Para biriktirememe

Çalışmak kadar güzel bişey yok eşinizin insanî bir hakkınızı elinden almaya cüret gösterdiğine inanamıyorum gerçekten çok üzüldüm. 😞
Heveslendirseniz istediği bişey yok mu mesela arabanın modelini yükseltiriz ben de çalışsam kirayı karşılarım sen de arabayı değiştirirsin daha rahat ederiz falan diye.
ya gerçekten ne diyeceğimi bilemiyorum çok küçüksün kardeşim yaşındasın o üniversite derdinde sen koca eğliyorsun 😞
Hayır ya ağla zırla tepin pahalı şeyler iste. Alamayız bütçe bu derse ben istiyorum de kendini acındır çalışmana bi şekilde izin verecektir😞
Aslında bunları yapmana bile gerek yok yerinde olsam çoktan...
Seviyorsun diye katlanmak zorunda değilsin güzel kardeşim 200 liraya karın bile doymaz ki sen üstüne başına bişey alacaksın. İlerde çocuk yaparsınız arabanın masrafı bitti dersiniz çocuk masrafı çıkar ortaya
Çocuğun masrafı alır başka masraf çıkar
Bu cendereden maalesef ülkemiz gerçeklerinde iki kişi çalışmadan sağ çıkamazsınız bi şekilde ikna etmen lazım olmuyorsa zorlama sen onu ayrılmakla tehdit et

geçer 30’a doğru merak etme. gayet de ciddiyim.
Kusura bakmayın ama hiç zannetmiyorum. O zamana çocuk olur. Ki şu sıra hiç istemiyorum ama ben eminim kaçi falan hak getire eşimde bir inat, yersiz kıskançlık falan. İnşallah dediğiniz gibi olur.

Ama o zaten bana diyor çalışa
Çalışmak kadar güzel bişey yok eşinizin insanî bir hakkınızı elinden almaya cüret gösterdiğine inanamıyorum gerçekten çok üzüldüm. 😞
Heveslendirseniz istediği bişey yok mu mesela arabanın modelini yükseltiriz ben de çalışsam kirayı karşılarım sen de arabayı değiştirirsin daha rahat ederiz falan diye.
ya gerçekten ne diyeceğimi bilemiyorum çok küçüksün kardeşim yaşındasın o üniversite derdinde sen koca eğliyorsun 😞
Hayır ya ağla zırla tepin pahalı şeyler iste. Alamayız bütçe bu derse ben istiyorum de kendini acındır çalışmana bi şekilde izin verecektir😞
Aslında bunları yapmana bile gerek yok yerinde olsam çoktan...
Seviyorsun diye katlanmak zorunda değilsin güzel kardeşim 200 liraya karın bile doymaz ki sen üstüne başına bişey alacaksın. İlerde çocuk yaparsınız arabanın masrafı bitti dersiniz çocuk masrafı çıkar ortaya
Çocuğun masrafı alır başka masraf çıkar
Bu cendereden maalesef ülkemiz gerçeklerinde iki kişi çalışmadan sağ çıkamazsınız bi şekilde ikna etmen lazım olmuyorsa zorlama sen onu ayrılmakla tehdit et
Bir keresinde ben seni asla çalıştırmam. Ama zaten bu boşanma sebebi istersen ayrıl demişti. Ne yapayım 19 yaşımda kaçtım geldim. Bende bir kere hissettirdim tabi ona kaybetme korkusunu o da buradan vuruyor

Kusura bakmayın ama hiç zannetmiyorum. O zamana çocuk olur. Ki şu sıra hiç istemiyorum ama ben eminim kaçi falan hak getire eşimde bir inat, yersiz kıskançlık falan. İnşallah dediğiniz gibi olur.
yani açık açık yazmiyim dedim ama senden sıkılacak bir zaman sonra.
çünkü hiç sosyal hayatın yok çoğunlukla evdesin aksiyon yok zaman geçtikçe sana daha fazla koymaya başlayacak bu durum
kavga da edeceksiniz yine...
üzgünüm. çok gençsiniz çünkü. insan 25ine gelince 20sini 30una gelince 25 ini beğenmiyor.

geçer 30’a doğru merak etme. gayet de ciddiyim.
Bu kıskançlık değil. Sevgi asla zalim duygular getirmez insana. Sevgi baskı ve zorbalik getiriyorsa ona sevgi denmez.

