Para meselesi

Bence de ayrılmalısın.
İşsizse parasızsa bi zahmet dışarda da yemek yemesin o zaman ya.
İnsan erkek olarak utanır bunu yapmaya yani.
işte ben olsam ben de utanırım
sorun da bu zaten
hiçbir zaman bana ısmarlamasını istemedim
ama yemesek de olur parası yoksa ikimiz de yemeyiz otururuz bir parkta hiçbir şekilde zorlamadım onu illa şunu yapalım bunu yapalım diyeki
sorun yaptığım nokta bu zaten...
ama çok arkadaş iş bulsun öyle gözlemle bir de dediği için ve 2.5 yıl olduğu için bir şans daha vereceğim
yoksa gerçekten sinir bozucu çok

askerlik işini ben engelledim doğrusu korktum çünkü
gidecekti yoksa
bazen keşke engellemeseydim mi acaba diyorum ama bilmiyorum

ben de öyle bir yapıdayım
işsizken bile ona bişeyler satar buna ders verir vs bir şekilde harçlığımı çıkarırdım
böyle yapıda bir kıza böyle bir erkek....

Hayır canım öyle bişey yok bu adam değişmez ben sana diyim.Benim de eski sevgililerim vardı.Bi tanesi cebindeki son parayla bana bakkaldan su almıştı, adamın yol parasıymış.Eve iki buçuk saat yürümüş öyle gitmişti.(Bana sonradan anlatmıştı bunu tabi).Ben ne insanlar tanıdım, sevgilisine yemek ısmarlar kendi cebinde olmadığı için kendi yemez vs.Bunun erkek kadın olmakla da alakası yok bence, gurur ve yapı meselesi yani.

Seninki hazıra alışmış.Dediğin gibi cebinde yoksa dışarda yemek yemicek o zaman sinemaya gitmicek.Sanırım işsizlikten parasızlıktan bunalmış senin sayende kafa dağıtıyo valla.Değişmez çünkü bu bi karakter meselesi, bunu yapmaya utanmayan insan parası olunca da utanmaz bence.

peki sen nasıl ayrılırdın
bunu söyleyince para meselesi yapan kız olacağım maalesef...
ne deyip ayrılırdın direk açıkça söyler miydin?

Bence konuşmak en iyisi, işsiz olmasından dolayı gerçekten sorun yaşıyor mu maddi anlamda bir sorun. İş bulmak için çabalıyor mu hem sorun hem de inceleyin. Eğer bu konularda keyfi hareket ediyorsa ben bitirirdim aksi halde parasızlık suç değil hayat müşterek

mesela parasız olması değilki
gitti bilgisayar aldı mesela
bana hesabı ödetirken kendisine bilgisayar alması tuhafıma gitti açıkçası

peki sen nasıl ayrılırdın
bunu söyleyince para meselesi yapan kız olacağım maalesef...
ne deyip ayrılırdın direk açıkça söyler miydin?

E adam daha işe girememiş ki.Sen ondan hayatta daha öndesin şu an.Para meselesi yapan kız olsan nolacak ki bu devirde her şey parayla.Ailesinde de yok diyosun zaten.Bu adam işe girecek de para biriktirecek de ev kuracak da ohoooo adamda hiç umut yok yani her şey bugün itibariyle iyi gitmeye başlasa evlenmeniz en az 3 sene o da evlenince kredi borcu falan ödeyeceksiniz.

Aşk meşk bi yere kadar para olmayınca hepsi bitiyo kimse kusura bakmasın.Adama tabii ki paran yok güle güle diyemezsin de ben olsam "ben artık evlenmeyi düşünüyorum ama seninle bu iş daha yıllar alacak belli ki" der ayrılırdım şahsen.

beklerimki sıkıntı yıllar sürmesi de değil
sıkıntı beni kullanıyor mu kullanmıyor mu bu para mevzusunda ben onun derdindeyim
ve neden gurur yapmıyor
insanda azıcık gurur olur
beklerim onlar değil sıkıntım gerçekten...

mesela parasız olması değilki
gitti bilgisayar aldı mesela
bana hesabı ödetirken kendisine bilgisayar alması tuhafıma gitti açıkçası
Haklısınız o zaman. Herkesin parası kendine kıymetli burda biri için harcamak mesele değil,düşünsenize ilerde evlenirim dediğiniz insan sizi aptal yerine koyuyor...

