Para beğenmeyen dilenci..

Biz de bi gun carsida gezerken ufak bi cocuk yanasip para istedi.yengem de cikardi bozuk para verdi.cocuk paraya bakip okkali bi kufur edip dedi ki " adam olsan butun para verirdin !" Oyle sok olduk ki arkasindan baktik kaldik oylece :KK70:

Bi ton laf saydiriyorum bu suriyelilere ama yine de su vicdanim el vermiyor,icim parcalaniyor.Arabada posette biskuvi,gofret,kek,bazen mini torbanin icinde makarna,tuz,pirinc bulunduruyorum.Kirmizi isiga geldimmi veriyorum.Gofret,kek uzattim mi ablaa para yok mu diyorlar.Kan beynime sicriyor ozaman.Yeminle benim gunluk kazancimdan cok daha fazlasini kazaniyorlar.Vermeyecegim diyorum ama yine de o cocuklara kiyamadigimdan veriyorum.

İşte en büyük kötülük de bu, bizler iyilik yapıyoruz zannediyoruz, içimiz sallanıyor o çocukları öylece soğuk, kar, kış, sıcak, yaz, ayaz demeden sokaklarda öyle gördükçe... Onların aileleri biliyorlar ki çocuğa daha çok acınır, daha çabuk vicdana gelinir, bu yüzden onları çalıştırıyorlar, hatta bu fikirle daha çok çocuk yapıp sokaklara salıyorlar dilendirmeye, mendil satmalara.

Bilhassa çocuklara para vermemek için kendimi tutuyorum. Onların sırtından kazanamasınlar...
Yedirelim içirelim giydirelim, saralım sarmalayalım ama para vermeyelim.

Suriyeli türk fark etmez arkadaşlar gerçekten ihtiyacı olan insan isteyemez hatta siz verseniz bile utanarak alirlar o yüzden arsizlasip isteyenlere pek itina etmemek gerek

Heralde az gelir, kim bilir üstünde kaç bin lira var !!!

Ayy nasıl sinir oldum anlatamam.. Biraz önce iş yerime her zaman uğrayan yaslı bi amca geldi 60-70 yaslarında var. Ay sonu zaten maaş almadık üstümde 20 tl ve bozukluklar vardı. Bende kimseyi eli boş çevirmek istemediğimden çantamdaki bozuklukları verdim saymadım ama 50 krş felandı. Amcanın tepkisi
'' Kızım bu ne böyle ya!! bu kadar mı!! '' oldu..
Ben Şok.. Başka bozuğum yok kusura bakma dedim zor şer gönderdim.
Ayy nasıl sinir oldumm :kızgın:
Ben birine 5 lira verdim bana ilacım 10 kira 10 lira versene abla dedi. Bende 5 lirayı da geri aldım :KK45:

Bir de hic unutmam bir gün malum hamburgercilerden birinde yemek yiyorum bi kadın yanaştı kardeş annemle babam hastanede çok aciz bize yiyecek bir şey alir misin dedi. Ben de gel abla surda durumcü var alalım dedim. O da yok kardeşim hamburger kola patates al nolur aciz dedi ben de neden diye sorunca "canımız onu çekti " demez mi. Bir menü 13 lira civariydi Hahah. Bok ye dedim yolladim arsizi.

İşte en büyük kötülük de bu, bizler iyilik yapıyoruz zannediyoruz, içimiz sallanıyor o çocukları öylece soğuk, kar, kış, sıcak, yaz, ayaz demeden sokaklarda öyle gördükçe... Onların aileleri biliyorlar ki çocuğa daha çok acınır, daha çabuk vicdana gelinir, bu yüzden onları çalıştırıyorlar, hatta bu fikirle daha çok çocuk yapıp sokaklara salıyorlar dilendirmeye, mendil satmalara.

Bilhassa çocuklara para vermemek için kendimi tutuyorum. Onların sırtından kazanamasınlar...
Yedirelim içirelim giydirelim, saralım sarmalayalım ama para vermeyelim.

Bende çocuklara vermiyorum aileleri çalıştırdığı için gençlere de vermiyorum eli ayağı tutuyo çalışsınlar ama yaşlılara veriyorum ya ne bileyim sonuçta ben Allah Rızası için veriyorum önemli olan niyetim diyorum

Ben bir kere elimde bir 20 lik bir 5 tl vardı yanlışlıkla 20 tlyi uzattım ay iki gün içime oturmuştu

Dilencilere asla para vermem,çok aşırı katıyım..
Ama bir mendil, kalem dahi satıyorsa onu alırım.

Kimse para vermese şu dilenenlere bir şekilde tükenirler diye düşünüyorum.
Benden zengin çoğu, banane

Bi ton laf saydiriyorum bu suriyelilere ama yine de su vicdanim el vermiyor,icim parcalaniyor.Arabada posette biskuvi,gofret,kek,bazen mini torbanin icinde makarna,tuz,pirinc bulunduruyorum.Kirmizi isiga geldimmi veriyorum.Gofret,kek uzattim mi ablaa para yok mu diyorlar.Kan beynime sicriyor ozaman.Yeminle benim gunluk kazancimdan cok daha fazlasini kazaniyorlar.Vermeyecegim diyorum ama yine de o cocuklara kiyamadigimdan veriyorum.
Vicdan yapıyorsunuz ancak çocuk istismarına yardımcı oluyorsunuz malesef bu şekilde. Yaptığınız yardımın o çocuklara kaldığını mı düşünüyorsunuz? Benim de içim parçalanıyor onları araçlar arasında dilenirken görünce ama arz talep dengesini bozmak için kesinlikle para filan vermiyorum.

