Hayır öyle bir önyargım yok, okudum konunuzu, geçici maddi sıkıntıdaymışsınız. Bunun çözümü sizin de çalışmanız.
Baba evine dönmek zorunda da değilsiniz. BDV'de dolaşan herkesin zaten çok çok mutlu hayatları yok, herkesin bir derdi bir şikayeti var. Herkes de kocaya kaçmıyor kendi imkanlarıyla hayatını kuruyor. Fiziksel şiddet görmedim belki ama ben de ailemden psikolojik, ekonomik şiddetin alasını gördüm. Neyse ki minimumla da olsa babam okumama katkıda bulunuyor da okuyabildim mesleğimi elime alabildim. Çözüm ya koca evi ya baba evi değil. Önceki mesajda da yazdım hem okuyup hem çalışır hayatınızı kurabilirsiniz.
Üslubum sert geldiyse özür dilerim. Amacım sizi incitmek değil. Sadece sizi daha 19 yaşinda kocaya kaçmanın tek çözüm olduğunu inandıran ailenize, ekonomik özgürlüğünüzü elinizden alan biriyle evlenmeniş olmanıza ve bunu "Çalıştığım ortamda maazallah bir tane bile erkek olursa beni yeyiverirler" şeklinde alaya almanıza, küçük tatlış bir kıskançlık olduğuna inandırılmanıza sinirlendim. Boşanın demiyorum zaten ama eşiniz sizi nasıl sindireceğini bulmuş siz ona "çalışmama izin vermezsen boşanırım bir daha da yüzümü göremezsin!" diyemez misiniz mesela?
Not: Evlenmeden önce bunu bilseydim evlenmezdim dediğiniz biriyle evli kalmamalısınız.