Para Mevzusu

Koalina

Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2010
17.555
32.863
798
Hiç sevmediğim bir konu yüzünden sevgilimle tartıştık. Konu bütünlüğü adına özet geçeyim: uzun yıllar birlikteyiz, ayrı şehirlerdeyiz, ben sıkıştığımda onun varsa yardım eder o sıkıştığında ben. Şimdiye kadar ikimiz de onu neden aldın çok gereksiz, neden bu kadar harcıyorsun gibi bir yorumda bulunmadık.

Kendisi bir kaç hafta önce işe girdi henüz maaş almadı. Ben de 4 senedir çalışıyorum ve babamlarla ortak aldığımız bir araba dışında kenarda
5 kuruşum yok. para harcamayı da çok bilmem açıkçası her neyse öğrenim kredisi ve bazı borçlar derken ancak bu ay rahata çıktım. Ufak tefek de olsa borçlar var ama para biriktirmeye başlayabilirim. Sevgilimin de geçen aydan beri telefonu bozuk ve galaxy s3 almaya karar verdi. fiyatı 1500 ve 1700 arası sanırım. Tamam okey. Benim kullandığım bilgisayar da netbook tabi film izleme falan sıkıntı ama işimi görüyor. biraz rahatlayınca adam gibi bir şey almak istiyorum ama rahatlayınca yani belki 1 sene sonra:)

Şimdi bu beyefendinin bir arkadaşının durumu kötüymüş ve daha 1 sene önce aldığı bilgisayarını satışa çıkarmış. sıfırının fiyatı 2500 civarı kendisi 1000tlye satıyormuş. Bunu alalım diye inat ediyor. Hatta bir arkadaşı 600 vermiş biz de üstünü tamamlayıp verecekmişiz. 600 veren arkadaşına da "bi ara" parasını vericekmişiz. saçma sapan bir durum bence. Neyse ben istemediğimi belirtmiştim ama çok da ısrar etmedim henüz para verme durumu olmadığı için.

Son düzenleme:
Vallahi canım kızabilirsin ama açıkça yazarsam en sinir olduğum durumlardan birisidir bu durum.sevgilin için diyorum daha yeni işe başlamışsın 1700 tl lik samsung galaxy senin neyine bir kere.al önce 200-300 lük birşey durumun oluncada istediğini alırsın.kendimden örnek vermem gerekirse geçenlerde telim kırıldı ve sözlümle tel almaya gittik.ikimizde çalışan ve gelir seviyesi oldukça iyi olan insanlarız.sözlüm iyi bir işi ve geliri var ama gel gelelim kullandığı telefon 100 tl lik bana gelincede benimde çok şükür iyi bir maaşım ve aldığım telefon 280 tl lik .haa şunu söylicem ogün biz telefon almaya gittiğimizde 2800 -3500 arası bir telefon alavbilme imkanımız varken sırf evleneceğiz ne gereği var israf dedik ve almadık.ben bu gençlerdeki bu telefon merakını anlayamıyorum.sevgilinin durumu aynı şu''ayranı yok içmeye,tahteravelliyle gidiyor s.....ya''diye aynı o hesap.azıcık aklınıza başınıza toplayın be kardeşim.hayat telefondan,laptoptan ibaret değil.sana gelince çok yüz vermişsin.konuşmalar çok laubailce geldi.sakın bu seni para kasası olarak görüyor olmasın.aklınıza başınıza alın derim ben...

bence sonuna kadar haklısınız. o ne ya öyle hem durum kötü hemde laptop alma derdinde.

Son düzenleyen: Moderatör:
yanılmıyorsam evli değilsiniz...şimdiden bu şekilde para mevzularına girmeniz para konusunda bu denli içli dışlı olmanız bi garip geldi bana.. bi de konuşmalarınızı ses kaydına alıp mı yazdınız buraya...bu kadar şeyi aklınızada tutmanız ilginç...........

aklımda tutmadım tabiki de whatsapp üzerinden gerçekleşti bu yazışmalar. ben de mailime yollayıp isimleri değiştirerek buraya kopyaladım.

Laptop alcak tel alcak cebinde parası yok sevgilisinden istiyo.. çok saçma.. parası olmaz acil telefon ihtiyacı olur 50-100 borç istenir.. Lüx için borç alınmaz.. en sevmediğim muhabbetler..en sevmediğim erkek tipi.. Hastalık olsa neyse,tel kırılır bozulur işe yeni girmiş parası olmaz ucuz bi tel için istenir.. Çok yüz vermişsn,fazlasıyla..

sevgilinin bir sözuyle çıkarıp 500-600 lira veriyorsan dikkat et derim ilerde çok üzülürsün. ne nişanlısınız ne birşey karşındakı açısından bu ne rahatlık. kullandırma kendini olmayacak sey ıcın ustelık

Evet para konusunda bu kadar içli dışlı olmamız yanlışmış ama bunun tek suçlusu benim. bu hale getiren de benim.
Ara tatilde yani ocakta söz nişan bişeyler olsun ufak çaplı diye konuşmuştuk. sanırım bunu tek düşünen benmişim. bu ayı saymasak 4 ay kaldı. 4 ayda ne kadar birikebilir? bana şu an bin lira buna veremeyiz gibi geliyor, vermemeliyiz. ama sanırım kendisi bu söz,nişan olayında ciddi değilmiş ki her gördüğüne yapışıyor.

canım bence kendin bi yerlere bir şeyler koy çok fazla yüz vermişsin ben de evlenmeden önce çalıştım ve para biriktirip kendi hesabıma yatırdım dünyanın bin bir türlü hali var yarın senden ayrılmayacağı ne malum o zaman daha kötü olmayacak mı seni düşündüğünü hiç sanmıyorum bu kişinin.nişanlıyken nişanlım araba alacaktı istediği arabayı alması için 5 bin liraya ihtiyacı vardı ben vermek istedim kabul etmedi olmaz dedi ben de biz evlenmeyecekmiyiz niye böyle yapıyorsun dedim zorla aldı parayı ama iki ay sonra maaşından biriktirip bana geri verdi kabul etmedim ama olmaz o senin yıllarının emeği düğün yapacağız sana lazım olacak dedi düşün yani.

