- 14 Eylül 2009
- 2.345
- 1.124
- 248
tüm alışverişini bimden yapan var mı ?
yiyeceklerin kaliteli olduğunu düşünüyor musunuz ?memnun musunuz ?
ben cesaret edip de bimden yiyecek almıyorum hiç. market alışverişini kısabilir miyim diye düşünüyorum da...
ben 2 senedir kendi evimde oturuyorum hala bir avize ve bir perde almadıkBir de evin demirbaş ihtiyaçlarını nasıl karşılıyorsunuz.mesela geçen ay elektrik süpürgesi bozuldu. Tamir edilse ayrı para ben de yenisini aldım.174 tl ye buldum Electrolux marka.peşin alsam o ayın nakit parasından gidiyor, kredi kartına taksit alsam bu defa taksit taksit kart ödemesi oluyor.şimdi çarşıda geldik.öğle yemeği niyetine birer simit ikişer çay içtik.bir de Carrefour a uğradık.bir kilo yoğurt,bir ekmek,10 tllik tavuk,sigara,kavun,bir içecek, en ucuzundan iki diş fırçası,okul için kalem, iki bisküvi,iki paket makarna hepsi 59 tl. İçinde lüks olan bişey yokki.hatta anahtarlığım kırıldı. Alayım dedim 5 tl dedi satıcı geri bıraktım.
bimin ürünlerını bende kalıtelı buluyorum ve ekonomik ama herzaman gıdemıyorum bıraz uzak bana kahvaltılık peynırlerını tavsıye ederım sucuk salam hariç kuruişi de güzel bence yogurt kendım mayalıyorum önceden alıyodum ama şimdi bebişim var taze mayalıyorum bebek bezı benım arkadaşlar cok kullanıyo ekonomik ama ben bır kere denedım kızım mahvoldu 10 gun gecmedı pişiği asla denemem primaya devam kendımden kısarım ama bebımden aslamarket alışverişimi %90 bimden yapıyorum. Ve çok çok memnunum. bulguru, mercimeği, makarnası , peçetesi, tuvalet kağıdı, makyaj temizleme pamuğu mükemmel bu arada (apaks marka), kulak çöpüne varana kadar. Aknaz peynir, binvezir kaşar gayet güzel. Bizim bi akrabamız süt ve et ürünlerini analize vermişti onların da temiz çıktığını söylemişti ama ben şarküteri ürünü kullanmıyorum artık.
ondan sonracıma tatlılarını çok alıyoruz. osmanoğlu k.maraş markası ve madonun sahibi. dost süt çok alıyorum. bi de kasanın yanında çikolata kaplı fındık drajeden mutlaka alırım
nasıl ya????Sanırım bizim paramız bereketsiz.10 senedir çalışıyoruz orta halli bir araba- hala da kredisini ödüyoruz- dışında bişeyimiz yok.bunun dışında çektiğimiz ufak tefek krediler var.ailelere her ay düzenli para vermiyoruz ama eşimin ailesi uzakta yazın 1 ay gidiyoruz.yol parası,orada harcadıklarımız,ben anneme elimden geldiğince bişey alıp veriyorum.Her ay bütün ödemelerimiz hariç 2000 tl para kalıyor bize.Eşimin sigarası 150 tl,benzin 150 tl,mutfak masrafımızda yok annemlerle yemek yiyoruz ama aynı sonu hep eksi hesaba düşüyoruz.kıyafet almayız.arada lcw den bir kazak,bir pantolon, kuaför vs harcamam yok,tatile gitmeyiz,küçük şehirdeyiz sosyal Aktivite yok.Önümüzdeki yıl tayin istemeyi düşünüyoruz ama şimdiden az birikim yapsak iyi olacak.ama nasıl?
OLMAYINCA OLMUYOR CANIM BIZEDE HERKES 2 KİŞİ ÇALISIYOSUNUZ NASIL YOK DIYOR INANMIYORLAR AMA 1 AYI TAMAMEN BORÇSUZ GIRDIĞIMI BILMEM 1 maaşla geçınen ve hiçbirşeyden gerı kalmyan kadınlara cok özenırımnasıl ya????
bütün giderler gidince 2000 kalıyor
miletvekili maaşı filan mı alıyorsunuz anlamadım.alla daha çok versinde
nasıl birikim olmaz hayret!!!!
Valla bızım de öyle. Annemlerın hesabını bilmiyorum ben pek ama her ay babamın bana verdigi harçlık tamamen kart ekstresine gıdıyor. Ha her seyım var o ayrı. Her seyim olduğu ıcın bu kadar oduyorum. Ama yıne de eskiden bırıktırırdım sımdı masrafım arttı ondan bu kadar gidiyor... Sırf bir aylık otopark + vale + benzın parası iki asgari ücret edıyor
bu hesabı yaparken gelir vergilerini kattınız mı işin içine?şöyle de bi hesapladım bunların içine faturaları mutfak masrafını dahil etmemişsiniz. mutfak masrafı, faturalar, ufak taksitler 1.500 tl diyelim
700 + 600 + 700 + 150 + 200 + 1.500 : 3850
4700 - 3850 : 850. çok da anormal değil gibi.ama 850 nereye gidiyor? farketmeden harcanıyor para bence normal
herkesin gideri farklı farklıdır canım ağlamak diye bişey yok bence senın kıran yoktur bebegın yoktur mesela dedğın gıbı allah herkese versın1. Kredi kartimiz yok. Taksit yapmam param varsa alirim yoksa almam
