- 27 Mart 2018
- 235
- 282
- 103
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
A aa çok acayipsiniz. Bunlar eşimle konustuklarimiz neticende söylediğim şeyler. Eşim okulla konuştu ve ek ders olduğunu söylemiş müdür. Kendisi de para biriktirmek için gittiğimizi biliyor tabii ki.Güneydoğuya tayin alıp, evi taşıdıktan sonra: aileniz eşinize iç güveysi muamelesi yapınca, kenara koyacağınız hiçbir paranın size fayda sağlamayacağını düşünüyorum.
Eşinizin yerinde olsaydım da kimseye boyun eğmeden evimi geçindirebiliyorken, dertsiz başıma dert açmazdım.
Eşinizin ek ders ücretine kadar hesap kitap yapmanız da çok çirkin duruyor bu arada. Yeni tayin olacağı yerde belki ek dersi olmayacak; belki kendisi de biraz nefes almak, kişisel harcama yapmak isteyecek.
Ben herkesin kendi yağında kavrulması gerektiğini düşünenlerdenim.Herkese merhaba.
İstanbul'da yaşıyoruz. Bu sene tayin istemeyi düşünüyoruz. İstediğimiz İstanbul'a yakın olan şehirde bir ilçe açıldı. Orayı yazıp gidersek merkezde oturacağız eşim git gel yapacak. Maddi olarak İstanbul'daki gibi ne uzayıp ne kisaliriz. Fakat istediğimiz şehirde yaşama motivasyonu bize iyi gelir.
Diğer yandan ise güney doğu da benim memleketim açıldı. Orada bu sene annem ve babam ev aldı(onlar İstanbul'da yaşıyor sadece yazları gidip kalacaklar) ev boş. İçine eşya aldılar güzel de bir ev ama ilçede ve eşim yine başka bir ilçeye gidip gelecek.( Bu ilçeler diğer şehre göre birbirine daha yakın) sosyal olanaklar sınırlı. 2.5 yaşında oğlumuz var.
Şimdi sorum şu
İstanbul'a yakın olan şehri tercih edip hiç bir yatırım birikim yapamamak mı? Ki burayı da çok istiyoruz
Yoksa memleketi seçip kira vermeden 3 yıl boyunca para biriktirmek ve sonra istediğimiz bir şehre dönmek mi? 3 yılda güzel para biriktirebiliriz.
Yaptığım hesap kitap başkasının yazdığına bir cevap niteliğindeydi. Durduk yere maaşımızı dokmedim ortaya :)Güneydoğuya tayin alıp, evi taşıdıktan sonra: aileniz eşinize iç güveysi muamelesi yapınca, kenara koyacağınız hiçbir paranın size fayda sağlamayacağını düşünüyorum.
Eşinizin yerinde olsaydım da kimseye boyun eğmeden evimi geçindirebiliyorken, dertsiz başıma dert açmazdım.
Eşinizin ek ders ücretine kadar hesap kitap yapmanız da çok çirkin duruyor bu arada. Yeni tayin olacağı yerde belki ek dersi olmayacak; belki kendisi de biraz nefes almak, kişisel harcama yapmak isteyecek.
Yaa sahiden neden olmasın anlayamıyorum. Eşim öğretmen bu ay zamlı alacak 70 bin desek. Ek ders de var 5-10 arasi da ordan geliyor. Anadolu'da bir ilcede 10 ay boyunca yani sadece okul dönemi bile ayda 50 bin kenara koysak 10 ayda 500 bin eder. Biz İstanbul'da 25 binle geçiniyoruz anadoluda hayli hayli yeter diye düşünüyoruz
hevesin varsa git dene madem. En fazla birkac sene surecekmis zaten, belki de seversiniz.Sadece kira gideri değil şu an aidayla beraber 24 bin veriyoruz. İstanbul'da yaşam pahalılığı. Trafiği, kirli havası, kötü mahalleleri. Oturduğum ev çok güzel fakat yine de bunlardan vazgeçebilirim
hayırlı olsun madem. bence niyetiniz para kazanmaksa siz de alanınizda olmasa bile calisin, esinize destek olun. evet maasin yarisini krese verirsiniz ama en azindan kalan yarisini biriktirirsiniz, tasindiginiza degmis olurBugun tercihin son günü. Sabah açtım konuyu. Zaten birkaç gündür gündemimiz hep bu konu. Konuyu açtığımda tercih yapmamıştık. Yarım saat kadar önce yaptık. Biradan insanlarin görüşünü okumak farklı bakış açılarını görmemi ve başıma gelebilecek şeylerin ihtimalleri o görmemi sağlıyor.
Evet ben de böyle düşünen bir insanım kendi yagimizda kavrulalim. Ailem çok destek bu bir fırsat gibi geliyor. Belki istediğimiz bir evin parası birikmeyecek ama kendimize güvenecegimiz bir parayla geri döneceğiz. Kimine göre az fakat bizim için kıymetli olacak.Ben herkesin kendi yağında kavrulması gerektiğini düşünenlerdenim.
