Para biriktirememe derdi

Harcamalarınızı yazın paranın nereye gittiğini anlarsınız. Ailenizle yaşadığınıza göre fatura kıra ödemiyorsunuz bırazını aılenize verin maaşın bır mıktar harcamalara ayırın kalanını biriktirin. Bu maaşla kırada otursanız fatura doğalgazvs birikmez de ailenin yanında bırıkır.

Çok müsrif bir insanım dediğim gibi. Para nereye gidiyor bilmiyorum. Yemek yemeyi dışarıda vakit geçirmeyi çok seviyorum. Öyle çok kıyafet de almam ama birşekilde uçuyor para

Yahu dışarda sadece yemek yesen kahve içsen zaten ennn az 50₺. Gitti maaş günle çarp. Sigara da içiyosan zaten geçmişler ola

Sigara kullanmıyorum haftada 1 yada 2 kez çıkıyorum sadece dışarı. Ama uzun zaman getirdiğin için min 100 tl harcanıyor

Aynen işte ben istifa ettiğim dönemde mesela banka hesabından çekiyodum para sürekli. Baktım eriyo açıkta kalcam diğer hesabıma haftalık harçlık atmaya başlamıştım. Param azalsa da bitse de ona göre davranıyordum

valla aileyle yaşarken maaş almakla evliyken maaş almak çok farklı. hayatında su elektrik doğalgaz faturası yok salçayı şuradan alalım yumurtayı buradan alalım yok :)) bugünlerin kıymetini bil ilk tavsiyem :))

ben tasarruf adı altında neler yapıyorum onları tavsiye edebilirim,
  • gün mantığı ile çalışan araba ve ev alma sistemine dahil olmak (eminevim, birevim vb)
  • arkadaşlar arasında 500 liralık bir güne girmek
  • her ay maaş yatar yatmaz mobil bankacılıktan birkaç gram altın alıp hesapta tutmak
  • bozukları kumbarada biriktirmek
  • Gibi..

hayatını yaşa birikim neymiş mantığındaydım ama fark ettim ki o elbiseyi almak daha çok mutlu etmiyor beni. gezmeye bütçe ayırıyorum ama astronomik rakamlara gerek yok günün sonunda mutlu musun bu sorunun cevabı evetse sorun yok.
    ha yaptığım birikimlerle dünyayı kurtarmıyorum belki, ya da sadece birikim olsun diye yapmıyorum. kredi kartı kullanmadan 4 haneli 5 haneli harcamaları yapabilmek güven veriyor iyi hissettiriyor.

Okurken Emre Durmuş geldi aklima)))

ha su detayi ekleyim.o donemki yemekhane ucreti 2 tl ydi.ve harika yemekler cikardi.yol parasi da yoktu yuruyerek gidiyordum.ama konu sahibi icin dusunursek kendine kiyafetini alsa gezip tozsa bile cok daha yuksek birikim yapabilir
mesela makyaj malzemelerini tek seferde toplu alirsan her ay bitmez o fondoten ruj vs. bi de 4000 maasla ben gidicem beymenden networkten giyinicem dersen zaten o is olmaz.ornek olmasi icin verdim sadece :)

Ben maaşımi alıp bankaya yatiriorum yada altın alıyorum geri kalanlada ihtiyaclarimi görüyorum.

Koton, lcw ve mango zara indirimleri kovalıyorum. Kıyafete minimum yatırım yapıyorum desem yeridir :)
Haftaiçi ise giderken hiç makyaj yapmıyorum dışarı çıkarken hafta 1 2 yapiyorum bu sebeple de makyaj malzemesi de uzun süre idare ediyor. Ben aileme sevdiklerime çok harcama yapıyorum. Yemek ısmarlamak hediye almak gibi

Bankanızdan altın hesabı açın ya da makası az olan bir bankadan. Maaş yatar yatmaz hemen mobilden altın alın mesala maaşın yarısı size yeter geri kalan yarısını altın alın ve onu unutun. Altın evet şu an yüksek ama uzun vadeli yatırım olacağı icin yine kar olur hem de paranız birikmiş olur. O altına dokunmayın geri kalan maaşınızı da iç rahatlığı ile yiyebilirsiniz. Ben de ailemle kaldığım dönemde o şekilde biriktirdim ve ev aldım o parayla. aslında daha da birikirmiş ama ancak işte.

valla iste burda arkadaslar yazmis.maasi aldiginiz gibi altin doviz vs. alinca guzel birikim yaparsiniz. sevdiklerinize yemektir hediyedir genelde pek hora gecmez zamanla gorursunuz zaten. siz bilirsiniz ama disarda yemek kahve vb cok tutar.bi arkadas kredi cekip araba almisti anca o sekilde birikimim olabilir demisti.altn doviz vs almam derseniz araba da olabilir.neticede araba degerlenen birsey.2016da 46bin tlye sattigimiz arabanin (2008 model) aynisini (ustelik daha eskimis kilometresi artmis haliyle) bugun 75e alamiyoruz.burdan hesap edin artik.

Kiz bana ver o parayi hayrina sgeri ucretle gecinilimiyoryor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…