Para Mevzusu

Bazen sevdiklerimiz bizi sömürse bile gözümüz görmez, çok normal gelir.. Eee O'da yapıyo dersin ama dönüp baktığında senden her zaman daha çok şey gitmiştir. Sevdiğim insan, bunun lafı bile olmaz dersin ama daha sonra acısı senden çok farklı çıkar. Anlamazsın bile...
Dikkat et derim!!

ne kadardır birliktesiniz acaba?
bence sevgiliniz kafasına koymuş bir kere alacak yani sen parayı versende vermesende... o bunu bi fırsat olarak görmüş kendince... kredi kartını kapatsamda laptoba o zaman daha fazla vericem böyle ucuz bulamam zarar ederim fazla ödeyip sonradan diyor... ve artık kafasına koymuş olduğu için sizin söylemeleriniz onun için dırdırdan başka bi anlam ifade etmez... bir de parayı yollayan taraf siz olunca altta kalmak istememiş...
ayrıca ne alakası var sizi para kasası olarak görmesiyle bizde sıkışığız ama sevgilimle para yardımı yaparız birbirimize. bana da kendisine de pahalı şeyler alır... ben hep diyorum biriktir diye ama noluyo biriktiriyo mu hayır.. bu yaşımda harcamıcamda ne zaman harcıcam diyo. yeni işe girdi ...hayat bu sefasınıda süreceksin parayı mezaramı götüreceksin... ama her insanın yapısı farklıdır ben tutumluyum diye o da öyle olacak diye bir şey yok.ben onun bu tavrını idare ediyorum o da beni... olmuyorsada zorlamıcaksın... herkes aynı olacak diye bir şey yok

Benden para istemiş olması önemli değil,ne kadar istediği de önemli değil. Benden borç alıp vermeme gibi bir ihtimali yok aynı şekilde benim de. 4 senedir olmadı böyle durum, bundan çok daha büyük miktarlarda bile. annem de evlenmeden para mevzularının konuşulmasını hiç doğru bulmaz haklıdır kendince. herkes böyle düşündüğüne göre vardır bi bildiğiniz elbet:)

benim sinirlendiğim durum para istenmesi değil, madem ocak ayında söz düşünüyoruz bu gereksiz harcama neden? benim sinirlendiğim ve haklı olduğunu düşündüğüm konu tamamen budur. başka zaman olsa veya bana dese ki bu sene böyle bir şey yapamayız zaten sorun etmem. dha önce açmış olduğum bir konuya da göz gezdirirseniz benim paraya önem vermediğimi görürsünz:) ama maalesef ki bazı şeyler için gerekiyor.

http://www.kadinlarkulubu.com/derdim-var/495601-maddiyat-yuzunden-evlenememek.html

bizim 4 yıl oldu aşağı yukarı işe girmemle beraber yani

Ayrıca söylemeden geçemeyeceğim..

500 TL attım hesabına deyince

' Seni seviyorum aşkım ' vs. demesi hiç samimi gelmedi bana

ne olursa olsun arada resmiyet yokken para konularında bu kadar içli dışlı olunmasına karşıyım, bi arkadaş vardı upuzun bi konusu vardı, sevgilisi istiyo diye estetik olmuştu sonra düğünden dönmüşlerdi kk'nın gördüğü en uzun konuydu belkide hatırlayanlarınız vardır, şu an ayrılardı ve ben ona şu kadar para verdim şöyle yardım ettim kart borçlarını ödedim geri isticem falan diyodu adamda buna sana borcum yok demiş kestirmiş atmış, çok iyi yapmış elinde senetmi var, kaldı ki vermeseydin boğazına bıçakmı dayadılar, sen söz diyosun adam oralı değil iyice bi düşün bence

sevgilin bilgisayar işiyle uğraşıyormuş bu laptopun da fiyatı madem böyle iyi bence laptop alması daha mantıklı hem zaten evlendikten sonra da lazım olacak bişey artık bilgisayarlar beyaz eşya gibi ihtiyaç oldu.

telefon meselesine ben çok kızarım en çok benim eşim de telefon manyağıdır yine başladı bugünlerde iphone 5 alacağım vs. iphonu var halbuki. ben çocuklarımın rızkını ya da başka bir şeye harcayacağımız parayı elalemin apple firmasına yedirmek istemiyorum dedim mesela. bu telefon meselesinde çok hassasım gerçekten tam kapitalist sistemin milleti söğüşlemesi.

