• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

para biriktirmek mümkün mü

harcama yapmadan, hamam böceğinin kafası kopunca günlerce yaşadığı gibi yaşama yeteneğine sahibim gibi biraz😵)
Nerden nereye getirdiniz kendinizi. Yok ozel hobilerin varmis vs. Burada seni kimse tanimiyor ama baska bir profil cizdin cevaplar karsisinda.
bu durumda diyorum ki kötü ihtimalle 60 bin lira alsam bunun hadi diyelim kafayı kırdım sefillerden hallice yaşantımdan bıkıp bir çılgınlıkla 30 bin lirasını kendime ayırdım; 30 bin lirasını da her ay altına yatırsam
Nisanlinin gelirini hesaba katmadigini soylemissin ama sanirim su hesabi aslinda evlilikte kocam eve bakar hesabiyla yapiyorsun. Sende oyle bi vibe var maalesef. Bak buradaki cevaplari dikkate alman senin icin iyi olur. Kimseye bi sey kanitlamak zorunda degilsin. Biraz okudugunu anlayan, mantigi vs olan insanlar ne kadar lafi cevirsen de anladi anlayacagini.
öngöremediğim kısım da burası zaten. annemi babama emanet edememe korkusu yaşıyorum biraz. siz ne dersiniz sizce mümkün mü böyle bir durumda krediye bulaşmadan ev almak ve evlilik yapmak?
Annene degil, kendine ev almak istedigin de suradan belliydi ama o kisma da laf gelince onu da degistirdin. Yok annemi yasatacagim vs dondun. Senin aklinda kendine bir ev alip tek sahibi olarak evlenmek var bence. Olabilir de bu kotu bi sey de degil. Ama herkesin soyledigi gibi cimrilik bu ve tek iyi yani bi mala sahip olmaktir. Bunun disinda hep eksi getirir yaninda.

Ben senin ev alabilecegini dusunuyorum ama bu kafayla. Iyi bi ev olmaz ama alirsin bi ev.

Ya kıyamam ben size, neden bu kadar cimri denmiş ki, cimri insan parası varken harcamaz. Kızın parası yok ki, aile evi yok kiradalar baba emekli ve düzenli para veremiyor çocuğuna ee ne yapsın bu kız, elindeki hesaplamış tartmış ucuzundan yapıyormuş her şeyi. Ben seni canı gönülden tebrik ediyorum, keşke ekonomi güzel olsaydıda sende gönlünce düşünmeden harcayabilseydin öğrencilik hayatını iki kuruş üç kuruşla geçirmeseydin ama imkan işte.
Şimdi çalışma hayatında olmadığın için, ev geçindirmediğin yada çocuğun olmadığı için 60-70binler sana çok büyük geliyor, anlıyorum. Kazandığın zaman göreceksin çoğu zaman evdeki hesap çarşıya uymuyor.
İlk atandığım zaman uhh bu kadar parayı nasıl harcayacam demiştim (ki ben senin gibi zorluk görmedim düşün) ama sonra bi baktım ohoo meğer hayatın diğer yüzüde varmış.
Sana birikim için güzel tavsiyeler verilmiş benim sana tavsiyem en azından 1 sene ver kendine. Bugün lüks dediğin şeyleri al gönlünce harca giy, en iyi markadan bir tane ruj al bi tane bot ol yada ne istiyosan ama bir sene doy ve harca. Birikim için ödemeler için önünde koskoca bi ömür olacak.
28 yaşındayım bugün ev arabam var ama bugün işe başlasam anca arabam olurdu benden 20sene önce başlayanların iki evi var mesela. Yani malesef alım gücü böyle gidiyor

annesi tek başına yaşıyor ve yaşlı bir insan kirada da yaşasak annesini tek başına bırakmayacağım. farazi bir hesap yaparak mümkün olup olmadığını, böyle bir hesapla gerçekten ev alabilen olup olmadığını merak ettim gerçekçi düşününce absürt olabilir. ben de zaten eğer absürtse kendi yaşantımda harcamak isterim birikim yapmak yerine açıkçası
Anlamadım annesiyle mi yaşayacaksınız ? E onunki anne seninki anne değil mi seninki de tek

o üç yılda ev alabilecek bir şey yapamayacak olsam bile bunca yıl beni sevgiyle büyütüp kendisi yemeyip bana yediren annem için elimden geldiğince bir birikim yapmak bile beni çok mutlu eder. diyelim bugünün parasıyla 600 bin falan biriktirebildim, eve zaten yetmez orta halli arabaya anca belki ama hiç değilse anneciğimi rahatlatacak bir birikim olurdu bu diye düşünüyorum. ev bir metafor gibi düşünün ev niyetiyle yatırım yaparım sonucunda olursa olur olmazsa iyi kötü bir birikim olur.

evlendikten sonra eşimle kazanacağımız ve harcayacağımız her şey ortaktır, iyi gün olur kötü gün olur ama hepsi eşimle aramda olur.
Çalışmaya başlayın, sizin de ona göre ihtiyaçlarınız olacak, araba olsun başka bir şey olsun, ne yapıp yapamayacağınızı bizzat kendiniz görürsünüz. Annenizle ilgili düşünceleriniz de çok güzel tabi. Çalıştığınız müddetçe bir eliniz üzerinde olur, ev ya da başka bir şey alamasanız da.
Bilmiyorum bu konu beni duygulandırdı, umduğunuzdan daha güzel olur umarım her şey.

