Para biriktirmek bu kadar mı zor?

Benim maaş hesabıma direk ödeme yaptım kira elektrik gaz su telefon hepsi hesabımdan otomatik çekiliyo eşimin maaşıylada eve harcıyoruz benim hesapda her ay para birikiyo tüm ödemeler çıkdıkdan sonra öyle öyle yıl sonu para birikiyo bide ı phonuma yükledim internet banka hesabımdan kontrol ediyom nereye ne kesiliyo böyleliklede gereksiz çekilen paraları önlemiş oluyorum 3 defa kiramı aynı ay içinde iki defa çekmişlikleri emlakçı artık hiç bir haxır yiyecek yemiyoruz dışarda yemek yeme az gözüksede ay sonu bayagı para gitmiş oluyo artık gştmiyoruz bi kahve dondurma o kadar evde kendim yapıyorum yemeklerimi hem kar ediyorum hemde daha sağlıklı besleniyoruz temizlik işinide biz yspıyoruz cumartesi günü herkes kendi odasını temizliyo pazar gezi günümüz kesinlikle evden yapıyorum artık aç gözlülük yapmıyorum kıyafet konusunda yırtık rengi gitmemiş olduğu sürece kıyafet almıyorum

market alışverişimi %90 bimden yapıyorum. Ve çok çok memnunum. bulguru, mercimeği, makarnası , peçetesi, tuvalet kağıdı, makyaj temizleme pamuğu mükemmel bu arada (apaks marka), kulak çöpüne varana kadar. Aknaz peynir, binvezir kaşar gayet güzel. Bizim bi akrabamız süt ve et ürünlerini analize vermişti onların da temiz çıktığını söylemişti ama ben şarküteri ürünü kullanmıyorum artık.
ondan sonracıma tatlılarını çok alıyoruz. osmanoğlu k.maraş markası ve madonun sahibi. dost süt çok alıyorum. bi de kasanın yanında çikolata kaplı fındık drajeden mutlaka alırım

ben 2 senedir kendi evimde oturuyorum hala bir avize ve bir perde almadık
bu gibi ihtiyaları nakıt parayla haleltmekten yanayım
elektrik süpürgesi demişken
kendisinin hortumu hem ıkı yerden koptu hemde sapı bır asagı bı yukarı cıkıyor
1 tl kolı bandı aldım
robokop gıbı bantladım heryerden
idare ettiği kadar
sonra kendime kendi kendine calısır bır supurge makınesı alırım belkım

bimin ürünlerını bende kalıtelı buluyorum ve ekonomik ama herzaman gıdemıyorum bıraz uzak bana kahvaltılık peynırlerını tavsıye ederım sucuk salam hariç kuruişi de güzel bence yogurt kendım mayalıyorum önceden alıyodum ama şimdi bebişim var taze mayalıyorum bebek bezı benım arkadaşlar cok kullanıyo ekonomik ama ben bır kere denedım kızım mahvoldu 10 gun gecmedı pişiği asla denemem primaya devam kendımden kısarım ama bebımden asla

herşeyi ödüyorsunuz geriye 2000 lira kalıyor diyosun sosyal hayat alışveriş yok diyosun..peki noluyor bu paralar..anladığım kadarıyla iyi kazanıyorsunuz..bence sen her maaşta altın yaptır..paranı çektiğin gibi yaptır!!

nasıl ya????
bütün giderler gidince 2000 kalıyor
miletvekili maaşı filan mı alıyorsunuz anlamadım.alla daha çok versinde
nasıl birikim olmaz hayret!!!!

nasıl ya????
bütün giderler gidince 2000 kalıyor
miletvekili maaşı filan mı alıyorsunuz anlamadım.alla daha çok versinde
nasıl birikim olmaz hayret!!!!
OLMAYINCA OLMUYOR CANIM BIZEDE HERKES 2 KİŞİ ÇALISIYOSUNUZ NASIL YOK DIYOR INANMIYORLAR AMA 1 AYI TAMAMEN BORÇSUZ GIRDIĞIMI BILMEM 1 maaşla geçınen ve hiçbirşeyden gerı kalmyan kadınlara cok özenırım