Bu sebeple zamanla düzeleceğini sanmıyorum.

Benim eşim hiç kıskanç değil o zaman. Şu an işsizim ama çok iş aradım. Hep erkek yöneticilerle görüştüm. Hiçbiri beni yemeye çalışmadı.

Eskiden çalışırdım. Hep de erkek yöneticilerim oldu. Sorunsuz bir calisma hayatim oldu yoneticilerimle.

Erkek arkadaşlarım var her ne kadar sık görüşmesek de birkikte okuduk neticede... Eşim bunu da kıskanmıyor.

Kendi arabam var. Gece 2 de kuzenimden geldiğim oluyor. Eşim çoktan koltukta horlama seansına başlamış oluyor.

Sehir dışına çok defa kendi başıma giderim. Gezerim.

Nadiren de olsa erkek müşterim oluyor. Watsapptan konusmam gerekirse konuşuyorum. Eşim o esnada tv ye bakıyor oluyor.

Eşim benim prangam ya da gardiyanim değil. Eşler destek olmak için varlar.

Kısıtlayan bir kocayla ben yapamam.
Herkesin bana baktiğıni düşünen bir erkeğin ; kendisinin herkese baktığı anlamını çıkarırım.

Eşim de okuldaki kadın hocaları yolda görse arabasına alir. Birlikte gidip geldikleri oluyor.

Kadınlardan da bi kötülük görmedim.

Eşimi çok seviyorum. Ama birlikte çalıştığı insanlardan neden kıskanayım. Ben manyak mıyım.

Biz erkeklerle birlikte okumak birlikte yasamak bırlıkte çalışmak zorundayız.

Bunu bi kabullenelim.

Kıskançlık dozunda kabul edilebilir.

Ve fakat calismana izin vermiyorum cünkü kiskaniyorum diye bir mantik yok.

Sevgi güzel bir duygudur. Güzel bir duygu insana nasıl olur da çirkin şeyler yaptırır?

E ben de eşimi seviyorum çalışmasını istemiyorum. Kadınlar ona bakabilir dersem ne olacak. Aç bi ilaç otururuz evde artık. Çünkü çalışmamız mümkün değil.

E seven! insan kıskançlik adi altında baski ve zorbalik yapıyorsa .. Eşim beni sevmiyor..ben de eşimi sevmiyorum anlami çıkıyor.

Eğer sevgi buysa sevmeyelim zaten. Bizden uzak olsun.

Sevgili konu sahibi. Yazdıklarımı sana yazmıyorum. Ama olur da içlerinden ders çıkarmak istersen ne ala...

benibekleyin benibekleyin isimli arkadaşın amaci seni kirmak değil. Tecrübeleri ile sana yardımcı olmak.

Ilerde çok pisman olacaksın çünkü.

Son düzenleme:
Farklı bir
yani açık açık yazmiyim dedim ama senden sıkılacak bir zaman sonra.
çünkü hiç sosyal hayatın yok çoğunlukla evdesin aksiyon yok zaman geçtikçe sana daha fazla koymaya başlayacak bu durum
kavga da edeceksiniz yine...
üzgünüm. çok gençsiniz çünkü. insan 25ine gelince 20sini 30una gelince 25 ini beğenmiyor.
Farklı bir bakış açısı. Umarım söylediğiniz gibi olmaz. Eşim benden sıkılmaz, bende ondan. Kendiliğinden düzelir her şey.

Ama o zaten bana diyor çalışa

Bir keresinde ben seni asla çalıştırmam. Ama zaten bu boşanma sebebi istersen ayrıl demişti. Ne yapayım 19 yaşımda kaçtım geldim. Bende bir kere hissettirdim tabi ona kaybetme korkusunu o da buradan vuruyor

Boşanma mı sebebi :KK57: ne diyecekmiş hakime? Eşim çalışmak istedi, o yüzden boşanmak istiyorum mu? Hakim de “Vay namıssız nasıl çalışır?! Hemen boşuyorum sizi,” mi diyecek?

