bu hesabı yaparken gelir vergilerini kattınız mı işin içine?
1500 maaşla ödese ödese 500 karakteri öder o da Ev almaya yetmez. Ya ek gelirleri var ya da yardım eden birileri yoksa mumkun mu sizcegörümcem var eşim 1500mümkün mı aş alıyo dıyo kırası 600 1 çocugu var 3 yasında ve suan 2.bebegını kucagına almak üzere ve inan kıyafetı mutfagı cok cok ii değilsede gecınıyolar ve duyudum kı ev alacaklarmıs ve kredıde oduyomus aklım almıyo nasıl yetiştiriyo dıye ev hanımı 2.çocuk cok buyuk cesaret
Benzıni ben kendım almadığım ıcın bana o kadar batmıyor babam alıyor diye sanırım :) ben otopark parasına uzuluyorum çalıştığım yerde bıle park parası verıyorum haksızlık bence. Yenı araba alınca babam ayda sadece ıkı depo ben alırım dıyor bana bır depo bir hafta gıdıyor artık mecbur ya daha az gezeceğim ya da daha az yiyip yemek parasını benzıne verecegim :)çok fazlaymış bu biraz kısmayı deneyemez misin. ben acırım havaya giden paralara sırf bu yüzden araba almıyorum içine benzin koymam arabayla birlikte otoparkta otururum:))
Benzıni ben kendım almadığım ıcın bana o kadar batmıyor babam alıyor diye sanırım :) ben otopark parasına uzuluyorum çalıştığım yerde bıle park parası verıyorum haksızlık bence. Yenı araba alınca babam ayda sadece ıkı depo ben alırım dıyor bana bır depo bir hafta gıdıyor artık mecbur ya daha az gezeceğim ya da daha az yiyip yemek parasını benzıne verecegim :)
Birikim için size bir kaç alternatif önereyim,Sanırım bizim paramız bereketsiz.10 senedir çalışıyoruz orta halli bir araba- hala da kredisini ödüyoruz- dışında bişeyimiz yok.bunun dışında çektiğimiz ufak tefek krediler var.ailelere her ay düzenli para vermiyoruz ama eşimin ailesi uzakta yazın 1 ay gidiyoruz.yol parası,orada harcadıklarımız,ben anneme elimden geldiğince bişey alıp veriyorum.Her ay bütün ödemelerimiz hariç 2000 tl para kalıyor bize.Eşimin sigarası 150 tl,benzin 150 tl,mutfak masrafımızda yok annemlerle yemek yiyoruz ama aynı sonu hep eksi hesaba düşüyoruz.kıyafet almayız.arada lcw den bir kazak,bir pantolon, kuaför vs harcamam yok,tatile gitmeyiz,küçük şehirdeyiz sosyal Aktivite yok.Önümüzdeki yıl tayin istemeyi düşünüyoruz ama şimdiden az birikim yapsak iyi olacak.ama nasıl?
Çok muthiş bir gideriniz varBen 2600 eşim 3400 lira maaş alıyor toplamda 6000.
Ama tayinden dolayı esimle farklı illerdeyiz.
Eşimin kirası 650
Benim kiram 750
Araba kredisi 1200 ve 2600 gitti yani benim maaşım.
Faturalar toplam 500
Ayrı gayri olunca mutfak masraflari çok oluyor eşim dışarıda yiyor o da 1000
Haftasonları eşim sürekli yanıma geliyor benzin parası 500
Öğrenim Kredi borcum 200
Hastane masraflari 150
Kıyafet gezme bebek alışverişleri 500
Eşimin sigarası 200
sabit kredi kartı borcu 300
Ve toplamda 5950 buna da şükür 50 lira kaldışaka bi yana hiçbişey anlamıyorum maaştan.birikim yapanları tebrik ederim
benzin parası hariç 2 asgari ücret harcıyorsan daha vahim bence. neyse Allah artırsın :)
1 sene ayrı kalıp es durumundan bir araya gelmek olmasın karı :)Çok muthiş bir gideriniz var
açıkcası ayrı sehırlerde calısıp kazanmanın karı nerede anlamadım
1 senede geri gelebiliyormu kesin erkekler :)1 sene ayrı kalıp es durumundan bir araya gelmek olmasın karı :)
Ben öğretmenim yeni atandim Eşime yakın bi ile eşimin olduğu yerde açık yoktu çünkü. Yazın ben gideceğim inşallah es durumundan. Yoksa tabiki bu şekilde hayat geçmez1 senede geri gelebiliyormu kesin erkekler :)
anladım eğer iyi bi birikimin varsa harcamak senin tercihine kalmış tabiki, ama hiç biriktiremeyip sırf arabaya bu kadar masraf gidiyosa senin adına üzülürüm çünkü 5-10 yıl sonra keşke şunlardan biraz kenara atsaymışım dersin. mesela her gün işe arabayla gitme veya vale li mekanlara gitme yani arabayı gören para istiyo bide böyle bişi var.Yok canım benzinle bırlıkte yanı ve dıger otopark vale falan araba gideri aylık ıkı asgari ücret oluyor :) her turlu cok. Yazık
Yasa kabul edilirse 3 yıla çıkacak eş durumu tayini.Ben öğretmenim yeni atandim Eşime yakın bi ile eşimin olduğu yerde açık yoktu çünkü. Yazın ben gideceğim inşallah es durumundan. Yoksa tabiki bu şekilde hayat geçmez
1 senede geri gelebiliyormu kesin erkekler :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?