para mı özgürlük mü?

ben kayınpederınızın asırı kuralcı yada yorumlar da bahsedıldıgı gıbı tehdıtler ettıgını dusunmuyorum .
olaya soyle bakıyorum ,hazır da gıcır gıbı ev var .herseyı dusunulmus .ama gelın o ev de oturmak ıstemıyor çunku;
daha evlenmeden aıleye karsı onyargılı yaklasıp yakın olmak ıstemıyor .gelın daha evlenmeden onyargıyla yaklasıp yakın olmak
ıstemedıgını belırtırse eger ,nısanlısının aılesını karsısına almıs oluyor.bunun uzerın de kayınpederın boyle kurallar koyması da mantıklı aslın da .
cunku daha evlenmeden gelın önyargılı yaklasıp yakın oturmak ıstemez ıse ,kayınpeder de kendı evını ne dıye sıze
versın kı .empatı yaparak dusunuyorum ; kayınvalıde olsaydım oglum ıcın dayalı doselı bır ev yapsaydım
ama gelın daha evlenmeden o evde oturmak ıstemeseydı ben de evımı barkımı vermezdım .
madem begenmıyor kıraya cıksın o zaman derdım .
bence konu sahıbı ,sımdıden bunları dusunmeyın derım .cunku belırttıgım gıbı daha evlı bıle degılsınız .
herhangı bır sorun bıle yasamadınız ,ama sımdıden sız mesafeyı tercıh etmenız aslın da onları bıraz da
karsınıza alıyorsunuz .cunku kısıler de yanlıs profıl cızıyorsunuz .
bence sımdı herkesın gonlu olsun , evde oturun .daha sonrasın da ıse ; guzelce ıfade eder bahanelerle baska eve cıkarsınız .
"surada soyle bır ev var hem cok ucuz hem de cok guzel "seklın de bahaneler uretıp ayrı eve ckmak ıstedıgınızı belırtınız .
boylelıkle onlardan uzak olmak ıstedgınızı bellı etmeden kımseyı kırmadan yada kımseyı karsınıza almadan baska yere cıkarsınız

Haklısınız tepki çektiğim doğru ama ev dublex ve 300 metre kare bızım ıcın asırı buyuk ve ev tadılat ıstedgı ıcın sıkıstırıp duuruyorlar artık baslayın evın ısıne dıye.Şimdi ben orda oturup kalkıp bı sene sonra baska eve cıkarsam asıl bu sefer topa tutulurum hem dunyanın parası dokuldu hem begenmedı bızı gitti derler.Benim fikrime göre dha evlenmeden kararımı belli edip daha sonra rahat yaşamak.Ben kin tutan bi insan değilim şuan kırılmıs olabılırler ama sureklı gıdıp gelıp saygımda kusur etmeyerek amacımın onları ayırmak veya esımı uzaklasıtrmak olmadıgını anlarlar dıye dusunuyorum yanlıs mıyım?

O psikolojik baskının altında ezilerek rahat yaşamaktansa,tek göz bile olsa çatımı ayrı kurar gerekirse merdiven silerim...ben bir sene kadar evim olduğu halde,hamileliğim zor geçtiğinden esimin ailesiyle yaşadım .yayla gibi evde,gayet rahat,yemek bile pişirmedim.ama evime geçince yeri öptüm desem yeridir..ve bunu baştan yapmalısınız,daha sonraya bırakmayın.bir kere kırgınlık olur,unutulur...diğer türlü o zihniyette bir aileyle siz hergün üzülürsünüz.ben el üstünde tutulurken yapamadım birlikte tecrübe ettim ev ev üstüne olmuyor!şimdi alt üst oturuyoruz hep şükrediyorum ayrı bir kapım olduğu için...

oturmak istemiyorsan oturmazsın bu kadar basit kayınpederinde ister versin ister vermesin calısıyorsunuz bu sene olmaz 5 sene sonra ev sahıbı olursunuz allah saglık versın...ama özgürlük kısıtlandıkca kısıtlanır sonu gelmez...