Asıl sizin çalışmanıza izin vermemesi boşanma sebebi. Kişilik haklarınızın ihlali.

Gözünüzü açın diye diyorum, bu ülkenin gerçekleri var, değil açık öğretim sağlam bir bölüm olmadığı sürece örgün eğitimin dahi garantisi yok. Onun yerine pastacılık sertifikası alabilirsiniz mesela. Şimdilik gelirinizi biriktirip seminerlere sertifika kurslarına ve malzemeler için sermaye yaratıp evden pasta macaron vs yapıp satmanız daha faydalı olacaktır size. Belki ileride kendi dükkanınızı bile açabilirsiniz, neden olmasın. Ekonomik bağımsızlığınızı öyle ya da böyle alın, sonra eğitiminize devam edersiniz kendinizi geliştirmek adına.

Boşanma mı sebebi :KK57: ne diyecekmiş hakime? Eşim çalışmak istedi, o yüzden boşanmak istiyorum mu? Hakim de “Vay namıssız nasıl çalışır?! Hemen boşuyorum sizi,” mi diyecek?

Asıl sizin çalışmanıza izin vermemesi boşanma sebebi. Kişilik haklarınızın ihlali.

Gözünüzü açın diye diyorum, bu ülkenin gerçekleri var, değil açık öğretim sağlam bir bölüm olmadığı sürece örgün eğitimin dahi garantisi yok. Onun yerine pastacılık sertifikası alabilirsiniz mesela. Şimdilik gelirinizi biriktirip seminerlere sertifika kurslarına ve malzemeler için sermaye yaratıp evden pasta macaron vs yapıp satmanız daha faydalı olacaktır size. Belki ileride kendi dükkanınızı bile açabilirsiniz, neden olmasın. Ekonomik bağımsızlığınızı öyle ya da böyle alın, sonra eğitiminize devam edersiniz kendinizi geliştirmek adına.
Hayır yanlış anladınız. Yani diyor ki benim seni çalıştırmamam boşanma sebebi. Yani ben hakime diyebilirmişim eşim beni çalıştırmıyor boşanmak istiyorum diye.

Bu kıskançlık değil. Sevgi asla zalim duygular getirmez insana. Sevgi baskı ve zorbalik getiriyorsa ona sevgi denmez.

Benim eşim hiç kıskanç değil o zaman. Şu an işsizim ama çok iş aradım. Hep erkek yöneticilerle görüştüm. Hiçbiri beni yemeye çalışmadı.

Eskiden çalışırdım. Hep de erkek yöneticilerim oldu. Sorunsuz bir calisma hayatim oldu yoneticilerimle.

Erkek arkadaşlarım var her ne kadar sık görüşmesek de birkikte okuduk neticede... Eşim bunu da kıskanmıyor.

Kendi arabam var. Gece 2 de kuzenimden geldiğim oluyor. Eşim çoktan koltukta horlama seansına başlamış oluyor.

Nadiren de olsa erkek müşterim oluyor. Watsapptan konusmam gerekirse konuşuyorum. Eşim o esnada tv ye bakıyor oluyor.

Herkesin bana baktiğıni düşünen bir erkeğin ; kendisinin herkese baktığı anlamını çıkarırım.

Eşim de okuldaki kadın hocaları yolda görse arabasına alir. Birlikte gidip geldikleri oluyor.

Eşimi çok seviyorum. Ama birlikte çalıştığı insanlardan neden kıskanayım. Ben manyak mıyım.

Bunu bi kabullenelim.

Sevgi güzel bir duygudur. Güzel bir duygu insana nasıl olur da çirkin şeyler yaptırır?

E ben de eşimi seviyorum çalışmasını istemiyorum. Kadınlar ona bakabilir dersem ne olacak. Aç bi ilaç otururuz evde artık. Çünkü çalışmamız mümkün değil.

E seven! insan kıskançlik adi altında baski ve zorbalik yapıyorsa .. Eşim beni sevmiyor..ben de eşimi sevmiyorum anlami çıkıyor.

Sevgili konu sahibi. Yazdıklarımı sana yazmıyorum. Ama olur da içlerinden ders çıkarmak istersen ne ala...

benibekleyin benibekleyin isimli arkadaşın amaci seni kirmak değil. Tecrübeleri ile sana yardımcı olmak.