Ben de yazayim bari ne yaptigimi parayi:) eve giren toplam para 4500tl(Esim esnaf ama aylik para verir kalani isi büyütmek için kullanır)
Kredi:1200
Benzin;350
Oğlumun masrafi:300
Mutfak:600-700
Sigara:300
Alisveris (Esim ve ben):200 civari
Kalanida altin yapip koyuyorum
Bu sistemi ya klasik iki aydir uyguluyorum ve hic birseyfen eksik kalmadan para biriktirme biliyorum önceden eşim sağolsun fazlasıyla ailesine yedirdigi için elimizde 5 kuruş kalmıyordu bir de eksiye dusuyorduk o kadar kazanmasına rağmen simdi 2500 o veriyo 2000ben aliyorum ve hem biriktirip hem de gonlumuzce gezip harciyoruz

HERŞEY DIŞINDA KALAN PARA 2000 VE YETMİYOR. VE KÜÇÜK BİR ŞEHİRDE

çok fazlaymış bu biraz kısmayı deneyemez misin. ben acırım havaya giden paralara sırf bu yüzden araba almıyorum içine benzin koymam arabayla birlikte otoparkta otururum:))

bu hesabı yaparken gelir vergilerini kattınız mı işin içine?

1. Kredi kartimiz yok. Taksit yapmam param varsa alirim yoksa almam
2. Sigara alkol yok.
3. Gizli isler, birikimler yapmayiz esimle birbirimize seffafiz.
4. Disaridan yemek yemeyiz... ama eve ne istersek aliriz... hazir gida kullanmam hazır corba hazir kofte hazir yemek hazir tatlilar giremez bizim eve ... alabilecegim herseyi bimden a101 den alirim.... isyerine sandvic hazirlarim
5. Disaridan yemek soylemeyiz. Taze taze evde hazirlariz... hic bir sey yoksa cay yumurta peynir yani kahvalti yeriz.
6. Istedigim kiyafeti istedigim ayakkabiyi alirim... ama kaliteli ve çok kullanabilecegim sekilde olmasina dikkat ederim. Onume gelen herseyi almam.
7. Allaha cok sukrederim... kimseye sikayet etmem... Cok aglayan halinden surekli sikayet edenlerin hicbir seyi olmuyor. Ben oyle gordum...
allah herkeze bol bol versin...

herkesin gideri farklı farklıdır canım ağlamak diye bişey yok bence senın kıran yoktur bebegın yoktur mesela dedğın gıbı allah herkese versın

Ben 2600 eşim 3400 lira maaş alıyor toplamda 6000.
Ama tayinden dolayı esimle farklı illerdeyiz.
Eşimin kirası 650
Benim kiram 750
Araba kredisi 1200 ve 2600 gitti yani benim maaşım.
Faturalar toplam 500
Ayrı gayri olunca mutfak masraflari çok oluyor eşim dışarıda yiyor o da 1000
Haftasonları eşim sürekli yanıma geliyor benzin parası 500
Öğrenim Kredi borcum 200
Hastane masraflari 150
Kıyafet gezme bebek alışverişleri 500
Eşimin sigarası 200
sabit kredi kartı borcu 300

Ve toplamda 5950 buna da şükür 50 lira kaldı şaka bi yana hiçbişey anlamıyorum maaştan.birikim yapanları tebrik ederim

Son düzenleme:
görümcem var eşim 1500 maaş alıyo dıyo kırası 600 1 çocugu var 3 yasında ve suan 2.bebegını kucagına almak üzere ve inan kıyafetı mutfagı cok cok ii değilsede gecınıyolar ve duyudum kı ev alacaklarmıs ve kredıde oduyomus aklım almıyo nasıl yetiştiriyo dıye ev hanımı 2.çocuk cok buyuk cesaret

Kiraya çıkarinca 900 lira kalıyor ve ev alacak ikinci çocuğu yapıyor vallahi pes ve İmrendim aklım almıyor ama bizler mi çok savurganiz anlamıyorum ki

