para biriktiremiyorum

canım seni tebrik ediyorum seni..daha 5 yıllık öğretmen değilim ama olsam bile o kadar para biriktireceğimi sanmıyorum..fazla kısamam ben..galiba yaşadığın yer küçük bir yer

bir arkadaş anlatmıştı..kızın meslekte 6. yılı..hep ailesine yardım etmiş durumları kötüydü çünkü..evlenmek için karşısına çıkan birkaç kişi birikimi yok diye istememiş..sanki kızın parasıyla evlenecek..

kesinlikle kredi kartını mumkun oladugunca kullanmayın, nakit harcadıgınız vakit harcamalar kısılıyor, kredi kartı harcamaları ise cebinizden fiziki bir çıkış olmadıgından ucu kacabiliyor.

Ben kendi pintilik planımı sizlere açayım : Bu yolla ayda 1400-1500 lira biriktirebiliyoruz ki ne bogazımızdan ne de ozel zevklerimizden cok kırpmıyoruz

1- İşe girince, kaliteli sade ve elegant kıyafetlerin ne kadar ucuk oldugunu fark ettim. Oldukca sık, sade bir kalem etek en az 60-70 TL. Teyzemden dikiş öğrendim, artık etek dikebiliyorum kıyafet masraflarımda epey bir azalma oldu. Paca kısaltma yapabiliyorum, küçük tamiratları yapmaya basladım. konfeksiyon cok rahatlıkla kısabileceginiz bir alan.

2- Sacımı kendim boyuyorum. Gittiğiniz kuafore göre bu epey bir tasarruf olabiliyor.

3- Eşimin sacını kesiyorum, oturdugumuz yerde erkek berberleri düz bir kesimi bile 30 Tl ye yapıyor. Ayda 30 Tl cebimie koyabiliyoruz.

4- Ayakkabının outletini,kot pantolonun outletini hepsini hatim ettim. Epey faydalı olabiliyor.
5- Evde gerekmeyen ısıkları yakmıyoruz, ampullerimiz tasarruflu ampul.
6- Sabah kahvaltısını yapmadan cıkmamak her sabah tosta verilen 4 liranın cepte kalması demek.
7- kredi kartına kısıtlama getirdik.
8- maasımı otomatik fon hesabına aktardım, para cektikçe nakit fon hesabından kesiliyor. haliyle para cekerken elim geri gidebiliyor

Canım sadece atm ye uğruyorum her ay ama sonrasını inan hatırlamıyorum:)) Ama ben yatırım yaptım o kadar fena değil yani:))
Kendime dur demeyi öğrenemedim bir türlü. Hiçbir şeyden ödün veremiyorum.

Maaşın yattığı gün, maaş hesabından her ay 1000-1500 lük fon alıp biriktirebilirsin.

cnmm aylık olarak bir bankada faizli hesap açtır hem gerektiğinde aniden birşey olduğunda hemen çekebilirsin
yanlız bunu otomatik talimata bağla
yada her ay maaşın yatar yatmaz sen hemen kendin hesapların arasından havale yap

bankaya at. gram altın yap.

kazancın iyi iken değerlendir.

ileride zahmet cekmemek adına.

masraflarına az bir bütçe ayır.

Bu yapı ile alakalı galiba

Ben küçüklüğümden beri çok güzel para biriktiririm Bayramlıklarımı bile kendim alırdım..

Çalıştıktan sonra da kendime göre para ayırıp gerisini anneme verirdim, o bize ne lazımsa alırdı zaten..

Sonra da epey bi birikmişim hooop çeyizime gitti, sonra sen sağ ben selamet evlendim

Şimdi de biriktirirdim ama kredi bocumuz var, kalanı yine hesabımda kalır hiç öyle bu ay şu moda her ay alışveriş yapayım modunda dolanmam.. Birşey lazımsa gider alır gelirim sezon sezon, sık sık avm lerde dolanmaktan sıkılırım.. Herşey dozunda güzel..

Ama bi ablam var parayı nereye koyarsa koysun hooop birgünde harcar mesela..

Mesela hayatında neler lüks?

