Para biriktiremiyor

Bazı insan para biriktirmeyi beceremeyebiliyor. Biraz yapı meselesi aslında. Ortak hesap birikim anlamında ikinizi de motive edebilir bence. Aylık olarak sevgilinizle aynı miktarları koymanızı tavsiye ederim ama. Güvenebileceğiniz biriyse ben bu fikri çok da mantıksız bulmadım

Bazen böyle olması gerekiyordur her insanın hayatı farklı , eşi olanları da burada okuyoruz rabbim güzel anlayışlı insanlar çıkarsın karşımıza
Adam evliliğe uygun değil demekki. Siz de görüşünüz de kararlı iseniz burada sormanız garip olmuş alın parayı biriktirin şimdiden

Öncelikle herkese merhaba bu platforma yeni üye oldum eskiden sadece insanların dertlerini okurdum bugün bu konuda bahsetmek için hesap açtım . Ben 23 yaşındayım erkek arkadaşım 26 yaşında babamla tanıştılar , söz olayını da 5-6 ay sonra düşünüyoruz , her neyse konuya geliyorum erkek arkadaşım askeri personel ve başından aksilikler geçti doğru düzgünde para biriktiremedi bir de benden önce arkadaşlarına falan para verirmiş eli bol birisi, bende para biriktiremiyor diye sinirleniyorum, kendisini 4 yıldır tanıyorum 1 yıldır sevgiliyiz , bana geçen gün aldığım maaşı direk sana atayım sen biriktir senden ihtiyacım oldukça isterim dedi . Bende düşünüp ortak bir hesap açsak mı diye söylemek istiyorum kendisine .Bu konuyu açmadan önce buradaki ablalarımdan kardeşlerimden bir fikir almak istedim , sizce ne yapayım ?
Ortak hesabı evlendikten sonra yapardım sizin yerinizde olsam. Sevgilinizin dediği gibi onun maaşından alıp siz biriktirin. Benim bir arkadaşım evlenmeden önce eşine çeyrek aldırıyordu hep birikim olsun diye.

Koca adam kendine sahip çıkamıyosa yazık zaten, bu ortak hesap da onu engellemez ki. Öyle arada resmi bişey olmadan girme böyle şeylere. Daha çok erken zaten düzeltmiyosa kendini ille evlenicem diye tutturma

Gecen görmüstüm: Adam beraber kullandiklari hesaptan parayi cekip kadina hic sormadan ev almisti kafasina göre (paranin cogu da kadinindi😅).

Asla öyle bir işe girişmek sakın ortak hesap açmayın. Bir arkadaşım sevgilisi ile ortak hesabı vardı. Sonra ayrıldılar kıza atmadık iftira bırakmadı. Herkese yaydı sakın iftiraları duymak bile istemezsiniz.

Evli değilken ortak hesap açmak çok mantıksız, ayrılık olsa neye göre böluseceksiniz? Ha ben olsam parasını kendisi biriktiremeyen birisiyle evlenmem, hem bütün sorumluluk bana kalacak vaktim yok hem de koca insan şunu nasıl yapamaz aklım almıyor yani çok temel bir beceri.
Ha yine enlenecem diyorsanız bence bu konuda kendisini geliştirmesini isteyin. Yatırım videoları var onları izlesin, kitap alabilirsiniz bu konuda vs vs.
Ha yine onu da yapmam diyorsanız onun önerdiği şekilde size para atsın siz biriktirin, en azından geri alacağı zaman ne kadar vermiş belli olur. Ortak olsa kim ne koydu belli olmaz.

Back
X