- 22 Ocak 2017
- 2.819
- 4.748
- 83
- Konu Sahibi NeuroCathy
-
yurtdışı için abiniz nasıl iş buldu bize biraz yol gösterir misiniz?Mesleği inşaat mühendisliği. Yurtiçi-yurtdışı iş bulduğu zaman acayip para kazanıyorlar, abimden biliyorum.
Yurtdışına çıksa rahat 2500 dolardan başlar maaşı. İstersen bunlar için ona yol göster. Bi kaç sene kalıp yurtdışında para da biriktirebilir
Uzun zamandır çıkıyomuşsunuz ya, bence üstüne gitme, ciddi gibisiniz çünkü. Destek ol, boşver.
İşini bulup ciddileştiğiniz zaman da parasını biriktirir, evlenirsiniz.
yurtdışı için abiniz nasıl iş buldu bize biraz yol gösterir misiniz?
yurtdışı şantiyelere de başvuruyor ama henüz bir sonuç alamadık
tanıdık olması şart mı?
o zaman aracı bulmamız lazımİlk mezun olduğunda inşaat firmalarına mühendis bulup gönderen aracılar oluyor, onunla başlamıştı gitmeye. Bulduğu işlere göre anlaşma yapıyordu, komisyon alıyordu aracı abimden. Aracılık yapan adam da inşaat mühendisi ama bunu meslek edinmiş :)
Zamanla abim kendi çevresini oluşturdu doğal olarak. Şimdi ana firmalara girebilir isterse ama artık kendisi iş alıp yapıyor.
Yeni mezun ve tecrübesi yoksa taşeron firmalara gider ve 2500 dolardan başlar maaşı. Her sene maaşı giderek artar. Abim şu an 4500-5000 dolara gidebiliyor. Meslekte tecrübe önemli.
Diyeceğim o ki, yurtdışında şantiye koşullarında, yalnız kalarak en az 6 ay kalabilecekse çok güzel birikim yaparak döner. Ama sabretmesi şart. O zaman sizin için de hiçbi problem kalmaz
Bana yanlış geliyor. Ben olsam bilgisayara ihtiyacı varsa ve cebinde parası yoksa bilgisayar hediye ederim sevdiğim adama mesela. Yemişim hesabını derim, benim param var mı var. Bitti. Seviyorsam ve yıllarımı birlikte geçirdiysem bu adamla para düşünmek en son yapacağım şeydir.
Adamın işsiz kalmış olsa evet yaparsın, hesabı da hep ödersin. Ama adamın hiç işi olmayınca , konu sahibi de o halini göremeyince yiyici olabileceğini düşünüyor.
Öğrencilik yıllarında herkes kendi hesabını ödermiş. Yiyici (çok çirkin bir tabir bence) olsa o zaman da yapardı değil mi? Son altı aydır, adam henüz iş bulup para kazanamadığı, kadının da işi ve iyi bir geliri olduğu için durum böyle.
İşsiz olan kadın olsaydı hepinizin "ısmarlayacak tabi ki erkek değil mi" diye yorum yapacağınızı adım gibi biliyorum.
öğrenciyken bölüşüyordukÖğrenciyken nasıldı? Öğrenciyken istediğiniz gibiyse iş bulmasını bekleyin.
yok ya 2.5 yıllık yazınca herkes anlarsın diyor amaBenim 4 yıllık ilişkim var. İlk başta ikimiz de öğrenciydik ortak ödüyorduk hesabı. Sonra o mezun oldu işe girdi ben hala öğrenciydim yine ortak ödüyorduk. Şimdi 2 aydır işsiz hesapları genelde ben ödüyorumbi de kursa gidiyor ayda 300 lira veriyor, hiç "kursa para buluyor ama" diye düşünmedim. O da onun hobisi. Zaten işsiz kafasını dağıtabileceği tek yere de laf etmem.
Sevgilin nasıl biri bilmiyorum ama gerçekten yiyici sömürücü adamlar var hayatta. Ama gerçekten çaresiz olanlar da var. 2.5 yıllık sevgilinin nasıl biri olduğunu sen zaten bizden iyi tanırsın. O yüzden bizim söyleyebileceğimiz başka bir şey yok.
ne yapıyor bu adam peki kendi sektöründe iş yok diye akşama kadar oturuyor mu,ne biliyim koskoca insan aileden harçlık alır mı halen,cimrilikten öte tembel ve beceriksizliği daha mühim,para kazanmayı bilmiyor cimri olmasa kaç yazar.kendisine doğru düzgün bir şey almaz
öyle marka giymez
ailesinin durumu da pek iyi değil zaten doğrusu
aileden para da almıyor
bayramdan bayrama dedesinin anneannesinin verdiklerini harçlık yapıyor
of ne bileyimböyle düşününce haklısınız...
iş yokkine yapıyor bu adam peki kendi sektöründe iş yok diye akşama kadar oturuyor mu,ne biliyim koskoca insan aileden harçlık alır mı halen,cimrilikten öte tembel ve beceriksizliği daha mühim,para kazanmayı bilmiyor cimri olmasa kaç yazar.
Ee gelecekte ne olacak?iş yokki
eninde sonunda iş bulur diye umuyorum amaEe gelecekte ne olacak?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?