para meselesi

ya takılacak bir konu değil. benim kardeşlerimde öyle der ben de evet vermem derim . vermem de yani. ha çok da rahatsızsanız arkadaşlığınızı gözden geçirin.

ben valla evet vermem demiyorum iyice gıcık oluyor. güle güle kullan bak ne güzel yakışmış diyorum

öncelikle allah bağışlasın, huzurunuz daim olsun

hayır sabote edebilirsin valla :)) kim kime çıkarıp da 20 lira veriyor şu devirde. insan tabiki yarınını düşünmeli. hele ki aile olmuşsa çocuğu varsa üç kere daha düşünmeli.ya bak ben çevremden gözlüyorum. durumu gayet iyi akrabalarım var, emekli olmuş mesela, ikinci işi yapıyor. millet bütçesini düşünüyor. bak cimri insan nasıl olur sana söyleyeyim:))) geçmiş yıllarda bir akrabamız bizi evine davet etti günübirlik. sayfiye yeri gibi bir yer. durumları da yerinde. neyse dediler ki akşam sahile inelim yürüyüş yapalım. çıktık. annemle ben varız. onlar da anne baba bir de abi dediğim oğulları var. yürüdüğümüz yer sıra sıra dondurmacı. herkesin elinde dondurma. sonra az oturalım denize bakalım dediler. bank gibi biryere oturduk. bankta oturan herkes dondurma yiyor. çünkü tam arkamızda bir dondurmacı daha vardı. o kadar insanın arasında öyle kuru kuru oturup döndük biliyor musun. o kadar yadırgadım ki. 2 liralık dondurma almadılar. oysa biz giderken elimiz dolu gittik onlara. işte cimrilik budur.

Insallah size de is anlaminda cok daha iyi kapilar acilir. Gonlunuze gore olsun

niye fiyatını sordunuz ki? alınan şeyin fiyatının sorulması da hoş dğeil bence.

ama arkadaşınız da densizlik etmiş. bu huyu devamlı ise görüşmezsiniz ya da para konuları açmazsınız olur biter.

bende ayni senin gibiyim bu cimrilik değil tutumluluk. Benimde bi arkadaşım vardi ayni sizin dediginiz gibiydi sacma sapan seylere dunyanin parasini verirdi ben fiyati hakkinda yorum yapmazdim pahaliymis bile demezdim ama o da bana ara sira laf sokmaya çalışırdi. Para biriktirmek için mi aklimda kalacagina alirim filan derdi. Valla bende gereken cevabi verirdim neyse ki uni bitti herkes kendi yoluna gitti. Insanlar değişik kime neyse tutumlu insanlara böyle davranıyorlar. Ben kiskandiklarini düşünüyorum cunku onlar kendine hakim olamayan alışveriş cilginlari. Ha durumu gerçekten çok iyi olur o zaman anlarim ama borcla sıkışarak 250-300 tl ayakkabi aliyorlardi ve öğrenci haliyle sen düşün mantık bunun neresinde :)

ogrenciyken bi arkadasim vardi, elimi neye uzatsam 'pahali' derdi, ne iyi geliyordu o arkadas benim cuzdanima yahu. simdi ise arkadaslarim birbirinden fazla para harcayan tipler, 'bidahami gelicem dunyaya' kafasindalar, guvendikleri baska kisilerde var (koca, baba, veya kendilerine filan) fena yani fena hahah...hic iyi gelmiyo bu hatunlar bana yaa!
sizin gibi paralarinin hesabini iyi yapan tipler beni kizdiriyo acikcasi, nasil beceriyo onlarda ben beceremiyorum diye sinirleniyorum. kendi hakkimi yemiim, elbette bende birikim yapiyorum ama cok fazla harciyorumda.
o arkadasinizin size tepki gostermesini hafiften anlayabiliyorum haha, belkide benim gibi sizi biraz kiskaniyordur!

Bosveeer benim komsu da bana ilkel demisti, onun gibi her ay yuzlerce liralik kiyafet almiyorum diye, faturalarim ondan dusuk geliyor diye. Herkesin kendi kesesi ya kime ne?

En başta hata ısrarla fiyat sorulmasında.
10 lira da olsa 1000 lira da olsa banane..

Sonrasında da arkadaşlık göremedim ortada.

Fiyat sorulmasından ben de hoşlanmam ama "hatırlamıyorum ki kaçtı acaba" der geçiştiririm. Yada eşim ödedi ben bilmiyorum dediğim de olur.

