para sorunu ve benim hırsım

bebek için yatırım yapmak daha mantıklı değil mi eskiden olsa tek başına istediğin kadarını harcayabilirdin

merhaba iyi akşamlar eşimle yeni evliyiz biliyor ki ben herşeyin lüksünü seven çok para seven bir insanım hamileyim ve çalışıyorum sorun olmuyor açıkçası benim için rahatım böyle ama harcamalarından daha 1 sene olmadan bıktıgını söyledi bende evden çıkıp gittim tavsiye verin zaten benim böyle oldugumu bilen biriydi evlenmeden söylemiştim para hırsımı ama beni dinlemiyor
fakir adamla neden evlendin peki

Çalıştığım için şöyle bir gardırobuma baktım.
Eksik çok ,sık alışveriş etmem ben ama toplantı ortamlarına girdiğim için mecbur aldım.
450 tuttu canım çok sıkıldı fazla tuttu diye.yani demem o ki 7000 tl gibi bir rakamı her ay harcadığınız vakit vicdanen rahatsız olmuyor musunuz ?Ben bu rakamla bile 3 gün düşündüm .

Adam kendine bir don bile alamıyordur sana yetişebilmek için.Adam sana desek ki gel ekmek dürüm yiyelim sen Starbucks'A gidelim dersin .Adam hayatım kıyafet alalım der Sen Zara olsun diye tutturursun gibime geldi.Adam bıkmış nereye para yetiştiriyor.Cocugunu düşünmezssen bir gün dımdızlak kalırsın ortada.

Adam kendine bir don bile alamıyordur sana yetişebilmek için.Adam sana desek ki gel ekmek dürüm yiyelim sen Starbucks'A gidelim dersin .Adam hayatım kıyafet alalım der Sen Zara olsun diye tutturursun gibime geldi.Adam bıkmış nereye para yetiştiriyor.Cocugunu düşünmezssen bir gün dımdızlak kalırsın ortada.

Bisiy diyim mi her gun starbucksa giderim ise giderken
Odedigim tutar 5.25
Yani 7bin lirayi harcamak icin cok baska seyler lazim :)

Bu hanim nerelerden giyinir acaba bi yazsa belki vizyonum genisler.

94 dogumlu birisi suan daha yeni mezun olmasi gerekir. Türkiye nin neresinde yeni mezuna 10.000 maas veriliyor merak ettim. Zaten kariyer mi yapacaksin, evlenecek misin yoksa bebek mi yapacaksin bu sürede? Ben o yastayken o kurs senin bu kurs benim dolasiyordum. Günlük islerden de 3 5 kurus kazanip yoluma bakiyordum. Yeni nesil cok hizli :KK70:
Ben de anlamadim ne is yapiyor acaba. Bu parayi almasi icin yeni mezun bir insanin doktor olmasi lazim. O da dogu civarlarinda. Doktor olanin da harcamaya vakti olmuyor :işsiz:

Türkiye koşullarında aylik ne kadar kazansaniz da 7000 tl giyim için anormallik seviyesindedir. Eşinize ben çok harcama yaparım demiş bile olsanız o bu derece bir anormalliği tahmin edememistir. Bana bir akıl verin demişsiniz; ya normal insamlar gibi harcama yapin ya da yapamiyorsaniz kabul edilebilir bir anormallige inin.

Hoarders diye bir program var izlediniz mi hiç bilmiyorum ama onlar da sizin gibi çok harcama yapıyorlar ve hepsinin altında yatan bir psikolojik sorunları var.

Bugün sizin için çok önemli olmasa da yarin bebeginiz olacak ve ona rol model olacaksınız. Bir an evvel kendinizi toparlamanizi tavsiye ederiz.

zaten ben çoçugum içinde istiyorum bunları birşürü şey alıyorum

Küçük çocuğu olan biri olarak söylüyorum bebek ve çocuk için aşırı harcama yapmak bir sürü şey almaz çok gereksiz. Hiç giydirmediğim o kadar çok şey almışım ki bazılarını sakladım bazılarını dağıttım.. İsraf aynı zamanda günahtır bunu da aklınızda bulundurun..

Bunun için üstelik hamileyken eşinizden ayrılmanız çok saçma bir karar. Ben böyleyim deyip sıyrılamazsınız. Bence sizinki hastalık. Bunun için tedavi olmayı deneyin.
Bebek için aile olma sorumluluğunuz var.

Zengin işadamı peşinde koşup, mantık evliliği yaptım diyenler var. Siz de öyle yapsaydınız keşke. Elin garibanından ne istediniz, yazık..

Korkarım senin çocuğun da her istediği alınan bir çocuk olup, her çeşit oyuncaklarla, teknolojik cihazlarla ödüllendirilip, sınır ne bilmeyip yıllar sonra senin gibi tatminsiz ve mutsuz bir çocuk olacak. Onun için bir an önce tedavi ol.
Anne olarak doğruyu yanlışı ayırt etmen sınırı bilen tatminkar bir çocuk yetiştirmen gerekiyor..

Ben de harcamayı severim. Zaten kim sevmez ki. Elinde olsa herkes hep alışveriş yapar, lüks yaşamak ister ama seninki sınırını bilmemek. "Bu bana gerçekten lazım mı?" diye sormamak.
Her ay 6 7 binlik kıyafet alınıp nereye sığdırılır Allah aşkına?

Sonun hiç iyi görünmüyor.. Sana değil kocan ve kazandığın 10 bin, Koç holding anca dayanır..

Bende konu sahibine şunu demek isterim
Çok fazla alışveriş yapıyorsunuz kılık kıyafete.benim ihtiyacım var bana gönderin şöyle gitmediklerinzden temiz olandan
Bu kadar kıyafet alma tutkusu görmedim hayatımda 7 bin mı
Şaştım valla 35 yaşındayım bu yaşıma kadar aldığım kıyafetleri toplasan bu para etmez vallahi

Back
X