• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Para konusu

Evliliklerde senin paran benim param olmaz...
Adam parasını istediği gibide harcayamaz bana göre...
Paranız ortak olsa ve birlikte harcasanız böyle sorunlar olmaz bence...
ben bunu zaten teklif ettim çok önceden ama kendisi istemedi bunu.diyorumya senin benim param diye sözlü olarak bi ayrımımız yok zaten ama tüm maaşı bir araya getirmediğimiz için pratikte oluyor bu ayrım

Bir de böyle deneyin. Yazdıklarınızdan hissettiğim : siz ; sorumluluk duygusuyla büyümüş ve bekarken de evinizin idaresi için tutumlu davranmış bir kadınsınız.

Bu yüzden işten değil de dişten artar ve gençken birikim olur diye idareli ilerlemek istiyorsunuz. Umarım eşinizle ortak bir payda da buluşursunuz.
Çok iyi anlamışsınız beni.Aynen böyle düşünüyorum.fakat ben savurmadığım için o nasılsa bize bişey olmaz diye düşünüyor artık sanırım.teşekkür ederim umarım

Çok iyi anlamışsınız beni.Aynen böyle düşünüyorum.fakat ben savurmadığım için o nasılsa bize bişey olmaz diye düşünüyor artık sanırım.teşekkür ederim umarım

Bu yapıda olunca insan istese de savuramıyor zaten , kendimden biliyorum. Bu biraz üzücü bir tavsiye biliyorum ancak kendi adınıza bireysel tasarruflar da yapın ve bu rakamı veya tasarruf yaptığınızı kendisine söylemeyin. Eşiniz bu tutumunu sürdürür ise" sürekli sen de vardır nasılsa " psikolojisine girebilir.

Umarım eşiniz sizi anlar ve orta yolu bulursunuz.

canım hiç böyle şeyler için kendini de karnındaki bebişini de üzme bunlar ufak şeyler.:anneadayı: Mesela ben de köşeye az bişi para koymasam ya da bazen fırsat oluyor altın alıp koyuyorum falan eşimin aklına gelmez. o yeme içmeye harcar yada bir pc oyunu var ona verir falan :KK45: ama ben alıştım yadırgamam derim başka yere harcamıyo en azından. Sen de kendinden ayırıp biriktirmişsin kenara koymuşsun haklısın ama konuşarak halledebilirsiniz bunu. Bu kadar kendine dert etme :KK54:

Konuyu okuyunca aklıma gelen ilk şey acaba eşiniz o parayla birine yardımda mı bulunacak oldu. Geçen sene de o para gitmiş. Acaba kurbanda fakir birine mi veriyor o ikramiyeyi?

Konuyu okuyunca aklıma gelen ilk şey acaba eşiniz o parayla birine yardımda mı bulunacak oldu. Geçen sene de o para gitmiş. Acaba kurbanda fakir birine mi veriyor o ikramiyeyi?
Öyle bişey olsa söyler bana çünkü buna asla karşı çıkmayacağımı aksine memnun olacağımı bilir

Öyle bişey olsa söyler bana çünkü buna asla karşı çıkmayacağımı aksine memnun olacağımı bilir

Bazı insanlar söylemiyorlar.. Yardımın gizlisi makbuldür diye. Normalde eşe söylenir tabiki de ama söylemeyen çok insan var ayıp olmasın diye. Geçen sene teyzem eşimden borç istemiş mesela eşim vermiş benim hiç haberim bile yoktu, başkasından öğrendim. Teyzene ayıp olmasın diye söylemedim dedi. Rencide etmemek için.

Bazı insanlar söylemiyorlar.. Yardımın gizlisi makbuldür diye. Normalde eşe söylenir tabiki de ama söylemeyen çok insan var ayıp olmasın diye. Geçen sene teyzem eşimden borç istemiş mesela eşim vermiş benim hiç haberim bile yoktu, başkasından öğrendim. Teyzene ayıp olmasın diye söylemedim dedi. Rencide etmemek için.
yok cnm akrabamdan eşimden borç isteyecek kimse yok.birine borç verse de haberim olur.sebep bunlardan biri değil

Bence isteğinizde diretin nedense yorumların birazını okuduktan sonra sizi haklı olarak görüyorum.
Tabikide planlı iş yapacaksınız, elinizi ona göre tutacaksınız bebeğiniz olacak.
Ve bir evlilikte kesinlikle erkeğin kadından habersiz, kadının da erkekten habersiz yaptığı harcamaları doğru bulmuyorum.