Yazdıklarınız için teşekkür ederim. Benim gücüm yok.Doğruyu da yanlışı da görebiliyorum fakat adım atamıyorum. Sanırım benimki öğretilmiş çaresizlik.

Bunu bi kabullenelim.

Özür dilerim alıntıladım ama çok doğru yazdıklarınız. Bir evlilik zaten sizinkisi gibi olmalı. Kıskançlık adı altında birbirine hayatı zehir etmemeli, birbirinin hayat kalitesini düşürmemeli. Böylesi bir kıskançlık varsa evliliğine, kendisine ve eşine güvenmediğindendir zaten. Ki eşi de zaten kıskandığından değil, konu sahibinin dünyayı anlamasından, gözünün açılmasından, hatta belki de gencecik yaşında yaptığı hatayı fark etmesinden korktuğu için kısıtlıyor konu sahibini. Öyle ponçik ponçik “oy kıskanıyor beni, kıyamıyor bana”lık bir durum söz konusu dahi değil.

Ben de benibekleyin benibekleyin ’e katılıyorum. Zamanla azalır bu kısıtlama hâli. Konu sahibi, eşi için pırıl pırıl yeni alınmış bir oyuncak. Eninde sonunda hevesi geçecek. Ya da eşinin onu sevdiğine ikna olacak, çalışırsa onu bırakacağı düşüncesi geçecek, evliliğine ve kendisine güvenecek ve eşini kısıtlamayı bırakacak.

Hayır yanlış anladınız. Yani diyor ki benim seni çalıştırmamam boşanma sebebi. Yani ben hakime diyebilirmişim eşim beni çalıştırmıyor boşanmak istiyorum diye.
Bunu bildiği halde neden kısıtlıyor peki o zaman? Gerçekten anlamaya çalışıyorum.

Bunu bildiği halde neden kısıtlıyor peki o zaman? Gerçekten anlamaya çalışıyorum.
Gidemeyeceğini bildiği için işte. Kaçarak evlenilmiş, ailesi geri dönülecek durumda değil, iş yok, eğitim yok. Çok kızıyorum böyle durumlarda kızlarımıza ama düşmanları olduğum için değil böyle davranılmayı kendilerine reva gördükleri için.

Boleyn Kizi Boleyn Kizi M MrsDelfino
söylediklerinize tamamen katılıyorum. uzun uzun yazamadım sadece.

benden sıkılmaz, düzelir zamanla her şey demiş konu sahibi. umarım da öyle olur. hiçbir kadın mutsuz olmamalı sonuçta.

evet gayet de tecrübelerime dayanarak yazdım hepsini. mazallah bir yanlış anlaşılma olsa eşi bu kızcağızın başkasıyla konuştuğunu görüştüğünü falan zannetse ne olacak? adam silahlı bir de. ben bundan korkuyorum.

Yazdıklarınız için teşekkür ederim. Benim gücüm yok.Doğruyu da yanlışı da görebiliyorum fakat adım atamıyorum. Sanırım benimki öğretilmiş çaresizlik.

Sizi cesaretlendirmeye çalışıyoruz biz de 😊 Biz kadınlar çok güçlüyüz istesek her şeyi başarırız. Çevremde 40 yaş üstü, üç çocuğuyla okuyan yüksek lisans yapan o kadar çok kadın var ki. Her şeyi yapabilirsin buna inan.

Birikim yapabilmenin ön koşulu bir şekilde elinize para geçmesidir, elinize geçmeyen parayı biriktiremezsiniz değil mi? Bir yerden başlamaya hayata tutunmaya çalışın. Ve lütfen lütfen çok dikkatli korunun hamile kalmayın. Eşinizin korunmasına güvenmeyin, başka bir yöntem kullanmıyorsanız salgından sonra bir doktora danışıp doğum kontrol hapı, aylık ya da 3 aylık iğne, vücudunuza ne uygunsa onunla da korunun.