neyse senin konunda sevgilin alınganlık yapmış gereksiz. söz veya nişan durumuna sanırım 4-5 ay falan varsa ve işe başlayıp maaaş alacaksa briktirebilirsiniz o zamana kadar o parayı bence. yani öyle salon nişanı çok kalabalık bir davet falan vermeyecekseniz birikir.

canım söz yapacağınızı söylememiştiniz o zaman birikim şart tabiii... sözünü yapsın sonra alsın laptobunu ya da parasını sonra versin o zaman... sen konuşmanızda hiç demiyosun ama neyle söz kesicez biz neye güveniyosun diye

diğer konunuza baktım ocak ayında acılmış ocaktan beri szö mü planlıyosunuz siz daha bi girişim caba falan bişler yokmu peki?

bu savurganlık birasda zor olucak gibi me geliyo

evet o konuşmada yok ama daha sonra söyledim. o da ne alakası var onunla bunun dedi. nasıl alaka kuramadı anlayamadım.konunun da üstünde durmadı sanırım ciddi anlamda düşünmüyo ki benim kadar kaygılı değil.

diğer konunuza baktım ocak ayında acılmış ocaktan beri szö mü planlıyosunuz siz daha bi girişim caba falan bişler yokmu peki?

bu savurganlık birasda zor olucak gibi me geliyo

ocak ayından beri daha iki üç hafta önce sabit bir işe girdi. sabit dediğim garantisi yok tabi ama şimdilik maaş ve sigorta karşılığı, daha ilk maaşını almadı ama :)

sevgilinin evliliğe adım atmaya henüz niyeti yok gibi, alaka kuramaması çok ilginç sözdür nişandır düğündür bu işler para isteyen şeyler, zaten sözden başlayınca nişan düğün o kadar hızlı geçiyo ki başın dönüyo elini attığın herşey para, bu kadar lükse ve keyfine düşkün adamdan koca olmaz bence, biz babalarımızdan hep ne gördük: bizim 5 çift ayakkabımız olsa 6.yı istesek alır kendini es geçer, ama bu tarz adamlar farklı, eşim anlatırdı emniyetin çaycısının yediği haltları adamı görsen sanırsın artist bi havalar bi cakalar bi telefonlar falan, vitrin başka bişey değil

Ayrıca söylemeden geçemeyeceğim..

500 TL attım hesabına deyince

' Seni seviyorum aşkım ' vs. demesi hiç samimi gelmedi bana

yani yani..

sanirim erkeklerin hepsi teknoloji manyagi olmuslar...vardir herkesin bir duskunlugu yeterki aradan yeterince zaman gecsin...

biz kadinlar biraz daha tutumlu olmak istiyoruz cogu zaman...

Yukarıda dakika dakika saatler yazıyor konuşmada.. Tabikide bir yerden alıntı yapmış. Ses kayıdı ile nasıl yazsın dakika dakika.

Konu sahibi; bence sen para gönderip alma işini bir an önce bitir. sevgiliyken hiç iyi değil bu durumlar. Erkek milleti ne kadar güvensen de mutlaka güvenilmeyecek bir yeri çıkar .. İlişkinizin bazı boyutlarını gözden geçir.

cok enteresan bır durum hakıkaten.ben esımı 12 yıldır tanıyorum 8 yıldır evlıyım.telefonum bozuldu gıttık bakmaya x magazasına.ben 300tl olan guzelmıs ama daha ucuz bısey baksak falan derken bu arada pembe olsun ıstıyodum telefonum, esım aaa bu cok hos sanada bu yakısır dıye 500tl lık telefonu zorla aldı bana.bırakın 300 karsı cıkan ben yanı.dıyemem esıme oyle sunu alalım bu daha kalıtelıdır dıye.ınsaf yanı ınsanlar asgarı ucretle gecınıyor.daha ne nısan ne evlılık hıcbırsey yok ortada bu muhabbetler bana ıtıcı gelıyor.sevgılım bana boyle bısey dese kac yıldır cıktıgım muhım degıl sogurum ıstemem oyle erkegı.demek ıstedıgımı anlamıssınızdır.tercıh sızın tabıkı bunlar benım fıkrım.kolay gelsın o erkekle sıze.