Kusura bakmayın, yokluk çektiğiniz için böylesiniz sanırım ama ilk başta cimri profili çizdiniz. Tutumlu ve birikim yapan insanları ben de seviyorum ve takdir ediyorum ama her şeyin bir dozajı olmalı çünkü hayat sandığımız kadar uzun olmayabiliyor. Kırdıysam özür dilerim, inşallah her şey gönlünüzce olur 🙏

evlilik için önümüzde çok zaman var nişanlımın daha askerliği duruyor, evleri olması konusunda o yüzden rahatım müstakbel kayınvalidemin de en az annem için istediğim kadar dertsiz tasasız yaşamasını isterim. evlilikten öncesi için hem çeyiz hazırlığı hem de anneme ev alabilecek ya da hiç değilse ev niyetiyle iyi bir birikim yapma hayalim vardı. nişanlım bu konuyu evlendikten sonra aynı şekilde davranırsam dert eder ki o konuda haklı olur ben de eşimle kuracağımız aileye ayırırım paramı zaten artık evlendikten sonra.

müstakbel kayınvalidemin hastalıkları var kimseye muhtaç yaşamıyor ama kendisini çok yıpratıyor bu kafayla. ben de kendisini çok seviyorum, ayrı bir evde tek başına yaşamasına gönlüm elvermez. sorun yaşayacağımızı düşünmüyorum yaşasak bile sıkıntı değil benim için, alttan almayı bilirim. kayınvalide zulmü gibi bir şey yaşayacağımı gerçekten düşünmüyorum, bu karakterimle zaten maksimum nasıl zulmedebilir ben kendime yeterince zulmediyormuşum gelen yorumlara bakılırsa...
Ah gençlik ve ah o masum kalpler….. en iyi kayınvalide uzak olandır bunu zamanla anlayacaksın ama belki ki denemeden anlamayacaksın dene o zaman
Bu arada kayimvalidenin gözünde sen onlarla yaşıyor olacaksın kayınvaliden sizinle değil.
Neyse bazı insanlar yaşamadan anlamaz illaki zoru seçer size hayatta başarılar

evlilik için önümüzde çok zaman var nişanlımın daha askerliği duruyor, evleri olması konusunda o yüzden rahatım müstakbel kayınvalidemin de en az annem için istediğim kadar dertsiz tasasız yaşamasını isterim. evlilikten öncesi için hem çeyiz hazırlığı hem de anneme ev alabilecek ya da hiç değilse ev niyetiyle iyi bir birikim yapma hayalim vardı. nişanlım bu konuyu evlendikten sonra aynı şekilde davranırsam dert eder ki o konuda haklı olur ben de eşimle kuracağımız aileye ayırırım paramı zaten artık evlendikten sonra.

müstakbel kayınvalidemin hastalıkları var kimseye muhtaç yaşamıyor ama kendisini çok yıpratıyor bu kafayla. ben de kendisini çok seviyorum, ayrı bir evde tek başına yaşamasına gönlüm elvermez. sorun yaşayacağımızı düşünmüyorum yaşasak bile sıkıntı değil benim için, alttan almayı bilirim. kayınvalide zulmü gibi bir şey yaşayacağımı gerçekten düşünmüyorum, bu karakterimle zaten maksimum nasıl zulmedebilir ben kendime yeterince zulmediyormuşum gelen yorumlara bakılırsa...
Anlamadım kayinvalide ile mi yaşayacaksın? Ya bu okumuş etmiş akli başında diyebilecegimiz kadinlar niye dünya görmemiş 15 yaşında gibi kafadalar anlamıyorum. Kv ile yaşanmaz. Bal olsa da yaşanmaz. Herkes kendi evinde kendi hayatinda mutlu olsun. Sakın aynı ev falan demeyin. 1 tane hayatiniz var. Buruşturup çöpe atmayın.