Benim de nedense böyle ikili ilişkilerin içine para mevzusu girdimi midem bulanıyooo..
özellikle erkeğin kadından para istemesi ne bilim.
ha benımde başıma geldi benden 100 tl istedi o dönem görüştüğüm kişi
haftaya vericem falan,doktora gidicem bilmem ne
tabıki inanmadım ama denemek için lanet olsun dedim 50 tl verdim
ve tahmin ettiğim üzere paranın lafını etmedi bidaha
ne çirkin muhabbetler
yani yıllara da dayansa ılışkı,yeni de olsa
bana tuhaf geliyo ama
yine de sen bilirsin canım
geleceğini düşünmüyosa adam sen hiç düşünme ama ona da yar etme paralarını...

tamam uygun fiyata laptop bulmuş ama borçla almanın bir mantığı yok, ayrıca telefona da o kadar para vermesine gerek yok 300-400'e çok şık telefonlar var. Galaxy alacaksan bütün özelliklerini kullanacaksın kullanmayacağın özellikler için o kadar para vermeye gerek yok. Durumunuz iyi olsa alsın içinde kalmasın diyecem ama parası olmayıp da marka takılanlara borçla hava atanlara hiç anlam veremiyorum. Bi de haklıymış gibi trip atmış terbiyesizleşmiş, keşke hemen göndermeseydin parayı

bir çok konuda haklısınız, evlenmeden konuşulan para meseleleri gibi. burada yanlış anlaşılan tek şey onun para yiyen bir sevgili gibi görünmesi kesinlikle öyle değil. borç alırsa verir, o laptopı da alsa muhtemelen bana hediye eder ya da yarı yarıya ödenir ama benim olur gibi. o tarz para mevzuları yok. belki de bu yüzden aramızda hiç sen verdin ben aldım gibi durumlar olmadı. o bana borç verse bi şekilde öderim veya almak istediği bir şeyi ben alırım. aynı şekilde o da.
ben sadece har vurup harman savurmasak da madem evlenmek istiyoruz biraz biriktirsek diyorum. 4 senedir harcıyoruz zaten. sanki kötü bir şey söylemişim gibi dvranıyor şu an bana.
kendini haklı çıkarmak için alakasız şeyler söyleme, nişanla bunun ne alakası var. bu bilgisayarı kaçırmak istemiyorum diyor
Allahımmm sana geliyorum

aslında haklı özellikleri iyi bir bilgisayarsa fiyatı çok uygun ama o bilgisayarı alıp kart borcunuzu yatıramayacaksınız faiz gelecek aynı şey olacak bu kısmı düşünemiyorlar

aslında haklı özellikleri iyi bir bilgisayarsa fiyatı çok uygun ama o bilgisayarı alıp kart borcunuzu yatıramayacaksınız faiz gelecek aynı şey olacak bu kısmı düşünemiyorlar

macbook airmiş bilgisayar.. kendi evinde bi tane canavar gibi bilgisayar var masaüstü, 10 bine falan toplanmıştır o aşağı yukarı (işi bilgisyar üzerinden olduğu için). bir tane de orta halli masa üstü var. ama böyle sağa sola götürmek için laptopı ya da tableti falan yok. biz de zaten o yüzden galaxy alınsın hem telefonu bozuk hem de tablet lazımmış böyle olsun gibi düşündük. laptopı alırsa kredi kartını da öder ama 5 kuruş para kalmaz geriye.

tablet ihtiyacı varsa alınabilir o zaman biraz daha sabredeksiniz canım, önce ihtiyaçları gidereceksiniz ki sonra para biriktirmeye başlarsınız
borçlarını ödeyebilecekse şimdi para biriktirmek yerine o laptopu alabilir fiyatı uygun çünkü, o zaman nişanı ertelemeniz lazım yaşlarınız kaç

28'in içindeyiz ikimiz de :)
daha ailelerle konuşulmadı ama, biz dedik ki bir miktar biriktirelim bakın bizim böyle birikmişimiz var diye çıkalım karşılarına dedik. nişan, söz de zaten ya yaz tatilinde olur ya ara tatillerde.
ben bu işe fazla umut bağlamamalıyım galiba

bunlar gerçekten ihtiyaçsa acele etmeyin nişan için, ama gerçekten ihtiyaç olarak görmüyorsanız idare edilir diyorsanız tepkinizde haklısınız. ve bundan sonra parayı hemen göndermek yerine sorgulayın mantığınıza yatmayan durum olursa param yok gibi şeyler söylersiniz. bazen ikinizin de iyiliği için pembe yalanlar söylenilebilir

ben kocamla bu muhabbete girmiyorum canım yaaaa....
haklısın sen sonuna kadar...
para biriktirme niyeti yok onun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…