Biz de her ay nerdeyse eksiye duseriz ama harcariz biz.
yilda bir kere tatilimiz muhakkak vardir.
mutfaga cok harcariz. Yiyecekten kismayiz.
her ilin neyi meshursa onu getiririz. Salcasi, biberi, yagi, zeytini hep yerinden gelir.
Uste basa da cok olmasa da harcariz, gezeriz, disarda yeriz. Vs vs
ben de derim paramizin bereketi mi yok diye ama en azından nereye harcadigimiz belli.
yalan dünya yarın ne olacagi belli degil.
krediyle ev alacağız ilerde ama birikim falan yapmiyoruz.
Allah ömür verirse hepsi olur.
Harcamaya omrumun yetip yetmeyecegini bilmediğim para icin strese girip kendimi zorlayamam.
kizim var bir de.
yiyip icip geziyoruz:))
Biz elektrik süpürgesinde verdiğin örnek gibi durumlarda kartı kullanıyoruz. Ama gönül ister ki peşin Vestel'imizde kullanmayalım. Kartımızda çok taksidimiz var ve şu anda onlardan kurtulmaya çalışıyoruz.Bir de evin demirbaş ihtiyaçlarını nasıl karşılıyorsunuz.mesela geçen ay elektrik süpürgesi bozuldu. Tamir edilse ayrı para ben de yenisini aldım.174 tl ye buldum Electrolux marka.peşin alsam o ayın nakit parasından gidiyor, kredi kartına taksit alsam bu defa taksit taksit kart ödemesi oluyor.şimdi çarşıda geldik.öğle yemeği niyetine birer simit ikişer çay içtik.bir de Carrefour a uğradık.bir kilo yoğurt,bir ekmek,10 tllik tavuk,sigara,kavun,bir içecek, en ucuzundan iki diş fırçası,okul için kalem, iki bisküvi,iki paket makarna hepsi 59 tl. İçinde lüks olan bişey yokki.hatta anahtarlığım kırıldı. Alayım dedim 5 tl dedi satıcı geri bıraktım.
Ben ay boyunca bir liste yapıyorum. Mesela bugün temizlik yaparken çamaşır suyunun azaldığını fırın kağıdımın bitmek üzere olduğunu farkedip hemen listeye ekledim. Yarın alışverişe çıkınca bunları da alacağım. Yani evdeki malzeme bitmeden yedekliyorum. Böylelikle ay içinde markete çok uğramıyorum. Ekmek yumurta yoğurt misafir gelecekse yufka falan alıyorum. Meyve ve sebzeyi de mutlaka pazardan alıyorum. Markette hem çok pahalı oluyır hem de taze olmuyor.Market alisverislerinizi nasil bu kadar hesapli yapabiliyorsunuz, biz haftalik cikip eksikleri aliyoruz, en az 200 lira tutuyor
Deterjanlari, temizlik malzemelerini falan hep indirimlisinden buyuk boyundan seciyorum. Ama gida cok tutuyor bizde ya. Calisirken bi aksam yemegiydi simdi gunde 3 ogun yemek yeniyor, zaten sirf kahvaltiliklar 50 lira tutuyor haftalik, cok mu yiyorum diye kendimden suphe etmeye başladım :)
Meyve sebze ben de pazardan aliyorum ama hava bozuksa cikamiyorum cocukla pazara. Bizde gida cok tutuyor. Kizim da yiyor diye peyniri sutu falan en iyisinden almaya calisiyorum. Onun disinda hic luks harcamamiz da yok. Ayda bir kere belki dışardan yeriz onda da fast food tarzi pahali olmayan şeyler. Bir ara gunluk alalim dedik ay ortasinda maasi tukettik :) ben bu isi beceremiyorum galibaBen ay boyunca bir liste yapıyorum. Mesela bugün temizlik yaparken çamaşır suyunun azaldığını fırın kağıdımın bitmek üzere olduğunu farkedip hemen listeye ekledim. Yarın alışverişe çıkınca bunları da alacağım. Yani evdeki malzeme bitmeden yedekliyorum. Böylelikle ay içinde markete çok uğramıyorum. Ekmek yumurta yoğurt misafir gelecekse yufka falan alıyorum. Meyve ve sebzeyi de mutlaka pazardan alıyorum. Markette hem çok pahalı oluyır hem de taze olmuyor.
Yıllardır böyle nir sistem var bizim evde
Ben de şu karttan bi kurtulsam. Nerden bulaştık bilmem. Gerçi her ay tamamını ödüyoruz ama yine de bitsin taksitler istiyorum.Kredi kartı kullanmam. Elimde para kalmayacaksa para harcamam. Mesela tatile gideceğim 1000 lira mı tutuyor, elimde 1000 lira kalmayacaksa tatile gitmem. Birikimimi ona göre yaparım. Giysi mi alacağım, ayın sununda maaşım yatmadan, bir ay öncesinde kalan kadar alırım. Asla elimdekini tamamen harcamam.
Bu arada karı- koca ikiniz de sigara içiyorsanız eğer, sigaraya çok para gider. Kahvaltılık 20 liraya da peynir alınır, 10 liraya lor da alınır. Babam-annem her yiyeceği farklı marketten alır. Dolanırlar fiyat-kalite durumuna göre pirinci bir yerden, yağı başka bir yerden alırlar.
Bereket konusunda da, eşe dosta ihtiyacı olana ufak tefek de olsa hediyeler alınca benim param bereketleniyor. Bir de tabakta bırakılan, ya da atılan yemeklerin evin-paranın bereketini kaçırdığına inanırım ben.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?