Ben ayda 10 kazansam 10 gidiyor. 20 kazansam 20 gidiyor. 200 kazansam o da gider🤭🤭🤭
Tabi kendiniz kazanıp harcıyorsunuz ama bunu nasıl başarıyorsunuz yani eşimin oğlu ve abimde böyle bugün ceplerine 100 bin TL ver yarına o parayı bulamazsın
Kötü günü olur hastalığı vs olur diye hiç düşünmüyor musunuz ?
Yengeme mesela bugün 200 bin TL ver 1 saatte harcar
Misal olarak söylüyorum ben oldum olası 3 TL varsam 1 TL sini ihtiyaçlarıma 1 TL sini kendime 1 TL yi kenara attım
Bir kere ekmekten kalan 50 kuruluşlarla 1 liralar ile 3 4 ayda 500 TL biriktirmistim o 500 TL bir gün öyle bir iyi geldi ki bana
Oğluma para lazim olmuştu okul için ona harcadım
Şimdi sağlığım el vermiyor calışmıyorum ama bozuk parayi hemen kavanoza atar biriktirin
Eşim misal 1000 TL verdi diyelim en 100 TL yi kenara atarım aniden bir ihtiyaç vs olursa diye

Ne bileyim bana oldum olası tuhaf geliyor bu durumlar

Anlamadım kayinvalide ile mi yaşayacaksın? Ya bu okumuş etmiş akli başında diyebilecegimiz kadinlar niye dünya görmemiş 15 yaşında gibi kafadalar anlamıyorum. Kv ile yaşanmaz. Bal olsa da yaşanmaz. Herkes kendi evinde kendi hayatinda mutlu olsun. Sakın aynı ev falan demeyin. 1 tane hayatiniz var. Buruşturup çöpe atmayın.
Büyük ihtimalle nişanlısı konu sahibi manipüle etmiş işte annem hasta yaşlı tek kalamıyor kira ödemeyiz para birikir vs demiş olmalı

Dedemin bi lafi vardi cimriyle cömertin gemisi bir yürürmüş diye. Cimri sıkar sıkar cikar o para birden o anlam .Cok komik bi iliskiniz var parayla hayatinizda sadece bir eviniz olsun diye ot gibi yasamak istemek neden ? Siz ev alirsiniz bi vizyonunuz yok bi ev olsun yeter diye ama elinizden gecen giden zaman size asla geri gelmez bilginize.

önümüzdeki aylarda işe girme durumum var. bugünün hesabıyla yaklaşık 60-70 bin lira civarı bir gelirim olacak başlangıçta. aile evinde yaşıyorum, nişanlıyım ve nişanlımın ailesinin bir evi var. evlilikte kira sıkıntısı çekeceğimizi düşünmüyorum, düğün masrafı falan da açıkçası ben yapmak istemiyorum nişanlımın ailesi biraz zorbalıyor bu konuda. onun önünü almak için de siz borca girecekseniz düğün yapılır yoksa benim böyle bir isteğim yok diyorum şimdiden.

şimdi plan yaparken aşırı pollyanna mı kalıyorum diye şüpheye düşüyorum bazen. benim aylık harcamam aşırı düşüktür, kendime epey cimriyim açıkçası kıyafet bile almam bakar bakar vazgeçerim almaktan, boşa giden para gibi görüyorum yani aylık harcamam yaklaşık maksimum on bin lira kadar oluyor(yüksek lisans yaptığım için harcamam bu seviyede ama okulun olmadığı dönemlerde aylık harcamam maksimum bin-2 bin lira oluyor, bu ay aldığım harçlık iki buçuk liraydı birikimimle geçiniyorum... yani harcama yapmadan, hamam böceğinin kafası kopunca günlerce yaşadığı gibi yaşama yeteneğine sahibim gibi biraz😵)

bu durumda diyorum ki kötü ihtimalle 60 bin lira alsam bunun hadi diyelim kafayı kırdım sefillerden hallice yaşantımdan bıkıp bir çılgınlıkla 30 bin lirasını kendime ayırdım; 30 bin lirasını da her ay altına yatırsam gelir artışını falan da hesaba katarak aynı oranda bir artışla bu yatırımlara devam etsem üç dört yılda faizsiz, bankasız, kredisiz ev alacak bir duruma gelinebilir mi sizce? bu sürece nişanlımın parasını hiç dahil etmeden hesap yapıyorum ki daha gerçekçi olsun, o da hesap yaparken benim alacağım maaşı dahil etmiyor asla 😂😂

krediye karşıyım, bir ev kendime bir ev de bankacıların zengin çocuklarına almış gibi hissederim ben, krediye bulaşırsam kendime yediremem açıkçası. ailem kirada yaşıyor ama babam bir çalışıyor bir çalışmıyor, emekli maaşı var kendisine pek güvenemiyorum yine de annemin azıcık rahat yaşaması batıyor kendisine bazen. tek öngöremediğim kısım da burası zaten. annemi babama emanet edememe korkusu yaşıyorum biraz. siz ne dersiniz sizce mümkün mü böyle bir durumda krediye bulaşmadan ev almak ve evlilik yapmak?
Hayır biriktirmek mumkun degıl 😔

Back
X