Emin ol o amca bir gunde maasindan fazla kazaniyordur.

Dilencilere para vermeyin. Ihtiyac sahiplerini kendiniz bulun. Cunku onlar isteyemiyorlar.

Ben genellikle ufak tefek biseyler satan amca ve teyzeleri geri cevirmiyorum. Ama cocuk ve yasi genc olanlardan asla bisey almam. Birsey satmadan dilenenlere para vermedim pek cok nadir olmuştur. Bence biraz yüzlerine bak ona göre ver verceksen.
"Birde hakikaten ihtiyaci olan soyleyemiyor."

Bir de kusura bakmayın demişsin aman bakarsa baksın arsız oldu hepsi. Suriyeli numarası yapıp dilenenler var artık.

Aynı kadın beni kaç kere "kızım yolda kaldım bir dolmuş parası verir misin" diye durdurdu. En sonunda nereye gideceksin teyze gel beraber gidelim dediğim de "tamam sen verme" dedi. Ben şok

Bir kere de güngören mezarlığının önünde(belirtiyorum ki gören acımasın) servis aracından iki kadınla bir bebek indi. Bir kadın diğerine pardüse giydirdi, başını bağladı ve çocuğu kucağına koyup servise binip gitti. Ee tabi serviste bekleyen daha kaç çete üyesi varsa.

Paranızın nereye gittiğinden emin olmadığınız kimselere kuruş vermeyin. Ona vereceğime gider daha fazlasını bir kuruma veririm veya pazarda 70 yaş üstü amcalar var ayakta durmakta zorlanıyor ama hamallık yapıyor. Gururu kırılmasın diye bir poşet taşıttırın ve ona harçlık verin. Tabi şimdi bunu da kötüye kullanan arsızlar çıkar

Çocuklara asla para vermeyin alın bir çikolata veya dürüm verin. O para onların cebine girmiyor ve verdiğiniz para o çocukların çoğalmasına sebep oluyor.

Bir anımı daha paylaşayım. Annesinin yanında yağmurda kaldırım üstünde yatan bebeği aldım anasının kucağına koydum, sonra çaktırmadan baktım, almış yine buz gibi betona koymuş. Kendi evladına acımayan şerefsizlerin cebini doldurmayın. Bir kere girdim en yakın dükkandan çocuk için çorap almaya, dükkan sahibi bana "bugün o çocuğa çorap alan kaçıncı kişisin ama kadin ayağından çıkarıyor" dedi

Son düzenleme:
Bir de kusura bakmayın demişsin aman bakarsa baksın arsız oldu hepsi. Suriyeli numarası yapıp dilenenler var artık.

Aynı kadın beni kaç kere "kızım yolda kaldım bir dolmuş parası verir misin" diye durdurdu. En sonunda nereye gideceksin teyze gel beraber gidelim dediğim de "tamam sen verme" dedi. Ben şok

Bir kere de güngören mezarlığının önünde(belirtiyorum ki gören acımasın) servis aracından iki kadınla bir bebek indi. Bir kadın diğerine pardüse giydirdi, başını bağladı ve çocuğu kucağına koyup servise binip gitti. Ee tabi serviste bekleyen daha kaç çete üyesi varsa.

Paranızın nereye gittiğinden emin olmadığınız kimselere kuruş vermeyin. Ona vereceğime gider daha fazlasını bir kuruma veririm veya pazarda 70 yaş üstü amcalar var ayakta durmakta zorlanıyor ama hamallık yapıyor. Gururu kırılmasın diye bir poşet taşıttırın ve ona harçlık verin. Tabi şimdi bunu da kötüye kullanan arsızlar çıkar

Çocuklara asla para vermeyin alın bir çikolata veya dürüm verin. O para onların cebine girmiyor ve verdiğiniz para o çocukların çoğalmasına sebep oluyor.

Bir anımı daha paylaşayım. Annesinin yanında yağmurda kaldırım üstünde yatan bebeği aldım anasının kucağına koydum, sonra çaktırmadan baktım, almış yine buz gibi betona koymuş. Kendi evladına acımayan şerefsizlerin cebini doldurmayın. Bir kere girdim en yakın dükkandan çocuk için çorap almaya, dükkan sahibi bana "bugün o çocuğa çorap alan kaçıncı kişisin ama kadin ayağından çıkarıyor" dedi

Off resmen vicdanımızı insanlığımızı sömürüyorlar yaa çorap olayına çok üzüldüm :( Bende genelde bişeyler satan kişilerden alırım ama bu amca farklı bir gözü görmüyor diye boş çevirmemek için veriyordum bugün yaptığı hareketten sonra 1 krş vermem kimseye
Onun dışında zaten bildiğimiz ihtiyaç sahiplerine elimizden geldiğince yardım ediyoruz

Back
X