Para biriktirememe derdi

Altin yukseliyor su anda almayin bekleyin. Aylik 1000 tlyi ayirin ve harcamayin. Altin dusunce alirsiniz

Bu arada konu sahibi senide tebrik ederim.Birikim yapabilmek için kafa yoruyorsun.Ben ilk mezun olduğumda paramı zor yetiriyordum,kenara 3 kuruş koymak şöyle dursun.her akşam arkadaşlarla yer içerdik.en çok dışarda yemeye içmeye gidiyor para zaten.pişman değilim o günlerde bol bol gezdiğime çünkü herşey yaşında güzel :) şimdi istesemde o kadar dışarı çıkamam, arkadaşlarımda çoluk çocuğa karıştı.Ama azda olsa kenara koymuş olmayıda isterdim.Herşey orantılı olmalı.Kendini çokta kasmamalısın bence.Maaşının belli bir kısmını ayırman yeterli olur.Belki 1000 tl gibi birşey.Ailenede destek oluyormuşsun çünkü.Ben daha çok o dönemde kendimi hem sosyal açıdan hem mesleki açıdan geliştirmek için kurslara vs. gitmiştim.Sanada tavsiyem kendini geliştirmeye odaklan,arkadaşlarınla bol bol gez eğlen.Bunu yaparkende tasarruflu olabilirsin.Benin evimde, arabamda,birikmişimde var ama dediğim gibi zaman geri gelmiyor.Iyiki zamanında gezmiş tozmuşum diyorum.:)

Süper :) bana özelden siteleri yazarmısınız?Ve sizinle bu konuda sohbet etmek isterim,mesajlaşabilirmiyiz.Bende yalnız seyahat etmrti dahançok seviyorum,ama yurtdışını hiç denemedim.

Benim de takip ettigim sevdigim bir blog

Şu 80 tlik botun sana batar örneği çok güzel bir örnek. Cidden öyle oluyor. Çok mağaza gezmeyeceksin.
İndirimleri takip etmek sadece ihtiyacını almak ciddi masraf kısıyor bende bu sene böyle bir birikim hedefine girdim.

iyi de zaten iyi birikim yapmışsen bence.
2 yılda 6 bin tl az mı? bana mı çok geliyor

Aşırı az bence hanfendi haklı. 6000₺ ile ne yapılır ki kara gün parası desen o bile değil.

Kardeşim hazır aileyle yasıyosun en iyisi sen maaşını alır almaz yarısını vadeliye ya da dövize yatır hiç yok gibi. Belki bi iki ay sıkısırsın ama sonra alısırsın o parayla yaşamaya. Ayrı eve cıkana kadar böyle yaparsan epey biriktirirsin. Ya da bir iki sene sonunda o birikimle zaten bi şeyler yapabilmeye başlarsın.

Altın artık 270e zor düşer

her ay maaşı alır almaz 2 çeyrek alıp kenara.sonra kalan parayla müsriflik yapmadan ama hayatımdan da kısmadan yaşamaya devam.ay sonunda artan miktar da vadeli hesaba bankaya.

iyi de zaten iyi birikim yapmışsen bence.
2 yılda 6 bin tl az mı? bana mı çok geliyor

Yıllık kazancı 44.400

2 yılda 6 bin 1 yılda 3 bin yapar

44.400 'ün 3bini kenara koymuş

41.400 u yemis

Aile ile yasıyor tamam yardım ediyor ama o miktar sabit değildir üç beş işte ne kadar olursa

Sizce hala çok mu

ilginç gerçekten. sonuçta çalışan insan dışarıdan yemek zorunda. zaten aylık en az 300 TL yemeğe gider. yolu da ekle 500 TL geriye ne kalıyor ki. her gün dışarıya çıkan çalışan insan üstüne başına ayda bir de olsa küçük bişey alamaz mı anlamıyorum?
sizi tebrik ediyorum. ama bence sizinki biraz abartı. tabiki kimse müsrif olmasın ama bahsettiğimiz rakamlar ortada.

Çok müsrif bir insanım dediğim gibi. Para nereye gidiyor bilmiyorum. Yemek yemeyi dışarıda vakit geçirmeyi çok seviyorum. Öyle çok kıyafet de almam ama birşekilde uçuyor para

Para nereye gidiyor bilmiyorum diyorsaniz yemege kahveye gidiyordur emin olabilirsiniz. Kendimden biliyorum. Disarda yeme aliskanligimi bir turlu yenemedim. Eger yemesem arabam evim olurdu valla. Siz siz olun disarda yemeyi ve kredi karti kullaniyorsaniz birakmayi deneyin

Paranın bi kısmıyla döviz bi kısmıyla altın almak daha mantıklı riskler azalır. TL cinsinden de biriktirebilirsiniz. Ileri döviz fiyatları düşebilir de belli olmaz. Yalnız maaşınız iyi. Durumunuz uygunsa direk yarısını biriktirin kalanını harcayın

Maaş alır almaz Bi çeyrek yapın. Bide güne girin. Arkadaşım 500 liradan 10 kişi ile güne girmişti 5000 aldı toptan. Ben yıllardır çalışıyorum hep eksideyim. Aileme çok verdim hep borçluyduk. Şimdi evliyim düğün borçları bitsin birikime başlıcam

Normal bir altın hesabı mı yoksa katılım hesabı mı onu bilemedim. Bu konularda biraz cahilim

Maaşınızın yattığı banka dışında bir bankada daha hesabınız olsun. Maaş yatınca birikim yapacağınız kısmı doğrudan bu hesaba eft yapın. Mobil bankacılık üzerinden istediğiniz döviz cinsine göre vadeli- vadesiz hesap açabilirsiniz. Bu altın için de geçerli. Sonra o eft yaptığınız parayla ister döviz ister altın alın. Neden parayı başka bankaya aktarın diyorum çünkü aktif kullandığınız bankada durursa birikiminiz, sürekli oradan harcarsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…