bence de bırak parasını yönetsin adam beceremiyorsa sen alırsın ele. sorun mu şimdi bu anlamadım

Bahsettiğiniz para nekadar bir para aslında ona göre yorum yapmak gerekir.
Yanlız şöyle bir durum var. Bazen insan planlar planlar. sonrada şöyle der " Yav bir yerden hiç beklemediğim bir para gelsede onu istediğim gibi harcasam. " Böyle bir şey olmasıda insana büyük bir haz verir. O yüzden her zaman yaptığı bir şey değilse biraz anlayışlı olmak gerekir belki. Ama para büyük bir miktar ise bilemedim. Belki en azından yarısını falan vermesini bekleyebilirsiniz

bende zamanında böyle yapaarak eşimi çok sıkmıştım. ters teper yakında. bence fazla müdahale etmeyin.

bırakın nasıl kurban kesileceğini, bebğin doğumunu evin erkeği düşünsün. bu kadar sorumluluk alıp strese girip evliliğinizi yıpratmayın.

Bence isteğinizde diretin nedense yorumların birazını okuduktan sonra sizi haklı olarak görüyorum.
Tabikide planlı iş yapacaksınız, elinizi ona göre tutacaksınız bebeğiniz olacak.
Ve bir evlilikte kesinlikle erkeğin kadından habersiz, kadının da erkekten habersiz yaptığı harcamaları doğru bulmuyorum.
Bu konuyu bir daha açıp acmama konusunda çok kararsiz kaldım açıkçası. Bi yanim diyor bırak sorma bi daha o parayi da ne yaparsa yapsın

Bahsettiğiniz para nekadar bir para aslında ona göre yorum yapmak gerekir.
Yanlız şöyle bir durum var. Bazen insan planlar planlar. sonrada şöyle der " Yav bir yerden hiç beklemediğim bir para gelsede onu istediğim gibi harcasam. " Böyle bir şey olmasıda insana büyük bir haz verir. O yüzden her zaman yaptığı bir şey değilse biraz anlayışlı olmak gerekir belki. Ama para büyük bir miktar ise bilemedim. Belki en azından yarısını falan vermesini bekleyebilirsiniz

Bahsettigim para bin lira. Şuan bana göre küçük bir meblağ değil. Bununla bebegimizin beşik dolap takımının yarısını karşılayabiliriz mesela. Kırtasiye ödeneği de maaşım dışında ekstra bir para fakat bir bebek beklerken benim aklımın ucundan bu parayı istediğim gibi harcamak geçmiyor. Aynı hassasiyeti ondan da bekliyorum

bende zamanında böyle yapaarak eşimi çok sıkmıştım. ters teper yakında. bence fazla müdahale etmeyin.

bırakın nasıl kurban kesileceğini, bebğin doğumunu evin erkeği düşünsün. bu kadar sorumluluk alıp strese girip evliliğinizi yıpratmayın.

Ben biraksam o zamanda yine gelip bana soruyor şunu nasıl yapalım bunu kartla mi alalım vs. Yani çözüm beklenen kişi yine ben oluyorum bu nedenle de baştan bişeyleri planlamak bana yardımcı oluyor

Ben biraksam o zamanda yine gelip bana soruyor şunu nasıl yapalım bunu kartla mi alalım vs. Yani çözüm beklenen kişi yine ben oluyorum bu nedenle de baştan bişeyleri planlamak bana yardımcı oluyor

başından beri bu sorumlulukları siz almışsınız. ama bırakabilirsiniz. bilmiyorum. artık bebk olucak bu şeyelrle sen uğraş ben yetişemiyorum herşeey diyerek eşinize bırakın

Abin yükünü kadın kaldırması kadar zor bi durum yok. Ben evde erkek egemenliği sürsün isterim o ödesin Borçları Plan'ı programı o yapsın ben keyfime bakayım isterim. Bence karışma ters te tepebilir. Bana erkeğe para Hesabı sormaktançok itici geliyor. Erkek adamın fazladan birikimi varmı yokmu bilmemem gerekir. Adam sana çıkarıp bi tek taş alsa parayı nerden buldun diyeceksin. Adam süpriz yapma şansı bile vermiyorsun. Bence sana doğum hediyesi alacak. Bırak son şans ver bebek doğduktan sonra zaten bol bol kavga edeceksiniz

Back
X