Kiraya çıkarinca 900 lira kalıyor ve ev alacak ikinci çocuğu yapıyor vallahi pes ve İmrendim aklım almıyor ama bizler mi çok savurganiz anlamıyorum ki
valla bende öyle canım bende mı sorun var dıyorum 4700 gırıyo bızım eve ınan onun kadar alamıyorum ama su var mesela 2 cocugu olacak eskı kıyafetler yenı yok gerçi kötu bişey degil sosyal falıyet yok ben hiç cinemaya yada dısarda yemek yediğini bilmem bızde o var yoksa kafayı yerım kızıma kımsenın kıyafetını gıydıremem bana dedıler kbul etmedım ama makyajı bı dgun olsun kıyafetı kuaföru helal dıyorum

bizimde aylık gelirimiz 4 bin civarı belki biraz fazla olabilir.
araba borcu ödüyoruz 1320 lira.
kira+aidat 505 lira
bir iki eşya almıştık taksiti 350 lira
telefonlarımız 200 lira
faturalar 150 lira
mutfak masrafı 400 civarı
eşimin harçlığı 150 civarı
benimki belli değil :)
arabanın gideri 200 vardır heralde
toplamda 3300 filan ediyo ama bizimde elimizde ay sonunda hiç para kalmıyo.
ha bide aylık 100 lira gün, 100 lirada kardeşime gönderiyorum.
demekki geri kalan 500 de birazını ben harcıyorum birazını da eşim arada kaybolup gidiyo çünkü :)

Anladığım kadarıyla pek harcamanız olmuyor. Ama nasıl para kalmıyor onu anlamıyorum.
Bende çalışıyorum, bekarım ama evimizin sorumluluğu bende. Ben her ayın 14'ünde hesap yaparımki 15'inde nereye ne vereceğimi bileyim, elimde ne kadar kalıyor göreyim diye. Babamın borçlarını ödedikten sonra elime 700 TL onun maaşından kalıyor. 1950 TLde benim maaşım.

Kira + aidat ; 480 TL
Tel. faturaları; 150 TL (5 kişinin)
Elektrik ve su ortalama ; 90 TL
Market ve pazar ; 450 TL
Dersane taksidi ; 100 TL
Babamın harçlığı ; 150 TL
Kredi kartı ekstrem sürekli değişiyor ama ortalama ; 250 TL
Kışın doğalgaz ortalama 150 200 TL geliyor o yüzden kışın daha az birikim yapabiliyorum.

Ki ben alışverişe oldukça düşkünüm. Kıyafet, takı, ayakkabı, kuaför derken ortalama 200 300 TL sadece benim giderim olmasına rağmen ben aylık yaklaşık 1000 TL birikim yapabiliyorum. Dolar hesabı açtırdım maaşımı aldığım bankaya. 15'inde ilk işim oraya para aktarmak oluyor ve o birikmiş paraya hiç bakmıyorum :) eğitim planlarım var (özel üniv.) ona birikim yapıyorum. Ama şöylede bir şey var; bizim evde kimse birbirinden habersiz harcama yapmaz. 15'inde oturur bir kağıda nereye ne verdik hesaplarız. Bence işin sırrı burda. Ben ayrı harcasam babamlar ayrı harcasa inanın birikim yapamayız. Size tavsiyem mutlaka çetele tutun. Nereye ne kadar vereceğinizi bilin ve ona göre harcama yapın.

Ben sırf birikim yapmam gerekiyor diye araba almıyorum :) çoğu zaman eksikliğini hissediyorum ama eğitimim daha önemli düşüncesiyle kendimi durduruyorum. Bazen fedakarlık etmek gerekiyor

çok beğendim yazınızı aynı bizim hayatımızda böyle kredi kartı yok paramız varsa alıyoruz.
şu arabanın taksiti bitsin çok rahatlarız.
bir de bizim tüp bebek masrafımız çok oldu daha da olacak o yüzden birikim filan bizde imkansız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…