Sanırım anladığım kadarıyla sen pek onlarla beraber oturmak istemiyorsun bence nişanlınla uygun bir dille konuş onunda fikrini al sonuçta kayınpederinde az buz şey yapmıyor adam koskoca ev veriyor bu forumda çok var kayınpederi yardım etmediği halde oğluna borç yaptıran filan böyle şeylerin örneğini bulabilirsin.İnsanları kırmadan bir orta yolu bulmaya çalışın şimdi herkes paranın esiri olmuş filan diyorsun ama para olmadan nasıl geçineceksin ? ya da ne yiyip ne içiceksin kirayı nasıl ödiceksiniz ? hemen fevri davranma kayınpederin güzel birşey yapıyor size ev veriyor hee yook ben kirada oturabilirim herşeyimizide karşılarız diyorsanız o sizin bilceğiniz iş tabikide :)

evi bir normal yolla vermek var bir de 'ben sizin babanızım ben ne dersem o olur'şeklinde vermek var.baba bile olsa kimse kimseyi maddi destek veriyorum diye itaat altına almamalı kocaman insanlar çocuk değiller ki.resmen beni dinlemezseniz cıs yaparım diyor baba...bundan hoşlanan da olabilir ama benim özgür ruhuma ters :)

Bana karsı gelırsenız en ev verırım ve araba mı?? Hayatım sen de calısıyorsan hıc oturmayın derım. Olmaz oyle sureklı dıp dıbe. Helekı aıle apartmanında, o dedıkodu yapar bu yapar, yaptıgın hersey yanlıs anlasır felan. Kayınpeder malıyla sızı tehdıt edıyor o ayrı. Hıc hos bı hareket degıl. Ben yenı evlılerın kendı ayakları uzerınde durması taraftarıyım. Aıleler yardım etmelı ama kendı paranla aldıgın kadar kıymetlı olmaz hıcbırsey

Ha bır de su var.Tek maas olucaz gecınemeyız dersenız, aılesı de cok uyumsuz ınsanlar degılsei bır kac yıl oturur kendı evınızın parasını bırıktırırsınız

cnm bence hic ailenin icine girme tutun kendi evinizi oturun. hem sen üzülmezsin hemde istedigin zaman kapini kapatir oturursun kimse bisey diyemez. allah mutlu etsin sizi

bu konuya kendimden örnek vererek cevap vermek istiyorum:
ben evlenirken eşimin ailesinden bir tane iğne görmedim, herşeyimizi kendimiz yaptık
gücümüz yettiğinde dayayıp döşedik, orta karar bi evimiz var
ve lafı geldiğinde kayınvalidemlerin yanında gögsümü gere gere bu ev benim evim diyebiliyorum
ne evimizi tutarken, ne eşyalarımızı alırken ne de başka bir durumda ailelerimize haber verme gereği bile duymadık
paramız neye yetiyorsa onu aldık, bunu yaparken parayı biz veriyoruz kimsenin fikrine ihtiyacımızı yok düşüncesiyle yapmadık
sadece eşya vs. alırken 3.bir kişinin fikrinin önemli olmadığını düşündük
şimdi annemler ve kayınvalidemler benim evime geldiklerinde,ayrı bir ev olduğunu, bizim fikirlerimizin olduğunu ve o evin sadece eşim ve bana ait olduğunun bilincindeler

benimle aynı dönemde evlenen kuzenimin herşeyini kayınvalidesi yaptı,
ev tuttular, kirayı halen kayınvalidesi ödüyor
evi kendi zevklerine dayayıp döşediler
kuzenim oturma odasını eve gelince gördü, perdeler herşey kayınvalidesinin zevkine göre alında
aslına bakarsanız, muhteşem bir evi oldu, gerçekten çok zevkli insanlarmış
ancakk bir gün kuzenimdeyken, kayınvalidesi bu perdeler içime sinmedi bunları değiştireceğim dediğinde kuzenim tek bir laf edemedi
çünkü parayı onlar verdikleri için istedikleri herşeyi yapma hakkına sahip görüyorlar kendilerini
açıkçası kuzenimin bu durumdan rahatsız olduğunu düşünmüyorum. çünkü bizim kazancımız onların kazancına göre daha yüksek olmasına rağmen, onlar bizden daha iyi şartlarda yaşıyorlar
sonuçta kira dertleri yok, düğün borçları yok vs.

ama ben her zaman azıcık aşım, ağrısız başım taraftarıyım
kimsenin verdiği 3 kuruş için, yada kimsenin bana bağışladığı kıytırık bi ev için laf dinleyemem, dert çekemem
o yüzden arkadaşımm karar senin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…