Para biriktirmek bu kadar mı zor?

arkadailar bende para biriktiremiyorum para biriktirip ev almak için nakit cıkarayım d.yorum ama yok ne olur nelerden kısıp birikirebiliyorsunuz

bi ayın başında yazmaya başla...
nerde canım ya yazsamda bişey oldugu yok denedim su son 2 ayda yetiştiremiyorum bile 2 kişi çalısıyoruz aman aman bı luksumuz yok etrafıma bakıyorum tek düşük maaşla çalışan kbayanların eşine ya nasıl bunlar yetiştiriyor diyorum bende mı sorun var diyorum.

bırınızın maasının bellı bır kısmını gdıp bankaya yatır sonrada elleme
bnm ıng bankta hesabım var , atm den kartla yatırabılıyorum ama aynı kartla para cekemıyorum ,subeye hafta ıcı gıtmem gerekıyor ona da zamanım yok boylece bırıkıyor

arkadailar bende para biriktiremiyorum para biriktirip ev almak için nakit cıkarayım d.yorum ama yok ne olur nelerden kısıp birikirebiliyorsunuz
Canım kısmıyoruz mantıklı alışveriş yapıyoruz.
Market indirimlerini takip ederim ve alışverişe listeyle giderim.Liste harci bişey almam.
Yeşillikleri sebzeleri akşam pazarından alırım.
Kıyafetleri sezon sonundan yarı fiyatına hallederim.(Kışın yazlıklar,yazın kışlıklar alınır)
Kalem kalem harcamalarımı yazarım.
Eşimle birlikte ortak havuz oluşturup giderler ödenip kalanıyla hareket ederim.

Kesinlikle kesinlikle kesinlikle!!!!
Krediydi faizdi bulaşmayan insanlara bakıyorum tek maaş üç çocuk 2. Evi alıyo adam ailesini hiç birşeyden de mahrum etmiyor. Şükür de var tabi. Ama bakıyorum 2 maaş hem de toplamda 6000 i buluyor. Araba+ halen ödenmekte olan ev kredisi
Krediye bulaşmamaklazım. Eşim benle tanışmadan girmiş krediye ev almış. 1 senedi kaldı bitse diye iple çekiyorum. Evet çok rahat geçiniyoruz hamdolsun ama faiz hem kazandığının bereketini götürür hem faizle alınan mülk ne bileyim hayır getirmez gibi de geliyo

hep düşünürüm eşimle beraber aynı eve para getirip küçük masamızda türlü hesaplarla evimizi geçindirmek tabi o zamanlar böyle hayal olarak anılmayabilir, hayırlısı olsun

Aylık hesap planı tutun, ben yapıyorum çok işe yarıyor
Bir de parayı bir yere bağlayın
Kredi kartınızdan otomatik altın alma gibi
Ya da para hesabınıza düşünce 1.000 lirası ile direk döviz alın
Daha olmadı bireysel emeklilik yaptırın
Elde olunca bir şekilde harcanıyor

bende su hiçbirşeyden geri kalmayan insanları cok ama cok merak edıyorum bız 2 kışı calısıyoruz yok bişey arada bır cınema yada yemek yerız o da sık değil yanlış anlasılmasın kıyafet desen yıne aynı alamayız tek maaşlı olup herseyı yapan kadına hayran kalıyorum bıde bılezık falan yapmıyolar mu helal olsun dıyorum

konu çok uzamış hepsini okuyamadım özür dilerim. aklıma ilk gelen acaba sizin haberiniz olmadan bazı harcamalar mı yapılıyor. kinci gelen kredi borcunuz varsa da olabilir. kredi kartlarına mı veriyorsunuz?. emin olmak için paranızı ortak hesaba alıp takip edin. hesap dökümü çıkarın. nacizane fikrim.

maaşınızın hepsini bankadan çekmeyin. lazım oldukça çekin. ben bazen üşenirim atmye gitmeyi haliyle alışverişde yapamam. yada diğer gün alacağım şeyden vazgeçerim. bu günün işini (alışveriş) yarına bırak belki vazgeçersin

kredi kartı kesinlikle kullanmayın. kredi kartıyla alınınca ücretsiz alınıyormuş gibi hissedermiş beyin. araştırma sonucu bulunmuş...

peşin parayla alın ne alacaksanız. büyük ev eşyası alacaksınız diyelim 2 bin 3 bin tllik. o parayı biriktirin peşin alın...

ucuz yerlerden alışveriş edin... semt pazarı, ucuz kaliteli ürün satan marketler gibi...

