Para biriktirmek bu kadar mı zor?

hiç öyle kafayı yicek bir durum yok. yeri geliyor ben de bu paralar nereye gidiyor diyorum. sizin çok normal. eşinizle alakalı değil. ama yapabilecekleriniz var. kredi kartlarınızı kapatın bir tane az limitli dursun. bebek olunca araba şart ama siz şirket arabası demişsiniz.. borçlardan kurtulun, az yakın, fatura az ödeyin, satın alırken iyi araştırın fiyatları, pazardan alışveriş yapın. gibi... bence siz farketmeden bazı şeylere de harcıyosunuz. deterjan mutfak masrafı, oyuncalar.... bundan sonra daha temkinli davranın bakalım birikecek mi... akmasa da damlar ama gerçekten idare ediyosanız.

Valla bızım de öyle. Annemlerın hesabını bilmiyorum ben pek ama her ay babamın bana verdigi harçlık tamamen kart ekstresine gıdıyor. Ha her seyım var o ayrı. Her seyim olduğu ıcın bu kadar oduyorum. Ama yıne de eskiden bırıktırırdım sımdı masrafım arttı ondan bu kadar gidiyor... Sırf bir aylık otopark + vale + benzın parası iki asgari ücret edıyor

eşin sigarayı bırakacak arabayı daha az kullanacaksınız veee en önemlisi paranızdan arta kalanı biriktirmek yerine ilk önce birikiminizi bankaya ayırıp kalanla idare edeceksiniz ben maaşı aldığım gün 15oo ünü bankaya yatırır kalan 1500 le ayı geçiriyorum benzinim kuaförüm gezme tozma faturalar giyim kuşam hepsi içinde :)))

tüm alışverişini bimden yapan var mı ?
yiyeceklerin kaliteli olduğunu düşünüyor musunuz ?memnun musunuz ?
ben cesaret edip de bimden yiyecek almıyorum hiç. market alışverişini kısabilir miyim diye düşünüyorum da...

Sene 2006 da yan komşumuz ne acıdır ki çocuklarına güvenemeyip bana değerlendirmem için 1500 tl vermişti.
Bende meslek yatırım uzmanlığı olduğu için güvenilir senetlere yatırmıştım. Yani mevduat, altın, fon değil.
Bugünlerde artık oldukça şiştiğine inandığım endeksten dolayı komşu teyzenin hisselerini sattım kadıncağızın 5300 tl si var.

Yani diyeceğim o ki özellikle doğumdan itibaren çocuklarınız için ve "uzun zaman yatırım yapmak istiyorum" diyenler için mutlaka en az 10 yıl vadeli bir hisse senedi portföyü oluşturun. Akmasada damlatın hesabınıza. Ayda 100, 200... gibi

Borsaya güvenmem demeyin. Risk tercihiniz tabiki kendi seçiminiz.
Ama uzun vadede para biriktirmenin en güzel yolu agresif araçlara yatırım yapmak.
(bide şans yüzünüze gülepte o senenin en iyi kazanan hisselerinden yakalayabilirseniz değmeyin keyfine :) )

bimden gıda almıyorum. aslında marketten gıda almıyorum sağlıklı beslenmek adına. en ucuzu semt pazarı. geri kalan ihtiyaçlar için çeşitli marketlerin kampanyalarını takip ediyorum.

bende alamıyorum
mesela ben kapalı zeytın peynır yıyemem
ha kasar alırım
ne bılım salam sucuk alırım ama markasını gorucem dana oldugunu gorucem yoksa kokuyor yıyemıyorum
sut bıle ıcemıyorum
aylık alısverıs yapmıyorum zıra zararlı buluyorum
ben aslında cogu seyımı semt pazarından alıyorum
buara ıs yerınden yemek kartlarımız marketlere acıldı aylık 200 tl bosa kalan bır para oluyor ay sonunda onuda kimde harcıyorum