Kusura bakmayin ama ikinizi de cok laubali buldum ister kizin ister hak verin. Erkek arkadasiniz sende para var mi diye soruyor hemen hesabina gönderiyorsunuz. Benim kartta limit var sana telefon alalim diyorsunuz. Bir arkadasindan 600 tl aliyor, sizden de üstünü tamamlamanizi istiyor hatta bu 600 TL' yi de size yikacaginin sinyalini veriyor. Niye bir notebook'u olsun diye.

Herseyden önce, bir erkek icin kiz arkadasindan para istemek en son secenek olmali. Hayati mesele, saglik sorunu veya insanlik hali bir durumu olur, siz teklif edersiniz ama o ezile büzüle kabul eder. En kisa zamanda da geri öder. Ayni sey kizlar icin de gecerli bana göre. Hic utanma yok erkek arkadasinizda. Siz kabul etmeyince agzini bozmus. Siz gelecegi düsünüp söz, nisan birsey olur diye para biriktirme düsüncesindesiniz ama erkek arkadasinizin hic niyeti yok. Bu tip bir erkekle evlenilmeyecegini düsünüyorum. Daha dogru soylemek gerekirse olgunlasmasi ve sorumluluk bilincinin yerlesmesi gerek önce. Kizabilirsiniz,size ne diyebilirsiniz ama biz de hayat tecrübelerimize istinaden yorumlar yapiyoruz. En azindan kendi adima konusayim. Benim de 20'li yaslarimda aklim bir karis havadaydi.

Genc kizsiniz cüzdaninizda para bulunmasi lazim. 650 TL birikmisiniz var ve 500 TL hemen gönderiyorsunuz. Ameliyat mi olacak, hastanelerde muhtac mi kalmis? Hayir laptop alacakmis. Ya sizin ilk hayir demenizde utancindan kizarmasi gerekirken bir de cemkiriyor. İliskinizi gözden gecirin, biraz baska pencerelerden bakin. Sanki yillardir evliymis gibi para muhabbetiniz.

burada konu açtıysam tabi ki size ne demem.
ayrıca yorumların çoğu da bütün sayfalar okunmadan yapılmış. benden 500 istemiş evet ama kendisi daha önce benim hesabıma yüklü miktar para yatırmıştı. aramızdaki para meselesi bu şekilde evet, onun arkadaşları veya ailesi de çıkıp pek tabi "bu kıza neden para yediriyorsun?" diyebilir. benim mevzum da zaten parayla değil.

benim bu meselede kızdığım ve düşüncem şuydu:
kendisinde evlenelim, nişan olsun gibi sözler lafta çok ama icraatta yok. bu mesele de onun bir göstergesi ama bunu söylesem ben suçlu oluyorum "ben senin için çalışıyorum" diyor."sen olmasan eski işime devam eder keyfime bakardım, neden sabit iş derdine düşeyim" diyor. ben de "hmm tamam o zaman" öyledir diyordum. sizler sayesinde teyit edilmiş oldu ben haklıymışım.

Değerinin altında bir bilgisayarı ben de kaçırmak istemem, durumları zorlarım belki de, ama nişan gibi bir durum olunca öncelikler değişmeli.

Aslında biraz daha uzun vadeli plan yapmış, birkaç ay sonra veya bir yıl sonra iki katını vericez şimdi ucuza alalım diye düşünmüş.

Ama nişan düşüncesi varsa para biriktirmek şart, bunun farkına varmalı.

laptop konusunda ısrar eden sevgiliniz haklı bence ucuza ve ihtiyacınız olan birşey alacak tamam sıkıntı çekebilirsiniz ama mantıklı düşündüğünüzde yarı fiyatına diyor sizin daha çok para vermenize engel olmak açısından zaten ihtiyacınız olan birşey sanırım fakat telefon konusundada sizin ısrarınız yanlış illa marka telefon almasına gerek yok ucuza laptop almak için ısrar etmesi sizi düşündüğünden o parayıda oraya kullanacak zaten muhtemelen kendisi için istese telefon alıyorum derdi ona henüz ihtiyacım yok diyor, bence büyütülecek bir mesele değil siz o laptopu alıp kullanırsınız oda sonra kendine daha hesaplı bir telefon alır :)
bazı arkadaslar neden para istiyor falan demiş çocuk kendisine birşey almıyorki kızılacak bir durum yok bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…