Ne güzel yaş pasta macaron yapıyorum demişsiniz. Küçük küçük başlayın. Çevre edinmeye çalışın bir yandan da doğum günlerine, çocuklarının doğum günlerine pasta yapabilirsiniz mesela. Benim alanımdan çok uzak şeyler aklıma çok fikirler gelmiyor ancak bulursunuz bir şeyler. Buraya girip yazabildiğinize göre internete erişiminiz var, kullanmayı da biliyorsunuz. Azıcık cesaret sadece.

Herkese iyi akşamlar.
Hanımlar benim eşim Uzman çavuş. 6000 tl maaş alıyor.Ben çalışmıyorum. Aslında çalışmayı çok istiyorum daha 21 yaşındayım ama eşim çok karşı. Bir kere çalışayım dedim. Boşanmaya gitti iş. Adına da kıskançlık diyor güya.Bahanesi batsın. Bu konu zaten başlı başına bir problem. Neyse kira, faturalar, araba aldık taksidi, arızası, ekspertizi derken son iki aydır çok sıkıştık.Çocuk yok henüz.Aylar sonra ilk kez bu ay kişisel alışveriş yapacağım. Giyim kuşam. Limit deseniz 200 tl. O da kendisine alacak bir şeyler. Fakat çok üzülüyorum. Ne birikimim var kıyıda köşede ne de altınım. Kaçarak evlenince düğün falan olmadı.Annem ara ara gönderiyor harçlık gibi 100 - 200.Ne yapacağımı bilmiyorum.
Şu sıra tek düşündüğüm Mine abla. Kendisine gıbta ile baktığım banka müdür yardımcısı eşi bir abla. Kendisi bir yılda pazar parasından, ordan buradan arttırdığı, kenara koyup sıkışınca hemen elini sürmediği 12bin tlsine sıfır ev eşyası aldı. Ben neden mesela beş on kenara koyamıyorum.Koyuyorum sonra sıkışınca hemen oradan kullanıyorum. Ağzımı tutamayıp eşim sıkışınca hemen çıkarıp ona veriyorum. Yok mu bana öneri de bulunabilecek birileri.
Canım Instagramın varsa birikim tasarruf hesaplarını takip et evekonomisti diye bir sayfa vr resmen birikime teşvik ediyor bak istersen

Gidemeyeceğini bildiği için işte. Kaçarak evlenilmiş, ailesi geri dönülecek durumda değil, iş yok, eğitim yok. Çok kızıyorum böyle durumlarda kızlarımıza ama düşmanları olduğum için değil böyle davranılmayı kendilerine reva gördükleri için.

Ben de hem çok kızıyor hem de çok üzülüyorum. Ama bu kızcağızları buna mecbur bırakan ailelerine çok daha fazla kızıyorum.

Eşi de kendisi de küçük daha. Belki zamanla eşi de yumuşar diye umuyorum.

Ha ben de çok büyük değilim konu sahibinden, 24’ü eylülde dolduracağım. Ama şu an için işsiz, tazecik mezun bir öğretmenim. Mesleğimin de bir ağırlığını, olgunluğunu taşıdığımı düşünmüyor değilim. Bir öğretmen olarak da kızların okutulmaması, eğitim ekonomik haklarının kısıtlanması daha da bir damarıma basıyor işte.

Eşim kıskanıyor diye çalışmamı istemiyor diyorsunuz ama bunun doğu görevi var(maaş 6 bin olduğuna göre batıdasınız doğu tazminatı yok), ev götürülemez yeri var, yeri geldiği zaman yurt dışı görevi var hem de 6 ay-1 sene gibi uzun süreler(Benim eşim de uzman çavuş, ayrıntıları ondan biliyorum)... bu zamanlarda ne yapacaksınız? Yine yalnız kalacaksınız o zaman kıskanmayacak mı? Diğer bir ihtimal ailesinin yanına bırakacak sizi ve varsa çocuğunuzu, hayatınız daha da kısıtlanacak.

Eşinizin kıskançlığının temelinde ne var bilmiyorum, size güveniyorsa kıskanması saçma.
Ben daha çok sizin ufkunuzun açılmasını istemiyor ve sizi maddi olarak kendisine bağımlı tutmak istiyor o yüzden çalışmanızı istemiyor diye düşündüm.

Kredi ödeme süreniz ne kadar? Bu süreçte çocuk olursa geçim durumunuz nasıl olacak? Maddi durumdan da ziyade kendi paranızı kazanmanın vereceği özgüveni yaşamanız açısından çalışmanız lazım.

