• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

para meselesi :(

goalk

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2012
444
29
118
iyi akşamlar konuyu annem adına açıyorum değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler:)
babamlar 6 kardeş dedemin son iki yıldır rahatsızlığından dolayı bahçeyle ilgilenemiyo ve bahçenin kardeşler arasında bölünmesine karar verildi herkes kendi payını yapcak dedemlerede işte ihtiyaçları verilcek buraya kadar sorun yok gibi ...ama malesef hiç bi amcam bahçenin bölünmesini istemiyo dHA doğrusu sözde herkes istiyo ama hadi toplanalım yada napcaz diyen yok çünkü herkes uzakta kiminin izni kiminin işi bahçenin uğraşma mevsimine (yaz) uymuyo ve bahçe dediğimiz yani meyve bahçesi çok getirisi olmayacağı için herkes gönülsüz..biz babannnemlerle aynı şehirde oturuyoruz ve iki yıldır (öncesini hiç saymıyoruz) ne olsa babannnem bizi arıyo ama abartmıyorum haftanın beş gunü falan devamlı babama gel ilacı geldi suyu geldi otu geldi diye çağırıyo her geliş gidiş en az 500 liraya patlıyo bize çünkü ordaki giderleri biz karşılıyoruz

kışın annem daha önce bizden 10 binliraya yakın alıp vermedikleri için artık maddi manevi çok yıprandık kimse gelmiycekse satılsın bahçe siz yaşam boyu yiyin için gerside artık allah kerim dedi babannem se anneme sen karışma herkes gelcek ölsemde sattırmam tarzı laflar etti ancak son bi aydır yaz geleli hergün arıyo bizi en son babam bu hafta gitti köye ve yine bin lira paramız çıktı (borç aldı) oysa bu ay oldukça sıkıştık annem emekli olmak istiyo 50 küsür yaşında babam maddiyatı bahane edip izin vermiyo ama annesi her aradığında hiçkimseyi dinlemeyip gidiyo bi gün olsun demiyolar paranız var mı yok mu diğer amcamlar beş kuruş vermediği gibi gelmiyolar ve babannem kardeş kardeşin malına bakar nolcak ! diycek kadar vurdumduymaz

annem artık bu soruna bi çözüm olsun istiyo kavga dövüş olmadan siz değerli büyükleriminden fikir almak için konumu açtım umarım tecrübelerinize dayanarak bu konuda bize yardımcı olursunuz teşekkürler şimdiden:)

Kavga dovus degil ama bu konuyu acip konussunlar kavga cikcaksa onlarin tavrindan cikar bence kotu olmaktan korkmayin enayi yerine konmaktansa onlarin gozunde kotu olurum napiim
Hani isleri siz yapinca iyi biliyolarsa amenna ama onlar olunce ilk amcalariniz kosturup gelir mal paylasimna.. Cok gicik durum Allah yardimciniz olsun...

6 kardeş bir bahçeyi bölüşseler kişi başına düşen miktar pek doyurucu olmayacaktır...
zaten isteselerdi bir vekaletlede halledilebilirdi bu mesele
:ssz:

annenin emekli olma vakti geldiyse,babanı dinlemesin emekli olsun.para azalınca babanın belki aklı başına gelir:50:

cvplarınız için teşekkür ederim evet mal bölüşümü ilk konuşulduğunda bi amcam hemen bana şu kısmı verin diye atılmıştı en sulu yer oluyo orası :) ben bi iki kez bizim rızkımızı rızamız olmadan herseferinde veriyosun bu paradan kimseye hayır gelmiyo sonra dediğimde (daha önce çokça kez rızamız olmadan annemi ağlatarak verdi para çarcur oldu kimsenin boğazından geçmedi) ne zaman bi ihtiyacınız olursa almazsam o zaman diyin diyo ama ben üniversite öğrenciyim geçen ay 50 tl yolladı bana harçlık olarak :D çünkü köye gitmiş ve para kalmamış bu ay ben yine paramız yok denildi uzun zamandır fotoğraf makinası almak için para biriktiriyodum öyle diyince yurt paramı ödedim o parayla geldim bi hafta olmadan şimdi yine köye gitti :D bende giderken hakkımı helal etmiyorum dedim geldiğinde paramı istemeyi düşünüyorum 22 yaşındayım iyi bi bölüm okuyorum resmen temel ihtiyaçlarımın parasını veriyo doğru dürüst bi teleonum bile yok annem deseniz kadın tüm maaşını eline veriyo kardeşim zaten lisede bi gideri yok arabaya ayda 400 tl benzin yakıyo keyfine üstüne bide ailesine veriyo ben resmen annesi babası çalışan iki kardeş biri olmama rağmen on kardeş olanlardan daha kötü durumda okuyorum üniversitede haksız mıyım isyan etmekte

