- 19 Mart 2016
- 1.628
- 2.547
- 133
- Konu Sahibi Temiznevresimkokusu
-
Çok müsrif bir insanım dediğim gibi. Para nereye gidiyor bilmiyorum. Yemek yemeyi dışarıda vakit geçirmeyi çok seviyorum. Öyle çok kıyafet de almam ama birşekilde uçuyor para
Sigara kullanmıyorum haftada 1 yada 2 kez çıkıyorum sadece dışarı. Ama uzun zaman getirdiğin için min 100 tl harcanıyorYahu dışarda sadece yemek yesen kahve içsen zaten ennn az 50₺. Gitti maaş günle çarp. Sigara da içiyosan zaten geçmişler ola
Sigara kullanmıyorum haftada 1 yada 2 kez çıkıyorum sadece dışarı. Ama uzun zaman getirdiğin için min 100 tl harcanıyor
Okurken Emre Durmuş geldi aklima)))Evet tek gidiyorum, kimsenin nazini cekmeden,kimse tarafindan ekilmeden. Mis gibi:)
Daha one uyari aldigim icin sitenin linkini yazamayacagim ama ucuz gezi info seklinde yazarsan orada baska ülkelere en ekonomik bilet fiyatlarini ve her turlu kampanyayi haber veriyor. Onu tavsiye ederim. Bir diger tavsiyem de couchsurfing uygulamasi. Seni gezdirecek insan buluyorsun gittiginde. Ve daha önemlisi evinde kalacak :) cok aktif olarak kullanıyorum - guvenilir bir site. Referansi olanlara yaziyorsun gidecegin tarihi briinden biri kabul ediyor :)
ha su detayi ekleyim.o donemki yemekhane ucreti 2 tl ydi.ve harika yemekler cikardi.yol parasi da yoktu yuruyerek gidiyordum.ama konu sahibi icin dusunursek kendine kiyafetini alsa gezip tozsa bile cok daha yuksek birikim yapabilirilginç gerçekten. sonuçta çalışan insan dışarıdan yemek zorunda. zaten aylık en az 300 TL yemeğe gider. yolu da ekle 500 TL geriye ne kalıyor ki. her gün dışarıya çıkan çalışan insan üstüne başına ayda bir de olsa küçük bişey alamaz mı anlamıyorum?
sizi tebrik ediyorum. ama bence sizinki biraz abartı. tabiki kimse müsrif olmasın ama bahsettiğimiz rakamlar ortada.
Ben maaşımi alıp bankaya yatiriorum yada altın alıyorum geri kalanlada ihtiyaclarimi görüyorum.Herkese selam.
Çok ama çok müsrif bir insanım. Yaklaşık 2 senedir çalışıyorum. Mühendisim. Aylık gelirim 3600 3700 gelirim var. Ailemle yaşıyorum. Tabi aileme destekte oluyorum.
Ama şimdiye kadar 8 küçük altın ancak alabildim. Çünkü musrifim. Ama artık birikim yapmaya karar verdim. 1500 tl kadar da nakit geçti elime. Altınları bozdurduğumda 6000 tl gibi bir para geçiyor elime.
Zamdan sonra mesailerle maaşım 4250 4500 civarında olacak. Aylık 1500 2000 bin tl civarı birikim yapmaya başlayacağım.
Sizler nasıl birikim yapıyorsunuz? Dolar alıp dolar hesabına mı aktarmak, altın hesabı mı açtırmak yoksa ziraat katılım gibi bankalara katılım hesabı açtırmak mı daha mantıklı sizce ?
Hobisini işine çevirmiş şanslı bi insan :)Okurken Emre Durmuş geldi aklima)))
Şu devirde altın alınmaz diyorlar benim de aklım karıştıBen maaşımi alıp bankaya yatiriorum yada altın alıyorum geri kalanlada ihtiyaclarimi görüyorum.
Koton, lcw ve mango zara indirimleri kovalıyorum. Kıyafete minimum yatırım yapıyorum desem yeridir :)ha su detayi ekleyim.o donemki yemekhane ucreti 2 tl ydi.ve harika yemekler cikardi.yol parasi da yoktu yuruyerek gidiyordum.ama konu sahibi icin dusunursek kendine kiyafetini alsa gezip tozsa bile cok daha yuksek birikim yapabilir
mesela makyaj malzemelerini tek seferde toplu alirsan her ay bitmez o fondoten ruj vs. bi de 4000 maasla ben gidicem beymenden networkten giyinicem dersen zaten o is olmaz.ornek olmasi icin verdim sadece :)
valla iste burda arkadaslar yazmis.maasi aldiginiz gibi altin doviz vs. alinca guzel birikim yaparsiniz. sevdiklerinize yemektir hediyedir genelde pek hora gecmez zamanla gorursunuz zaten. siz bilirsiniz ama disarda yemek kahve vb cok tutar.bi arkadas kredi cekip araba almisti anca o sekilde birikimim olabilir demisti.altn doviz vs almam derseniz araba da olabilir.neticede araba degerlenen birsey.2016da 46bin tlye sattigimiz arabanin (2008 model) aynisini (ustelik daha eskimis kilometresi artmis haliyle) bugun 75e alamiyoruz.burdan hesap edin artik.Koton, lcw ve mango zara indirimleri kovalıyorum. Kıyafete minimum yatırım yapıyorum desem yeridir :)
Haftaiçi ise giderken hiç makyaj yapmıyorum dışarı çıkarken hafta 1 2 yapiyorum bu sebeple de makyaj malzemesi de uzun süre idare ediyor. Ben aileme sevdiklerime çok harcama yapıyorum. Yemek ısmarlamak hediye almak gibi
Vallaha çok güzel yatırım altın eskiden daha fazla alayım keskeŞu devirde altın alınmaz diyorlar benim de aklım karıştı
Kiz bana ver o parayi hayrina sgeri ucretle gecinilimiyoryorHerkese selam.
Çok ama çok müsrif bir insanım. Yaklaşık 2 senedir çalışıyorum. Mühendisim. Aylık gelirim 3600 3700 gelirim var. Ailemle yaşıyorum. Tabi aileme destekte oluyorum.
Ama şimdiye kadar 8 küçük altın ancak alabildim. Çünkü musrifim. Ama artık birikim yapmaya karar verdim. 1500 tl kadar da nakit geçti elime. Altınları bozdurduğumda 6000 tl gibi bir para geçiyor elime.
Zamdan sonra mesailerle maaşım 4250 4500 civarında olacak. Aylık 1500 2000 bin tl civarı birikim yapmaya başlayacağım.
Sizler nasıl birikim yapıyorsunuz? Dolar alıp dolar hesabına mı aktarmak, altın hesabı mı açtırmak yoksa ziraat katılım gibi bankalara katılım hesabı açtırmak mı daha mantıklı sizce ?
Allah herkesin yardımcısı olsun rızkını artırsın inşallah evli olana çok daha zor.Kiz bana ver o parayi hayrina sgeri ucretle gecinilimiyoryor
Bende altın hesabı olusturayim öyleyseVallaha çok güzel yatırım altın eskiden daha fazla alayım keske
Maaşını aldığın hesabı mobil bankacılıktan kullanıyorsundur. Orada hesap aç kısmından altın hesabı açabilirsin rahatça. Ama mesai saati dışında, hafta sonları alım satım yapmamaya dikkat et mutlaka.Bende altın hesabı olusturayim öyleyse
AminnnnAllah herkesin yardımcısı olsun rızkını artırsın inşallah evli olana çok daha zor.
katiliyorumHobisini işine çevirmiş şanslı bi insan :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?