Para beğenmeyen dilenci..

FusyAsk

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2015
799
1.021
113
Ayy nasıl sinir oldum anlatamam.. Biraz önce iş yerime her zaman uğrayan yaslı bi amca geldi 60-70 yaslarında var. Ay sonu zaten maaş almadık üstümde 20 tl ve bozukluklar vardı. Bende kimseyi eli boş çevirmek istemediğimden çantamdaki bozuklukları verdim saymadım ama 50 krş felandı. Amcanın tepkisi
'' Kızım bu ne böyle ya!! bu kadar mı!! '' oldu..
Ben Şok.. Başka bozuğum yok kusura bakma dedim zor şer gönderdim.
Ayy nasıl sinir oldumm :kızgın:

Dilencilere asla para vermem. O kadar arsizlar ki geçenlerde 40li yaslarda bir kadın allah rızası için diye sayiklayarak dilendj. Utanmaz hepsi , ve çoğu senden benden zengin. Calissinlar. Onlara para vereceginize sokakta emeğiyle bir şeyler satmaya çalışan yaşlılara verin. Hem onlar begenmemezlik de etmezler. Boyle piskinleri kovun gitsin.

yanına gelip Allah ne muradın varsa versin kazadan beladan korusun diyip, para vermeyince de Allah belanı versin diyenine de şahit oldum;
Kapıma gelip ekmek parası dediğinde, evimde ki taze ekmeği uzattığımda yüzüme bakmadan arkasını dönüp gideninide gördüm.

En iyisi ters çevirmek ama onuda yapamıyoruz, en azından az da olsa başımızın gözümüzün sadakası olsun diyip veriyoruz.

Bende dilenciye para vermeye karsiyim. Tamamiyle arz talep meselesi bu kadar cok dilenci olmesinin sebebi para veriliyor olması. O kadar çok gördüm ki dua ede ede para isteyip vermeyince küfür ede ede gideni.

Sadaka çok büyük bi hayir ve kesinlikle çok belanin önüne geçtiğine cani gönülden inaniyorum ama bildigin güvendiğin bir yere / kuruma yada en kotu ihtimal disarda birşeyler satanlara verilmesi taraftariyim.

Dilencilere asla para vermem. O kadar arsizlar ki geçenlerde 40li yaslarda bir kadın allah rızası için diye sayiklayarak dilendj. Utanmaz hepsi , ve çoğu senden benden zengin. Calissinlar. Onlara para vereceginize sokakta emeğiyle bir şeyler satmaya çalışan yaşlılara verin. Hem onlar begenmemezlik de etmezler. Boyle piskinleri kovun gitsin.

İyi niyetten işte.. Birde kapına gelmiş geri çeviremiyorsun..

Bilmediğim tiplere, bilmediğim kurumlara vb. maddi yardımda bulunmamaya özen gösteririm, hele ki o hastane çıkışlarında bekleyen; "Hastam içeride kaldı, memlekete dönemiyorum" bilmem ne konuşup sömürmeye çalışanlar yok mu... Tam hastaneden ayrılırken peşinize düşüyorlar. Birinde üşenmedim, göster bakayım doktorunu, hastanı, yardım edeceğim dedim; yok aslında bu hastanede değile bağladı, ver o evrakları bakayım dedim, karman çorman şeyler.

Ve daha pek çok saçma örnekle defalarca karşılaştım, anlatsam bitmez...

Araştırıp yardım etmek en iyisi. En son bizim burada geçen sene bi dilenci çetesini indirdilerdi, emniyette hepsinin kendi adlarına kayıtlı arabaları evleri çıktı. Eskiden beridir böyle bu işler.

Artık dilenciler bile para beğenmiyor :halay:
Benim gibi vermeyin :KK39:
Dersimi aldım vermiyorum artık :confused:

yanına gelip Allah ne muradın varsa versin kazadan beladan korusun diyip, para vermeyince de Allah belanı versin diyenine de şahit oldum;
Kapıma gelip ekmek parası dediğinde, evimde ki taze ekmeği uzattığımda yüzüme bakmadan arkasını dönüp gideninide gördüm.

En iyisi ters çevirmek ama onuda yapamıyoruz, en azından az da olsa başımızın gözümüzün sadakası olsun diyip veriyoruz.
İhtiyacı olan zaten istemez arkadaşlar vermiycen dilenciye para

Bi ton laf saydiriyorum bu suriyelilere ama yine de su vicdanim el vermiyor,icim parcalaniyor.Arabada posette biskuvi,gofret,kek,bazen mini torbanin icinde makarna,tuz,pirinc bulunduruyorum.Kirmizi isiga geldimmi veriyorum.Gofret,kek uzattim mi ablaa para yok mu diyorlar.Kan beynime sicriyor ozaman.Yeminle benim gunluk kazancimdan cok daha fazlasini kazaniyorlar.Vermeyecegim diyorum ama yine de o cocuklara kiyamadigimdan veriyorum.

Back
X