Aslında sen hesabı yanlış yapıyorsun. Şubatta aldığın maaşı baz alarak şu hesapları yapıyorsan zaten psikolojin bozulur, para buharlaştı zannedersin.

Bir kere ben maaşım sorulunca Aralık maaşımı mı söylesem yoksa şubat maaşımı mı söylesem, yok ortalarda olanı mı söylesem diyorum. Çatır çatır gelir vergisi kesiliyor maaşından. Bu elinde tüm masraflardan sonra 2000tl kalıyorsa nisanda falan muhtemelen kesinti başlıyordur sizden.

Hayat da pahalı tabi. 50 TL ye artık marketten ancak gofret,çikolata tarzı şeyler alabiliyorsun. Yazarak git. Ne aldıysan yaz bir deftere ay boyu ekmek bile alsan.

Bak bakalım tablo nasıl.

hersey ortada 4,700 para gırıyo eve
kıra:700
bakıcı parası:600
araba kredisi:700
bunlar her ay yapılması gereken ödemeler
bebişimim bezı maması:en kötü 150
düzensiz harcamalardan sanıım taksıtlerımız var ufak tefek benzınde bze aıt değil şirket dolduruyo
gune gırdım bu ay artık :200 yoksa hiçbirşe yok kafayı yıcem

kesinlikle bilmeden yanlış yönlendirmek istemem.

ikinizde çalışıyormuşsunuz, kimin bankadaki parası bitiyor? sizin mi eşinizin mi? hesap dökümlerine baktınız mı? maaşlar bankaya yatıyor öyle değil mi? ikinizde kontrol ettiniz mi? eşiniz de etti mi? eşiniz bu durumu irdelemenize kızıyor mu?

şöyle de bi hesapladım bunların içine faturaları mutfak masrafını dahil etmemişsiniz. mutfak masrafı, faturalar, ufak taksitler 1.500 tl diyelim

700 + 600 + 700 + 150 + 200 + 1.500 : 3850

4700 - 3850 : 850. çok da anormal değil gibi.ama 850 nereye gidiyor? farketmeden harcanıyor para bence normal

yatıyo canım eşim alır maaşı getırır hesaplarız bıze ancak 100 tl harclık kalır benımde oyle bankaya yatıyo yazın tatıle gııtım hata yapım sanırım o ay araba kredısını odemeyedık kac ay oldu duzene gıremedık daha bıraz fazla kaçırdın mı alt ust oluyo denge kenara para atmayı bırak yetmıyo bıle eksılerdeyız

bebeğiniz var, hastaneye gitseniz dünya para. önce eşinizden şüphe duydum ama ciddiye almayın. bence çok normal. hayat pahalı sizin suçunuz değil.

Farkında olmadan ufak tefek, ıvır zıvır şeylere çok para veriyor olabilirsin 1 ay liste yapmanı öneririm.

bebeğiniz var, hastaneye gitseniz dünya para. önce eşinizden şüphe duydum ama ciddiye almayın. bence çok normal. hayat pahalı sizin suçunuz değil.
eşim avans alsa bıle soyler hesap vermeme gıbı bısey yok kıyafet bıle zor alır kendıne öncelık kızımız tabı ve ben siz alın der kendıme kızıp duruyorum arkadaşlar var 1 çalışan la nasıl yetiştiriyo dyrum bzım paramızın bereketı yok sanırım benım eşimın bılmediği gızlı param var ev için ama maaşta bısey yok ortada

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…