Madem daha önce de aranızda bu konunun gerginliği oldu sizin iki kere parasını sormanız hata olmuş

Ben tutumluyum modunda çoğu dışarıda yediği içtiğinin hesabını karşısındakine kitleyen, arabasını kullanmayıp hep yol parasını beleşe getirmek isteyen, hediyelerde uyduruk şeylerle geçiştiren, yine yemek vs davetlerinde eli açık olmayan arkadaşlarımın
aslında ben cimri değilim canım isteyince çok güzel kıyafet de alırım canım isterse çok şık yerde yemek de yerim derse
sinir bozucu oluyor.
Sizi tenzih ederim.

Son düzenleme:
Böyle bir densiz bende de arkadaş olarak vardı. Benim kesemi benden çok düşünürdü sağolsun. : p. Şöyle bir telefon almayı düşünüyorum filan demiştim en son. " o seni aşar, niye bakıyosun ki sen onlara, sen cimrisin" falan gibi hadsiz hadsiz konuştu. Ona neyse... daha başka cimri imaları da oldu. Çevremde cimri olduğumu düşünen, düşünmeyi geç, bir de haddiymiş gibi laf çarpıp duran tek kişi buydu ve bu kişiyle arkadaşlığımı kestim. Çünkü hadsizlik ve saygısızlığı başka konularda da baş göatermeye başlamıştı. Eyvallahı çektim. O gün bugündür kafam rahat. :)

Bence sizin daha önce arkadaşınıza vermiş olduğunuz tepkiler sonucu böyle bir cevap vermiştir size diye düşündüm.Yani daha önce de aldığı şeylerle ilgili hoşuna gitmeyen bir tutumunuz olduysa o da artık susamamıştır.Ayrıca bende sinir olurum aldığım şeylerin fiyatının sorulmasına ya da ay o kadar para verilir mi tarzı tepkilere.

Biz birbirimize bisey aldigimizda kaca aldin muhabbetini yapacak yakinliktayiz, onun ilk sordugumda soylememe nedeni bana bu konuda gicik olmasi.

Yoo ben onun huyunu bildigim icin agzimi acip da demem ki pahaliya almissin vs. Iyi yapmissin derim yakismis derim. Burda mevzu benim onun aldigi seyin fiyatini sormam degil zaten. Neden israrla buraya takildi anlamadim. Neyse

Uzerime alinmadim zaten. Dediklerinizin benle ilgisi yok:)

Iste benimki de tipki buna benzer bisey:) beni anlayan birkac insandan biri oldugun icin tesekkur ederim.israrla hala yok fiyat sorulmasi beni rahatsiz eder yok niye sordunuz bilmem ne denen yorumlar yapilmis. Burdan okuyan arkadaslara soyluyorum. Biz birbirimize aldigimiz seylerin fiyatini soracak samimiyetteyiz. 10 kusur yillik arkadasim. Gecmiste de sorardik simdi de soruyoruz. Iki kere de sorarim bes kere de sorarim konu bu degil. Kaldi ki kendisi soyler cogu zaman ben sormadan bak bunu aldim su kadar diye. Benim burda anlatmak istedigim.bambaska birsey. Ama bazi insanlar nedense anlamiyor

Bosveeer benim komsu da bana ilkel demisti, onun gibi her ay yuzlerce liralik kiyafet almiyorum diye, faturalarim ondan dusuk geliyor diye. Herkesin kendi kesesi ya kime ne?
Rica ederim, o senin ilkelligin deseydin :) bazi insanlar cok fesat gercekten.

Para mevzusu kişisel bişeydir.Bende yakın arkadaşlarıma bazen ne kadara aldın diye sorarım,bana sorulsada açıkcası tepki göstermem.Eğer arkadaşınıza aldıkları için çok pahalı, bu paraya bu alınırmı tarzı yorumlar yapmıyorsanız sorun yok.Parasını fütursuzca harcayanların kontrollü harcama yapanlara cimri damgası vurmasıda çok yanlış bence.Bazı insan harcamayı sever,bazısı biriktirmeyi.Asıl rahatsız edici şey,hesabını birilerine kitleyen,ne bilim sürekli beleşci takılan tipler.Onun dışında kim ne almış giymiş,ne yapmış,gezmişmi gezmemişmi kimseyi ilgilendirmez.Siz arkadaşınızın tavrından rahatsızsanız,oda sizinkinden rahatsız olmuş olabilir.Bundan sonra para mevzusunu konuşmazsınız olur biter bence :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…