annen resti çekecek. baban bütün kardeşlerini arayacak gelemezlerse vekalet verecekler. uzatırsanız hele de dedeniz ölürse iş uzarsa da gider.

Nasıl yani sen kız evladısın başka şehirde okuyorsun ve baban sana geçtiğimiz ay sadece 50 tl mi yolladı?:53:

Bunu okuduktan sonra annenin işinin çok zor olduğunu söyleyebilirim..

Çok zordur adaletsizlik bilirim.. Tamam o kadında annesi baban ihtiyaçlarını karşılamak zorunda ama temel ihtiyaçlarını hem sadece baban yetişemez ki diğer kardeşleri ile ortak bütçe oluşturmaları lazım..

Annen tehtid etsin git annenin yanında yaşa, bende emekli olacağım bana yeter maaşım.. bu yaştan sonra annenin bahçesinin ihtiyaçları için çalışamam diye..

Kendinden uzak bir yerde okuyan kızının ihtiyaçlarını düşünmeyecek kadar gözü kapanmış babanın.. Allah yardımcınız olsun..

Bahçeyi payetmektense,tamamını satıp toplam parayı bölüşmek daha hakkaniyetli olacaktır.

Bahçenin tamamı için fiyat alıp,6'ya bölünmüş halini diğer kardeşlere bildirirseniz....Kimbilir,paranın yüzü tatlıdır,ikna olabilirler.

Gelmeye üşeniyorlarsa,sadece bahçe satışına mahsus olarak vekalet verebilirler.

Ayrıca Allah geçinden versin ama büyüklerden veya kardeşlerden birine bir şey olması durumunda,paylaşım güçleşecek ve tüm varisleri toplamak zorlaşacaktır.

Canım bu işler sorunsuz pek çözülmez,babaannenin bu konuda daha aktif olması gerekir,eğer paylaşıma yanaşmıyorlarsa dışarıya satılacağına ,kardeşlerden birisinin bahçeyi satın alması daha mantıklı ,yada en kötü ihtimal annenizin baskısıyla maddi durum sebebiyle tabii babanızında diğer kardeşler gibi bahçeden elini eteğini çekmesi gerekir,o zaman bakın babaanneniz nasıl toplar çocuklarını yanına bu sorunu çözmesi için ,bence iş babanızda bitiyor,ama babanızada bunu anlatmanız büyük bir problem anladığım kadarıyla ,allah yardımcınız olsun ,umarım fazla üzülmezsiniz,konuyu takip edeceğim devamında yazarsanız ,sevinirim,sevgiler.

değerli yorumlarınız için teşekkürler dediğim gibi babannem kışın konusu açıldığında ölene kadar sattırmam asla dedi ben baktırrım ölüncede nolursa olur filan dedem (alzehmeir) ama yaz geleli ki sadece bi ay oluyo babam üç kez gitti köye babam çok sert ve kafasına buyruk biridir bizi hiçbir zaman adam yerine koymaz yıllarca bir sürü paramızı batırdı şimdi yine aynı diğer kardeşlerinden biri hariç bi tl bile vermezler zaten babannemde o gelinlerden çekiniyo arıyamıyo bile bahçeyle ilgili ...ben seneye mezunum allah izin verirse babam bana ilk iki yıl toplamda ya 500 tl vermiştir ya vermemiştir bu yıl yine ayda yüz falan verdi ki ben iyi bi bölümü şu anda derecede olarak bitircem kardeşimin haftasonu sınavı var dişi ağrıdı dün çocuğun annem bugün aramış diyomuş ki götürün ihmal etmeyin :D ! gerçekten insanlar boşa kötü olmuyo babamın sülalesi insan sevgimi öldürdü resmen nefret ediyorum hepsinden

Back
X