• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

para mevzusu. .

Bu arabanın vergisi baya yüksektir kanımca.Ayrıca bakımı,sigortası ıvırı zıvırı hiç bitmiyor.
Daha makul fiyatlı bir araba düşünürseniz sıkışınca da satmak zorunda kalmazsınız.
Tabi karar sizin .

Canim 40 bin çekince 1300 lira oluyor aylık ödeme tutarı. .
Siz kredi çekmeden sıfır mi aldınız. .
2. el aldık biz
43 bine filan geldi haliyle faiziyle.
ama memnunuz 1 senelik bir araçtı hala kullanıyoruz. suadna degıstırme ımkanım olsa megane 3 hatchback alırım :D

Bu arabanın vergisi baya yüksektir kanımca.Ayrıca bakımı,sigortası ıvırı zıvırı hiç bitmiyor.
Daha makul fiyatlı bir araba düşünürseniz sıkışınca da satmak zorunda kalmazsınız.
Tabi karar sizin .
evet haklısın
arabanın parasını gozden cıkarmak yetmıyor
bızım aracın mesela evrgısı 420 tl yıllık 840 tl
kım bılır bu 60 bınlık aracın kactır hep arabalara bakınca bunu dusunuyorum :D

Kararsız kaldım. .
Yarın sabah gidip 60 bin TL lik bi kredi cekme düşüncemiz var ama..
Her ay maasimi zin 1500 tl si nereye gidiyor hic anlamıyoruz.. eşim de bu parayı bi yere b ağlamaz sak uçup gidiyor dedi ve araba alma fikrini attı ortaya.. Aslında ev almıştık 1 buçuk yıl borcu kalmıştı. . Şimdi arabayi da alınca biraz sıkışacagiz mecburen.. hesaplarıma göre yine geciniyoruz ama tutumlu olmamız gerekecek.. eşim e gecinemezsek ne olur dedim 60 binlik arabayi satar 30 bine çeviririz dedi.. mantıklı geldi.. bi yandan da eşim çok hevesli onu kırmak istemiyorum. . Tutumlu da bir adamdir benden çok düşünür para islerini.. ikimizde çalışıyoruz memuruz ama rahat rahat yaşamak varken hiç ay sonunu düşünmeden yaşamak varken çok mu abartmış oluruz.. offf... çıkamadım içinden. .daha almak istediğim bi sürü şey vardı. . Yemek takımı. Fissler düdüklü tencere filan.. kalir sanki onlar.. Bidr bebek dusunuyoruz bilemedim .. esim cok hevesli ama. Daha önce hiç bişeyi olmamış bi çocukluk hayali bile olmamış fakir bi aile bisikleti dahi olmamış ve hep üzülür. .. Araba da bu kızlar. . Ne diyorsunuz.. rav 4 Eki Görüntüle 1300079 Eki Görüntüle 1300080

selam ;
eşin madem tutumlu evinizi almışsınız arabayıda alın bence.borç olmazsa yatırım yapılmıyor.belki daha uygun fiyatlı olabilir tercih edeceğiniz araba hem çok sıkışmazsınızsa.arkadaşların dediği gibi yakıt arıza vergi trafik cezası vb gibi masraflarıda hesaba katmayı unutmayın

evet haklısın
arabanın parasını gozden cıkarmak yetmıyor
bızım aracın mesela evrgısı 420 tl yıllık 840 tl
kım bılır bu 60 bınlık aracın kactır hep arabalara bakınca bunu dusunuyorum :D
Bu arabanın motor hacmi 2000-2500 cm3 arasındadır.vergisi 1000-1200 civarındadır.
Tabi konu sahibesi ne düşünür bilmem.

