Benden de sürekli borç isteyen geri ödeyeceğine dair yeminler eden bir erkek arkadaşım vardı. İlk iki seferde ısrar etnişti hayır deme özürlü olduğumdan biraz da gerçekten ihtiyacı olduğuna filan inandığım için (evet bazen baya saf olabiliyorum) az bir miktar olmak kaydıyla verdim sonra veremem dedim, veremem diyince nasıl yani yok, sen bilmemnerde çalışıyorsun nasıl paran olmaz diyor bir de şaka gibi bu insanlar. Ben de açıklama yapmadan çocuğu terk ettim engelledim. O paraları da gözden çıkarmıştım zaten geri gelmedi.
Bu insanlardan normal insan performansı beklememek lazım bunlar zayıf kadınların, hayır diyemeyen, sevgiye aç kadınların kokusunu alıyor ve sağılacak inek gibi görüyorlar bizleri ve cidden kımıl zararlısı bir tür bunlar. İhtiyacı olan insanın arkadaşı dostu aile bireyi olur bunlar yeni tanıştıkları kadından istiyor bir de kredi çek diyorlar. Yani cidden en yapmaz kanmaz dediğin kadınların başına geliyor benim annemin genel cerrah arkadaşının başına geldi, doçent doktor teyzemin başına geldi. Ortak noktaları biraz saf ve sevgiye aç insanlar olmaları... Bu şekilde sevgilisine kredi çekip veren kadınları duyuyorum son zamanlarda. Cidden dev saflık ama napalım zararın neresinden dönerseniz kardır. Sizin çektiğiniz toplam kredi büyük bir miktar mı? Geri alamayacaksınız muhtemelen ama bir avukata da danışın. KESİNLİKLE daha fazla vermeyin. Herifi hemen terk edin.
Yardımseveriz tamam da mühendis sığır bir erkeğe neden yardım edelim? Yardım etmek istiyorsanız benim çalıştığım Mahama Mülteci Kampında korona sonrası okula dönmek isteyen çocuk annelere kreş hizmeti vermek isteyen bir grup kadın var, oyuncak, kap kacak, çocuklara mama, bez almak için fon arıyorlar. Veya 8 yaşında kendi kendine Burundi Ruanda sınırını geçmiş çocuklar şimdi Burundi'ye ailelerinin yanına dönecek ama üstleri başları berbat halde, okul çantaları yok. Erzurum'da Konya'da okula gönderilmeyen fabrikalarda çalışan evlendirilen Afgan, Suriyeli çocuklar var. SMA hastası bebekler var. Kışın soğuktan donan sokak hayvanları var. Sığınma evinde kalan çaresiz anneler var şiddet mağduru kadınlar var. Bunlara edelim yardım. Allahın jigolo kılıklı sığırına neden ediyoruz?
Affedin tabirimi lütfen ama bu türden erkeklerden nefret ediyorum.