Para biriktirememe derdi

Temiznevresimkokusu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Mart 2018
1.394
1.355
53
Herkese selam.
Çok ama çok müsrif bir insanım. Yaklaşık 2 senedir çalışıyorum. Mühendisim. Aylık gelirim 3600 3700 gelirim var. Ailemle yaşıyorum. Tabi aileme destekte oluyorum.
Ama şimdiye kadar 8 küçük altın ancak alabildim. Çünkü musrifim. Ama artık birikim yapmaya karar verdim. 1500 tl kadar da nakit geçti elime. Altınları bozdurduğumda 6000 tl gibi bir para geçiyor elime.
Zamdan sonra mesailerle maaşım 4250 4500 civarında olacak. Aylık 1500 2000 bin tl civarı birikim yapmaya başlayacağım.
Sizler nasıl birikim yapıyorsunuz? Dolar alıp dolar hesabına mı aktarmak, altın hesabı mı açtırmak yoksa ziraat katılım gibi bankalara katılım hesabı açtırmak mı daha mantıklı sizce ?

Ben olsam altın vs alırım.
Döviz ne alemde bilmiyorum.

Ama bekarken çok büyük eşeklik edip hiç birikim yapmadım.
3 senede oturduğum evi alırdım rahat.
Ev sahibim gel sana vereyim demişti..
Sizde kafaya erken dank etmiş.

Ben olsam altın alırım ya da ev alıp borcunu öderim.

Şu dönemde altın almak mantıklı yatırım değil. Özellikle şu 1 2 haftalık süreçte. Altın en azından yine 270 bandına düşene kadar bekleyin. Birikim için araba alabilirsiniz. Birikim yapmak zor gelebilir ama borç olunca mecbur ödemek zorunda kalırsınız. Araba hem işinizi görür hemde ciddi birikim olur. Veya aynı şekilde aylık ödemeyi 3 bin vs olan evlere girebilirsiniz

Ben ayligimi alir almaz bazen yarisini bazen daha az kenara koyuyorum onu yok sayiyorum.
Geri kalaniyla istedigimi aliyorum vs. Bende ailemle yasiyorum. Onlara da yardimci oluyorum.
Cok önemli birsey lazim olunca birikmisimden aliyorum ama onu ertesi ay yine kapatiyorum.
Baya biriktiriyorum böylelikle..

Maasini alir almaz kenara birseyler at. Yoksa zor oluyor biriktirmek ..

iyi de zaten iyi birikim yapmışsen bence.
2 yılda 6 bin tl az mı? bana mı çok geliyor

Oncelikle maasi alir almaz birikimini yap
Birikim yapmanin altin kurali budur.
Ben maasi aldigim hafta o gun çıksın -insin onemsemeden gidip gramlarimi aliyorum mutlaka. Zaten bozdurmaya niyetim yok,uzun vadede elbet kara gecerim
Sen de maasi aldigin gibi kos kuyumcuya bin liralik altin al. Sonra dovizciye ugra 100 dolar 100 euro al, kenara at.
Sonra hayatini kalan parana gore yasa. Ha mesela cok sıkıştin-ay sonunu getiremedin o zaman dolarini falan bozarsin. En azindan değeri gitmez bozdurunca.
ayrica ogle yemeklerini evden goturmeye calis. Inanilmaz kar edersin.
Ayrica guzel gorunmek icin Alisveris yapip tum parani harcama. Onun yerine spor yap evde ofiste... fit bir vucutla zaten guzel olursun. Alacagin seyleri bil,listesini tut. Indirime girdikce alirsin.
Misal ben yillik izne cikacagim. Aylardir ucuz bilet ariyorum. Kara cuma yüzde elli indirimini kaçırmıştim yılbaşı yuzde elli indirimi buldum 420 liraya gidis donus vizesiz bir ulkeye bilet aldim. Baska insanlar "ay hadi gidelim" deyip antalyaya bilet aliyorlar o paraya. Oysa indirimleri takip etmek lazim...
Poliraid instax makinalar icin de 11.11 kara cuma falan indirimi bekliyordum ama guzel indirim bulamadim. Ben de ikinci el alacagim. Cunku birsuru insanin hediye ya da heves icin alip iki kullanip biraktigi birşey. Yari fiyatina alsam sevinecek cok satici var...
Bunun gibi sen de ihtiyaclarini listeleyip indirimleri takip edebilisin.
Bir diger tavsiye alisveris sitesi ve magaza cok gezmemek. Birseyin markasini fiyatini bilmeyince o seyin senin icin degeri olmuyir. Istemiyorsun ya da ozenmiyorsun.
gecen sene bisikletci tayfasiyla takiliyordum. Bir arkadas bana gruptakilerin bsiklet fiyatlarindan ve ozelliklerinden falan bahsettti. Millet araba fiyatina bisiklete biniyormus meger. Az daha anlatsa kendi bsiikletimden utanacaktim. Sus sus dedim :) anlatabiliyor muyum? Birisinin bin liralik botunu goruce 80 liralik bot seni rahatsiz eder. Bir tik ustunu istersin. En iyisi hic bilmemek :)
Birikim yapmak güzeldir, zevklidir de. Bu yolda devam et. Inaniyorum iyi birikimler yapacağına
Su blogu da takip edebilirsin

Ev borcuna giremem maaşım pek müsait değil buna :)

Kusura bakmayın hangi sektörde çalıştığınızı ve branşınızı çok merak ettim :) Bu arada yorumunuz için çok teşekkür ederim inşallah sizinde herşey gönlünüzce olur

Emek verip uzun uzun yazmışsınız ya inanılmaz mutlu oldum çok teşekkür ederim emeğinize.
Dediginiz şekilde yapmak çok mantıklı aslında. Fakat evde muhafaza etmek tedirgin ediyor. Bir de ailemin ne kadar birikimim olduğunu bilmelerini istemiyorum açıkçası .
Bu arada bloga hemen bakacağım çok ama çok teşekkür ederim

yurtdışı tatillerine yalnızmı gidiyorsunuz?bende kendimce gitmek istediğim yerler var kimseye gerek duymadan gezmek istiyorum:) bu tarz tavsiyelerinizi paylaştığınız bir yer varsa okumak isterim.Yada önerebileceğiniz hesapşar bloglar filan varsa duymak isterim.Hem ekonomik olsun hemde güzelce kafama göre gezeyim istiyorum çünkü

iyi de zaten iyi birikim yapmışsen bence.
2 yılda 6 bin tl az mı? bana mı çok geliyor
bence cok az. 2300 maasla 450 liraya kirada oturdugum yilda (2014) aylik 800-900kenara atarak 1 yilda 10bin tl civarinda para biriktirmistim.yeme icme gezmemden de hic kismamistim.konu sahibi ailesine 1000 verse 1500 de kenara atabilir zamli maasiyla.

Evet tek gidiyorum, kimsenin nazini cekmeden,kimse tarafindan ekilmeden. Mis gibi:)
Daha one uyari aldigim icin sitenin linkini yazamayacagim ama ucuz gezi info seklinde yazarsan orada baska ülkelere en ekonomik bilet fiyatlarini ve her turlu kampanyayi haber veriyor. Onu tavsiye ederim. Bir diger tavsiyem de couchsurfing uygulamasi. Seni gezdirecek insan buluyorsun gittiginde. Ve daha önemlisi evinde kalacak :) cok aktif olarak kullanıyorum - guvenilir bir site. Referansi olanlara yaziyorsun gidecegin tarihi briinden biri kabul ediyor :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…