MESELA mutfakta kısarım önceden cok yapardım hop çöpe çeşitte cok yapardım bı mısafır gelecekse sasırırdım kendımı babannem bırgun kızdı bana kızım sen ne yapıyorsun yazık bu kadar evın yok 1 yapıyosan bırını yapma kıs bazı seylerden gerek kendıne gerek gelen gıdene at kenara dedı ondan bu yana mutfak masrafım azaldı mısafır mı gelecek çayın yanına en kötü 10 tllık bıskuvı falan alırdım şimdi en fazla 3 tl bı duzene oturtsak daha iii olacak herkesede önerırım insan acıyor gercekten sonradan sıkıntın olsa kımse yanında olmuyor

ben kredi kartından kurtardım kendimi siz de kurtarın. yedek dursun ama harcamayın. faturalar kimine çok geliyor bizim apartmanda kısmak lazım. cep tel harcamanız... misafir çok sık gelmesi...harcanıyor belli :) kısamassanız böyle gider. lüzumsuz harcamaları kısın. örneğin tv için ne ödüyorsunuz. hep kampanyaları avantajları takip edin. yoksa olmuyor...

salam sucuk hiç almıyorum , en iyi markaya bile güvenemiyorum.
önceden ben her şeyi marketten almak zorundaydım çünkü doğunun bi ilçesindeydik. son kullanma tarihi geçmiş oluyodu bi çok ürünün.
şimdi egenin bir ilindeyiz. taze taze pazardan alıyorum ucuz da. ama market çok tutuyor bizim. buna sınır koymam gerektiğini düşünmeye başladım.

Bireysel emeklilik hesabi acin.. ayda 300 lira oraya atin.. ya da maas bankaya yattiginda hepsini cekmeyin.. atiyorum 1.500 cekin, onunla ayi gecirmeye sartlayin hesabinizi ona gore yapin.

haftada bı kahvaltı yaparız oda pazar gunu ama bakıcımız kahvaltılık yer yaptıgım yemeklerden yemez mecburen haftalık kahvaltı alısverır yaparım en kötü 30 tl -50 arası tv aksam yatana kadar acık sabahtan açılıp kaçta yatarsak haftasonu oldu bırı geldı 50 tl ahhhahh nerde paralar yalandegıl bazen dısardan yemek soyluorum yorgun oldugum zaman o da 20 gecmez sen nasıl idare edyosun

ah şu ufak tefek krediler adamı batırır vallahi. eşim çekelim diyor ben kabul etmiyorum. bi şekilde düze çıkıyoruz.

iki odanın kombisini kapattım, battaniyeyle oturuyorum ama senin bebek var bişey diyemem. yemek olarak sadece çorba + ana yemek yaparım. hatta bazen tek çeşit ana yemek. kahvaltılık çeşit çeşit değil, evimde zeytin peynr, tereyağ, biber, tahin, yumurta var mesela kimi nutellaydı fıstık ezmesiydi doldurur. etli yemek çok yapmam köfte yaparsam çok ekmek koyarım :) kredi kartımız yok. ayakkabılarımı tadilata veririm. semt pazarından alışveriş yapaım. kıyafetime harcarken outleet geziyorum bir bluze 100 tl vermem. haftasonları dışarda yeriz sinemaya harcarız daha çok buna gider para. borcumuz yok şükür kira senin gibi. akbile çok basmam yürürüm gerekirse. cep tel ucuz paketim var. biterse ay başını beklerim. deterjanı çok koymam birikmeden makina açmam. gerek yoksa akşam elektriği yakmam.karanlıkta otururum. duş alırken gereksiz su akıtmam kısarım, kapatırım. suyu harcarken dikkat ederim. mevsiminde yerim, az çeşit öz yerim. arada bir 20 - 10 tl çekmeceme atar sonra ordan alırım üstüme bişey alacaksam :)

Valla canm bence o 2000lirayı arabanız yiyor. Çünkü hiç göze gelmez ama arabalar çok masraf çıkarır.vergisi muayenesi benzini ufacık tamirleri bile dünya tutuyor. Yoksa yemek annenlerle, aktivite yok,ikinizde çalışıyorsunuz tani biriktirmememn imkansız. Biz 1300lirayla idare edioruz yinede birikim oluyor ki geşenimiz gidenimiz çoktur eşim pek sebze yemez haftada bi gün tavuk bi gün et bi gün balık mutlaka. Haftasonları bi yerlere gideriz mutlaka. Üstümüze başımızada alırız. Ama en önemli şey herşey gerektiğince...