Bir de mutlaka üniversiteyi bitirin, aöf olsun örgün olsun fark etmez. Eşiniz de gerçekten sizi seviyorsa arkanızda duracaktır. Yaşınız da daha çok küçük. Ben kucağımda bebekle 6 saat uzaklıktaki şehirdeki üniversiteme devam ederek yüksek lisans tezi yazdım. Şimdi batıya tayini çıktı eşimin; artık doktoraya başlarsın, bi ara ver istersen çalışmaya, doktoranı da bitir hazır batıdayken diyor.

Birikim konusunda gizli birikim için önerim yok maalesef bizim gizli bir birikimimiz yok. Ama birikim için bulduğumuz bir çözüm bireysel emeklilik oldu. Üçümüzün de var. Aylık zorunlu giderlere eklenince bir şekilde birikiyor o para.

Bir de dolana kadar açmayacağınız bir kumbara, gerçekten damlaya damlaya göl oluyor. En son üzerine bir miktar ekleyerek kızıma bilezik aldım.

Son olarak, bir mesajınızda sorduğunuzu gördüm. Maaş bordrosuna sadece eşiniz kendi şifresiyle kendi sistemleri üzerinden görebilir-evde sisteme giremez. E devlette gözükmez. Sadece fotoğrafını veya çıktısını gösterebilir size. Ama eşinize şimdi devlet bile 300 lira veriyor benim için sana derseniz, ileride maddi sıkıntınız bittiğinde eşiniz de size kusura bakma fazlasını veremem devlet senin için bana bu kadar veriyor diyebilir.

Eşim ona buna bakmıyor.Üslubunuza dikkat edin. Kıskanıyorum diyor. Sadece çalışma konusunda değil başka konuda da böyle. Bazı insanların karakteri böyle sanırım. Eşim çalışmama karşı evet.Bu durumu bende biliyorum Fakat sadakat sahibi, dürüst, iyi niyetli bir insan. Sırf bu konu yüüznden insanları yargılayamazsınız.
Bir kısımda eşim çalıştığım yerde bir erkek bile olsa ciddi sorun yapar yazmışsınız. Bu kıskançlık değil sapkınlık. Üslup konusunda gayet iyi kulandım dilimi aslında. Burada sizi tanımıyorum ama kardeşim yaşında birisinin kafada olması beni üzdü. Gençsiniz benim sizin yaşınızda öğrencilerim var. Sınav kazanmaya çalışıyor hedefleri var. Mesela para anlamında şartları çok kötü yeni babasını kaybetmiş bir öğrencim var sınav parasını zor denkleştirdi amacı okumak koca istese pekte iyi bulur ama hedefleri olması gereken insanların 20 li yaşlarında kocam az para veriyor nasıl birikim yaparım beni de çok kıskanıyor demesi bana ağır geliyor kimse kusura bakmasın. Amacınız bu olmamalı ya. Bu yaşta bu zihniyet

Üniversite okumamışsınız öyleyse lisede çok başarılı bir öğrenciydiniz. Çok başarılı bir öğrenci ve evlenmek için kaçmak normal şartlarda birlikte olmaz pek.
İkinci bir ihtimal: Geçen gün açılan parfüm konusu size ilham oldu ve attınız kendinizi buraya.
O "-de/de, mi ve -ki/ki" kullanımları... Nice fakülte mezunu öğretmene taş çıkartıyorsunuz vallahi.
Böyle birinin hayatını düşünmemiş olması beni şaşkına düşürdü açıkçası.
Şayet gerçekseniz şunu söylerim: Kendinize yazık etmişsiniz hemşire. Sabredin ve tercihlerinizin sonuçlarını yaşayın.

Banka hesabiniz olsa ordan altin hesabi actirip gram gram koyun kenara derdim ama sanirim bu sekilde olmaz sizin icin. Yapacaginiz sey bi kutu yapip kenara atin 1 tl bile olsa sonra onu gidin kuyumcuda altin yapin ya doviz. Akmaz kokmaz uzun vadeli degeri de artar. Ölseniz kalsaniz bozdurmayin unutun.

Back
X