Ben bireysel emeklilik vs nedense sıcak bakmıyorum bu konuya… her yıl artan primler ve verdikleri komik emeklilik maaşı. Ben bir kere yapayım dedim hesaplattırdım da bilmem kaç yıl ödeme yapıyorum artan primlerle ama emekli olunca şu günün parasından X gibi komik bir şey çıkarmışlardı. Konu hakkında derin bilgim yok ama bana itici geliyor. Somut yatırımları seviyorum.

Altın son zamanlarda çok yüksek, alırken kayıp fazla olabilir ne kadar doğru bir yatırım aracı bilemem.:44:
Bilezik vs gibi takı şeklinde altın alarak tasarrufta ise işin içine işçiliklerde dahil olduğundan kayıp daha fazla.
Ben de bir süredir evlilik borcu, eşimin bol keseden harcama eğilimi,yeni iş kurmamız masrafların artması vs. yüzünden beş kuruş para koyamamaktan şikayetçiydim.
Annem daha çok şikayetçiydi tabi vır vır başımı etini yedi
En sonunda gittim içerden - şirketten - bir miktar para çektim ve vadeli hesaba yatırdım.
Maaş hesabımdan - maaşımı aldığım bankada bu tür birşey var mı bilmiyorum - durumumuz biraz düze çıksın otomatik ödeme talimatı verip her ay maaşımdan bir kısmının kesilip oraya atılmasını sağlamayı düşünüyorum.

aynı ben:))))))))))))))

Kızlar ben bi ara 1 sene içinde ayda 300-400 kenara atmıştım. sonra tayinim çıkınca tabii bi kısmı ile ev eşyası aldım çünkü yazlık bi ilçede yaşadığım için evler eşyalıydı, o para çok işime yaradı.
nasıl biriktirdim peki? 2 tane vadesiz banka hesabım vardı. biri işbank, diğeri de maaş hesabım olan akbank. her ay maaş yatar yatmaz 300-400 kadarını hemen işbankasına aktardım. o parayı kafamda yok saydım. hatta bi kısmı ile bankadaki altın hesabına gram altın aldım. yani parayı harcarım diyorsanız bankaların internet şubelerinden altın hesabı açabilir, her ay gram altın alabilirsiniz.
şimdi de çeyiz alıyorum. karşıma indirimli bi şey çıkar çıkmaz takside böldürdüm. takside bağlamayınca insan çeyizde para biriktiremiyor haberiniz olsun :) bi de önceden o dediğim biriktirdiğim parayı da nişan, düğüne sakladım. önerim hesaplar arasında aktarma yapmanız ya da gram altın almanızdır

Ben altın almaya çalışıyorum. Gram ,çeyrek, yarım o ay ne arttırabiliyorsam.
Hatta bazen gidip aybaşında alıyorum ki bütçemi ona göre yapayım.
Kenarda para olarak durunca mutlaka sıkışınca el atıyorum paraya.
Ama altın pek ellenmiyor.
Tavsiye ederim.
Birde bu ay nakit alışveriş yapmaya çalışıcam.
Kredi kartı olunca gereksiz şeyler aldığım için nakte dönücem.

Bireysel emeklilik yaptıracaksanız yeni yılı bekleyin. Yılbaşında banka/sigorta olaylarında bazı değişiklikler olacakmış diye duydum. Ayrıca, mutlaka bilinen firmalardan yaptırın.
Ben de kittyy gibi altını tercih edenlerdenim. Çünkü paranın değeri belli, altında ise belki değeri artar bir dahaki ay daha yükselir falan diye umutlar oluyor ve insan kenardakine dokunmak istemiyor. En stabil yatırım aracı altın sanırım.

Bankalardan birinden altın hesabı açtırmayı düşündün mü hiç?

Söylemesi ayıptır ama çok iyi para biriktiririm...
Hatta cimri bile sayılabilirim.
Bilmiyorum benim yaptığım ne kadar doğru ama bende hep başkasına muhtaç olma korkusu var.

Kuaförümden kısmam. Yemeklerimden kısmam ama gezme konusunda daha temkinliyim galiba...
Lüks alışverişim de çok azdır.

Hiçbir zaman para biriktiremedim. Hep harcayan veren hediye eden taraf oldum :) Yedirip içirmeyi de cok severim - hem evde hem dışarda-
27 yıl içinde ilk defa bu yaz para biriktirebildim :) Kendimle gurur duymuştum o derece :) O parayla da gittim kocam olacak dangalağa saat aldım, gözüne dizine dursun :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…