Benim asıl düşüncem esimi mutlu etmek aslında. .
Sadece onu mutlu edeyim derken,beraber üzülmekte var.Sırf araba almakla bitmiyor ki.Vergisi,kaskosu,yakıtı,bakımı.Durduğu yerde masraf.O yüzden şu an ki ekonomik durumuna göre yarı fiyata güzel bir arabada alabilirsiniz.İlerde borç biter daha gönlünüze göre model bakarsınız.Şunu da söyleyeyim,araç hiçbir zaman yatırım değildir.Kullandıkça ve her geçen yıl değeri düşer.

Sadece onu mutlu edeyim derken,beraber üzülmekte var.Sırf araba almakla bitmiyor ki.Vergisi,kaskosu,yakıtı,bakımı.Durduğu yerde masraf.O yüzden şu an ki ekonomik durumuna göre yarı fiyata güzel bir arabada alabilirsiniz.İlerde borç biter daha gönlünüze göre model bakarsınız.Şunu da söyleyeyim,araç hiçbir zaman yatırım değildir.Kullandıkça ve her geçen yıl değeri düşer.
Zaten çıta yi düşürdük canım benim 40 binlik bir araç alacağız ve sıkışma yacaGiz. . Ben en başta da söyledim arafa sıfır değil diye ama ısrarla sıfır zanneden arkadaşlar olmuş neyse teşekkür ederim herkese almaya karar verdik..

Canım araba güzel ödeyebiliyorsanız

Fakat vergısı yakıtı bozulunca parcası dert

Bizde motoru cok yüksek bir arabaya biniyoruz inan bir yere giderken kendımı camı açıp yola para atarak gidiyor gibi düşünüyorum

Zaten çıta yi düşürdük canım benim 40 binlik bir araç alacağız ve sıkışma yacaGiz. . Ben en başta da söyledim arafa sıfır değil diye ama ısrarla sıfır zanneden arkadaşlar olmuş neyse teşekkür ederim herkese almaya karar verdik..
Burda mesele arabanın sıfır veya 2.el olması değil ki.2.el olsa da burda yazılan değerlendirmeleri değiştirmez.Sen 60 bin liralık araçtan bahsetmişsin.Herkeste 60 bin üzerinden yorum yapmış.

otomotiv sektöründe çalışan biri olarak söylüyorum sıfır alına araba her zaman zarardır... 2. el aldığında onu aldığından daha fazlasınada satabilirsin ama sıfır öyle değil plakaya vurduğun an isterse 2 km olsun kafadan 5/6 bin lira zarara sokuyor üstelikte ödeyeceğin faizlerde cabası... ama eşinin hevesi varmış nedim şimdi bilemedim

otomotiv sektöründe çalışan biri olarak söylüyorum sıfır alına araba her zaman zarardır... 2. el aldığında onu aldığından daha fazlasınada satabilirsin ama sıfır öyle değil plakaya vurduğun an isterse 2 km olsun kafadan 5/6 bin lira zarara sokuyor üstelikte ödeyeceğin faizlerde cabası... ama eşinin hevesi varmış nedim şimdi bilemedim
4. Defa yazıyorum sifir almayacaGiz zaten..

Tabii ki motorla alakası da var. Bizim araç 2.5 motorlu ondan fazla yakıyor ancak almak istedikleri araç 6-7 yıllık, yani 6-7 yıl önce mtv bu kadar yüksek değildi üreticiler yüksek motorlu getiriyordu araçları. Bu arabanın motorunun da 2.0 ın altında olduğunu düşünmüyorum vergi avantajı, yakıt avantajı olmaz gibi.
2. El mi alacaklarmış bir de?
Konu sahibi yapmayın ikinci el arabaya 60 bin verilmez.
6-7 yıllık araca araç kredisi çıkmaz zaten.

arabayı sıfır alacaksanız alır satarım mantığına girdiğinizde çok zarar edersiniz. sıfır alıyosun kontak çevirdinmi 2. el oluyo bence mantıklı degil. 30 tl lik şimdi 2. el alın 1,5 sene sonra ev borcu bitince 60 binlik alın daha kolay olmazmı...

Back
X