Valla bu ay itibariyle bende başladım birikime 1 tam altın aldım attım kenara 2 tane alıcaktım param yetmedi o parayıda sakladım bu ay üstüne koyup alıcam Allahın izniyle. Valla biyerde okumuştum ünlü çok zengin bir adam söylüyodu ''birikim yapmak istiyorsanız harcamalardan arta kalanı biriktirmeyin, herzaman biriktireceğiniz meblağı ayırın kalanıyla geçinmeye çalışın diye'' bende bunu düstur edinicem..Valla ayın 15 ine kadar bişey çıkmazsa 200 TL ile geçinmeye çalışıcam. Bi de sigarayı bıraktım, eşime de bıraktırıcam. Ayrıca bi arkadaş söylemiş bende katılıyorum deterjan, tuvalet kağıdı, bakliyat çay şeker büyük boy alın daha tasarruflu oluyor...Bi de evet bereket çok önemli faiz paranın bereketini yok ediyor bencede ve sadaka verin, zekat verin paranın bereketi artar inşallah..

yemek konusunda bende fazla çeşit yapmıyorum artık senın gıbı aynı ısı konusunda kısamama bebeşim hastaa olur mesela dun cıktım markete ufak tefek ınan 100 tl gıttı eve geldım hesap yapıyorum nereye gıttı bu para hergun bısey cıkıyo 1 tavuk alıyorum 3 kere yapıyorm ben yemeyırum eşim yer ve hala yok bısey bayrmada bır pantolan almısım o almam gerek ama sıra gelmıyo

en iyi para yatırım yapılarak birikiyor,,,
bizde evlendik eşimle düğün borçlarını ödedik, kirada oturuyorduk,, ne zaman düğün boçları bitti,,takı paralarını peşinat yapıp ev aldık,,, her ay evin kredisini ödüyoruz,,,,, eskiden 900 tl kira ödüyorduk şimdi 1580 tl kredi ödüyoruz,,,
990 tl kredinin faizini ödüyoruz ( zaten ortalama ödeyeceğimiz bir evin kirası ve yıllar geçtikçe bu para azalıcak)
600 tl de anapara yı ödüyoruz,,, ( bu parayı biriktirdiğimiz para olarak sayıyıorum 12 taksit ödedik, 7200 tl para biriktirdik 1 yıl içinde ve bizde hayatta bu parayı biriktiremezdik,,,)
bunların üstüne birde aldığın ev veya yaptığın yatırım para kazandırıyorsa misal bizim evimiz % 10 değer kazandı,,,
birde eğer bir evde araba varsa ne yazıkki o evde çok masraf oluyor ,,, gerçekten arabaya ihtiyacınız var mı ???
ben oturdum hesapladım araba sadece kapını önünde durduğunda ayda 150-200 tl para yiyor ben cebime ayda 150 tl taksi parası koyuyorum,, ( ki o kadar harcamıyorum bile taksiye ayda 50-60 tl civarıdır ama limiitim 150 tl)
eskiden kirada otururken elimiz daha dardı sanki,, şimdi daha iyiyiz şükür kirada oturukende para biriktiremiyorduk, şimdi de biriktiremiyoruz ama evimizi ödüyoruz,,,,
bende doğumdan 1,5 -2 yıl sonra çalışmaya başlayacağım,, inşallah durumuzu sağlımız yerinde olur bende o zaman küçük bir ev almak istiyorum,, kiraya veririm, kiranın üstünü tamamlarım bir evimiz daha olur emekli olunca rahat ederiz eşimle,,,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…