Aile evide olsa yarın bir gün bir anlaşmazlıkta evimizde oturuyorsunuz yazık size demek ihtimalleri olan bir durum, gerek yok huzur kaçırmaya.
Hem belki düşündüğünüz gibi olmaz, yaşamak istediğiniz şehirde de birikim yapabilirsiniz, bu bilinemez ki yaşanmadan.
Tabi ki her şeyin enflasyon oranında attığını biliyorum ve yaşıyorum bunu :) benim demek istediğim her yıl artan bir kira olmayacak küçük bir şey olduğu için sık sık gezme dışarda kahve yeme içme bunlar azalacak.hevesin varsa git dene madem. En fazla birkac sene surecekmis zaten, belki de seversiniz.
yasayacak olan sizlersiniz zaten. ama bana cok mantikli bir hesap yapmiyorsunuz - eksileri artilari iyice dusunmemissiniz gibi geldi.
mesela maasi artacak diyorsun ama bu ara zam enflasyon nedeniyle veriliyor. yani maaşıyla ocak ayinda alabildigi seyi ekim ayinda alamaz insanlar diye yil ortasinda bir ara zam yapılıyor. aslinda bu yasam kalitenizi arttirabilecek bir zam degil, yasam kalitenizi daha eksiye dusurmeyecek bir zam.
bir de anadolu ucuz degil ki buradaki bim ne kadarsa antepteki bim de o kadar. buradaki waikiki ne kadarsa oradaki waikiki de o kadar. civar marketler / magazalar da zaten buyuk zincirlere göre bir rakam belirliyorlar - degisecek bir sey yok.
bir yemekleri , restorantlari daha lezzetli ve bolkepce olur. onda da siz zaten genelde evde yiyorsunuz.
ben karadenizliyim bizde karadeniz daha pahali mesela istanbuldan. simdi bayram icin gidip birkac hafta kalacagim, gozluk numaram degisti gozluk almam lazim. orada daha pahalidir diye istanbuldan secip de alacagim.
ya da istanbulda otobus 29 tl ama benim memleketimde sehir ici ulasim 35 lira.
ayrica (yazdiginiza gore) sizin birikim alışkanlığınız olsa istanbulda yasarken de sıfıra sıfır gitmezdiniz. birikim aliskanliginiz yok, simdi orada kira gideriniz olmayinca yine elinizdeki parayi harcayacaksiniz birikiminiz olmayacak ki. bazi seyler aliskanliklardan gelir. Ben sanmiyorum tüm maasini harcayan insanlarin bir gider kalemi azalinca bir anda birikime baslayacagini. yani yapsaniz da ev alacak kadar olmaz. hele ki krediye falan karsiysaniz.
bilemedim cidden .
yerinizde olsam chatgptmi acar hesap kitap yapardım. ona detayli detayli sorardım planımin mantikli ve mantiksiz yanlarini o bana göremediklerimi de gosterirdi.
yazimi gönderiyordum ki su mesajinizi gördüm
hayırlı olsun madem. bence niyetiniz para kazanmaksa siz de alanınizda olmasa bile calisin, esinize destek olun. evet maasin yarisini krese verirsiniz ama en azindan kalan yarisini biriktirirsiniz, tasindiginiza degmis olur
Kaldı ki konu sahibi tek maaş ve güneydoğuyı ucuz zannediyor galiba maalesef sebze meyve vs pahalı hiç ucuz değil . Ayda 20 bin atacak senede 240 bin olacak eder bi numarası yok .20 bin kira odememek icin bu yolu secmissiniz, faize bulasmamak kredi cekmek istemiyorsunuz. ayda 20 binle bugun 4 gram altin alamazsiniz, araliga dogru 3 gram da alamazsiniz. hadi iyi ihtimalle her ay paranizla 4 gram altin alsaniz 3 senenin sonunda 144 gram altininiz olacak. o da bugunun parasiyla 600bin yapmaz.
600 binle bugun ev pesinati alamazsiniz.
belki araba alirsiniz
yani yine elde var sifir olacak sizin icin
Ayrıca ailesi de eve eşya almış. 2 evin eşyası 1 eve nasıl sığacak ?Eşyaları Marmara’dan güneydoğu Anadolu’ya kaç tl ye taşıtmayı planladınız acaba ? Geri dönüşte kaç tl ye taşıtacaksınız . Kira ödemeyelim diye gidiyorsunuz ama eşyalar ortadan oraya heba olacak bi çamaşır makinesi 25 bin olmuş eşya bozulsa masraf çıkacak. 1 senede kenarda atacağınız parayı taşımaya vereceksiniz düşündünüz mü
Kendi eşyalarını evin bir odasına koyacaklarmış : ben asıl Güneydoğuda hangi il onu merak ettim . 6 sene güneydoğuda yaşadım ben çok zordu şuan doğuanadoludayız burada çok zorAyrıca ailesi de eve eşya almış. 2 evin eşyası 1 eve nasıl sığacak ?