Yapı meselesi bu...Adam rahatsız olmuyor.Kullanma kısmını sen bilebilirsin bi tek bence.Ailesinden para almıyo yazmışsın.Neden almıyo, gururuna mı yediremiyo?

İşinin olmaması bahane değil. Cebinde yedigini bile ödeyemeyecek para olmayan sevgili yapıp dışarda yiyip icmesin. Kimse kimsenin hesabını ödemek zorunda değil ki. Bu hem erkek hem kadın için geçerli. Dışarda yemeği biliyorsa, herkesin cebinde en azından kendi yediğini odeyebilecek parası olmalı.

İş bulmak şu dönemde kolay değil arkadaşlar. Toplumsal normlar falan gerçekler tarafından yıkılıyor. Hani o "erkek adam çalışacak, kadın çalışmasa da olur ona nasıl olsa ailesi bakar vs" gibi şeyler. Yok yani, okuyan insan her türlü çalışmak istiyor. Ben de Haziran 2016'da mezun oldum bak kaç ay oldu bir işim yok. Tabi ben birkaç aydır hiç aramıyorum o ayrı konu ama benim param var. İnternetten iş ilanlarına başvurma konusuna gelince... En yaygın ağ internet ama bunun haricinde ne yapılabilir? Mesela tanıdıklara haber salınabilir. Şuradan mezunum, bunu bunu yapabilirim vs gibi. Bir yerde okumuştum, iş bulabilmek için çalışmak istediğiniz firmanın insanlarının arasına karışın mesela gidin onların yemek yediği lokantaya, çay içtiği kafeye falan... Bir şekilde onlarla muhabbet kurun, bire bir yüz yüze görüşün hani iş arıyorum falan gibisinden değil de işle ilgili açık pozisyon var mı bunu bir biçimde öğrenmeye çalışın gibi. Direkt yüz yüze iletişim kurarak insanlar üzerinde etki yaratmaktan bahsediyorum ve erkeklerin kolaylıkla yapabileceği birşey bence bu. Bir kadın bunu yapmaya kalksa belki de ona sarkan, asılan, rahatsız eden olacaktır ama bir erkeğe bunu yapmazlar. Erkek arkadaşınıza söyleyin bence bunu. En şık takım elbisesini çeksin bu tarz birşey yapsın. Biraz dedektifçiliğe benziyor :)

Ben sevdiğim adamın işine, bu tarz durumlardaki hareketlerine çok dikkat ederim. Ben olsam soğumam için yeterli bi sebep mesela bu anlattıkların. Ama şimdi konuşup seni gazlamak istemiyorum. Umarım en azından iş bulmak için çabalıyordur.

Ayrıca bence nadir zamanlar dışında herkes kendi hesabını ödemeli. Ben bana ısmarlanmasından rahatsız olurum, aynısını karşıdan da beklerim..

askerlik işini ben engelledim doğrusu korktum çünkü
gidecekti yoksa
bazen keşke engellemeseydim mi acaba diyorum ama bilmiyorum
Böyle önemli bi karar da karisman doğru değil diye düşünüyorum açıkçası gitmiş olsa şimdiye gider gelirdi bedelli ödeme durumu yoksa öyle veya yapacak zaten mecbur.

İliskinin suresini ve erkek arkadasinin durumunu yeni gordum ve ilk yaptigim yorum icin inanilmaz vicdan azabi cekiyorum. Yorum silemiyormusuz, lutfen onerilerimi uygulama.

Böyle önemli bi karar da karisman doğru değil diye düşünüyorum açıkçası gitmiş olsa şimdiye gider gelirdi bedelli ödeme durumu yoksa öyle veya yapacak zaten mecbur.
evet pişman olmadım değil bu akşam bir konuşayım gidebiliyorsa gitsin en iyisi ,istiyorsa tabi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…