızı kasdetmek gibi bir niyetim yoktu :]

Biliyorum bir kaç kişi daha yazmış aynı şeyi de genel cevap olarak söyledim Zaten bu tarz dilenciler ekstra oluyor onu kastetmek istedim :)

Bir şey satmayan ya da emek vermeyen(mendil, çiçek, kalem, araba camı silme vs) insana hayatta para vermem.
Sonuçta çabalıyor ve ürününün bedelini bekliyor diye düşünüyorum.
Diğerlerinin ne olursa olsun duygu sömürüsüne kanmıyorum.
Ha satana para verdiğim zaman da ürünü almıyorum, en azından benden kazansın mantığı ile.

Benzeri hatta daha fenasi gelmisti basima
Biz 3 arladas yolda yururken yere mendil acmis bir kadin allah rizasi icin bir sadaka dedi bende o donem lisedeyim cebimden bozuk para cikarip verdim dier arklarda verdi kadin paralari topladi kafamiza atti siz bendede fakirmissiniz bu ne diye cemkirdi
Yanimdaki arkadasta yerden paralari toplayip kadina firlatti ben hemrn topukladim demir paralarla kafamizi yaracak diye

Yemek, ekmek v.s almak en mantıklısı. Kabul etmiyorsa zaten ihtiyacı yok demektir.

iyilik yap denize at balık bilmezse, halik bilir...

Bence de vermemeliyiz. Çoğu zaman aynı yerlerden geçiyoruz, e hep aynı insanlar. Maaşa mi bağladım bunları ben.
Üniversite okurken, kolları ve bacakları kökünden kesilmiş sadece gövde olan birini görmüştüm. Adamın tartisi vardı, babam tartildi 1 tl verdi yürüdük. Adam arkamizdan bağırdı ve 50 kurusu geri verdi, ben 50 kuruşa tartiyorum paranizin üstü diye. Şimdi bu insan böyle yapıyor da diğerleri neden dileniyor. 20 li yaşlarda genç bir çocuk dileniyor sanki salagiz gibi kolunu da burkmus. Ben bayan halimle ta izmirden urfaya calismaya geleyim o benden gecinsin. Utanmasi olan dilenmez zaten.

Ben de bir anıyı anlatayım.

Bir kere sahilde bir kafede oturuyoruz kuzenim ve kızıyla. Küçük bir çocuk geldi mendil satıyordu almadık. Daha sonra çocuğu göz hapsine aldık ne yapacak kimin yanına gidecek diye.
Bir süre daha masaları gezip denize doğru yürüdü. Siyah çarşaflı yüzü görünmeyen bir kadının yanına gitti kardeşi de vardı bir tane. Mendilleri kadına verdi ve denize girdi. Kadın da son model Iphone telefonunu çıkarıp fotoğrafını falan çekti. Biz şok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…