Beyaz eşya, yatak odası, çocuk odası, TV, masa vb bunların hepsi 1 odaya nasıl sığar ? Güneydoğu'da tek 1 odası 80 M2 olan evler mi mevcut ?Kendi eşyalarını evin bir odasına koyacaklarmış : ben asıl Güneydoğuda hangi il onu merak ettim . 6 sene güneydoğuda yaşadım ben çok zordu şuan doğuanadoludayız burada çok zor
Bence konu baştan sona mantıksız zatenBeyaz eşya, yatak odası, çocuk odası, TV, masa vb bunların hepsi 1 odaya nasıl sığar ? Güneydoğu'da tek 1 odası 80 M2 olan evler mi mevcut ?
2 evin eşyası 1 eve sığmaz. Evi depo gibi kullanarak yaşamakta çok mantıksız olur.
Çok merak ediyorsanız söyliyim. Afsine tasinacagiz. Eşim memur olduğu için yol harcirahi alacak masrafimiz olmayacak yani. Planladığımız gibi giderse bir ev parası olmasa da 3 yılda son model bir araba alacak paramız olacak. Her gider kalemini oluşturduk merak etmeyinEşyaları Marmara’dan güneydoğu Anadolu’ya kaç tl ye taşıtmayı planladınız acaba ? Geri dönüşte kaç tl ye taşıtacaksınız . Kira ödemeyelim diye gidiyorsunuz ama eşyalar ortadan oraya heba olacak bi çamaşır makinesi 25 bin olmuş eşya bozulsa masraf çıkacak. 1 senede kenarda atacağınız parayı taşımaya vereceksiniz düşündünüz mü
Çocuk odasıni kuracağız. Evin depo alanı da varmış sanırım bet değil henüz. En kötü 1 oda kapanacak ve kendi esyalarimizi da kullanabileceğimiz alanlara koyacağız.Beyaz eşya, yatak odası, çocuk odası, TV, masa vb bunların hepsi 1 odaya nasıl sığar ? Güneydoğu'da tek 1 odası 80 M2 olan evler mi mevcut ?
2 evin eşyası 1 eve sığmaz. Evi depo gibi kullanarak yaşamakta çok mantıksız olur.
Size göreBence konu baştan sona mantıksız zaten![]()
Yaz tatilinde aileniz gelince hep beraber mi kalacaksınız? Azıcık aşım kaygısız başım bence İstanbul’a yakın şehirde kalın. Hep istediğiniz yer oymuş.Herkese merhaba.
İstanbul'da yaşıyoruz. Bu sene tayin istemeyi düşünüyoruz. İstediğimiz İstanbul'a yakın olan şehirde bir ilçe açıldı. Orayı yazıp gidersek merkezde oturacağız eşim git gel yapacak. Maddi olarak İstanbul'daki gibi ne uzayıp ne kisaliriz. Fakat istediğimiz şehirde yaşama motivasyonu bize iyi gelir.
Diğer yandan ise güney doğu da benim memleketim açıldı. Orada bu sene annem ve babam ev aldı(onlar İstanbul'da yaşıyor sadece yazları gidip kalacaklar) ev boş. İçine eşya aldılar güzel de bir ev ama ilçede ve eşim yine başka bir ilçeye gidip gelecek.( Bu ilçeler diğer şehre göre birbirine daha yakın) sosyal olanaklar sınırlı. 2.5 yaşında oğlumuz var.
Şimdi sorum şu
İstanbul'a yakın olan şehri tercih edip hiç bir yatırım birikim yapamamak mı? Ki burayı da çok istiyoruz
Yoksa memleketi seçip kira vermeden 3 yıl boyunca para biriktirmek ve sonra istediğimiz bir şehre dönmek mi? 3 yılda güzel para biriktirebiliriz.
Ailem geldiğinde bir süre onlarla vakit geçirmek için kalırız. Yazları zaten eşimin memleketinde oluyoruz ve tatil yapıyoruz. Ailem yaz sonu İstanbul'a dönünce biz de eve döneriz diye planlıyoruzYaz tatilinde aileniz gelince hep beraber mi kalacaksınız? Azıcık aşım kaygısız başım bence İstanbul’a yakın şehirde kalın. Hep istediğiniz yer oymuş.
Ailen yazın gelip kaldığında sorun olmayacaksa ev parası biriktirmek daha mantıklı çocuk küçükken yaptın yaptın büyüdüğünde sınırlı imkan olan şehirde olmaz.Herkese merhaba.
Şimdi sorum şu