2. Sigara alkol yok.
3. Gizli isler, birikimler yapmayiz esimle birbirimize seffafiz.
4. Disaridan yemek yemeyiz... ama eve ne istersek aliriz... hazir gida kullanmam hazır corba hazir kofte hazir yemek hazir tatlilar giremez bizim eve ... alabilecegim herseyi bimden a101 den alirim.... isyerine sandvic hazirlarim
5. Disaridan yemek soylemeyiz. Taze taze evde hazirlariz... hic bir sey yoksa cay yumurta peynir yani kahvalti yeriz.
6. Istedigim kiyafeti istedigim ayakkabiyi alirim... ama kaliteli ve çok kullanabilecegim sekilde olmasina dikkat ederim. Onume gelen herseyi almam.
7. Allaha cok sukrederim... kimseye sikayet etmem... Cok aglayan halinden surekli sikayet edenlerin hicbir seyi olmuyor. Ben oyle gordum...
allah herkeze bol bol versin...
görümcem var eşim 1500 maaş alıyo dıyo kırası 600 1 çocugu var 3 yasında ve suan 2.bebegını kucagına almak üzere ve inan kıyafetı mutfagı cok cok ii değilsede gecınıyolar ve duyudum kı ev alacaklarmıs ve kredıde oduyomus aklım almıyo nasıl yetiştiriyo dıye ev hanımı 2.çocuk cok buyuk cesaretBen 2600 eşim 3400 lira maaş alıyor toplamda 6000.
Ama tayinden dolayı esimle farklı illerdeyiz.
Eşimin kirası 650
Benim kiram 750
Araba kredisi 1200 ve 2600 gitti yani benim maaşım.
Faturalar toplam 500
Ayrı gayri olunca mutfak masraflari çok oluyor eşim dışarıda yiyor o da 1000
Haftasonları eşim sürekli yanıma geliyor benzin parası 500
Öğrenim Kredi borcum 200
Hastane masraflari 150
Kıyafet gezme bebek alışverişleri 500
Eşimin sigarası 200
sabit kredi kartı borcu 300
Ve toplamda 5950 buna da şükür 50 lira kaldışaka bi yana hiçbişey anlamıyorum maaştan.birikim yapanları tebrik ederim
Kiraya çıkarinca 900 lira kalıyor ve ev alacak ikinci çocuğu yapıyor vallahi pes ve İmrendim aklım almıyor ama bizler mi çok savurganiz anlamıyorum kigörümcem var eşim 1500 maaş alıyo dıyo kırası 600 1 çocugu var 3 yasında ve suan 2.bebegını kucagına almak üzere ve inan kıyafetı mutfagı cok cok ii değilsede gecınıyolar ve duyudum kı ev alacaklarmıs ve kredıde oduyomus aklım almıyo nasıl yetiştiriyo dıye ev hanımı 2.çocuk cok buyuk cesaret
valla bende öyle canım bende mı sorun var dıyorum 4700 gırıyo bızım eve ınan onun kadar alamıyorum ama su var mesela 2 cocugu olacak eskı kıyafetler yenı yok gerçi kötu bişey degil sosyal falıyet yok ben hiç cinemaya yada dısarda yemek yediğini bilmem bızde o var yoksa kafayı yerım kızıma kımsenın kıyafetını gıydıremem bana dedıler kbul etmedım ama makyajı bı dgun olsun kıyafetı kuaföru helal dıyorumKiraya çıkarinca 900 lira kalıyor ve ev alacak ikinci çocuğu yapıyor vallahi pes ve İmrendim aklım almıyor ama bizler mi çok savurganiz anlamıyorum ki
1. Kredi kartimiz yok. Taksit yapmam param varsa alirim yoksa almam
2. Sigara alkol yok.
3. Gizli isler, birikimler yapmayiz esimle birbirimize seffafiz.
4. Disaridan yemek yemeyiz... ama eve ne istersek aliriz... hazir gida kullanmam hazır corba hazir kofte hazir yemek hazir tatlilar giremez bizim eve ... alabilecegim herseyi bimden a101 den alirim.... isyerine sandvic hazirlarim
5. Disaridan yemek soylemeyiz. Taze taze evde hazirlariz... hic bir sey yoksa cay yumurta peynir yani kahvalti yeriz.
6. Istedigim kiyafeti istedigim ayakkabiyi alirim... ama kaliteli ve çok kullanabilecegim sekilde olmasina dikkat ederim. Onume gelen herseyi almam.
7. Allaha cok sukrederim... kimseye sikayet etmem... Cok aglayan halinden surekli sikayet edenlerin hicbir seyi olmuyor. Ben oyle gordum...
allah herkeze bol bol versin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?